Dimma och ledig helg

Måndag..


Jag var ledig i helgen som gick och befann mig då uppe hos M.. på Gården.. som vanligt. Så fort jag är fri vill jag vara så nära M jag bara kan och få andas frisk luft för en stund. : )

På väg ner till storstan i onsdags morse var det faslikt dimmigt utomhus. Det är från då fotografierna är tagna. Det var ingen fara för siktens skull.. utan det var bara magiskt lugnt skönt där jag for fram. Nästan inga andra bilar mötte jag utan bara kilometer efter kilometer med skog och öppna vidder. Vackert och där jag allra helst vill bo.  : )

På fredag ska M med en vän upp till Norrland för att jaga älg. Jag själv stannar kvar i storstan för att jobba på lördag.. Alla helgonsafton tror jag att det är då. Sen är jag utan arbete på söndan så då blir det till att bjuda hem sig själv till de som är lediga då.  : )

Ikväll har jag jobbat till 19 och har sen bara ätit snabbt och därefter tittat på gamla och nya bilder jag fångat med minnesmaskinen. Lite grus i ögonen jag känner av just nu.. så därför ska jag avrunda för nu.  : )

Hoppas att ni haft en trevlig helg med det ni hittat på. Tänk framåt.. glöm bakåt.. så ska ni se att vardagen blir så mycket trevligare att leva i.  : )

// Kram så länge.. Christine

Höstbilder från veckan

Torsdag..

Bilder från min lediga tisdag uppe på gården. Hinner inte skriva vad som hänt sen sist för jag måste strax börja röra mig mot jobbet.. återkommer därför lite senare ikväll.Rådjuren
har varit i grönsaksakslandet och ätit upp Rödbetsblasten.. smaklig måltid. : )Dimman
låg tät ovan åkern nedanför husets tomt.Persiljan
den bara växer och växer. Nyttigt och gott på smörgås och mat.Trädgårdens
blad gulnar snabbt nu. Snart täcks det av pulvervit snö.Just
här där jag tagit fotografiet ifrån.. ska jag snickar ihop en bänk att sitta på. Blir sköna dagar framöver att njuta av sol och lugn över nejden.Blad
i närbild har något speciellt över sig. Älskar kontraster och hårda beskärnigar som ni säkert redan vet om.  : )Trädets
krona liknade gigantiska armar som sträcker sig uppåt.. utåt.. nedåt.


Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Var rädda om er i trafiken och om varandra.

// kram så länge.. Christine

Elsa Sofia är änterligen här

Onsdag..


Välkommen till världen lilla Elsa Sofia.. världens gulligaste namn och så himla söt tösen är på fotografiet jag just sett.   ♥ ♥ ♥

Ja nu har då min bästaste vän K och hennes man M fått sin lilla flicka. De har redan toksöta pojken A så detta blir gräddan på moset. Tänk.. en liten tös man kan klä i blommiga klänningar.. göra toffsar och flätor på.. rosa.. lila.. ja allt som en liten prinsessa ska ha.

jag kunde bara le brett.. faktiskt så skrek jag till när jag såg att det var en flicka de fått.. jag har kännt på mig det sen början även om mamman trodde det var en pojk. Så himla skoj och jag längtar tills jag får komma hem till dom och hälsa på den lilla.  : )

Annars rullar livet på som sig bör. Jobbar till 18 och ska sen hem till mig och möta upp M som bor hos mig över natten. Imorn åker jag ut till ön och grattar mamma på hennes stora dag. jag är m.a.o. ledig imorn torsdag vilket känns bra då jag jobbar helg denna gång.. både lördag och söndag.

Nu ska jag runda av här och strax gå upp och jobba igen.

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Glöm inte bort att ta fram varmare kläder ur garderoben nu.. för kvicksilvret fortsätter att sjunka.. tyvärr.  : )

// Kram så länge.. Christine

 

Lite av varje

Tisdag..


* * *
18:45

Hjälp.. min bästis K har just åkt in till BB.. nu är det änterligen dags.  : )

När jag såg den uppdaterade statusen på Fejjan.. blev jag toknervös. Jag tänker just nu massor på dom och framförallt K min vän.. som ligger där och pustar och frustar.

Jag håller tummarna för att det blir en liten tös som pluppar ut denna gång. Kram kram kraaaaaam till K.. M och lille A som snart blir en till runt middagsbordet. ♥ ♥ ♥

* * *

Har nu lunch ett litet tag till.. sen blir det att fylla på kaffekoppen igen och gå upp och jobba fram till 20 ikväll.  : )

Jag kikade i tidningen Residence vi hade i lunchrummet.. hittade en himla trevlig butik på nätet som heter Mimou. Mycket färger och snygg inredning. Något att vila ögonen på för en stund.  : )

Jag jobbar denna helg så ser fram mot nästnästa då jag kan fara upp till Gården igen. Andas lantluft.. hälsa på hos de nya lammen.. klia grisarna bakom örat.. gosa med gårdskatten.. menar den kelsjuka av de två.. busa med hundarna.. fortsätta nedstängningen av trädgården inför vintern.. och mycket annat mer.  : )

Just det.. i övermorgon.. menar torsdag.. fyller min mor 65 år. Hur kan hon vara så pass till åren.. när jag själv inte är så värst gammal. Får inte ihop det riktigt.  : ) 

Då ska jag i.a.f. ut till ön och gratta henne.. med sång.. blommor och presenter. Nu har hon ju det mesta redan så det blir svårt att hitta på något hon kan få nytta och glädje av. Jag kommer nog på något ska ni se.  : )

Nu är det hög tid att ordna till kaffet att ta med upp. Hoppas ni haft en bra start på denna vecka och får en likaså trevlig fortsättning på den. Kör försikigt där ni kör.. denna vecka är det mer trafikpoliser ute än tidigare.. så var varsamma med gasen.. och håll avstånd för säkerhets skull.  : )

// Kram så länge.. Christine


Helg med stormiddag och barnkalas

Söndag..


Ja nu är det snart hög tid att lägga sig och sova för sista gången denna vecka. Denna helg har gått alldeles för fort förbi.. hade gärna haft en eller två dagar till att andas frisk luft och bara vara.  : )

Lördag passade vi föräldrarnas ena hund. Jag tog med honom ut i skogen för att se om vi kunde hitta mer svamp att torka och sedan ha till maten som kommer lagas framöver. På kvällen var vi hembjudna till goda vänner till M. Där var en himla massa folk.. både stora och små. God mat på faten.. gott i glasen.. och trevligt umgänge. Jag gjorde som M önskade.. umgicks med de vuxna.. men hann också busa med de små. Så det blev en bra blandning av båda världar.  : )Nu finns fyra nya lamm på Gården.


På söndan rensade vi ut lillstugan så vi kunde få plats med dynorna till trädgårdsmöblerna. Åkte sen upp och fikade hos föräldrarna innan vi skulle fixa till oss för 6-årsakalaset vi var bjudna på. Lagom många barn var där idag. Vi serverades god tårta och smarriga kakor.. kaffe i koppen och en pizza till middag upp på det. Nu sitter vi hemma i soffan.. mätta och belåtna är orden jag söker.  : )

Hoppas ni själva haft en bra helg med det ni hittat på. Jag hoppas få bra trafik imornbitti när jag ska ner till storstan igen. Jag öppnar butiken så får därför en rätt tidig kväll hemma.

// Kram så länge.. Christine


ny fototävling och helg med umgänge väntar

Fredag..


Dagarna tickar på. In kommer nya minnen att lagra eller radera.. beroende på dess effekt för välbefinnandet man försöker hålla en bra bit ovan medelsträcket.  : )

Jag har haft sällskap av snark-Arne tre nätter i rad. Brukar proppa igen hörselgluggarna för att förebygga sömnlöshet. Men de nattliga lätena tillsammans med min rätt så smala säng.. och att sedan snark-Arne vänder och vrider på sig som en säl fångad i nät.. så har jag nu förvarnat mitt Gos om att jag förmodligen kommer att åldras i förtid på grund av detta.

Jag menar som att få grått hår i förtid.. mörka ringar och påsar under ögonen.. grå och glåmig hud.. bli grinig som gamla kärringa ibland kan bli. -Näää.. det kommer du inte alls bli.. och jag snarkar väl inte så mycket..? fick jag som svar. Det positiva i detta är i alla fall att M tycks se gott på min föråldring som förr eller senare kommer att komma.  : )

Jobbar idag till 17.. sen blir det ca 1,5 timmes körning upp till M och allt annat majsigt som finns där uppe. På lördag ska vi passa föräldrarnas ena hund.. sen är vi bjudna på middag hos goda vänner till M. Det lär bli en jäkla massa folk som kommer dit.. tror det var 14 vuxna och 11 barn bjudna och alla har tackat JA denna gång. : )

Barnen oroar mig inte.. men mingel med andra vuxna är det värsta jag vet. Vad ska man prata om.. jag hatar ju kallprat om vad man jobbar med.. bor.. om man har barn eller inte.. var man brukar resa.. om man renoverar kök.. badrum.. bygger ut.. bygger nytt.. ja ni fattar. Jag är nog socialt inkompetent när det kommer till detta. Men.. å andra sidan brukar jag vinna enorma poäng hos barnen.. så då blir föräldrarna glada när de ser att deras barn har det trevligt och glatt tillsammans med mig.  : )

Nu har jag fått stränga order av M om att låta bli barnen och umgås med de vuxna för en gång skull. Ååååhhhhhh.. men vadå.. varför måste jag det.. räcker det inte med att jag sitter fint till bords.. nickar instämmande på det de andra pratar om.. ler.. är artig.. kommer på något skojigt om någon skulle ge mig chansen. Men kan jag inte få sitta vid Barnbordet i alla fall.  : )

Nää.. nu börjar de andra på jobbet rulla in så måste avsluta skriva för nu.

Jag måste komma ihåg att skicka iväg några fotografier i den internationella fototävling METRO har just nu. Sista dag för att skicka in bidrag är just söndag så nu brinner det i knutarna.  : )

På söndan ska vi också hem till samma värdar som vi ska till imorgon lördag för att fira deras lille son A som fyller 6 år denna gång.. tror jag att det var. Så det blir en jäkla massa umgänge denna helg. M har nog längtat han men jag trivs bäst uppe i stugan.. i sällskap med M så klart.. eller ute på tomten.. i skogen.. hos Ms föräldrar och med deras vänner och gårdsdjur.. där mår jag som bäst.  : )

// Kram och puss så länge.. Christine

Mitt alias är stulet

Onsdag..


Idag är läget bättre på jobbet.. inte lika mycket kaos.. lagom många kunder i butiken åt gången. Så idag hinner jag ta igen mig från de mördande dagar som varit här innan.  : )

Baj the way.. det finns ett fruntimmer som har "tagit" mitt namn och har en alldeles egen sida att visa folk sina reflektioner över livet och det hon skapar med händerna. Säljer tydligen fat och annat i lera och betong tror jag att det var. Kul för henne.. MEN.. kunde hon inte valt ett annat Bloggnamn istället för att rakt av kopiera mitt..? Jag blev i.a.f. rätt paff när jag igår upptäckte att det numera finns 2 av mig genom den Google-sökning jag gjorde.  : )

Jahapp.. igår kom babe hem till mig.. mådde betydligt mycket bättre än vad han gjort i helgen. Jag själv tar hjälp av Kan Jang för att hålla basillerna borta.. och än så länge tycks det fungera. Jag har i alla fall ännu inte sjuknat in av något slag.. alltid något att dra på smilbanden för.  : )

Ska strax upp till butiken igen och fortsätta jobba fram till 18. Om jag får sällskap även ikväll eller få vänta på sällskap i soffan.. det lär visa sig inom en snar framtid.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Kram och sånt så hörs vi snart igen. : )

// Christine


Jäkla ***måndag

Måndag..


***

Jag valde att censurera det som tidigare stod skrivet här.. p.g.a att man inte riktigt vet hur folk tolkar det som skrivs.

Min avsikt var INTE att göra någon arg eller upprörd.. jag skrev bara av mig efter hur det kändes just då.. hopplöst. Det var situationen jag var irriterad på .. inte på någon eller några som inte var där. För att minimera missförstånd i framtiden ska jag behålla tankarna för mig själv hädanefter.

***

Hoppas att ni själva haft en bra helg med det ni hittat på. Kylan har nu kommit över stan så klä er varmt.. och tänk på att köra extra försikigt morgon och kväll.

// Kram så länge.. Christine


Babe kommer hem ikväll

Fredag..


Sitter just nu på jobbet och har min sista rast för idag. Jobbar fram till 20.. och åker sen hem till min lilla lya.  : )

Jag fick för en liten stund sen ett efterlängtat samtal på mobilen.. från M. Han har nu kursat klart och satt i bilen. Jag trodde han var på väg upp till stugan då jag jobbar sent idag och har även arbetsplikt imorn till 17. MEN.. min babe var på väg hem till mig istället.  : )

Tjohoo vad glad jag blev av samtalet.. för jag har verkligen saknat närheten till honom. Kroppsvärmen i en omfamning.. smilgroparna på hans kind.. ja till och med hans snarkningar och tandgnissel.. så ni fattar ju vad jag känner för karln.  : )

Ikväll blir det våfflor till middag. För min del toppar jag det med hjortronsylt och glass.. eller grädde.. har inte bestämt mig än riktigt vad som blir bäst. M önskade sig Drottningsylt eller hallon.. så det lär bli några burkar sylt på bordet så vi har att välja bland.  : )

Nä nu måste jag avrunda här och gå upp för jobb i 1,5 timme till.. lite drygt. Sen ska jag skynda och stänga butiken.. svänga förbi affären på vägen hem och köpa det vi ska ha ikväll.. och sen kasta mig om halsen på M.. min älskade M.  ♥ ♥ ♥

Hoppas ni får en trevlig helg med det ni hittar på. Var rädda om er och akta er för yrkesfordon på vägarna.. då de tycks helt ha glömt bort hur man för sig i trafiken numera.

// Kram och kindpuss från mig.. Christine


Svamptur i skogen och snyltande sätt

Torsdag..


Idag är jag ledig och ska om ett litet tag köra ut till ön och hälsa på mamsen och sedan hämta buskillarna från deras dagis. Få se hur mycket hyss dom hittar på denna gång.  : )

M är i skrivandets stund på väg ut till Värmdö för att ha konferens/återträff med andra kollegor som också gjort utlandstjänst. Jag trodde det var möten.. planering och annat "viktigt" dom skulle gå igenom under dessa två dagar på ön. MEN.. det är tydligen bara ett snyltande på skattepengarna för det som står på agendan är saker som mingel.. mat.. prat.. fika.. och mera mat och dryck för glupska människor som lever för mottot "gratis är gott". ; )

Med tanke på deras sparkrav på miljoner och miljoner av slantar så anser jag detta vansinnigt. Ja.. som ni förstår har jag så klart tipsat M vad de kan spara in på.. sova-borta-äta-borta-dricka-varmt-och-kallt-borta-hänga-på-platser-vi-vanligt-arbetande-folk-knappt-kan-unna-oss-och-att-vi-dessutom-får-betala-notan-för-deras-nöjen-och-upptåg.

Nää.. S.K.Ä.R.P.N.I.N.G säger jag bara till de som sköter företagskassan hos dom.. till och med jag som är totalt värdelös på matematik kan ju skilja på Debit och Kredit.  : )Tog en tur i skogen och hittade härligt rödfärgade löv.Gula svampar växte upp ur en övergiven myrstack.Utsikt ner mot sjön intill.Det är något speciellt med hösten ändå.. om inte annat för de vackert färgade löven som nu pryder trädens topp.Fin.. men dödligt farlig.. aja baja.. gäller att hålla fingrarna borta.Ett av tornen M kan ses sitta och spana från.Nerifrån och upp.. synvinkel ur en myras perspektiv på livet.Det blev en halvfull hink med gul trumpetsvamp denna höst.. mums.


Nu ska jag börja fixa här hemma.. diska av morgonens disk.. dammsuga av golven.. plocka iordning på nytvättade kläder.. sen om då ett tag börja rulla ut mot skärgården och en dag med familjen.

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.. numero 40. Bara 12 veckor kvar till jul.. jippiiii.  : )

// Kram så länge.. Christine


RSS 2.0