Regnmolnen kommer och går

Idag körde jag över till S svägerska där även hennes svärdotter M också fanns. Vi tre skulle ut och leta svamp på Is jaktmarker, och då M kommer från Holland och inte varit i närheten av en skog full med svamp tidigare. Denna gång bommade vi tyvärr rejält bortsett från några kantareller och ett par taggsvampar. M fick med sig dom hem så hon kunde bjuda sin käreste F på stuvning. Om den blir av eller att svampen hamnar i sopporna pga ovanan att hantera svamp.. det överlåter jag åt M att få bestämma över.  : )

Ikväll ska E ha konsert med sin orkesterklass och den ska jag åka och titta på. Byggnaden de skall vara i var förr ett fängelse.. en stor pampig byggnad i sandgult som är oerhört vacker att se på. Idag är det Göteborgs nyaste kulturhus
  Kåken i Härlanda park.

FAKTA

• Härlanda fängelse ritades av arkitekt Gustaf Lindgren och invigdes 1907. 1997 las fängelseverksamheten ned.
• 2001 flyttade Park- och Naturförvaltningen i Göteborg och Härlanda stadsdelsförvaltning in.
• Kulturhuset Kåken är 2100 kvadratmeter stort och har ritats av Liljewall Arkitekter. Kostnad totalt: 30 miljoner kr.

Måste springa nu..

* * *

Konserten var jättebra och de sköna rytmerna fick fötterna att stampade takten. Jag kommer absolut följa med vid nästa spelning de gör.  : ) Innan vi åkte hem hittade jag ett program för olika evanemang, föredrag och kurser de håller under hösten på Kulturhuset. Jag fann flera saker jag vill gå på.. bäst att passa på så länge jag har ledig tid på dagarna. Några av sakerna jag inte vill missa är följande..

4/10     Vernissage - Andrew Laczynski, blandteknik
4/10     Släktforskardag
14/10   Lunchkonsert - Per Ottosson, klassisk gitarr
26/10   Dansexpressen - En helaftonsföreställning med dans och levande musik
6/11     Tryggt Ledarskap - Att sätta upp mål 
8/11     Vernissage - Per Olof Netterblad
12/11   Vistrubaduren Maud Lindström
19/11   Unga pianister under ledning av Thomas Rydfeldt
2/12     Lunchkonsert med Lina Nilsson
3/12     Midaircondo/Hans Appelqvist - Hyllad elektronikduo från Göteborg
7/12     Familjedag - Tema Jul
6/12    Julmarknad med diverse hantverk, pepparkakshustävling samt öppen scen
11/12  Konflikthantering i vardagen
12/12  Lunckonsert med Julstämning
18/12  Cafékväll med Kulturskolan ( den E är med i )

S är i stallet och rider ikväll men jag stannade hemma denna gång. Så
fort jag bloggat klart och barnen ligger tandborstade i sina sängar ska jag krypa ner under täcket jag med och läsa. Idag kom nämligen mitt första nummer av Family Living. Ett nytt magasin om inredning, färg, form, design, mat och mycket mer. Jag hittade ett erbjudande om att få 4 tidningar för endast 49 kr.. tjohoo vad billigt! Man kan därefter stoppa prenumerationen när som helst eller fortsätta om man så vill.. men då med tidningspris på 49:50 per upplaga. Så jag ska nu testa dessa fyra nummer och därefter bestämma mig för om jag vill fortsätta eller behålla pengarna i plånboken.

På återhörande / Christine
Födelsedagskalas för E

Idag fyller E 14 år och det firade vi med grillad lax, risotto och äppelpaj med vaniljsås. Dagens presenter innehöll nya hörlurar till Mp3-spelaren, ett örngott med ett hjärta och texten pappa i mitten, det nya dataspelet Spore, en dag på Klätterfabriken och sura karameller från Flurr.

Jag var med T till stallet då hon skulle rida igen. Idag blev det en häst som heter Trevor.. stallets skräck bland ponnyhästarna. Jag går inte in till den vildbusen men som tur var hjälpte en go liten tjej till. Stentuff som hon var gick hon rakt in till besten, vände honom runt så han stod med huvudet ut mot gången. Krokade fast griman i de två grimskaft som fanns på vardera sida. Helt plötsligt och utan anledning börjar hästen sparkas vilt omkring sig, naffsa efter flickebarnet, backa bakåt och sedan ta sats i full fart fram så långt grimskaften räckte. Jag höll på att tappa andan och blev förmodligen lite mer gråhårig av Hinhole som frustade framför mig. 

Jag är inte så förtjust i skräckfilmer men har ändå vågat mig på enstaka scener ur Exorcisten. Ni som sett filmen minns säkert flickan som kastar och kränger med sin kropp.. helt galen.. besatt.. någon jag absolut inte vill ha i min närhet. Så betedde sig den här hästen som fick min kropp att gå på högvarv. Hjärtat hoppade upp i halshöjd så att pulsen skenade i panik.

Jag följde med T in i manegen då hon ville ha hjälp med att spänna sadeljorden och för att jag skulle hålla i hästen medan hon satte upp i sadeln. När jag står vid sadeln och spänner åt och T håller i tränset, börjar fanskapet sparka med sin vänstra främre hov mot T som klarar sig med en hårsmån från att bli rejält knockad på knät. Jag blir knappast lugnare av detta men tillsammans med T ryter vi till åt honom, ger honom en snyting så fort han försökte igen.. vilket han gjorde gång på gång. Till slut lugnar han ner sig så att T kan sitta upp och jag kan lämna manegen med T sittandes uppe på vilddjuret. Ingen kul situation men jag kan ju knappast förbjuda T från att rida. : ) Jag ringer S och berättar om det som hänt, mest för att jag behöver prata av mig men också för att jag blev lite nojjig inför min privatlektion på fredag.

Sammanfattningsvis blev det en finfin dag. Visst var det en trist upplevelse i stallet med The horse from hell men middagen och kvällen blev mysig iaf.  : )


Min going får man aldrig för mycket av.


Fina höstbär under en himmel så blå.

På återhörande / ChristineTomten är far till alla barnen

Lördag..
På dagen körde vi ut till en Outlet de har i Kungsbacka, Freeport heter den. Massor av folk var det där men de hade inte så värst många butiker som lockade. Lite som Barkarby Outlet men mindre. Eller rättare sagt byggnaderna var dubbelt så höga som de små vita längerna de har hemma, men antalet hus var färre och utbudet blev då sämre.

Jag hittade iaf en kudde i storlek som Flurr. Den är formad likt en dalahäst som jag såg som en bra sak att ha antingen bakom nacken när man sitter nerhasad i soffan och ser på en film.. eller att ha bakom nacken i bilen om man ska åka långt. Nu syftar jag på att vara passagerare och inte chaufför. Det vore inte så bra att somna bakom ratten pga den mjuka sköna kudden som stödjer upp skallen.  : )

S hittade en kul sak till äldsta dottern E som fyller 14 år på måndag. Nog mer en plojgrej än något väl genomtänkt seriöst.. men jag tror hon kommer tycka om den ändå.

På kvällen gick vi till ICA vid Munkebäckstorget för att handla. På väg hem gick vi förbi S bror G och hans fru I. De var hemma och hade deras yngsta son M och hans käresta J där. Även Is mor med make var där så det blev att vi stannade kvar en stund. Vi bjöds på vin, snacks och en trevlig pratstund om bland annat bilar.. datorer.. fiske.. svamp.. hjortron.. fästingbett och mycket mycket mer.  : )

När klockan passerat nio gick vi hemåt för att få i oss något att äta. Det blev lyxiga varmamackor med stuvade trattkantareller på ( det blir mycket svamp nu men det är ju så galet gott ) och en smarrigt god ost. Till det en fräsch sallad toppad med olja, salt och färsk lime.. rekommenderas varmt.

Söndag..
Vi tog med Flurr* på en promenad till Floristaffären. Där skulle jag köpa blommor till E då vi skulle fira henne hos barnens mor idag. Imorgon fortsätter firandet här hemma då S har barnen den veckan och födelsedagen är den 29:e. Det var stor marknad i Sävedalen. Bord stod uppradade ute på gatan där butikerna flyttat ut endel av sina varor för att locka de förbipasserande till impulsköp.

Hem och hämtade upp ett par av de presenter E skulle få.. sedan ner till mamma L och firandet. Farmor E var också där så vi blev några stycken runt bordet. Det är här min rubrik kommer in, Tomten är far till alla barnen. Ni som sett filmen förstår nog vad jag menar.. detta nya moderna fenomen där gamla kex och nya kakor umgås utan att man höjer ögonbrynen åt det. Det är ett helt nytt koncept för mig.. men jag gör mitt bästa för att försöka smälta in i min nya familjeform.

Nu ska jag göra lite nytta och betala de räkningar jag har denna månad. Därefter är det väl mer mat som gäller innan det blir film och sedan sängen. Hoppas att ni haft en fin helg med det ni hittat på.


På återhörande / Christine

* Numera kallas Flurr Tegelstenen pga hans ovilja att gå framåt utan mer lik tjuren Ferdinand vill han stanna och lukta på precis allt han kommer åt.


Sega fredag

Idag kände jag mig rätt pigg när jag först klev upp ur sängen.
Jag gick ut med Flurr.. åt min frukost.. skrev klart en ansökan som jag skulle skicka iväg till ett företags mailbox. Något strulade så det kom inte hela vägen fram p.g.a att jag använt "fel" program för mitt CV fick jag info om. Blev lite trist då jag ville få det klart och levererat, så jag lade mig på sofflocket en stund för att få nya krafter.

Den korta pausen resulterade istället i att jag fastnat där nästan hela dagen.. vilket nu i efterhand har gett mig dåligt samvete för allt jag annars kunnat gjort.

1.  Som att ta en tur ut i skogen
2.  Åkt in till stan och fortsatt mitt turistande där
3.  Plockat ur alla saker ur köksskåpen och torkat av hyllorna
4.  Tagit pendeln t/r till Allingsås
5.  Åkt till IKEA och försökt komma på hur många bollar det ryms i bollhavet de har
6.  Kört till Burger King och testat hur många hamburgare jag får i mig på 5 minuter
7.  Räknat hur många steg det är runt kullen
8.  Byggt om altanen.. och entren om jag fick tid över
9.  Målat alla husets innerväggar i en sammetslila kulör

Listan kan fortsätta i det oändliga som ni förstår.  : )
Nu ska jag iaf få någonting gjort och åka iväg för att köpa det vi behöver ha hem i mat- och dryckesväg.


* * *

Ikväll var planen att S och jag skulle gå på konsert/mässa i Annedalskyrka inne i stan. Där skulle Ane Brun, Anna Stadling och Ebba Forsberg framföra låtar av Emmylou Harris. När vi kom dit ca 15 minuter före åtta var det en lång kö som ringlade utanför. Men ryktet om att kyrkan redan var full gick som en löpeld från mun till mun.. så det var bara till att hitta på något annat att göra istället. Vi förflyttade bilen en liten bit och tog därefter en promenad runt Haga. Fina gamla kåkar där restauranger, fik, klädbutiker samt antikhandlare avlöste varandra.

På väg hem i bilen nämnde jag för S hur jag upplevt de ibland kyliga arbetsgivarna jag besökt i stan. Jag fick då frågan om jag i min första mening nämnt att jag kommer från Stockholm.. som tex  - Hej, jag söker extrajobb då jag precis flyttat ner från Stockholm. - Ja, svarade jag undrande. - Just den informationen, fortsätter S, kan göra att den du pratar med blir mindre intresserade av dig. - Vadå?!? Ska jag dölja eller skämmas för att jag kommer från Sveriges huvudstad? Det är ju galet.. fånigt.. korkat och irriterande fördomsfullt om det verkligen är så.

Svaret på min reaktion blev att det skulle då kunna vara att den jag talar med tror att jag är märkvärdig, tror att jag är mer värd bara för att jag kommer från storstan. Ehhh.. jag hänger fortfarande inte med i resonemanget.

Tipset jag fick var att nöja mig med att säga att jag nyss flyttat hit.. jag behöver inte säga varifrån. Frågar de däremot då måste jag givetvis berätta detta hemska. Så man skulle kunna säga att det numera vilar en förbannelse över mig sedan jag lämnade mitt gamla hem och flyttade in i mitt nya.. jag kommer från fel stad.  Vad är det för jäkla värld vi lever i?

Nu ska jag trösta mitt överkörda Stockholmshjärta med rödvin och Flamin´ Hot Cheez Cruncherz.

På återhörande / ChristineÄppelmos och Halloumi

Den här veckan har hittills varit underbar på många sätt. Vädret, humöret, känslan för här och nu har verkligen närvarit och funnit sin plats i tillvaron.

Solen välkomnade mig och Flurr när vi klev ut genom entredörren för att gå vår runda. Känslan är nästan overklig då temperaturen är närmre sommar än höst. Hoppas det fortsätter att vara så här i några veckor till.

Om ett par timmar kommer S mor E hem till oss. Hon skall visa mig sitt recept på hemmagjord äppelmos. Smakprovet jag fick i tisdags var riktigt gott.. inte alls sött utan istället hade äppelsmaken fått tagit över.

När S kommit hem från jobbet skall han ställa sig vid spisen.. hans lekplats jämte datorn. Vid ett par tillfällen har han gjort en rätt som för mig var helt ny. Han kryddar och grillar centimetertjocka skivor av Halloumi. Till det blir det stuvning på trattkantarell och färska grönsaker till.. mums med stort M.

För er som inte vet vad Halloumi är kommer Wikipedias beskrivning här.
 Halloumi, en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av fårmjölk. Idag tillverkas den även av get- och komjölk. Den speciella, lite gummiaktiga karaktären fås genom att den i det första steget framställda ostmassan i nästa steg upphettas i vassle från vilket proteinet avskiljs. Osten saltas och äts färsk eller konserveras med saltad vassle.

Dagens plåtning resulterade i bilderna nedan.


Skönt grönt.. hur kan folk välja storstan framför detta?


Fina gamla Flurr.. hans ögon får både människa och djur på fall.


En gång magnifik och kraftfull.. idag urfrätt av tiden som passerat.


Enorma ormbunkar är ett vanligt inslag i naturen här nere.

Oj vad klockan går fort.
Måste sätta fart nu då farmor E strax knackar på vår dörr.

* * *
En trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med farmor E och S resulterade i fyra burkar äppelmos.. kaffe med smörbredda skorpor till.. tre parti Skippo ( E lärde mig spelet idag ).. två omgångar Boule.. på vägen hem från grusplanen gav en granne bort en proppfull plastkasse med äpplen till oss.. och som avslutning den galet goda Halloumin till middag.

När alla var mätta och belåtna följde vi med E till spårvagnen där vi vinkade av henne med hälften av äpplena.. så har hon att göra mer äppelgott av dom.  : )

På återhörande  / ChristineKaffemugg med mera

Morgondimman låg över stan när jag vaknade imorse.
Råheten som gömde sig i det trista grå letade sig enkelt innanför fönster och vägg.
Under promenaden runt kullen lättade det upp och när jag var tillbaka vid huset sken solen skönt i mitt ansikte igen.

Idag får kameran vila men jag ville ändå ta en bild av de fina muggar jag fick
av E, I och I på mitt gamla jobb när jag slutade . Jag föll för dess form och färg direkt.
E hade bra smak och känsla för vad jag skulle tycka om.  : )

Jag skulle gärna tapetsera hela huset i dess mönster om jag fick.
I alla fall jag blir glad av att titta på dom.. dessutom är de väldigt goa att dricka ur.
Stort tack igen för er present.. jag uppskattar och använder muggarna flitigt.


Mina fina muggar.


I ett rött hus med vita knutar måste det givetvis finnas röda pelargoner.


En dag ska jag prova S hantlar men med fjäderlätta vikter förstås.


I eftermiddag ska jag hämta upp S vid hans jobb. Sedan ska vi köra tillbaka till den skog vi lämnade kvar en hel del svamp i. De vi plockade sist är nu torkade men vi behöver fler kantareller att göra stuvning på till de middagar vi planerat in att ha med nära och kära i veckan.

Jag fann en annons om extrajobb med start i oktober och som varar över jul på Åhlens nere på stan. Jag ska skicka dom ett mail och visa mitt intresse för en av tjänsterna. Visst är det oerhört skönt med de lediga dagar man får extra vid jul, nyår, påsk osv när man jobbar och sliter på heltid. Men som jag ser det skulle en tillfällig deltidsanställning hos dom vara precis vad jag behöver och vill ha.

Det ger mig nya erfarenheter, jag lär känna nya människor, får in nya pengar på kontot, kan känna att jag gör någon nytta i väntan på en eventuell skolstart i januari 09. Så nu ska jag därför börja skriva på mitt brev till mina muggars moder.  : )

På återhörande / Christine
 

Slottskogen, farmor och jag.

Idag ska jag träffa S mor E för en fika och promenad i Slottskogen.
Det blev istället en fika med hembakat till.. en promenad i Slottskogen under den varma höstsolen.. lunch på ett servicehus i närheten av parken.. därefter en stilla promenad mot Es hem där vi stötte på några av hennes goda vänner som satt och lapade sol på en bänk i lä.

Efter min mysiga dag med farmor E gick jag ner på stan där jag tog bilder på det mitt öga fastnade för. Här kommer en sammanfattning av det jag såg genom objektivet.


Bra färdmedel om man ska tänka på miljön.. och mysfaktorn.


Det finns gott om parkbänkar i Slottskogen.


Finn fyra transportmedel på bilden.

 

Jag har verkligen torskat på alla dessa spårvagnar.  : )


Avenyn norrut.


Jag fann en spegel i väggen.


Ett lönnträd i sin prakt utanför Östra sjukhusets entre.


På min gata i stan.

Senare på kvällen var det dags för S ridlektion i stallet.
Jag följde med som vanligt och höll mig vaken hela tiden.. trot eller ej.
Ikväll var det hoppning och det såg riktigt kul ut.. menar inte att ryttarna såg roliga ut utan att det såg riktigt skoj ut att sitta där på hästen och ta sig upp och över de hinder som fanns.

Jag har bokat in två privatlektioner åt mig själv.. första tillfället är fredag 3/10.
Nu gäller det känns det som då sist jag försökte att komma tillbaka i sadeln resulterade i en smärre katastrof. Avkastad och dessutom utskälld
av ridläraren så det vissla om det då det var mitt fel att hästen blev nojjig. Så m.a.o.. nu eller aldrig.. blir det bra tar jag upp ridningen igen.. blir det istället en repris från sist.. ja då får jag börja virka eller köra stavgång istället.  : )

På återhörande / Christine


Måndag med sol och himmel blå

Tog med kameran idag när jag skulle gå ut på min och Flurrs morgonpromenad.
Klarblå himmel.. solen värmde gott och ljuset väckte skallen till liv.
Nedan bjuds ett axplock från de bilder jag tog.


Laborerar med ljus och skugga i bokskogen.


Flurr går före och spanar efter vildvittror och indianer.


This boots are made for walking.


Ur den här vinkeln ser Flurr nästan ut som en ihopkurad kanin.


Undra om det finns solglasögon för hundar?
Märkesbågar förstås. Helst Prada.. men Gucci går också bra.  ; )


Bra ljus som gjort för att experimentera.. vilket jag gillar att göra.  : )

* * *

Bonuskort taget på eftermiddagen.


Flurr är redo att gå på maskerad.. som katt.  : )

På återhörande  / Christine

Helg med trattkantareller och Triumfglass

Lördag..
Tar med flickorna in till stan för att leta efter höstjacka till T och tjocktröja till E.
S är med V för att prova på pingis.
Solen skiner.. himlen är blå.. det är lördag och sista helgen innan löning så det är knökfullt med köpsugna Göteborgare inne i stan.


På eftermiddagen åkte sedan S och jag till en ny svampskog jag inte varit till innan.

När vi plockat rent på första stället tyckte S att vi skulle gå över en lite mer sumpig del av skogen för att komma till en kulle där det tidigare år funnits gott om svamp.

Han tog täten över den ostadiga marken..
fick kryssa mellan de grästuvor som växte där för att hålla sig flytande och inte åka ner med stövlarna i vätan.
Efter att jag med andan i halsen hoppat mellan tuvorna kom jag över med livet i behåll jag med.. Puha.

Ståendes på trygg och stadig mark såg jag dom.. Trattkantareller utan slut.
Jag höll på att ramla baklänges när jag såg havet av svamp som fanns överallt.
De växte upp över kullen.. under granarna.. bredvid tallarnas grova rotsystem.. intrasslade i mossan.. nästan helt dolda under det vildvuxna blåbärsriset.. överallt växte dom.. helt galet. Det här måste vara svampplockarens himmel.  : )

Efter att korgarna fyllts och när mörkret började lägga sig fick vi lov att avbryta vårt maniska plockande.
Mänden uppskattades till ca 30 liter vilket kan ge en hint om hur det såg ut där i skogen.


Söndag..

Efter glassfrossa på Triumfglass i Sävedalen med E och T tog lite senare jag och S en tur till motionspåret.
Bara 3 km idag och just när jag skulle börja springa så högg det till under vänster *** och jag förstod att jag hade en liten rackare till blodsugare sittandes där.
Det förtog kraften från att springa varvet runt.. så det blev lite löpning och lite gång.
Väl hemma åkte fästingbortagaren fram.. den satt fast den jäkeln. : (
 


På återhörande / Christine

Flurr med mera


Flurr slumrar till i solen.                                                                                  


Nyvaken.                                                                                                          


Det är i det röda huset närmast bokskogen jag bor i.                           


På väg upp för kullen på morgonpromenaden.                                     


En fallen bok blir till ett vackert inslag i naturen.                                  


Bokskog.. stora stenblock.. som taget ur en fantasyfilm.                   


Ett ögonblick fångat på bild.                                                                      Finns svarta hål även i träd och inte bara i rymden?                            

På återhörande  / Christine

Hösten tar mer och mer plats

Imorse när klockan ringde var jag så trött att jag låg kvar under täcket en stund.
Med slutna ögon kunde jag höra en efter en av de andra tassa upp på övervåningen.
S tränade imorse igen.. han har verkligen kommit igång och kör målinriktat efter det träningsschema han lagt upp.
Behövs det verkligen mer muskler då han redan är stor och stark.. men svaret blir förmodligen Ja om man ställer frågan till S.

Jag tog spårvagnen ner på stan efter frukost och tittade på några fler Optikeraffärer från min lista.
Har nog blivit lite kinkig när det kommer till att söka anställning hos nya arbetsgivare.
Så här går det nämligen till:

1.  Jag kliver in genom butiksdörren.
2.  Likt en övervakningskamera granskar jag snabbt personalen, lokalen, inredningen och bågvalet de har.
3.  Känns det sedan urk, trist, fy, här kommer jag bli uttråkad.. ja då vänder jag på klacken.
4.  Tycker jag istället om det jag ser stannar jag kvar och söker kontakt för att kunna presentera mig.

Den här Söka-jobb-metoden kan nog liknas med att gå på dejt.
Då har man ca 5 sekunder på sig att visa vem man är, och skall dessutom under denna korta tid själv hinna kolla in vem man har framför sig.
Sedan måste man snabbt komma fram till om man vill stanna kvar och dricka upp kaffet.. eller plötsligt kommer på att man har en sufflé som bakas i ugnen där hemma.  : )

Det finns ett fik på Göteborgs Centralstation som jag tycker om.
Inget märkvärdigt ställe egentligen men det är stort och rymligt och har gott om sittplatser att vila benen vid.
Inredningen är en blandning av gammal tågstation, då den invigdes1858, och nytt trendigt stilrent café.
Man har uppsikt över fyra av de 16 spår som finns, en av de stora entréerna och även ut till den vackert klinkerlagda gången som löper genom stationen.
Det finns med andra ord massor av folk och händelser att titta på medan man sippar på sin latte.

Ikväll är det ridning för E så stallet och läktaren är det som gäller efter middagen.
Ska dricka en stor kopp med kaffe innan jag far dit, för av någon anledning blir jag så hjälplöst trött när jag sitter där uppe och tittar på.
Jag är ju inte ointresserad av vad som sker i manegen.. men somnar ändå.
Det är kanske åldern.  : )


Centralstationen där många sulor nöts varje dag.

På återhörande  / Christine

Poliskontroll

ONSDAG..
Idag när jag var ute och körde i min bil fick jag vara med om min första Poliskontroll.
Jag har inte en endaste gång varit med om det sedan jag fick mitt körkort.

 Den uniformklädde polisen vinka med sin STOPP-skylt mot mig för att jag skulle köra in till vägkanten.
Vid tillfället körde jag helt lagligt, hade inget knark gömt i bagageluckan, det satt inga talibaner i baksätet och
vad jag vet om krävs det inget uppehållstillstånd här i stan då jag kommer från Stockholm.. så varför skulle jag bli nervös för detta?

Polismannen kom fram till min redan nervevade ruta.
- Hej hej hälsar jag glatt och käckt innefrån min lilla tantbil. 
- Hejsan hejsan svarar konstapeln tillbaka.
- Jaha är det en blåskontroll ni vill göra? frågar jag farbror Blå.
- Jajamensan det stämmer. Får jag se på legitimation tack?
- Javisst här har jag det, och sträcker fram mitt leg med fotot jag liknar Gudrun Schyman på.
- Tack så mycket, säger han och granskar det noggrant.
Är det din bil?
- Ja det är det, svarar jag. Jag har väl ingen lampa trasig på den? frågar jag undrande.
- Nädå, allt ser ut att fungera, svarar poliskonstapeln. Var så god och blås in i röret här.
   Jag tar i för allt vad jag orkar och blåser medan ett piiiiiiiiiiiiiiip hörs från apparaten.
- Det här är min första poliskontroll jag är med om sedan jag fick mitt körkort.
- Jahaja. Ja men då kan du inte säga det nästa gång.
  Ehhhh tänker jag och tittar frågande på konstapeln.
- Ja om det här är din första poliskontroll kan inte den nästa bli det med, förklarar han med ett smil.
- Ahaaaa du menar så. Ja det har du helt rätt i, svarade jag med ett brett leende.
- ja men då var vi klara här då. Kör försiktigt och ha en bra dag.
- Tack detsamma svarade jag som avslutning på vårt korta men intensiva möte.

Tänk vad en tur till affären kan leda till.  : )


Polis polis potatismos.

På återhörande  / Christine

Somnade på läktaren medan S slet på hästen

TISDAG..
Denna dag är nog den mest fullbokade av veckans sju dagar.
Det är först jobb och skola som gäller efter frukosten.
Direkt efter skolan går E och T till sina respektiva lektioner i
Saxofon och Kornett.
Vid kl 18:00 är det Handbollsträning för V och sist ut kommer Ridning för S kl 21:00.
Mitt bland allt detta skall det läsas läxor, göras middag, andas och umgås.

Imorse tog jag mitt CV och for in till stan.
Jag skulle idag gå på ett infomöte hos ABF kl 9:30.
Kvinnan i receptionen var en kul en.. vänta ska du få höra.
Det hade samlats en himla massa folk som liksom jag skulle gå på mötet.
När de öppnade dörren in till Stora salen började folket röra på sig i en stril ström mot öppningen in.
Då säger kvinnan i receptionen med ett leende på sin mun -Det här verkar vara ett populärt ställe då det är så mycket folk här idag. Det måste vara för den goda maten de serverar.
De som hörde hennes lättsamma skämt drog på sina smilband.  : )

Efter mötet som var givande
följde prat med en av deras handläggare.
Jag berättade för henne om hur min närmsta tid ser ut med en förhoppningsvis start av Matte B flex (distans) i två intensiva månader.. sedan juluppehåll och efter nyår så startar KY-utbildningen på Mölnlycka Akademin som jag hoppas hoppas hoppas komma in på.

Jag gick efter ABF runt och runt i stan tills jag till slut blev så snurrig att jag tappade bort åt vilket håll de olika väderstrecken låg åt.
Tur jag hade köpt en Turistkarta dagen innan där jag prickat in var de olika optikerbutikerna i stan ligger.
Jag hann i alla fall med att besöka tio affärer i stan varpå jag lämnade kvar mitt CV till åtta av dom.
De två butiker som inte var intresserad berodde helt enkelt på att de nu har anställningsstopp.. så kan det gå.
Men jag hoppas på att få Extrajobb i någon av de tre favoriter jag tittat närmre på.. de gav en bra känsla när jag klev in till dom och personalen verkade trevliga.

Efter middagen följde jag med S till stallet för kvällens ridlektion.
Dressyr var det som gällde och de prövade tydligen en ny grej.. gå på volt.. sedan få hästen att gå in med baken just när de kommer ut ur cirkeln.. öppna heter det visst.
Såg rätt enkelt ut från läktaren men det är ju lätt att säga när man inte rider själv.

Jag somnade faktiskt till på läktaren där jag satt inlindad i en filt för kylans skull.
En av tjejerna i gruppen hade sett mig nicka till vid några tillfällen och berättade detta med ett leende när lektionen var slut.
Jag som hoppats på att jag hängt och dingt med skallen hit och dit utan vittnen.  : )

När S häst var borstad och fint tillbakaställd i spiltan for vi hemåt.
E hade gjort sin specialare till kladdkaka hon gör ibland.. så god.. så kladdig.. så chokladig.. så mums.
Jag måste nästan tänka mig för framöver så jag inte börjar jäsa på både brädden och baken.. menar så mycket gott som vi stoppar i oss.

Nu är det dags för mig att krama kudden.
Barnen sover sedan snart tre timmar tillbaka.
S gick precis ner och lade sig och jag sitter fast med min bikt.
Vad skulle det vara bra för att starta en Blogg.. den tar ju så förbaskat mycket tid.  : )

kram och klapp till er alla.
Saknar er med hjärta och tanke.
På återhörande / Christine


Måndag och Tigerkaka i ugnen

Så var det en ny vecka igen..
Tiden går verkligen snabbt nu för tiden eller är det bara jag som blivit långsam?

Denna dag vaknade jag, klev upp, åt frukost, pussade S hejdå i hallen innan han for iväg till sina kollegor.
Jag satte mig ned vid datorn där jag letade fram samtliga optiker i stan innanför tullarna, även om det inte heter så här nere.
E ringer för hon känner sig dålig så jag hämtar hem henne från skolan.
Soffan får fungera som tillfriskningsplats och jag tror att det faktiskt fungerade.

När listan är utskriven tar jag mitt CV i handen och sätter mig i min lilla blå Fiesta.
Jag börjar med de två närmsta och går först  in på Sävedalens Optik där jag presenterar mig och anledningen till att jag besöker dom idag.
Fortsätter sedan min färd till Allum Köpcenter där jag går in på Synsam och presenterar mig för butikens överhuvud.
Jag får en rikigt go känsla av de som arbetar där, en plats jag absolut kan se mig på för Extrajobb vid sidan om studierna framöver.

Kör hem när jag pratat klart med optikfolket och just när jag ska köra in på parkeringen framför huset kommer minstingen T hem med en skolkompis.
De äter mellanmål och börjar sedan blanda ihop ingredienserna till en Tigerkaka.

Klockan 16 kör T och jag iväg till stallet då hon ska ha ridlektion.
Vi åker dit och får en häst som heter Chili.
En Fuxfärgad C-ponny.. himla snäll men kan vara lite busig ibland och ogillar att få ett kallt hårt betsel i munnen.. men vem skulle tycka om det.

Så jag gjorde som jag lärt mig på Grimsta Ridskola, i Stockholm.. och värmde det kalla stålet i min handen och voila så gick det som en dans att tränsa den kusen.
Borde kanske tipsa stallets ridlärarna om det.  : )
Uteritt stod på schemat så denna gång fick jag roa mig på egen hand istället för att titta på uppe från läktaren.

Efter att T avslutat sin ridlektion och vi kommit hem var det dags att ställa mig vid spisen.
Köttfärsås och spagetti blev det.. resultatet blev helt ok och alla åt så mycket de orkade med.

Senare på kvällen blev det te med tigerkakan T gjort och den smakade smaskens.
Barnen i säng vid 21 är tanken.. närmre 22 är mer verklighetstroget.. de vet hur de ska hala sig kvar. : )

Flurr tassar runt och vallar in alla får han skall beskydda.
Han har ju fler att hålla ordning på nu än innan.. då det bara var jag menar jag.

Vi kommer nog snart  släcka ner för kvällen och gå till sängs då tre av fem känner sig krassliga idag.
Jag känner  mig mest trött.. men på G igen vad gäller hälsan och hoppet om att snart ha funnit mig en ny arbetsplats.
Imorn blir det ett rätt späckat schema så hoppas ingenting strular som sjukdom, spårvagnsstrejk eller snöoväder. : )
Hoppas ni haft en bra start på denna vecka och att ni får en ännu bättre fortsättning.

Kram och på återhörande  / Christine


Jag önskar det var tre dagar av helg

LÖRDAG..
Klockan ringde 8:30.
Idag skall vi ta med S mamma E och gå på lunchkonsert.
E fyller år den 16 september så detta blir som en present från oss och hemma väntar sedan fika och blomma.

Göteborgs Symfonikers Vänner är en ideell förening som en gång i månaden arrangerar på Konserthuset.
Fikastråket kallas det och i biljettpriset ingår det en matig smörgås medan man som denna gång fick njuta av fiol, altfiol, piano, kontrabas, cello och valthorn.

Framföranden var uppdelat i tre etapper.
Först ut var det en man vid ett piano och en rätt så ung tjej vid sin kontrabas.
Musiken de levererade var som sirap för pannkakan.. så vackert och jag drogs med långt långt bort i fantasin.

Näst ut på tur klev en synnerligen spännande kvinna fram.
Hon var klädd som om hon precis kommit hem från svampskogen.
Grön stor skjorta uppknäppt och hängde utanför byxorna som var beiga till färgen.
En murrigt grönbrun T-shirt under.. ja som en riktig skogsmulle stod hon där framför publiken med sitt valthorn.
Hon presenterar sig och tog sedan ton.
Vilken utstrålning och vilken lungkapacitet.. hon visste verkligen hur man får liv i ett instrument.
Hennes mimik drog oss med ut i de djupa skogarna där hennes melodi befann sig.
Häftig upplevelse..

Sist men absolut inte minst kom då stråkkvartetten med två fioler, en altfiol och deras vän cellon.
Härligt uppfyllande och någonting jag verkligen uppskattar i musikväg.

När Fikastråket var slut tog vi med oss E hem till oss.
Vi började på en gång skala de äpplen som skulle användas i en paj till kaffet.
Lite senare kom barnen och deras mormor och morfar över.
Vi mumsade i oss av allt det goda och pratade enkelt bort några snabba timmar.

Kvällen blev rätt ung så där finns ingenting mer att berätta av den dagen.
Det skulle vara att jag sov väldigt bra den natten då.  : )

SÖNDAG..
Klockan ringde 8:30.
S går upp och kör ett pass av slit och metall.
I högtalarna hörs Franz Ferdinand, en grupp som för mig är helt främmande.

Efter frukost packar vi ihop allt skräp vi två veckor tidigare samlat ihop för att ta med till Återvinningscentralen.
På tippen arbetade en man som på sin cykel strängt tillrättavisade de personer som var på väg att kasta sitt skräp i fel container.
Vilken fart han hade på sina pedaler.
Lance Armstrong släng dig i väggen.. den här mannen var snabbare på sin hoj än du hinner säga dopingpiller.  : )

När vi kom hem efter mötet med Container-Lance var det dags att äta igen, havregrynsgröt.. mums.
Efter det packade vi svampkorgarna med tidningspapper och begav oss ut i skogen för en dryg timme knappt två.
Ca 100 meter från bilen fann jag en liten grupp Gul kantarell som stod där så fint och välkomnade mig.
Yeeees tänkte jag för mig själv.
Börjar det så här lätt kommer korgarna snabbt bli fulla.
Så "lätt" blev det tyvärr inte, men vi fick i alla fall med oss lite svamp hem som nu är rensad och klar att torkas.

Nu sitter S och fixar med filmer vi ska kunna se på framöver medan jag skriver ned min bikt.

Just det.. I bilen på väg till svampskogen slog mig en tanke " Att lära känna sig själv kan ibland vara mer komplicerat än att lära känna någon annan."
Har ni själva tänkt den tanken?
Jag frågade S men han bara log och sa att han har rätt så bra koll på vem han är.
Jahapp.. där rök min teori om att få människor är medvetna om sin egen styrka och svaghet. : )

Nu är det dags att sova så jag önskar er en god natt och på återhörande. / Kram Christine


Fredag och dammvippan den går

Fredag.. en dag många längtar efter och nu är den då äntligen här.

För mig känns varje dag som fredag då jag tillfälligt befinner mig utanför den stora skara folk som pliktmässigt kliver upp på morgonen och beger sig till den plats de spenderar flest timmar av sin vakna tid på.

Jag trivs inte alls med att "drälla omkring" utan en dagordning att följa.
Därför skapar jag mina egna måsten här hemma där jag prickar av sakerna efterhand.
Varje morgon gör jag mig en ny lapp med numrerade saker jag ska genomföra.
Då känns det inte fullt så illa att befinna mig mellan det som var och det som väntar.

Idag har jag gjort följande saker:


1.  Satt igång två tvättmaskiner av kläder och annat som behövde fräschas upp.
2.  Tömt diskmaskinen.
3.  Satt upp halktejp i trappen så att Flurr får det lite lättare att gå där.
4.  Slagit in E´s födelsedagspresent som hon sedan fick i eftermiddags. ( jeansen gick hem )
5.  Letat jobb på nätet då jag sköt upp butikssökningen till på måndag.
6.  Dagdrömt om S och väntat på att han ska komma hem efter en bra dag på jobbet.
7. 
Plockat ur mina sista flyttkartonger.
8.  Dammsugit hallen då det envisas med att komma in nya löv med skorna varje dag.

Jag blir lika förvånad varje dag när jag promenerar med Flurr i bokskogen härintill.
Det finns ju så galet mycket svamp överallt.
På marken, på stubbar, på träden.. ja de växer ta mig tusan överallt.
Förvisso är de flesta av dom oätliga, men ändå.. man blir glad av att se dom och det känns nästan som att gå omkring i en fantasivärld.  : )

Nu ska jag och S komma fram till vad vi ska göra med fortsättningen av kvällen.
Så jag lämnar er nu lite abrupt och tillönskar er en trevlig helg.

Kram och på återhörande / Christine


Torsdag med fokus på Flurr

Imorse när jag skulle gå upp till övervåningen följde Flurr med mig och gick alldeles bakom min rygg.
Jag vet om att trappen är lite halkig men där har han nu gått otaliga gånger utan problem.
Trappstegen är normalhöga för oss människor men för honom är dom förmodligen rätt så höga.
Med hans stigande ålder har han blivit stel och osmidig i kroppen.

Rätt som det är så hör jag att han slirar med sina tassar mot trätrappan, jag vänder mig om och i just det ögonblicket tappar Flurr tassfästet helt och snubblar, ramlar, dunsar nedför trappens sju nedersta steg.
Jag får panik och rusar ner för att se hur Flurr mår.
Då han i nästa månad fyller 16 år vet jag inte alls hur ett sånt fall kan påverka honom. 

Han ser förvånad ut, omtumlad av det som precis skett.
Jag klappar om honom, känner igenom hans kropp så han inte har ont någonstans.
Händelsen tycks inte ha gjort någon skada mer än att Flurr fick vara med om en hård trappglidning och jag som trodde att jag i morse gått min sista promenad med honom vid min sida.

Idag skall jag därför sätta upp halkskydd i trappen så vare sig Flurr eller någon annan halkar och kanske gör sig illa.
Ska leta igenom huset om det finns grejer för det hemma, annars åker jag till Biltema som tydligen ska ha sånt där för en vettig slant.

På väg hem från Biltema stannade jag till vid ICA i Sävedalen för att handla de saker vi behövde.
Intill finns en affär som heter Limit som säljer olika klädesmärken.
Dom har haft REA sedan i våras med rabatter mellan 50-70% på allt i butiken.
Jag har tidigare fyndat där och smet in en snabbis för att se om det fanns någonting jag missat innan, och där låg dom på ett bord, JEANS för 150:- har ni hört på maken?

Jag köpte ett par åt mig och även ett par åt S äldsta tös E som fyller 14 år i slutet av denna månad.
De jag ska ge bort ville jag gärna ha ett par själv av, men tyvärr fanns inte min storlek kvar.
Så nu hoppas jag att E skall tycka om dom hon ska få i födelsedagspresent.

När S kom hem från jobbet kände vi att vi inte ville äta på en gång utan drog på oss joggingkläderna och begav oss till Härlandatjärn för en runda där.
Då vi båda känt oss lite sega och slitna de senaste dagarna blev det den korta rundan.

Det kändes helt ok med flåset trots att jag gick ut rätt hårt i början men tappade orken mot slutet och gick därför i mål.
S däremot bet ihop och sprang rakryggad hela vägen runt.
Han avslutade rundan med ett svanhopp rätt ner i spat där han uppskattade graderna till ca 15.
Burrr.. ingenting för mig då jag föredrar runt 25 grader om jag nödvändigtvis måste i.  : )

Jag vill avsluta med att ge S en ros då det är p.g.a honom jag är där jag befinner mig idag.
Du och de små betyder oerhört mycket för mig och Flurrini.
Kram på dig / Christine

Fortsättningen kommer här

Här kommer mitt andra inlägg från Facebook där jag skrev ner hur den första veckan såg ut i min nya hemstad.
Nu när jag har min lilla Blogg kan jag låta mina tankar flöda fritt här istället. 
Så nedan finns då den kopierade versionen av det jag skrev på FB att ta del av.
Sen borde jag nog vara ikapp och kan fortsätta anteckna vad som sker från dags datum och framåt.
Väl bekomme...


* * *


Resumé av min första vecka i Göteborg den 8 september 2008 kl. 14:27 

Jahapp.
Nu ska vi se vad som hänt under den vecka som gått i min nya hemstad.. i mitt nya hem.. i mitt nya liv.

Efter att ha blivit mottagen på LÖRDAG likt någon av kunglig börd, återstod kvällen mest av att bara andas ut efter en lång dag av slit, städ och däckslitage.

SÖNDAG kom då finalen med tårta och allmänt bortskämmande av mig och Flurr.

MÅNDAG for jag runt mellan olika byggnader för att få fram papper och skapa kontakter med olika myndigheter.
På kvällen for vi til stallet då T skulle rida medan E och jag satt på läktaren och tittade på.
S var med V på fotbollsmatch.

TISDAG började jag känna att någon basill letat sig fram till mig och min kroppshydda.
Trött och slö och näsan som indikerade om att nu är någonting höstlikt på gång.

ONSDAG var i stort samma typ av kondition vad gällande min hälsa.
Trist och ett tillstånd jag aser vara helt onödigt att hamna i. : )
Åkte till IKEA för att titta på deras urval av gardiner främst men åkte därifrån med några andra saker.
Köpte även pingisbollar och cykelslang på Sportex.

TORSDAG for jag tillbaka till IKEA då jag fått med mig fel hylla hem, så det vara bara till att köra tillbaka och gå in i vimlet av gångar ännu en gång.
Idag hittade jag istället gardiner på Hemtex och Åhlens, men väl hemma och upphängda upptäckte jag att denna typ inte alls gjorde sig bra på plats som jag hoppats på.
På kvällen följde nästan hela gänget med till stallet då det var E som skulle rida.
Upp på läktaren satt några barn, några mammor och pappor, S, T och så jag som nästan somna.
Vad är jag för en vuxen person som somnar sittandes bland folk vid 19-tiden?
Pinsamt, oförståligt.. var kommer denna brist på energi ifrån?

FREDAG lämnade jag tillbaka gardinerna och har nu bestämt att lämna detta med fönsterdekoration till att bli ett senare projekt.
Tacomiddag blev det på kvällen och det är ta mig tusan lika gott varje gång. : )

LÖRDAG var det fotbollsträning för V i ÖS-regn, stackarn.
Men många lagkamrater med honom kom också dit så träningen blev trots allt av.
På kvällen gick jag, E och T och såg Mamma Mia på Bergakungens filmstad.
Det var min andra gång jag såg filmen med flickornas första.
Jag hade innan berättat vitt och brett om att det här är en riktigt bra film man nynnar och ler av flera dagar efteråt.
Under filmens gång såg jag båda sitta och le och såg rätt nöjda ut.
Jag själv sjöng med.. benen kunde inte vara still utan jag liksom satt och dansa i biostolen.
Det finns minst en scen i filmen där det går ett sus i publiken för det är så galet snyggt gjort.
När eftertexterna hade rullat klart började folk tjoa och applådera igen.
Med andra ord.. en riktig Må-bra-film. : )

SÖNDAG skulle V på fotbollsmatch och då var vädret helt annat.
Upp i ottan, S körde till och från matchen vilket nog kändes rätt skönt då de skulle vara ombytta och klara 08:15.
När de kommit hem och efter bortfrakt av ett stort och skymmande skrivbord i Es sovrum, bestämde vi oss för att ge oss ut och plocka svamp.
När vi närmade oss dagens utvalda plats började det regna.
Inga vattentäta kläder hade någon av oss med, optimister som vi är.
Men efter bara en kort skur försvann de grå molnen och det blev riktigt friskt och härligt att klampa runt i trollskogen med gummistövlarna på.
Trattkantareller blev det flest av, någon Kantarell, någon Rödgul taggsvamp.

Imorse MÅNDAG vaknade jag och huvudet snurrade som om jag åkt karusell i flera dagar.
Vad sjutton är det som händer?
Jag går gången bort mot toaletten fastän kroppen hela tiden vill svänga till vänster rakt in i väggen.
Jag går därför bredbent och med armarna ut för att ta stöd.
Såg förmodligen ut som en fylletant med alldeles för mycket innanför västen.
Kände att huvudet snurrade i vänstercirklar, mycket skum upplevelse.
Dette leder förstås till ett illamående jag inte vet var det ska sluta i.
S och barnen går till jobbet och sina skolor.
Jag låser dörren efter dom och känner direkt efter det ett stort behov av att Prata-med-Ralph-i-den-stora-vita-telefonen.
??? är det svampen jag inte tål, är det en fulsvamp som trots ordentlig rensning och kontroll av de svampar vi funnit slunkit med ner i stuvningen.
S mår bra och barnen stod över svampen så vad sjutton är det som gör att allt bara snurrar?

Efter mitt snabba samtal med Ralph lade jag mig ner på soffan.
Där däckade jag och vaknade ett par timmar senare.
MEN då kändes mitt mystiska tillstång mycket bättre, i stort sett helt återställd.
Skönt.. för jag har en iver att få komma igång här nere med ansökning till skolan och att hitta ett bra jobb att få in lite extra pengar på.

Nu ska jag i och för sig väldigt sent men ändå välbehövligt ta någonting att äta till frukost-lunch-mellis. : )

Vet inte om det jag skriver här är något att berätta eller läsas.
Jag gör det mest för att de där hemma skall få veta vad som händer och sker här nere.
Funderar därför på att börja Blogga men har inte bestämt mig ännu om det är en bra eller onödig insats.
Men det lutar just nu mot att jag startar upp en sida inom några dagar.

På återhörande och kram.. / Chrisitne

Idag blev jag med Blogg

Idag blev jag med Blogg.. vet inte hur det gick till då jag alltid varit noga med att skydda mig från sånt här. 
 
Funderar på om det är en bra idé detta eller om det bara blir tidskrävande och bökigt.
De äldre säger ju alltid att man skall testa oprövade ting innan man kan uttala sig om någonting är tråkigt, dåligt, trist eller smakar illa.

Skrev på Facebook den 2 september om de första dagarna efter att jag flyttat ner till Göteborg och lämnat Stockholm bakom mig.
Jag har velat komma från storstan under några år men har inte tagit tag i saken mer än att dagdrömma om vilka möjligheter det skulle kunna ge.

För att spara tid kopierar jag sonika tankarna jag hade då och lägger upp dom här som en start på detta nya. 
Vid eventuella invändningar eller klagomål hänvisar jag till Allmänna Reklamationsnämnden.  : )
Trevlig läsning.


Mitt nya liv tar vid den 2 september 2008 kl. 14:49

Lördag morgon, den 30 augusti packade jag och S ner några av mina saker i källarförådet, andra slängdes bort och det mest kära tog jag med mig på den 45 mil långa färden.

På samma väg har jag sedan december förra året nött mina däck otaliga mil nu. Jag börjar känna igen varje krök, varje kulle, veta var varje hastighetskamera finns.

Efter en lång dag av tömning av mitt hem jag haft sedan 98 satte vi oss i varsin fullpackad bil och började färden söderut.

S körde oftast framför mig, jag låg på lagom avstånd bakom och kände mig nästan som en bortgift ungmö som blev hämtade av sin man.
Hämtad till deras nya gemensamma hem.

I S hem känner man sig på en gång avslappnad och trygg, avslappnat naturlig.
Det ryms så mycket värme inom dessa fyra väggarna.

När vi kom fram till huset vid nio på kvällen möttes jag av det raraste, hjärtligaste, underbara mottagande jag kunnat drömma om.

S tre små.. som egentligen är rätt stora nu, snart 14, 12 och snart 11 år hade förberett min ankomst med ballonger, serpentiner och en dikt som allt gick rakt in i hjärtat mitt.

"Välkommen Christine, hit ner till Götet.
Synd att vi missade det heliga mötet.

Då hade vi redan försvunnit ner till mamma.
Vi är ledsna för det, hoppas du känner samma.

Efter oss vi lämnade vers och ballonger.
Även serpentiner men inga sånger.

Hoppas att det räckte med städningen här och där.
Imorn kommer finalen som innehåller bär.

Vi slår en signal och ser när det passar.
Då kommer även djuret med 4 små tassar.

Vi tackar för oss, hoppas ni ser det innan elva.
Så är ni ej sena och får tid för er själva.

Puss och kram E, V och T

På fm efter kom barnen upp med marängbottnar, glass, grädde, hallon och cokladsås.
De gjorde en smarrigt god marängtårta som vi alla kastade oss över där vi satt på altanen i förmiddagssolen.

Efter fikan sprang de tillbaka till deras mor och S och jag tog tag i de kartonger och väskor vi tagit med ner.

Måndagen bestod av att besöka diverse myndigheter som Skatteverket, ABF och Studievägledning.
På kvällen tittade jag och E på när T hade ridlektion.
S var iväg och hejade på V som hade fotbollsmatch.

Idag har jag mest varit hemma och plockat.
Hittade ett lunchställe rätt nära där jag nu bor som hade väldigt god och prisvärd mat.
S bjöd snäll som han är.

Min plan framöver är att hitta en trevlig utbildning jag vill gå och kommer in på.
Jag känner ett sug efter att vidareutbilda mig.. lära mig mer än det jag kan idag.

Nu ska jag ta med Flurr upp i Bokskogen här utanför tomten.
Flurr trivs där han med.. mycket att lukta på.. många löv att sparka runt i.

På återhörande.. Christine

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0