Hemma igen från Tunarps ridläger

Söndag..

På lördag vid tretiden kom vi hem efter en vecka på Tunarps Säteri och ridläger. det har varit en fin vecka där jag lärt mig massor.. bland annat komma över min räsla för galopp och att hoppa över höga hinder.

Nedan får ni se ett axplock av de bilder vi tog där.

På måndag vid klockan 11 åker vi iväg igen mot nya äventyr. Först Jönköping där barnens mormor och morfar har en liten röd stuga i de småländska skogarna. Dit ska vi åka för att säga hej till dom och dricka lite kaffe.. och saft. En bensträckare m.a.o.

Efter det fortsätter vi vidare mot Oskarshamn och Gotlandsfärjan över till Visby och därefter söderut mot Fide där vi ska vara i två veckor. Ska bli såååå skönt att komma till ön igen.  :  )

Nu blir det ju lite glest med bloggar så här under sommaren. MEN jag ska göra mitt bästa för att uppdatera er i det jag och vi hittar på. 





Tunarps herrgård..


En av mornarna vi hämtar hem hästarna vi skall rida..


Första kvällen var vi och kikade på unghästarna i hagen intill..


En av unghästarna som var otroligt knubbig och söt..


Katten Lakrits i Es knä..


Min häst Mirandas träns i mitten..


Första påklädningen på ridlägret..


Min häst Miranda.. så söt och snäll..


Första uppsitsen på lägret..


Utsläpp i hagen av alla hästarna..


Nytvättade och fria igen..


Skönt att rulla sig i gräset..


Ååååå.. vad det kliar om ryggen..


Är detta en häst eller vad..?


Hopp..


Sadlar på rad..


På väg mot nästa hinder..


Miranda betar i gräset..


Hopp hopp hopp..


Marshmallow är gott..


Hopp hopp igen..


Nere vid sjön där vi grillade och spelade brännboll..


Hopp hopp hopp..


Stallväggen..


Mellan hindren..


Får i hagen och hoppas nu få se fler på Gotland..


Instruktör K guidar mig på rätt väg..


Bakom fönstret stod S häst Fanfar..


Siktet inställt på nästan hinder..


I denna flygel bodde vi på ovanvåningen..


Yiaaahhhhh.. galopp.. hopp..


Rull rull..


Det ser så skönt ut när de håller på sådär..


S jobbar på dressyrpasset.. i gassande sol..


Skänkelvikning..


Promenerar tillbaka med Miranda innan jag släpper in henne i hagen för sista gången.. :  (


Så himla go häst.. vill ha..!


Tre av Tunarps många fina hästar..


Hoppas ni får fina dagar här framöver då det lovas sol och böljande värme.. peppar peppar ta i trä.  :  )

Kram och sånt.. och på återhörande förstås  // Christine


Midsommardagen

Lördag..

Nu ska vi strax åka iväg mot småland, Mullsjö.. och Tunarps säteri. Hoppas ni får en fin vecka.. för jag hoppas jag får likaså.  :  )

Överlever jag detta så hör ni av mig nästa lördag här igen. Jag har mobilen med mig om ni skulle vilja ringa eller skicka över lite käcka peppingtips.  :  )

Kram och puss  // Christine

Midsommarafton i Göteborg

Fredag..

Idag var det då dags att testa de Polska jordgubbarna. Helt ok.. men jag måste ändå säga att de svenska går ej att jämföras med vare sig de kommer från Italien.. Belgien eller Polen.

Regnet har kommit och gått på förmiddan för att sedan mest hänga oroväckande i moln ovan oss på eftermiddan. Packning inför ridlägret vi ska till imorn har tagit upp det mesta av tiden.

Sillmiddag utan nubbe och sedan Boule på kvällen. S bror G med fru I kom förbi och blev bjudna på starka drycker innan de vaggade sakta och säkert hemåt i solnedgången.



Nu ser vi på Miami Ink och inte långt bort hägrar kudden. Jag är fortfarande snuvig och harklig och tog faktiskt en tupplur på eftermiddan för att försöka sova bort förkylningen jag drog på mig uppe i Stockholm.

Imorn ska vi lämna Flurr hos farmor E.. hoppas de kommer trivas ihop och att allt går bra. Efter det sticker vi mot Mullsjö och Tunarps Säteri vid klockan 13. Jag är skitnervös inför att åka dit.. av olika anledningar.. och pendlar varje minut mellan att Åka dit - eller att inte Åka dit.

Jag pressar mig själv till max och vet inte alls hur jag kommer reagera när jag väl är på plats. Det går väl någon landsbuss där borta.. om jag skulle vilja lägga benen på ryggen och fly ifrån spektaklet.

Hoppas ni haft en fin afton och får en trevlig fortsättning på helgen.
Massor och många kramar till er alla.  // Christine




Dirty men from Sweden.. Belgium or Poland

Torsdag..

Vad är det med svensken varje jul och varje midsommar..?

Dagarna innan jul stressar svensken runt och söker febrilt efter den snyggaste granen som skördats för detta året. Den ska vara snygg.. billig och inte barra. Dessutom ska den dofta gran ända fram tills den åker ut med fotstumpen före.

Ett halvår senare återkommer denna stress över att köpa jordgubbar.. dirty men. Så sent som möjligt innan Midsommaraftonsmorgon ska det vara.. trots att risken då finns att man kan bli utan. Detta galna upplopp görs för att de inte ska hinna bli mosiga och tråkiga innan man ska stoppa dom i munnen med glass eller grädde till.



Samma kommentarerar ljudas varje år av tillintetsägande kunder.. och jag tycker verkligen synd om alla dessa försäljare som måste höra på gnället då de bara vill göra sitt jobb.

- 45 kr för en ask jordgubbar.. det är ju stöld för faen..!
- Smakar de Belgiska någonting..?
- Om nu de är så goda som du säger.. varför kostar de då mindre än de svenska..?
- Polska jordgubbar.. är de något nytt för i år..?
- Hur kan de vara så billiga då om de är så bra..?

Jada.. jada.. jada...

Jag gick på min magkänsla och det mina ögon fastnade för.. de Polska. Visst lockade priset om 29 kr / asken mitt intresse.. men sen såg de också fräschare ut än vad både de Belgiska för 35 kr och de Svenska för 45 kr gjorde. Kanske gjorde mitt skolarbete om just Polen en påverkan i mitt val. Polen ska ju vara ett rätt trevigt land att besöka.. och är landet bra borde väl deras jordgubbar också vara något att ha.  :  )

Hoppas ni får en trevlig midsommarhelg och att ni hinner införskaffa er en egen liten ask.. eller två.. med smutsiga gubbar.  :  )

Kram och trevlig Midsommar  // Christine




Ride.. Sally ride

Onsdag..

Idag köpte jag ett nytt fint rött halvläder-koppel till Flurr då han ska bo hemma hos farmor E veckan vi är på Tunarp, ridlägret. Jag vet ju inte om farmor uppskattar Flexi-kopplet med knapp och allt då hon bor mitt inne i stan. Detta gamla hederliga sätt att koppla en hund har ju funkat i alla tider.. menar nu ett ordinärt vanligt standard koppel ca 1,5 meter med hake i ena änden och en ögla i den andra.  :  )

Sen var jag på saftfabriken för vuxna människor. Där hittade jag två lådor röd saft samt två flaskor bubbelvatten. Nu ska ju inte allt gås åt under ridveckan. I.o.f.s. så är det många vuxna där men vi kommer förhoppningsvis ha kvar att ta med till Gotland när vi åker dit.



Vid klockan 14 mötte jag upp mina vänner från Åhlens.. A och G. Vi satte oss mitt i solen i Haga på ett fik som heter Le Petite Café. Personalen pratade inte svenska så jag fick använda min skolengelska.. men det lät helt ok om jag får säga det själv. I tre timmar satt vi och babbla.. solen sken.. svettdropparna rann mellan liljekullarna (så otäckt otrevligt) men det var en härlig känsla att känna värmen igen.. ljust och skönt och bara må bra.  :  )



På kvällen var det terminsavslut för min ridgrupp. Fick en ny häst som heter Baloo.. som var totalt hopplös. Han kunde man inte alls få dit man ville men jag satt i.a.f. kvar i sadeln. Visst hade ett proffs kunnat fixa till honom.. men jag är en ringrostig tonårsryttare som numera har problem med kärringleder som gör att det efter ett tag gör ont.. riktigt ont i underarmarna om hästen är för stark och som jag måste bromsa.. och bromsa.. och bromsa mig igenom ett 1-timmespass.



Annars bestod dagen mest i att tvätta upp det som låg i tvättrummet inför alla lediga dagar som nu ligger framför oss. På kvällen tog jag och S det lugnt och såg en film.. Nu eller aldrig.. har sett den innan men såg om den igen. Rätt charmig film med de gamla gubbstruttarna Jack och Morgan.

Kram och på återhörande  // Christine



Brist på barnglasögon i Göteborg

Tisdag..

Idag efter att ha haft en lång skön lugn morgon åkte jag och minstingen T ned till stan för att se om vi kunde hitta nya glasögon till henne. Vi gick in på Aktuell Optik.. Eye Center.. Smart Eyes.. Synoptik.. Hulténs var stängt (mitt på dagen???) .. hennes gamla optiker Direkt Optik vid Nordstan hade slagit igen.. Glasögonhuset hade en båge hon gilla men bara den kosta 1 795 kr vilket blir väldans massa pengar när glasen kommit i. Synsam hade en som liknade den snygga och denna var gratis.. ja men vad bra.. synd bara att glasen kostade 2 300kr till gratisbågen. Jäääässss.. vilken tur vi hade idag.  :  )

Kan inte fatta detta.. och vet att det inte är särskilt lätt att hitta heller i Stockholm.. men varför tar inte glasögonbutikerna in glasögon för barn.. barn som är i 11 års åldern????

Har de något de kan erbjuda för en liten människa så antingen är det klotrunda pyttesmå för riktigt små barn som inte väljer själv utan deras föräldrar som blir nöjda då de liknar harry Potter i dom. Eller så är det kärringbågar som är aningen för stora.. SKANDAL...!!!

På den butik jag jobbade i innan hade bågar för mindre personer.. menar barn i olika åldrar.. till rimliga priser. Endel av ovan nämnda butiker har ju för sjutton bara designbågar. Hur jäkla många föräldrar köper GUCCI.. Prada.. Armani.. Dolce & Gabana till sina små..? Inte många.. nog mest de som inte bryr sig om pengar utan kastar ut dom till höger och vänster.

Den butik hon fått sina glasögon från tidigare.. Direkt Optik.. den som hade slagit igen.. där hade de fått två par glasögon för en vettig summa. Hon sliter på sakerna i en jäkla fart så ingen idé att köpa GUCCI-kvalité när de ändå blir deffekta förr eller senare.

Jag kunde bara informera S om att efter ha granskat stadens utbud blir det billigaste just nu ett par glasögon för 2 300 kr från Synsam.. och detta är bara för ett par. Med den summan måste hon då vara väldigt försiktig med dom.. vilket är svårt att begära av en liten tjej som inte sitter still mer än 15 sekunder.  :  )

Ikväll var jag och red.. kom faktiskt precis hem. Red-igen den lektionen jag missade förra veckan då jag var i storstan. Min favvolärare hade den lektionen och vi lekte Hela havet stormar till häst.. rätt kul även om hästarna blev som galna när musiken sattes igång. Tur var hade jag en häst som var mjuk att sitta ner i sadeln på.. annars hade jag åkt av. Hon blev som förbytt.. först rätt seg.. sedan musik.. och fy faen vad det tog fart.. som natt och dag.  :  )

Imorn är sista gången för min obligatoriska grupp. Få se vad den läraren hittar på för skoj som avslutning för denna termin.

Nu är det dags att sätta på tekannan då halsen känns svullen.. näsan rinner.. och jag känner att en förkylning av kanske större mått är på väg. Bra tid då jag ska iväg och motionera två gånger per dag med start på söndag. Ska kleta på Vicks-salva på bröstet när det blir dags att sova och hoppas täppan släpper så jag kan sova gott och länge. 

Hoppas ni haft en fin dag. // Kramar  Christine

 

Fyndade säkerhetsväst idag

Måndag..

Idag har vi haft strålande sol och klarblå himmel här nere i Götet.. på sant. Just nu är det 19,3 grader i skuggan.. helt ok med andra ord.  :  )

Då vi åker på ridläger på lördag och kommer lämna manegen då och då för att rida ut i skog och mark.. måste varje ryttare ha en säkerhetsväst på sig. Uj uj uj. Jag som ingen har.. får då rida med ryggen bar.

Jag hade ingen lust att köpa en ny för ca 1 500 kr om jag nu inte kommer fortsätta med ridningen till hösten. Så jag kikade runt på Blocket efter begagnade sådana. Jag hittade några annonser som kunde vara av intresse. Men innan jag kontaktade annonsörerna åkte jag bort till MyOne.. en häst och hundbutik på Hisingen.. för att prova storlekar först.


M.. en riktig pajas.

Jag kom fram till att jag skulle kunna ha en barn XL eller en vuxen S. Hittade en annons i Mölndal där tjejen ville ha 100 kr för sin gamla. Jag kontaktade henne omedelbart för att fråga efter bröstmåttet på västen så att jag inte åkte i onödan.

Måtten skulle förmodligen räcka så jag tog adressen.. skrev ut en vägbeskrivning och for iväg. Men jag blev osäker på vägen där jag satt på E6:an och ringde därför lite lätt stressad min GPS av kött och blod.. S. Han var så snäll och guidade mig fram via den karta han plockat fram på nätet. Jag hade aldrig hittat annars då Eniros vägbeskrivningar ibland är en total katastrof. 


M och V sprang in och ut genom altandörren.

Hur som helst.. jag hittade fram till huset.. rött med vita knutar.. klev ur bilen och ropade hallå då dörren var öppen. Ner för trappen kom en glad jänta och vi hälsade på varandra. Himla cool tjej som ska in i lumpen.. därför vill hon göra sig av med sina gamla ridgrejor då hon sen ska köpa nya när hon är klar med tältandet och pangandet.

Västen satt som en smäck.! Det viktigaste är att den går ner i ryggen så svanskotorna där är skyddade. Sån jäkla tur.. och bara för 100 kr. Jag sparade med denna tur 1 400 kr och dessutom blev impad av hennes lumpeninsats. :  )


V.. söt som en karamell.

Nu ska jag gå ut med Flurr. Han fick idag ett litet mjukt halsband med en liten bjällra. Detta för att man ska höra honom när han kommer smygandes. Vi måste ändå hålla koll när vi vänder på oss då han inte ligger många centimeter bort från oss. Flurren.. han är så go.. i mitt hjärta du alltid kommer bo.

Hoppas ni får en trevlig start på veckan.  // Kram Christine


Dubbelkalas sen hem till Götet

Söndag..

Idag körde jag ut till skärgården igen för att gratulera lillsyrrans sambo och tillika far till tvillingarna M och V. ALLA var där.. så det blev fullt runt bordet. :  )

Tvillingarna var lika söta som vanligt och charmade hela sällskapet med allt det de hittade på och gjorde. Bilder finns nedan.. hoppas ni gillar det ni ser.


Klockren text på tröjorna jag köpte på marknaden i Trosa..
Min moster är min bästis.. så det så


Söta goa V


Nyfikna busiga M


V sitter i farfars knä


M kollar in boken han och brorsan fått i 1 års present


V tar ett smakprov på en annan bok de fick


På bilfärjan över till fastlandet. Så här såg vädret ut hela söndan uppe i StorStan.


Solen kom fram utmed Vättern. Kanske lite Halleluja över denna bild. :  )


Jag tycker om E4:ans sträcka utmed Vättern.. känns som man är utomlands.


Borås-Lupinerna på plats.. innan jag plockade med mig några av dom hem.


- Du moster.. du tar ju bara gulliga bilder av oss. Ta en där jag ser lite tuff ut.


- Gullig och gullig.. vi är ju bara som vi är.  :  )


P3.. jag säger bara P3. De är väldigt roliga att lyssna på när man sitter fast i en bil utan någon att prata med och utan något att göra.. ja annat än att hålla i ratten och se till att ta sig fram oskadd dit man vill komma.  :  )

Igår lyssnade jag på radiokanalen mellan 16 - 22. Himla goa pratare och de tog upp olika intressanta ämnen. Riktigt underhållande blev det. De spelade bland annat två låtar av en svensk artist som nu flyttat till Berlin.. tydligen ett riktigt vattenhål för artister och allehanda konstnärer.

Nåja.. låtarna de spelade av Jackie heter Cocogirl och Pink drunked elefant.. så jäkla bra.. men hittade dom tyvärr inte på YouTube när jag kom hem. Lite senare spelade de en låt av en annan skönsjungande tjej.. Asha Ali.. och den låten heter Hurricane (fanns på YouTube).. himla bra den med.

Annars var det som hände under turens gång följande:

1) Tog bilfärjan 16:10 och påbörjade min 6 timmar långa biltur hem till Götet.
2) Vid Norrköping stod en husvagn intill väggrenen med punka på vänster framdäck.
3) Solen hälsar på vid 19:17 i den annars så grå och regninga söndan i storstan.
4) Dugget kommer åter strax norr om Vätterleden.. klockan är då 20:00.
5) Vid 20:15 kommer solen tillbaka.
6) Regnet pressar sig fram igen vid 20:35.
7) Motorvägen som är slutspurten in mot Göteborg når jag 21:10.
8) Runt Borås ser jag sen 3 polisbilar som mäter hastigheten på de bilar som passerar.
9) Stjäl några Lupiner som såg lite överflödiga ut i det hav de tidigare stod i.
10) Hemma i Götet 22:11.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Kram // Christine



Marknad i Trosa

Lördag..

Idag åkte jag och A-M iväg till Trosa för att kolla in marknaden de hade där. Guuuuuu vad folk och Guuuuuu va mycke bilar. Hujeda mig. Hade hela Stor Stockholm kommit på samma idé eller vad? Visst är det ju mycket mer trivsamt att traska runt där bland prylstånd.. affärsbodar.. caféer.. och miljoners med besökare.. än att gå själva menar jag.. men efter några timmar blir man lite smått mätt på cirkusen.

Men men.. jag gjorde några fynd för ett fåtal slantar.. passande för en fattig pensionär.. eller jag menar en fattig student.. eller nå´t. Nåja.. jag hittade i alla fall en sak var åt tvillingpojkarna.. en sak åt deras far som fyller år imorn och så en sak som jag ska ta med hem till Götet. Smartskallarna där nere ska få något att bita i.. :  )

Nu ska jag gå ner och se vad TV:n erbjuder mig i afton. Sen blir det tandborstning och därefter på med pyjamasen.

Imorn ska jag då ut till lillsyrran i skärgården igen.. gratta deras far på hans födelsedag.. träffa min mor och hennes karl.. min äldre syster med två döttrar.. E och E.. och storsyrrans sambo P.. kanske hans barn också, det visar sig.. sen kommer tvillingarnas farmor och farfar dit.. säkert farbröder och faster med tillbehör.. ja det blir nog en himla massa släktingar där då.

Med allt folk jag har träffat här uppe i storstan så har min hemlängtan till Götet satt rejäl fart. När jag satt i bilen på väg hem till min styvfar ikväll var jag nästan på väg att svänga höger.. köra mot Södertälje och sedan fortsätta söderut istället för att svänga vänster mot Haninge där pappa bor. 

Saknar de där hemma och blir nästan putt på mig själv för att jag numera tycks vara lite smått beroende av att ha folk nära inpå mig. Känna mig delaktig i en grupp individer.. flockbeteendet gör sig påmint kan man lugnt säga.

Tidigare i livet har jag ju tyckt att det har varit rätt skönt att vara för mig själv. Oberoende och väldigt nöjd och glad med det. Ensamvargens nya vanor känns som en kalldusch där jag nu sitter alena i skymningen i ett alldeles för stort och tyst hus.  :  )

Hoppas ni haft en bra dag med det ni hittat på. Jag har haft en kanonvecka här uppe och haft fina dagar tillsammans med min familj och vänner. Nästa gång det blir en tur upp hit blir till hösten.. senhösten.. då jag kommer praktisera 2 månader med start vecka 36.

* * *

00:49

Jag längtar efter att få träffa M och V igen imorgon (läs söndag). 

De har stulit mitt hjärta.. menar det som inte redan är inmutat i Göteborg. Det kommer att kännas då det inte finns möjlighet att träffa dom på ett tag nu när jag åker imorgon.

Hoppas de inte hunnit glömma mig tills nästa gång vi ses. Skulle kanske skicka dom planscher.. kaffekoppar.. musmattor och dylikt med fotografier på mig.. som i TV-reklamen. :  )

* * *'

Sov så gott och kram.  // Christine


Träffade tre godingar idag

Fredag..

Idag träffade jag E och K från Söder Optik där jag sist jobbade. Det blev en himla trevlig dag med mycket skratt och "tjejsnack" om ditten och datten.

Styvpappsens gamla dator som finns uppe på kamaren dör plötsligt.. därför vet jag inte hur det blir med bloggande innan jag kommit hem till Götet igen.

På kvällen åkte jag hem till min gamla vän S och hennes karl samt deras Fralla Ada. Hon är så söt.. ja både S och hunden och kanske t.o.m killen hennes är söta allihop.. men nu menade jag mest hunden. Hon har blivit snyggt chokladbrun mot hennes tidigare unghunds svarta blanka päls. Mycket fint exemplar.  :  )

Vi såg Twilight Zone på deras gigantiska filmduk. Rätt ok vampyrfilm som filmteamet nu jobbar på att få ihop en fortsättning på. Jag väntar med spänning. Sen hem på sena kvällen för att sova och sen upp och hoppa nästa dag och åka iväg till Trosa marknad på lördan.

Hoppas ni haft en trevlig vecka och får en fin helg. // Christine


Gjorde ett skärgårdsbesök idag

Torsdag..

Var ut till min yngre syster och hennes tvillingpojkar idag. Jag blir kär i dom varje gång jag ser dom. Min kära mor var där när jag kom fram till huset. Trevligt att se henne igen.. ja eller att se alla för den delen. Nedan är ett axplock av alla bilder jag tog där ute på ön.



M och V..


Söt liten stuga intill färjeläget..


M grimaserar..


Syrrans häst Wilma..


M charmar objektivet på kameran..


Grusvägen vi vandrade fram på..


M och V i full gång med att undersöka allehanda ting..


got kittlade Wilma så hon måste klia sig..


M på väg ut till altanen..


Utanför mammas näste..


M studerar reflexerna i fönsterrutan..


Mamma gav bort den gamla skrindan till M och V..


M är lika fascinerad av kameran varje gång..


Fåren i hagen intill där syrran bor..


M grimaserar igen..


Hästhagen där Wilma går alldeles utanför syrrans tomt..


Klåfingrig V..


Nu ska jag umgås lite med min styvfar och hanses käresta C innan det är dags att krama kudden. De åker nämligen till Gotland imorn och ska dansa runt stången där om en vecka. Sov så gott när det blir dags för det.

Kram och på återhörande  // Christine


Och regnet det bara duggar ned

Onsdag..

Idag har jag gjort absolut ingenting.. vilket är skönt.. alldeles förträfligt skönt. Jag kände mig nämligen trött idag och då jag klämde ihop mitt besök hemma hos K med min biopappa på samma dag.. så fick jag denna dag fri.

Jag var en kort sväng till Farsta Centrum.. inte så vackert ställe men fyller säkert sin funktion för många medborgare. Där hittade jag varsin liten present till tvillingarna jag ska hem till  imorn. Får se vad syrran tycker om paketinnehållen.. annars kan hon ju alltid byta eller så hittar jag på något annat. Jag lär nog hitta något mer innan kalaset är på söndag.

Just nu i skrivandets stund vet jag bara inte vad det skulle kunna vara. Men springer jag på något jag tycker om.. slår jag till. Jag ska ju ut till Trosa Marknad på lördag.. kanske hittar jag något där.

Ikväll ska jag fixa middag till styvpappa K och hans käresta C. Måste därför iväg om en timme och handla det som behövs. Hoppas det gillar Halloumi.. för det är vad de kommer få. Ja.. med tillbehör förstås.. annars blir det nog trist.

* * *

20:55

Nu har vi just ätit en smarrig Halloumi med massa grönt till som middag. Fräscht och mättande med det nybakade Chiabatabrödet till.

Imorn bär det av ännu mer norrut.. till Vaxholm närmare bestämt. Det ska bli så himla kul att se syrrans pojkar igen. Jag längtar så jag nästan inte kan sitta still.  :  )

Idag hittade jag presenter till dom. De får en liten var och sedan en stor tillsammans. Hoppas grejerna går hem. Jag ska faktiskt ge dom det redan imorn istället för att vänta tills på söndag. Skulle något behöva bytas ut har jag ju tid på mig att göra det tills helgen kommer. Det ska verkligen bli mysigt att se dom alla igen. Hmmmm.... vad ja har saknat dom.

* * *

Hoppas ni haft en bra dag.  // Christine


Hemma hos lille Anton

Tisdag..

Idag åkte jag hem till min gamla goda vän K och tittade på hennes nya son A. Eller nya.. det är hennes första och han är blott 3 veckor gammal. Sååå liten och go var han. Sov mest hela tiden och vaknade bara för att bli matad.. för att sedan snabbt  somna om igen.



Antons rum.. söta Nalle Puh-tapeter och himmelsäng.



Självklart måste också lille A få en Trynis från Nordik, hemma i Götet.



Området K bor i är väldigt lugnt och lummigt. Mycket trivsam miljö att växa upp i.



Vi tog en promenad ut i skogen.. eller på de grusvägar som slingade sig runt omkring där dom bor. Sagolikt skön natur. Lurviga Bauer-skogar för att sedan komma fram till en öppen Bröderna Lejonhjärta-äng.



När klockan hade passerat fika och senare även middag tackade jag för mig.. slog en signal till min biopappa som bor inte långt därifrån.. hörde mig för om de var hemma.. visst var de det.. så jag åkte dit för en kopp kaffe.. som blev till en sen sillmiddag (och jag som redan hade ätit middag idag) och efterföljande hallonpaj med glass. Ibland är livet rätt käckt att leva. Åka från hus till hus och bli istoppad mat och massa gott att fika till.  : )



Nu måste jag göra frukost innan jag dör. Magen är ju så uttöjd från gårdagen så nu har den den så smått börjat kurra och gnälla -Ge mig mat.. föd mig.. fyll på med nytt bränsle.. annars blir jag sur!  :  )

Hoppas ni har det fint där ni är. Idag är vädret grått och stundvis lätt regn. Jag lär stanna inne ett tag.. i alla fall tills jag kommer på vad jag ska göra.  :  )


Kramar och på återhörande  // Christine


Hem till familjen

Måndag..

Strax ska jag köra upp till familj och vänner men just nu har jag en märklig känsla i kroppen. Troligtvis nojjan över hur tentan gått som jag just var och skrev på skolan. Det känns inte bra i magen vilket brukar vara ett dåligt tecken i såna här sammanhang. Jag får svaret senare i veckan då fröken mailar mig resultatet.

Vädret ska inte bli särskillt skoj denna vecka.. oavsett om man är i Stockholm eller i Göteborg. Jag hade ju hoppats få finväder så jag kunde vara ute och mysa i solen. Men för säkerhets skull packar jag ner kläder för båda varma och kalla dagar.



Nu ska jag sätta fart här så jag inte kommer på efterkälken. Tror det blir en långsam körning upp då jag inte har någon brådska. Hoppas radiokanalerna blir bättre ju mer norr jag kommer. För av någon anledning har några av de bättre stationerna lagt ner som man får in här nere i Götet. Mystiskt och totalt korkat då de var de trevligare att lyssna på.

Känns märkligt att åka härifrån just nu.. men samtidigt ska det bli väldans skoj att se alla där hemma.. så den märkliga känslan går väl över när jag väl är där uppe. Hoppas ni får en bra start på denna vecka.. så ses vi snart.

* * *
19:00

Framme i Stockholm efter en fem-timmars-körning som gick bra denna gång. I mitt kölvatten lämnade jag bakom mig 2 bilolyckor.. en i Jönköping och en i Husqvarna. Jag var dock inte skyldig till någon av dessa.. utan hörde om det inträffade på radion.

Annars var det då påkörda djur.. hästgårdar.. kostim i hagarna.. betande rådjur både innanför !?! och utanför viltstängslet.. Akleja.. Lupiner.. Vallmo.. Midsommar-blomster.. Hundkex.. Smörblommor och Björnloka.. hörde en mysig låt som heter Då behöver jag inget mer.. regnet föll ner som spön i backen när jag kom till Linköping.. ett sto stod nära vägen med sitt lilla årsföl alldeles intill..  Prästkrage och Raps.

Detta var en sammanfattning om bilturen upp till storstan. Jag återkommer om hur nedresan blev.  

* * *
Kram och på återhörande  // Christine



Roliga fynd på IKEA

Söndag eftermiddag..

Vi for iväg en snabbis innan IKEA-varuhuset i Kållered hann stänga för att främst titta på nya gardiner till vardagsrummet. Trot eller ej.. julgardinerna jag slängde upp i vintras sitter fortfarande uppe. De är rätt diskret tomtemönstrade med en beige bakgrund så det är inte så illa som det låter.. men ändå.  :  )

Vi hittade inget gardintyg som vi tyckte om.. och det vill man ju gärna göra om man ska se på dom var dag. Så vi avvaktade inköp av såna tillsvidare. 
Vi hittade däremot en snygg golvlampa.. BASISK.. som är i samma serie som den bordslampa som står på hörnbordet inne i vardagsrummet. 279 riksdaler kostade den. På bilden ser den kanske inte mycket ut för värdlden.. men den är riktigt fin i sin enkla design.

Sen gjorde vi några BRAK-FYND i form av två trädgårdsstolar.. TÄRNÖ..  med tillhörande bord. Klappmodell i svartmålad stål och massiv Akacia. Stolarna kostade 120 kronor styck och bordet kostade 159 kronor. Lite gammaldags stil och hoppfällbart alltihop.. precis sånt vi tänkt oss.
Man satt förvånansvärt skönt i dom stolarna.. trots det hårda material de är gjorda av. Vi gick efter hur pass S trivdes i dom med tanke på hans vikt jämfört med mig. Tummen upp gjorde att vi slog till.

Liknande möbler på t.ex. Blomsterlandet tar 995 kr och Hornbach tar nog samma eller mer. Så detta var ett riktigt impulsfynd.. tycker jag iaf.  :  )

Nu ska jag läsa vidare i mina skolpapper. Jag kommer skriva tentan imorn för att sedan köra hem hit igen och packa ihop det jag ska ha med. Då spar jag tid ikväll till att plugga och sedan hinna pusta ut framför tv:n innan det är dags att sova.

Så.. jag kommer åka uppåt runt klockan 12:00 och borde då vara hemma hos min styvfar mellan 17 och 18. Hoppas ni får en fin avrundning på kvällen och en bra start på nästa vecka.

* * *
20:45
Läste just ett mail jag fått från min fröken i Företags Ekonomi idag. Jag klarade tentan.. förvisso blev jag inte bäst i klassen.. men jag fick Godkänt och det duger gott åt mig. JÄÄÄÄSS...!!!!!  :  )
* * *

 Kram och på återhörande  // Christine



Sista natten i Götet för några dar

Söndag..

Idag har vi haft det sådär ljummet som en vanlig svensk sommardag oftast brukar vara.. alltså ingenting att höja på ögonbrynen för. Efter frukost och plugg tog vi bilen bort till motionspåret runt Härlandatjärn. Vi fick med oss äldsta tösen E som pinnade på rätt bra.



Själva spåret startar med en lång uppförsbacke som de andra joggade uppför. Jag vet med mig att i början av joggarsäsongen ska jag ta det rätt lugnt i början av varje spring.. annars tappar jag både kraft och krut rätt snabbt om jag t.ex startar turen i en uppförsbacke.



Jag satte i öronsnäckorna och tryckte på Play. Ur hörlurarna kom hit efter hit av Timbaland. Förvisso gammal musik numera men det går att lyssna på ändå. Det braiga med att lyssna på musik (om man springer för sig själv) är att man slipper höra sitt eget flås och flämt. Och det är ju toppen.. då det annars påverkar psyket att tro att man är trött och kan då istället få upp ett riktigt bra tempo och kanske även hålla det konstant.



Jag såg att S låg främst.. och kanske 30 meter bakom honom fanns E. Jag siktade in mig på Es rygg och kom ikapp henne.. bytte några ord och öka sedan på tempot igen i ett försök att komma ikapp S istället. Det är något märkligt med min kropp när jag är ute och joggar.. det kan nämligen hugga till rejält i höger axel.. som om en nerv hamnar i kläm eller att någon slår ner en spik där. M.a.o. inte så skönt och detta gör då att jag tappar fokus på springandet och börjar massera och veva med armen för att det onda ska gå över.



När jag behövt massera och veva med armen för andra gången tappade jag sugen för att jogga och varvade resten av banan löpning med att gå raskt i riktning mot Mållinjen. Jäkligt irriterande det där med axeln. Undra om man kan göra något åt det för annars gillar jag ju att jogga och röra på mig.



Nu sitter jag här vid datorn ett ögonblick efter att ha ätit en smarrig söndagslunch. S och V.. som kom förbi.. sitter nu nedsjunkna i soffan och ser Tennis - Franska öppna. Tydligen en duktig svensk kille som är med idag. Kommer inte ihåg hans namn då jag aldrig lärt mig gilla sport i TV-rutan. Sport skall utövas av en själv IRL och inte genom att titta på andra hur de tar i och kämpar för sina medaljer på dumburken.



Som ni sett av bilderna beger jag mig norröver imorn efter att jag skrivit klart tentan jag har med start 8:15. Hoppas vädret i storstan blir bra för då blir det så himla mycket roligare att vara där.. och så blir det också mer saker man kan hitta på. Menar än att behöva sitta under tak och hålla sig torr från eventuellt regn.



Nu ska jag göra mig en till kaffe.. nr tre för idag.. och läsa igenom skolpappren igen så att jag sen kan somna med gott samvete inför morgondagen. Måste packa också och se till att kameran och plånboken kommer med. Det är väl det viktigaste.. ja bortsett från bilnycklarna då.  : )

Hoppas ni haft en fin helg och får en bra start på kommande vecka. Stor kram.  // Christine



Vilan tog över denna dag

Lördag..

Musiktips: Friendly Fires - Skelton Boy (Air France Remix)
Använd länken: http://www.youtube.com/watch?v=KpJKXOdjWNs

Sov som en stock imorse och drog inte på mig tofflorna förrän klockan hunnit passera 09:30. Detta är sent.. iaf för mig. Efter frukosten satt vi en kort stund och funderade på vad vi ville göra av denna dag.. förutom läxorna då.



Nja.. det blev väl inga exakta planer men vi stack ut och tog några cacher.. en av dom var lite knepigt gömd under en bro intill Säveån härintill. Var man inte noga med var man hade fötter och händer kunde man lätt ha hamnat ca tre meter rakt ner vilket inte hade varit så bra kanske.



De cacher som är lite mer fysiska eller lite mer utsatt placerade är riktigt spännande att försöka ta. Nu försöker vi aldrig ta  såna vi kan göra oss illa av.. det är det inte värt. Men att klättra upp till en avsats på ett litet berg.. ner och in i en grotta.. hänga och klänga och behöva anstränga sin kropp mer än vad man annars gör till vardags.. det är bara uppfriskande.  :  )



Vi hämtade på vägen hem vår grill vi lånat ut till studentfirandet hemma hos S bror igår. På kalaset var det massor av trevligt folk och tillika massor av god mat och fika. Studenten själv mådde "fiiiint" och var rätt söt i sin studentmössa. Öppnade present efter present. På hans önskelista stod det pengar.. och pengar fick han rätt bra av från olika håll. På kvällen försvann han ut i nattvimlet nere på stan i sällskap av sina vänner.



Lördagen har verkligen slappats bort då det blev sovmorgon och på eftermiddan en tuppis som blev en långis och nu sitter S som på nålar framör fotbollsmatchen mellan Sverige - Danmark. Jag passade på att blogga av mig under tiden och ska nu läsa igenom anteckningarna inför tentan igen innan jag intar en segpose i soffan i väntan på läggdags.



Hoppas ni haft en skön ledig dag och får en lika trevlig dag imorgon. Nu är det bara två dagar kvar tills jag befinner mig på storstadsmark igen. Ska bli väldans skoj att träffa alla igen. Sov gott när det blir dags för det.


Kram och på återseende snart.  // Christine


Administrativa erfarenheter & studentkalas

Fredag..

Idag ringde kvinnan från Västsvensk Tidningsdistribution och pratade med min telefonsvarare i mobilen. Jag var ut med Flurr just då och missade samtalet.. därav svararen. Det blev som jag trott.. att M i klassen fick platsen. Det gör absolut ingenting känner jag då hon angav att det var Ms administrativa erfarenheter som gjorde att hon fick platsen.

Nu var det förmodligen Ms personlighet som tog över beslutet att välja just henne. M och kvinnan var rätt lika i sättet på mångt och mycket så det var inte ett så förvånande val enligt mig. Det jag däremot reagerade på var OM det nu var Ms meriter som avgjorde valet.. vad tusan har de egentligen för betydelse om man söker en praktikplats..?

För vi ska ju kunna komma dit och bara veta det vi lärt oss i skolan och sedan läras upp på plats. Jag anar ugglor i mossen här.. lite lätt yrkesskadad som jag är efter att ha jobbat i en miljö omgärdad av fiffel och fusk. GRATIS arbetskraft säger jag om detta.. oavsett vad andra kan tycka om det.

Jag är inte det minsta sur för att M fick platsen.. tro nu inte det bara för att jag skriver om det. Jag är istället glad för hennes skull så slipper hon leta vidare och jag hade det dessutom på känn redan när jag gick ifrån mötet.

Och är detta en praktikplats där det kommer krävas att man ska kunna allt från start.. och då kanske också täcka upp för en anställd i syfte att spara pengar.. då vill inte jag vara där. Så det så.  :  )



Nu måste jag iväg till ICA och köpa mjölk. Jag kan ju inte dricka latte utan mjölken då det är hela grejen. Måste skynda mig nu innan jag somnar över läxboken.

I eftermiddag ska vi iväg till S bror G.. hans son M tar nämligen studenten idag. Hoppas vädret tar sig samman för just nu är det ljusgrå himmel och svala håret-reser-sig-på-armar-och-ben-burrr vindar. It´s not my cup of tea.  :  )

Hoppas ni haft en trevlig vecka och får en fin helg med det ni hittar på. Jag måste plugga inför omtentan jag har på måndag.. även om jag vet med mig att det kommer bli svårt att sitta inne när det är helg. Men det är bara till att bita ihop..
Biiiit iiiihoooop.. Biiiit iiiihooooop...!  :  )

Kram och på återhörande  // Christine

 

Järnmössan känns aningen lättare idag

Torsdag..

Igår for jag iväg till stallet efter middagen.. på vinst och förlust.. och det blev faktiskt en helt ok ridlektion. Jag känner mig dock fortfarande lite nojjig för när det går undan och det känns som jag har Slime mellan rumpan och sadeln. Jag måste jobba på (om jag fortsätter med detta) att komma ner mer i sadeln för att få en säkrare.. stadigare sits än vad jag upplever att jag har idag.

Läraren blev förvånad när jag nämnde min känsla av att ha tappat min sits och gav mig några råd så att jag kan känna mig mer trygg framöver.

Nästa vecka är det sista gången och då är jag hemma i Stockholm. Jag har sagt att S eller E kan ta den istället för mig då jag inte kan.. få se om de har möjlighet. De ska nog rida ut då.. hade varit intressant at se hur det skulle gå då jag inte gjort det ordentligt på många år.

Idag känner jag mig aningen piggare i skann mot tidigare och ska därför strax åka hem till min vän A.. från Åhlens.. och babbla bort en stund. Ska också lämna tillbaka en bok jag fått låna av henne om Redovisning för dom som hatar det.. passande titel.  :  )

Och hoppas bara min efterlängtade energiuppgång håller i sig så jag inte somnar hemma hos henne. :  )

Ska snart iväg mot spårvagnen så måste därför avrunda nu och samla ihop det jag ska ha med mig. Hoppas ni får en fin dag uppe i norr. Här skiner solen med blå himmel till.. MEN temperaturen är sval och vår nya utetermometer har redan lagt av.. därför kan jag inte meddela hur varmt det är idag.



Kram och på återhörande  // Christine


Med trötta ögon kisar jag mot solen

Onsdag..

Imorse.. eller mer precist klockan nio.. var jag på intervjun inför den praktikperiod jag ska vara på i höst. Detta kommer bli svettigt då jag tävlar om denna plats mot två för mig vädligt trevliga tjejer i klassen. Den ena påminner väldigt mycket om min barndomsvän M.. både till utseende och sätt. Den andra tjejen påminner om min vän S jag lärde känna på glasögonaffären.. också både till utseende och sätt. 

Det är alltså två kanontjejer och så jag som hoppas på att få passera GP:s vaktsluss under veckorna 36-43. Frågan är nu bara vem av oss kvinnan vill ha som sin assistent under åtta veckor. (flikar in hajens ledmotiv) dum dum dum dum dum dum dum dum dum dum. Jag tror att lotten kommer att falla på M.. men vi får väl se vem som får det roligaste samtalet av oss tre.

Kvinnan.. eller tjejen  då hon väl var bara något år äldre än vad jag är.. prata och prata om företaget och vad praktiken går ut på. Jag lyssnade leende med mina stoooora öron. Sen riktade sig samtalsämnet på mig och vem jag var och vad jag ville fråga henne om. 

- Eeeehhhhh...
Jag kom nog på ett par saker hon ännu inte hunnit ta upp.. men annars var det utfiskat på funderingar från min sida.

Men VAD GÖR MAN om man fått reda på allt jag kan tänkas behöva veta? Jag kände mig så korkad som inte bara kunde slänga ihop intelligenta och skarpa frågor som skulle sätta min nyfikenhet på kartan. Usch... jag kände mig så kass som sökare hos en uppdragsgivare. Jag tänkte mig in i hennes situation om hur jag själv skulle uppfatta personen om det var ombytta roller.

Nu var jag ju väldigt trevlig.. artig.. passande klädsel.. social.. glad och uppåt.. men räcker det? Det visar sig förhoppningsvis snabbt för får jag inte denna plats måste jag söka en själv då skolan nu är slut för sommaren.




Både jag och S har känt oss svullna om magen sedan helgen. Jag har ju känt mig galet trött i några dagar nu och även lite illamående. Jag funderar på vad vi ätit.. druckit.. gjort som kan ha lett till den mindre lustiga känslan som finns i kroppen.. men kommer inte på något anmärkningsvärt eller udda.

Förhoppningsvis går det över snabbt.. för jag har läxor att göra och så länge jag går omkring såhär blir det inte många knop gjorda.

Varför kan inte alla människor få vara friska.. fertila (för dom som vill det).. inga konflikter eller krig skulle finnas och alla fick vara så lyckliga dom önskade få vara. Då skulle världen bli en vackrare plats att vara på.

Hoppas ni haft en trevlig vecka såhär långt. Kram på er // Christine





Värmen har lugnat ner sig några grader

Tisdag..

Idag är det betydligt svalare ute och det är nog mycket tack vare de tunna moln som ligger över staden idag. De har varnat för att det kan komma regn men inget absolut bestämt än. Den som lever får väl se.  :  )

När jag var ut med Flurr på hans morgonpromenad passerade jag en samling småträd i backen härintill. De var nästan helt uppäten och liknade mer en sil man siktar mjölet i. Jag har aldrig sett på maken av slaktade blad. På ett av de nästan helt uppätna gröna krälade en liten illgrön larv fram i rasande slö fart.

Kanske är det han och hans vänner som kalasat på dessa. Men kan det verkligen vara möjligt att dessa till synes vänliga små ting kan äta upp alla dessa blad? De måste ju få en väldans massa magknip i sånt fall. Hmmm...

 

Hundkex utanför grannens bod..


En mycket gammal Flurr kisar morgontrött ut mot parkeringen..


Massor och åter massor av vinbär.. paj och saft lär det bli av dessa..


Den posé Flurr intar mest under dygnets alla timmar..


Planterade prästkragar för ett par veckor sedan som nu är dryga 1,30 meter höga..


Nu ska jag fortsätta med pluggandet så det blir någon ordning här. Hoppas ni får en fin dag med det ni hittar på.

Kram så länge  // Christine

Blogg med ironi och 28 grader i skuggan

Söndag & måndag..

Söndagen passerade med en jäkla fart och jag börjar så smått oroa mig för hur snabbt dygnen kommer gå när jag blitt till en gammal gumma. Jag hinner ju knappt upp ur sängen förrän det är dags att lägga sig igen.

Finväder har vi ju fått allihop som bor i vårt avlånga land. Vi var en snabb vända till Liseberg där tjejerna hade varsin konsert (på ca 15 minuter var). Det var olika musikklasser häromkring som hade sin avslutningkonsert denna dag och då gick vi ju dit för att se vad de lärt sig sedan sist.



Det var lagom med folk på severingen.. men ändå lyckas folk ställa sig framför en där man sitter och på så sätt skymma sikten för en. Nu var vi ju dit för att lyssna och inte titta.. men ändå.

Nedan är tre ögonblick fångade på bild där jag uttråkad av att se folks ryggar glömde bort att hålla leendet på plats. Ni vet som filmstjärnor och toppmodeller alltid måste tänka på.. det kan ju finnas Papparazzis lurandes bakom varje buske man ser. I detta fallet var det S som stod för raserandet av min käcka fasad.  :  )



- Men har de inte hälsat klart på varandra snart..?
- Det räcker väl med en kram och sen iväg..?

- Ni får väl stämma träff för kommande syjunta om ni ska hålla på sådär..!


- Men det var själva ###....!
- Fattar de inte att jag vill se vad de gör på scenen..!

- Puckon..!


- Du.. om inte du flyttar på din ryggsäck NU så kommer jag göra det åt dig..!
- Vad är det med folk idag..?
- Kan de inte tänka på någon annan än dom själva..!  (Ops.. he he)


Givetvis tänkte inte jag allt detta arga utan försjönk snarare i mina tankar om hur livet på andra sidan ryggsäcken skulle te sig.  :  )

Måndag gick i seghetens tecken. Jag har känt mig trött några dagar nu och imorse toppades det med en liten släng av illamående. Förmodligen värmechocken som är och har varit. Jag har fått dispans av fröken att få skjuta upp omtentan tills nästa måndag. Jag kommer skriva den 8:15 på morgonen och därefter åka hemåt till el Stockholmo.

Jag fick välja på att skriva den 15/6 eller till hösten. Inget av alternativen passade särskilt bra med hur min planering framöver ser ut. Därför kom jag på denna lösning och den funkade för både mig och fröken.. så det känns bra. En vecka till att läsa in det jag ska kunna.

Nu ska jag sätta mig i skuggan och pusta ut för en stund. Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.

Kram och på återhörande.  // Christine



RSS 2.0