Tystnaden har lagt sig

Lördag..

Kommer inte på någonting att skriva om idag..

Kram // ChristineSå var det helg igen

Fredag..

Jaha så vad det fridag igen. Jag har några fredagar som fridag kvar innan skolan sätter riktigt fart med 5 dagars plugg i veckan.

Idag har Flurr och jag varit riktigt slöa.. nästan så jag skäms. Jag sov iofs tokigt inatt och Flurr nattvandrade hela huset runt och runt igen. Så vi hade rätt att ta igen oss på morgonkvisten och slumrade därför kvar under täcket/i korgen fram till klockan slagit 9:55.

Upp.. på med kläderna.. skaka liv i trasselhögen och sedan gå ut på vår dagliga morgonrunda. Grått och trist men inte kallt lyder dagens prognos över Götet. Visst kan det vara bättre.. mer solstrålar och klarblå himmel.. men det kommer.. var så säker på det. Det är lika säkert som att man säger Amen i kyrkan. :  )

Idag blir det förmodligen en lugn hemmakväll med god mat ( kanske en vedis) eller något annat mumsigt att smaska på. Rödvin är inköpt så det ska det iaf bli ett glas för mig. Jag förtjänar det.. vet egentligen inte varför.. men någon anledning måste jag ju komma på.  :  )

I helgen har S önskat sig soligt väder då han vill hitta på "något kul UTOMHUS". Jag har pratat med Pohlman på eftermiddan och kollat upp utsikterna för en sådan prognos. Nu är ju Pohlman en väldigt trevlig kille och han kan bara ge vaga svar.. aldrig några absoluta då han inte vill fastna med skägget i brevlådan. Men jag gillar honom ändå. Han har ju alltid funnits där.. från jag var en liten tölta och flängde runt i tallarna på landet.

Jag fick en impulstanke idag om att kolla upp om något stall som har dagsritter har en eller två hästar lediga för morgondagen. Det vore iaf en kul sak att göra. Gaaaaloooooopp! Å så sätter fanskapet fart och från den dagen såg man aldrig Christine mer..ha ha.

Nu ska jag väcka liv i Flurr igen så att han får komma ut och pinka av sig igen. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.

Kram och på återhörande  // ChristineEn visning inbokad

Torsdag..


Ridningen igår kväll gick bra.. väldigt bra. Jag fick en ny häst igen och denna gång blev det en Killhäst vid namn Fastisimo..fast jag kallar honom Fast and Furious. Han var liten och söt.. fast då en stor häst som är liten i storleken. Så kul att jobba med. Han var väldigt pigg och följde minsta vink jag gav honom. Skittrevlig att rida dressyr med och hade en jättefin galopp.

Fast jag är mest förtjust i att rikta in mig på själva Dressyren och går inte igång så mycket på att galoppera. Jag gillar att jobba och lära mig mer "konster" än att bara ta sig fram på snabbaste sätt. MVG får han iaf i betyg av mig. Nästa vecka står jag som sisten att välja så det blir intressant att se vilken bortvald krake jag då får ta.


* * *

Läste imorse ett mail från den kille som har lägenhet i närheten av Redbergsplatsen. Jag ska få titta på den i nästa vecka. Blir ett byte av måste jag känna att fastighetsägaren känns reko.. att jag kan hyra ut den i 2:a hand tills jag själv eller någon annan behöver den.. menar då nån Jag känner eller någon släkting eller så. Sen ska den ha ett bra "värde" då jag isf byter bort en lägenhet i StorStan vilket oavsett innebär en värdeminskning bara av att byta till en här nere. Men men.. så tänker inte jag just nu utan vill bara hitta en bra plats och det kan iofs ta tid.

Jag har även funderat på eller ska faktiskt skicka Fastighet AB Förvaltaren en ansökan om att få min uthyrning där uppe förlängd pga mina studier. Det betyder att får jag igenom den.. hoppas hoppas.. kan jag få ha kvar mitt kontrakt där hemma fram till studierna är avslutade, december 2010. Och sedan leta efter lägenhet här nere fast med ett helt annat syfte. Krångligt..? Ja.. det är just det är och mycket av min tid går åt att hålla huvudet upp.. och fötterna ned.. vilket inte är det enklaste. :  )

Måste ut med Flurr nu och sedan gasa iväg till skolan. Apropå mitt dåligmående igår så kändes det av lite även nu på morgonen. Jag tror jag vet varför det bryter sig in på mina ägor.. jag är helt enkelt inte i balans just nu. Måste finna den snart annars vittrar detta skepp sönder med tiden.

* * *

Skolan var långsam idag då det var föreläsningar från början till slut. Mycket info att ta in och sedan hoppas på att det stannar kvar. Som vanligt är jag lite lätt disträ men hoppas att det jag uppfattar och det jag antecknar tillsammans med böckerna kan ge mig den kunskap jag behöver.

Jag blir bara så förbannad på att det känns som jag ska falla ner i en 100-årig sömn när som helst.. oavsett om jag precis vaknat efter natten.. om det är mitt på dagen eller när skymningen lagt sig. Jag är konstant trött och det tar på krafterna.. och humöret då jag inte orkar le ens eller tänka positiva tankar.

Jag är förmodligen den tristaste person att umgås med just nu för jag vill bara dra mig undan. Till en liten.. trygg.. tyst.. vrå där ingen kan se mig.. höra mig.. störa mig. Där jag får vara Mig själv och vara för mig själv.. det är vad mitt huvud skriker efter just nu.


Kram och på återhörande  // Christine

På lägenhetsspaning i Göteborg

Onsdag..

Idag körde jag till skolan efter att frukost och dusch genomförts. Jag hade redan igår en bubblande känsla i magen.. som om jag var på väg att bli magsjuk eller så. Jag känner mig fruktansvärt trött.. ögonen är grå och rödsprängda.. jag har tappat aptiten. Ja.. jag mår inte bra och känner mig krasslig i största allmänhet.

Jag gick därför hem när det var dags för lunchrast för resten av klassen. Vi hade IT-kunskap på eftermiddan med övningar man gör i sin egen takt. Jag har redan gjort endel av dom.. resten kan jag nog göra hemma.. så det finns ingen panik över min halvdag i skolan idag.

Dagens Rubrik ja.. jo det stämmer. Jag har nu börjat se mig om efter en lägenhet och ett Första-hands-kontrakt här i stan. Mitt uthyrningskontrakt hemma (Prova på samboende) varar fram till sista augusti.. om jag nu inte kan få det förlängt studietiden ut. Men det känns tryggt på något sätt att ha ett Första-hands-kontrakt här i stan. För det är ju här jag håller till just nu och tänker så fortsätta att göra.. iaf tills vidare.

Jag har hittat två intressanta objekt som jag ska titta nämre på. Det som är bra är att de lägenhetsinnehavare jag kontaktat är också intresserade av att titta nämre på min lya. Jag ska inte ta ut någon lyckoträff i förtur men det kan ju finnas en chans till att få igenom ett Kontraktsbyte Stockholm >< Göteborg.

Ikväll ska jag rida även om jag känner mig skruttig. Blir det värre stannar jag förstås hemma. Men varje gång man hoppar över ett pass finns få tillfällen att rida igen på. Lika med att kasta pengarna i sjön. Men som sagt.. håller sig magen lugn ska det nog gå bra.

Jag återkommer med vidare information angående mitt letande efter bostad. Hoppas ni haft en fin dag med det ni hittat på.

Kram och på återhörande  // Christine
Dag av förvåning

Tisdag..

Jahapp.. så var det tisdag igen. Jag undrar ja hur många tisdagar jag hunnit uppleva i mitt liv. Det måste ju vara massor av dom så många jordsnurr som passerat nu. Nåja jag blir förmodligen inte lyckligare av att veta antalet så jag lägger den analysen åt sidan.. för nu iaf.  :  )

Skola från tidig morgon och fram till 15:45. Vi blev idag bjudna på semlor och kaffe tillsammans med lärarna och klassen som började sin utbildning 365 dagar innan oss. Alltså PL08 som dom heter. Min klass fick nu möjlighet att fråga dom om vad som kan vara värt att veta. Och visst fick vi lite tips även om det mest var fluffig grädde och mandelmasse-klet som upptog våra munnar.

Vi hann idag även med ytterligare en presentation av oss själva (vi hade en i början av skolgången också). Men denna gång fick vi själva berätta om vem vi är. När nästan samtliga berättat klart.. jag fick äran att börja men det gjorde mig ingenting. Då bestämmer ju jag var ribban säts vilket känns bra. Men nu skulle jag inte tala om min säkerhet vad gäller att prata inför folk.. utan Frökens kommentar när en av de sista att beskriva sig berättade att hennes dotter är född i Stockholm. ja så säger fröken med förvånad röst - Din kille är väl inte därifrån?? ( med ett skämtsamt/ironiskt leende på sin mun). Då tänkte jag för mig själv -  Men snälla rara du. Varför detta lillebrorskomplex? Jag har inget emot Er Göteborgare och de flesta Stockholmare har nog inte heller det. Så varför fortsätter ni med detta barnsliga ni redan hållit på med sedan lång tid tillbaka? Ger ni aldrig upp? Och vad finns det att fajtas om egentligen?

Denna fröken är lärare på vår kurs Muntlig- och skriftlig kommunikation. Om några veckor skall varje elev hålla föredrag om något den anser viktigt eller kul. Jag funderade först på att förklara för klassen vad Geocaching är (då fröken sysslar med det.. klasskompisarna undrade vad det är.. och denna tanke inföll då INNAN hon skojade friskt om Sthlm).

Men nu har jag mer eller mindre bestämt mig för att istället gå till botten i denna fejd mellan Göteborg - Stockholm. Jag ska verkligen grotta ner mig i fakta och gamla anekdoter om var/hur/när detta uppstod. S tyckte det vore roligare med Geocachingen men jag vet inte jag. Har inget bestämt ännu.. men det måste ju göras i dagarna som kommer.

Efter skolan tog jag Bettan (bilen) in till stan där jag möttes upp med G, en av de jag började tycka om från Åhlenstiden. Vi gick på ett fik som heter Vanilj och ligger på Kyrkogatan alldeles intill Domkyrkan. Det blev en trevlig pratstund om än lite högljudd då de flesta borden var upptagna av ungdomar som förmodligen har detta som ett Hak att bubbla högljutt om ditten och datten inför en påtvingad publik. Ja.. det var ju inte så illa för då hade vi gått därifrån. Men det var tur jag tog med hörapparaten då den behövdes på Maxvolym för att urskilja det G berättade för mig.  :  )

Kom hem vid 18 och mötte en trött S i hallen. Han hade gjort två undersökningar idag på Sahlgrenska Sjukhuset. Imorn fortsätter det och kommer vara såhär en tid framöver. Mysteriet från Fräntorp har blivit hans öknamn.. och jag kunde inte ha kommit på ett bättre själv.

Jag ska nu gå igenom läxan till imorn och därefter kasta mig raklång på soffan. Barnen är nere hos sin mor så jag får heeeeeela soffan för mig själv ikväll. Kommer känna mig som en baronessa och ska därför också duka upp med snacks eller lite karra (karameller).

Nä.. nu hinner jag inte skriva mer för ikväll men lovar att komma tillbaka imorn igen. Jag ska förresten ta med kameran en dag till skolan.. ev redan imorn.. och ta lite bilder där. Bara ingen tror att jag är galen och planerar en kupp av skolans interiörer. Det är kanske förbjudet att fotografera i en skola.. i en offentlig miljö.. måste kanske be om tillstånd först. Ja ja.. det visar sig om det blir finkan eller ej.

Sov gott sen när det blir dags.  // ChristineÅ hej vad det går

Måndag..

Ja.. så har vi kommit fram till den femte veckan för i år. Känns ganska bra med tanke på att det nu bara är 7 veckor kvar till Vårdagjämning.

* * *

Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten.

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt. Varje händelse förekommer dock vid två olika datum på jorden. Därför är vårdagjämningens (och andra händelsers) datum inte entydigt.

* * *

Sen har jag nu bestämt mig för att bry mig mindre om det som sker runtomkring mig. Menar på skolan.. i familjen.. relationen.. bland mina vänner.. ja jag ska strunta i att tänka för mycket på andra.. och lägga den fokusen på mig själv istället. Halleluja.. Praice the Lord!

Nä.. jag har inte gått och blivit religiös så ta´t lugnt nu och sätt dig ner på stolen igen. Jag menar bara att jag måste ju ta till såna här drastiska åtgärder.. som att sätta mina behov och vilja framför andras önskningar och krav. Detta är totalt nytt för mig. Får man verkligen göra på detta viset? Jag är ju matad från blöjår med att vara omtänksam.. vänlig.. givmild.. se till att folk runtomkring mig har det bra. Sen om det betyder att jag själv vissa gånger får lägga mina intressen åt sidan.. det hör ju livet till.. eller..?

Men nu efter att ha varit med om ett antal Mysterier i livet samt att ha ögnat igenom boken Sluta kämpa - börja leva.. så har jag nu insett att jag kan ju bara inte fortsätta vara snäll. Tomten ska vara snäll.. Påskharen likaså.. men varför ska jag hålla på som de om ingen annan gör det?

Jag har alltid levt efter mottot "Öga för öga.. tand för tand" , " Whats goes around cames around" och den svenskklingande ramsan " Som man bäddar får man ligga".

Kom nu inte och säg att jag måste leva i fel tid.. att jag mer liknar någon som skulle kunna varit vän med grabbarna i De tre musketörerna. Visst har jag en känsla av att ha levt i en annan tid för länge länge sedan.. men det är ju inte samma sak. För jag finns ju Här och Nu också.

Nu snubblade S in genom dörren efter att ha jobbat hårt på sitt jobb. Imorgon börjar den rad av undersökningar/utredningar han ska påbörja då hans hälsotillstånd förbryllar både honom själv, mig, barnen, släkten, vännerna, kollegorna och läkarna förstås. Så det kommer stickas och röntgas lite här och där. Hoppas de har många Bokmärken liggandes i lådorna nu.  :  )

Hoppas ni fick en bra start på veckan. Jag känner mig uppåt idag.. stark.. ser ljusare på tillvaron vilket känns uppfriskande. Det är bara till att passa på och suga på karamellen så länge den varar. Ni vet ju att mitt humör svänger som en klockpendel.. först åt vänster (Jippiiie) och sedan åt höger (fanihelvetesjäklaskit). Tur att pendeln svänger tillbaka efter en sådan urladdning. För det sägs att efter varje tår eller högre ton som ljudas åldras man ett helt år. Och hur kul är det att vara skrynklig som ett russin innan jag fyllt fyrtio.  :  )


Tullipipper.. som C och B kallar dom. De står iaf på bordet här hemma.


Christine nyss fylda 45 år.
Lev naturligt utan krämer.. åldras naturligt med streckgubbar i ansiktet.Pussar och kram och på återhörande förstås.  // ChristineHelgen går mot sitt slut

Lördag & söndag..

 

 

1) När fyra av Tomtens nissar blev sjuka så fick lärlingsnissarna ta över produktionen med följd att leksakerna blev dåliga och att det tog mycket längre tid. Tomten började att känna av julstressen. Sen berättade tomtemor att hennes mamma skulle komma på besök, vilket stressade upp honom ännu mer. När han gick för att förbereda renarna fick han reda på att 3 av dem precis skulle föda och att 2 precis hade hoppat över stängslet och flytt sin kos. När han väl började att lasta på släden så gick en av golvbrädorna sönder och leksakspåsen ramlade till marken med ett ordentligt kras. Frustrerad, så gick tomten tillbaka till sitt hus för att ta sig ett glas cider och en stärkande kopp rom. Väl framme i skafferiet så visade det sig att nissarna hade gömt rommen och druckit upp all hans rom. I hans frustration så tappade han oavsiktligt cider koppen som slog i golvet och där spriddes skärvor i hela hans kök. Han gick för att hämta sopborsten men då visade det sig att mössen hade bitit av alla strån på den. Då ringde det på dörren. Fruktansvärt irriterad så gick tomten dit ock ryckte upp dörren, och där stod en liten ängel med en stor vacker gran. Ängeln sa med en mycket glad röst.
- God jul tomten! Är det inte en förtjusande dag? Jag har en vacker julgran till er. Var vill du jag ska göra av den? 

Och så startades traditionen med en liten ängel i toppen av granen...

 

2) En man kom in på restaurangen och sa:
- Det gäller min kompis, som är lite knäpp i skallen. Han tror att man kan betala allting med kapsyler. Han kommer snart hit och då kan ni väl vara bussiga att hålla färgen och ta emot hans kapsyler, så kommer jag in och betalar senare?
- Vi ska ordna det! lovade hovmästaren.
En stund senare kom gästen in och han åt, drack och betalade med kapsyler. På kvällen kom kompisen tillbaks och frågade hur det gått.
- 750 kronor, svarade hovmästaren. Han åt verkligen det bästa vi kan erbjuda!
- Jaha, då är jag alltså skyldig 750 kronor. Kan ni ge tillbaka på ett grytlock?

 

3) Karate - Svarta bältet  
En liten kille stod vid bardisken då det klev in en bamsekille som utan vidare klippte till den lille så att han föll medvetslös till golvet. När han vaknade fann ha en lapp bredvid sig med texten:
Karate - Svarta bältet 1997
Nästa kväll stod den store vid baren då del lille kom in och drämde till bjässen så denne slocknade. Då han vaknade låg det en lapp på golvet:
Startvev - Volvo 1939

 

4) Anton och Helge var ute på björnjakt då de mer eller mindre snubblade över en stor björn i ett snår. De släppte sina gevär och flydde i panik. Anton klättrade upp i ett träd och Helge kröp in i en grotta. Björnen satte sig och väntade mitt emelllan trädet och grottan.
Plötsligt såg Anton hur Helge kom rusande ut ur grottan och nästan kolliderade med björnen och sedan tvärt vände och sprang tillbaka in i grottan. En kort stund senare kom han utspringande igen, tvärvände och rusande in i grotten. När detta upprepades en tredje gång skrek Anton;:
- Vad håller du på med? Varför stannar du inte i grottan, din idiot?
- Jag kan inte, ropade Helge tillbaka med andan i halsen Det är en annan björn där inne!

 

5) Två gamla tanter satt och samtalade på en parkbänk. 
- Ska du gå på Olgas begravning? 
- Nä, hon lär ju inte komma på min...

 

6) Lilla Alva hade verkligen blivit glad då det visade sig att hennes mamma var med barn. Så Alva var med pappa på BB, där väntan blev lång. 
Men så småningom hände det, och Alva fick följa med in och titta. Trillingar! 
Upprörd sa hon till mamma:
- Det var dumt av dig att låta pappa beställa barn! Du vet ju att han stammar!

 

* * *

 

Jag har kommit fram till att jag ska läsa några roliga historier om dagen.. som terapi mot allt elände som sker runt om i världen. Annars har helgen varit rätt lugn. Vi var till Kåhögs Gård på lördan.. strax bortom Partille.. och hittade ridbyxor till S, ridtröja till E och en dressyrpiska till T. Jag hittade inget där MEN på My One på Hissingen hittade S nya ridskor (g:a var slitna), nya ridskor till T (g:a var för små) och jag hittade ett par till mig. De jag har nu i stallet är varken gamla eller slitna.. (förvisso kraftigare modell med en gosig och luddig yllesula i). Men då jag är svag för skor.. nu tydligen också ridskor.. så passade jag på då dessa var nedsatta med 20% rabatt. 

 

Visst skulle jag kunna ha de jag använder nu året runt. Men å andra sidan om jag har det ena paret för vinterbruk och de nya för sommaren.. tar det längre tid att slita ut båda paren. Viktigt att komma på en "vettig" förklaring om någon tycker jag går vilt fram i hästaffärerna.  :  )  

 

Dessutom är det 6 dagars Öppet-köp på de nyinköpta med pengarna tillbaka så jag har fram till fredag på mig att bestämma om jag har nytta av båda eller ej. Så helt borttappad är jag ju inte när det gäller min ekonomi.  :  )

 

Idag har vi mest varit hemma och städat igenom i stort sett hela huset. Jag har renskrivit anteckningar från skolan och satt in i dom i pärmen bakom respektive Ämnesflik. Farmor E kom över och åt middag hos oss.. hemmagjord Fiskgratäng. Därefter skjutsade S och V hem henne så hon inte behövde skaka hem på en spårvagn med 15 minuters linjebyte inne i stan.

 

Nu ska jag snart ta ut Flurr på hans sista promenad för denna vecka. Hoppas att ni haft en fin helg med det ni hittat på. Jag tänker på er och det har nog varit mer av den varan under veckan som gått. Jag funderar på att ev åka hem över nästa helg. I sånt fall kör jag upp på fredan 29/1 och ned på söndan 1/2 eller måndan 2/2. MEN jag har ännu inte bestämt något då jag måste kolla upp först hur mycket skoljobb och läxor det blir efter nästa helg. Jag återkommer med rakare svar när jag bestämt hur det blir.

 

Lite lockande är det ju att åka upp till Stockholm då det på lördag 31/1.. klockan 14:00-14:05 på Central Stationen kommer utföras ett Freeze-projekt. Det är många människor ( vem som helst kan sluta upp) som först träffas upp i Kungsträdgården ca 30 minuter innan. Går sedan mot Centralstationen och när klockan slår 14:00 stannar alla som deltar upp. De fryser sina kroppar och står totalt orörliga i 5 minuter. När de fem minutrarna gått fortsätter alla med det de gjorde innan Freeze-tiden. Om jag vågar kommer jag att delta i detta.. men jag är rädd att inte kunna hålla mig för skratt.. vilket nog inte är så bra. Så jag får se hur jag gör.. OM jag nu åker upp vill säga.  :  )

 

Länken visar hur det såg ut när de genomförde projektet i New York. http://se.youtube.com/watch?v=jwMj3PJDxuo

 

Här skulle jag gärna befinna mig.. iaf en gång om året.

 

 

Sov gott sen och hoppas ni får en fin start på nästa vecka. Kram och på återhörande.  // Christine

 

 


Som vilken dag som helst

Fredag..

Dagen började på sitt egna speciella sätt.. tur jag är ledig idag. Jag ska renskriva papper från skolan och planen var att åka över till farmor E.. både för att överräcka hennes innerskor hon glömt hos S bror.. men också dricka en kopp kaffe där. Jag tror jag gör första delen och passar den andra. Mitt mood kommer skina igenom och det vill jag inte visa upp för andra mer än jag behöver.

Jag får lära mig saker varje dag.. både i skolan och på hemmafronten. Faktiskt är båda ibland svåra att förstå.. på sina sätt.. vilket i sin tur leder till tankesnurror och grubblerier.

Då de senaste bloggarna andats obalans och annat trist ville jag nu vända på läsningsinnehållet för er. Nedan finns några historier (roliga) som ni kanske drar på smilbanden åt. Trevlig läsning...


1.  Lille Pelle kommer hem från skolan:
     - Idag har jag så många läxor, pappa, så du hinner nog inte att se på TV i kväll.

2.  Frun till hovmästaren:
    - Skulle jag kunna få en sockerbit till?
    - Men ni har ju redan fått 10 stycken?!
    - Jo, men de smälter ju bara i kaffet!

3.  Ett pensionärspar stod i bankkön när plötsligt 4 rånare sprang in, avfyrade ett par skott i taket och tvingade ner alla
     på golvet medan de tömde kassaskåpet.
    - Lägg dig ner, gubbjävel! skrek rånarna åt pensionären.
    - Nej du, jag är civilagent, så passa dig!
    - Om du inte lägger dig ner så skjuter jag! varnade rånaren igen.
    - Åh nej, försvinner inte ni så blir det synd om er, för jag är civilagent!
    Då rykte frun i hans rock och sa:
    - Men Gösta, du är ju inte civilagent, utan senildement.

4.  En man och hans hustru grälade.
    Mannen:
    - Jag kunde lika gärna ha gift mig med fan själv!
    Kvinnan:
    - Så nära släktingar får inte gifta sig!

5.  INSTRUKTIONER FÖR MÄN:
     1. Kör fram till Bankomaten.
     2. Rulla ner fönstret.
     3. Sätt in kortet och knappa in din PIN-kod.
     4. Knappa in det önskade beloppet.
     5. Tag kortet, pengarna och kvittot.
     6. Rulla upp fönstret.
     7. Kör.
     INSTRUKTIONER FÖR KVINNOR:
    1. Kör fram till Bankomaten.
    2. Backa så att sidorutan kommer närmare Bankomaten
    3. Starta motorn igen!
    4. Rulla ner fönstret.
    5. Leta fram din handväska och töm ut innehållet på passagerarsätet för att hitta kortet.
    6. Leta efter ditt smink och kontrollera makeupen i spegeln.
    7. Försök att stoppa in kortet i Bankomaten.
    8. Öppna bildörren för att komma lite närmare.
    9. Sätt in kortet.
  10. Vänd kortet riktigt.
  11. Leta rätt på kalendern i din handväska och läs PIN-koden, som du har skrivit på omslaget.
  12. Knappa in PIN-koden.
  13. Tryck på "FEL" och skriv den korrekta PIN-koden.
  14. Skriv in önskat belopp.
  15. Kolla makeup’en i spegeln igen.
  16. Ta pengarna och kvittot.
  17. Töm handväskan igen för att hitta din plånbok, stoppa ner pengarna i den.
  18. Stoppa kvittot längst bak i checkhäftet.
  19. Kolla makeup’en igen.
  20. Kör två meter framåt.
  21. Backa tillbaka till Bankomaten.
  22. Tag kortet.
  23. Töm väskan, hitta kortfodralet och stoppa ner kortet i det.
  24. Kontrollera din makeup.
  25. Starta motorn igen! Och kör bort från Bankomaten.
  26. Kör några kilometer.
  27. Släpp nu upp handbromsen.

6.  Det var en gång en sköldpadda djupt inne i en skog som klättrade upp i ett träd med mycket möda och besvär. När han kommit till den högsta grenen på trädet kastade han sig ut från grenen för att sedan hårt dunsa i marken. Han kvicknar snart till och börjar sakta klättra upp i trädet igen. Och så håller det på i flera timmar. I ett annat träd sitter ett fågelpar och ser på den lilles misslyckande. Efter ett tag säger honan till hanen: -Du älskling? Jag tror att vi snart måste berätta att han är adopterad.

7.  Läraren:
    - Var någonstans ägde Napoleons största förlust rum?
    - På sidan 173!

8.  Två äldre damer kommer in på en finare restaurang och ber om ett bord.
    - Är damerna ensamma? undrar hovmästaren.
    - Nej vi är två stycken...

9.  - Det var en häst som bet mig när jag var nere i stallet!
     - Är det så konstigt? Din jacka har ju foder inuti jackan!

10.  Flickan till soldaten under dansen:
       - Vet du vad det är för skilnad mellan att dansa och marschera?
       - Nej?
       - Precis vad jag trodde, kom så sätter vi oss!


Så.. hoppas ni fått nog för idag. Vill ni kan jag lägga in en historia om dagen så har ni något att berätta på kafferasten sen. Hoppas att ni får en fin helg.

* * *

Nu har jag varit i kontakt med CSN angående min undran om huruvida jag kan ta lån eller inte. Det går ju självklart bra och med Bidraget + Lånet hamnar jag på en summa av: 7800:- (skattefritt fast då med ränta på lånet) vilket känns väldigt betryggande att nu veta om. Då sitter jag inte i skiten ändå som jag först var rädd för.

Jag svängde förbi farmor E med hennes skor men avstod en fika då jag ville hasta hemåt och få ordning på mina skolpapper. Köpte faktiskt med mig en Semla på bageriet i Sävedalen. Smakade mums och den var jag dessutom väl värd efter alla stormar och hjärngympa det varit i veckan.

Kram och på återhörande  // Christine 
Grublerierna fortsätter

Torsdag..

Var i skolan från 8:30 - 16:00 idag. Det blev Företags Ekonomi för hela slanten. Tre grupparbeten hann vi även med. Svårt att skilja på Aktiebolag, Handelsbolag, Enskild firma, Kommanditbolag och Ekonomisk firma. Men jag lär mig ju lite mer för varje lektionstillfälle. Kanske sitter inte allt kvar i skallen på en gång men med repetitioner ska det nog fastna.

Även idag befann jag mig långt borta från klassrummet och lärarens föreläsning. Jag fick verkligen anstränga mig för att komma tillbaka till verkligheten så att jag inte gick miste om viktig information.

Idag åt jag ute med en av tjejerna i klassen på Kulturhuset som har riktigt bra och fräscha luncherbjudanden. Nu kan jag inte gå ut varje dag även om jag velat. Men för plånbokens skull ska jag ta med låda så ofta jag bara kan.

Ikväll gäller ridning för båda flickorna. Jag ska nog följa med och hjälpa till med det jag kan och sedan ta en promenad i omgivningarna medan lektionen snurrar på.

Idag i bilen hem eller egentligen redan på slutspurten av sista lektionen kom jag till insikt med en sak. Jag ska se om jag kan göra "detta" för att situationen ska få en hjälpande knuff. Men det känns som ett bra alternativ jag ska titta lite närmre på. Inte speciellt spännande men behåller det för mig själv tillsvidare. Ni lär få reda på det förr eller senare ändå.. och jag fattar bara beslut efter min egen vilja och omdömme. Så don´t worry..

Nu ska jag sätta mig och renskriva det jag antecknat idag. Hoppas ni haft en bra dag och får en trevlig kväll.


På återhörande  // ChristineDag av grubblerier

Onsdag..

Idag var det skola hela dagen.. ja iaf fram till klockan 15. Sedan gick jag till bilen.. stängde dörren om mig och knäppte på radion innan jag började hemfärden. Kanal 103,1 tror jag att det var.. klassiskt som gör mig till en lugnare förare vilket kan behövas.

Idag kom jag av mig där jag satt på lektionen för Bokslut- och Årsredovisning. Mina tankar försvann långt långt bort från föreläsningen och jag befann mig någon annanstans. Jag kom på mig med att istället för att lyssna och lära om Dubbel Redovisning satt jag och funderade på det som skedde igår. Idag har jag inte kännt mig någe glad utan istället tom.. kroppen har värkt.. jag vet varken ut eller in. Jag vet inte vad jag ska göra för att "bättre smälta in i den situation jag befinner mig i nu".

Jag har två val.. som man alltför ofta har. Varje dag består i att välja mellan olika ting.. vilken väg ska jag köra till skolan.. ska jag dricka ett glas juice till frukostkaffet eller bara köra på koffeinet.. ska jag äta lite mer än jag egentligen vill för att bygga upp min volym.. vem ska jag sitta bredvid på lektionen.. ska jag ta med matlåda eller äta lunchen ute.. vad är bra för mig.. vad mår jag bäst av.. val val val.

Man gör sina val i mångt och mycket efter vad man tror sig vara bäst för individen själv. Att välja och samtidigt göra valet för två personer är svårare.. om inte sällsynt eller utdömt att göra. Har jag bara mig själv att bry mig om gör jag mina val efter vad mitt hjärta säger åt mig att göra. Men ska jag tänka på någon annan blir situationen en helt annan. Då måste jag tänka mer än näsan räcker till. Saker som görs kan sällan göras ogjorda igen. Man måste tänka efter innan man gjort sitt val. Hur påverkar det mig.. någon annan.. vad får mina handlingar för konsekvenser och resultat. Vad är det värt det? Val val val.

Som ni märker på det jag skriver idag är jag inte i balans just nu. Jag vill så gärna.. men misslyckas allt för ofta. Jag har uppenbara problem med relationer till andra människor. Jag önskar att livet fungerade mer på "mitt sätt" men så är det inte och kommer nog aldrig att bli. Därför har jag nu stora beslut att fatta.. det finns två val.. det är bara så svårt att välja vilket som är det bästa valet för mig.

Jag hoppas detta låga som har greppet om mig hinner försvinna till morgondagen. Det tär alldeles för mycket på kropp.. själ och glädjen inombords. Jag ska iväg och rida vid 18 och får då annat att tänka på för en stund. Koncentrerar jag mig inte uppe i sadeln kan det gå illa. Som minst rider jag slarvigt och får tillsägelse av läraren.. som mest kan jag åka ner i backen. Upp till mig hur kvällens lektion blir.


En av privathästarna i stallet.


Utgång mot hagarna som finns runt om stallbyggnaden.


* * *

Ridningen gick bra ikväll. Flickorna följde med mig till stallet som stöd och hjälp om jag skulle få en galning att gränsla. Hästen jag fick heter Tella.. en Fuxtjej som var stark och sprang på rätt bra. Jag fick jobba hårt med att få ner hennes tempo och det kändes i händer och armar när lektionen började lida mot sitt slut.

Vi fick testa på att galoppera ikväll och det var t.o.m premiär för den här gruppen då de är nya med att rida hela bunten. Men det gick bra för alla.. ingen åkte av. Det märktes att Tella gillade denna form då hon pinnade på friskt med sina fyra ben och det blev ibland svårt att sitta kvar.. eller sitta snyggt för den delen.  :  )

Men om jag ser till det hela och bortser från mitt skumpande under just galoppen var detta en jättekul lektion. När vi i trav skulle sitta ned.. och jag bromsat in henne till den takt jag ville ha henne i.. då kände jag mig nästan som ett proffs. Vi tog ut kurvorna grymt snyggt hon och jag.. böjd hals som det ska vara.. hon nästan travade under sig själv vilket kändes riktigt bra att ha lyckats få en gigantisk häst att göra.. nygammal ryttare som jag är.  :  )

Så nu ser jag fram mot nästa tillfälle och finns Tella på listan över hästar som skall gå.. och jag har chansen att välja henne.. kommer jag ABSOLUT göra det.  :  )

Jag känner mig glad över ridningen ikväll men mitt tidigare grubbleri kvarstår dock. Jag kan inte bara ruska av mig obehaget som en hund kan göra utan det tar sin tid innan jag känner mig ok igen. Men bara håll ut.. snart är jag mitt riktiga obekymrade jag igen.

Kram och på återhörande  // ChristineSmal skoldag

Tisdag..

Idag gick vi bara fram till lunch då det ej var någon lektion därefter. Kändes lite snopet när jag upptäckte att det var så. Jag hade ju hoppats på att stanna där fram till 16 i eftermiddag. Få lära lära lära mig massor av nya saker.. men det lär komma det med. Imorgon går jag iaf hela dagen och har Redovisning på morgonen och IT på eftermiddagen. Jag vill ju bara att det ska sätta fart.  :  )

Känner mig trött idag.. i ögonen.. huvudet och i själen. Jag trasslade till det rejält idag och skulle om jag kunnat skruva tillbaka tiden. Men nu är det som det är och jag är inte stolt någonstans över det "klantiga" jag lyckades göra. Jag ska nog gå ner och lägga mig på sängen och hoppas att jag bara drömt ihop alltsamman. Det vore den enklaste lösningen iaf.

Jag fastnar ibland framför datorn och blir sittandes där ett tag. Ibland ett kort tag.. medan andra gånger upptäcker jag att mången tid flutit förbi pga att magen kurrar argt. Dessa bilder är tagna från arkivet.. alltså inga nya men jag har gjort om dom idag till lite mer vägghängda bilder.


Flurr.. han som alltid finns där.


Bokskogen helt utan färg.


Flurr.. min gamla Flurr.
Hmmm.. undra om han märker att hjärtat mitt bankar för honom?

Hoppas ni haft en trevlig dag på jobb och skola. Jag är dålig på att ringa till er.. jag vet. Men jag tänker på er alla.. ofta och mycket.. bara så ni vet.

* * *

 

Tuppluren gjorde ingen nytta då jag fortfarande grämde mig över hur lätt saker och ting kan falla. Saker kan få oanade propotioner bara min fantasi sätter fart. Å andra sidan lever jag med känslor utanför huden och reagerar på minsta lilla "misstag" en annan människa gör. Jag har mina normer och gränser de som känner mig vet om. Jag försöker göra allt för de omkring mig.. vill att de ska må bra.. ha det bra och slippa trassel av olika slag.

 

Upplever jag att någonting inte står rätt till reagerar jag som en sportbil med minimal tid från stoppläge till 100 km/h. Stormar blåser upp bakom bröstkorgen.. hjärtat kramas om som om det vore en hand av stål.. andetagen blir mer ansträngda.. svårt att få ner luft till lungorna.. pumpen slår snabbt och hårt och jag tror att Nu är det kört.

 

Det är inte lätt att vara jag.. det har jag aldrig påstått. De vänner jag har upplever mig nog främst som en snäll och omtänksam person som kanske bryr mig mer om andra än mig själv. Tror att jag varit sådan sedan jag var liten. Jag sätter andras behov framför mina egna.. på gott och ont.

 

Trampar någon mig på tårna ändras mitt lugn till ett kaos. Jag skriker inte.. slåss inte.. utan reagerar med tystnad.. en stilla panik sprider sig genom hela kroppen. Med åren har jag lärt mig att tala om vad som tynger mig men till vilken nytta. Inte ikväll.. inte igår.. inte någonsin.

 

Jag måste lära mig att kopiera människors sätt att vara. Jag måste "tuffa till mig" "ta mig samman" "börja bete mig som en vuxen". Det är många saker att klara av på kort tid. Har jag inte lyckats med detta på 37 år.. eller låt oss säga 29 år.. så kan det inte ske över en natt. Bäst vore att jag höll mig undan saker som sätter mig ur balans. Jag måste börja leva mitt liv som andra människor lever sina.

 

Kram.. sov gott och på återhörande  // Christine
Klättrat idag

Måndag..

Idag var jag ledig från skolan och hade en hel lång lista med saker jag skulle göra istället. Jag hann med rätt många av punkterna och även en tur till Klätterdomen i Kviberg.

http://www.klatterdomen.se/I en av byggnaderna på det gamla regementet har de inrett till en klätterhall. Tänk er en byggnad i tegel.. mörkrött tegel.. väldigt högt i tak.. stora nästan kyrkliknande fönster med spröjs av metall. Solen (när den behagar hälsa på) klämmer in sina strålar från alla håll och det känns bara så Aaaaaaah att kliva in i den byggnaden. Som en rejäl dos ljusterapi.. bra för själen en månad som denna.

Jag tog med äldsta tösen E dit idag för att hon skulle kunna utnyttja sitt Presentkort på klätterdag hon fick av mig på sin födelsedag i september. Det gick som en dans för henne upp på väggarna. Tyvärr kunde jag inte själv klättra idag då E inte får/kan säkra mig. Men det gjorde inget då det var skoj att se henne klättra och göra framsteg.. samt att jag tog två leder vid en av Boulderväggarna istället. Trist bara att jag tappat typ all styrka sen jag var som bäst. MEN skam den som ger sig.. bara att börja om från ruta ett igen.  :  )

Nää.. nu är jag trött i mina ögon och ska krama om S och hunden GodNatt och därefter gå ner till sovkammaren och krypa ner under täcket. Imorgon börjar skolan på riktigt. Min första lektion är då.. IT. Ska bli kul.. jag ser verkligen fram mot detta och om två år få en Examen.. det har jag länge drömt om.

Sov gott när det blir dags för det.. och kram på er.  // Christine

 

Söndag kväll

Söndag kväll..

Rastlös och hade inget att göra då filmen S och jag tänkt se på 4:an ikväll.. den hade ju jag redan sett. Så istället passade jag på att fixa lite med gamla bilder. Sällan jag lägger ut bilder med mig själv som motiv då det inte är någon favorit. Att stå bakom kameran är betydligt roligare. Här har ni iaf några bilder på och av mig själv.  :  )Turistar i stan. Svart-vitt och olja.


En snöig dag i november på besök hos K och C. Svart-vitt.


Lättat upp bilden.. för mycket enligt experterna.. men jag gör ju som jag vill.


SysterYster och hennes häst Wilma. Svart-vitt och lek med kontraster.


Mina söta gudpojkar V och T.. eller är det T och V. Svart-vitt och kontraster.


Old photo style.. taget på en av cachingturerna i höstas.


En övergiven holk. Svart-vitt och olja.


Stinas gamle följeslagare och hjärtevän F. Svart-vitt och kontraster.Sov gott och på återhörande.  // ChristineVem är fågeln?

Söndag..

Vaknade rätt tidigt imorse och istället för att ligga kvar och titta på när S sov djupt under täcket.. klev jag istället i mina kläder och gick upp på övervåningen. Plockade fram kameran och satte mig i position för att se om någon av mina nya fågelvänner dök upp för frukost.

Jag har nämligen hängt upp ett fågelbord/fröautomat åt de små. De har även en mojäng fylld med jordnötter och så en Talgboll att mumsa på. Dom är inte många som stannat hemma i vinter men jag är iaf glad för dom som hittat hem till oss.

De jag sett hittills är Blåmes, Talgoxe, Koltrast, Nötväcka och så denna lilla söta orange-röd-bröstade fågel jag inte kan komma på vem han är. Som ni ser på första bilden är han i storlek med en Talgoxe. Eller kanske som en Sumo-Blåmes som burrat upp sig.

Om ni har koll på vem X är.. tala gärna om det för mig så slipper jag gå runt och fundera.  :  )


 

Ner till vänster sitter X stilla och fint innan han började strutta runt och picka
på smulorna som låg upp på räcket.


En förstoring av X.. grusigt värre men ni ser kanske dragen bättre såhär.


Totalt grumlig bild men X är ju så söt så han får vara med en gång till.  :  )

Hoppas ni får en fin avrundning på helgen. Imorgon är jag fri från skolan men ska läsa in mig på första kapitlet (förförståelse heter det tydligen ) så jag vet vad det handlar om.

 

 

* * *

 

Jag fick svaret på vem fågeln X är av min gode vän E och det var en Rödhake. Puha.. nu kan jag sluta fundera på detta och koncentrera mig på städningen istället. Tack E.. du är bara så bra.

 

Kram och pussar till er alla.  // Christine50 årskalas & en krasslig S

Lördag..

 

 

Idag ska jag gå över till S svägerska då hon fyllt 50 år i veckan. S får stanna hemma då han är en smittospridare just nu. Bara nu inte jag har något på/i mig som kan hoppa över till dom som är på kalaset. Jag känner mig inte sjuk.. lite trött förstås efter allt det nya och så har jag iofs en konstig känsla över Adamsäpplet ( om det heter samma på oss Qvinns ). 

 

Jag har alltid älskat polotröjor av olika slag. Både såna som sitter tajt med en tunn smal krage men nog mest dom med stora stickade kragar. Gosigt att ha på sig vintertid.. ja och även svala sommarkvällar. En stickad tröja är aldrig fel.  :  )

 

Nu kom jag ifrån ämnet.. det med den konstiga känslan vid Adamsäpplet. Det har liksom tryck och varit känsligt där i två dagar nu. Som om någon håller sin hand över halsens framdel och kramar om lite lätt. Inte som om jag ska strypas men jag sväljer och sväljer och sväljer.. drar i kragen.. drar lite till för att bli av med obehaget. Det känns som om någonting sitter fast där inne.. eller håller om med ett fast grepp på utsidan. Mycket skum känsla.

 

Ska nu hoppa in ( på ena benet ) till badrummet och duschen så att jag kan tvaga mig ren och fin. Sen ska jag lämna tillbaka den bok jag köpte på Akademi Bokhandeln i Nordstan då vi ska byta ut den på utbildningen till en senare utgåva. Då kan jag känna mig 489:- rikare för någon dag framöver tills jag ska lägga dom på den nya boken istället.

 

Just det.. jag hämtade igår ut de fyra böcker jag beställt från Adlibris.se. De hade kommit fram till Konsum i Munkebäck och dess postavdelning. Så nu har jag alla böckerna hemma.. känns bra.

 

* * *


Nu har jag kommit hem efter att ha firat och sjungit för I, S svägerska. Vi bjöds på galet goda smörgåstårtor, fika med tårtor till och plockgodis och snacks att stoppa i oss mellan varven till köket. Så nu sitter jag här mätt och belåten.


Men fy tusan vad tårtorna.. menar smörgåstårtorna.. vad dom smakade gott. Har aldrig varit med om maken. De trodde väl jag åt för två.. så mycket som jag stoppade i mig. Jag sa till dom att tur jag tog en större skjorta på mig idag.. ty då syns det inte hur magen min sväller.  :  )

 

Längtar faktiskt efter att få åka till skolan igen.. och det måste väl vara ett gott tecken. Det känns verkligen som jag inte kunnat få det bättre. Jag är mycket nöjd och tackar S som ger mig chansen att få göra detta. Stort knippe med Solrosor till dig!


Hoppas ni får en fin helg som sagt så hörs vi snart igen.  // Christine

 


Helg efter skolstart

Fredag..

Var på skolan idag
mellan 9 - 15 och fick ännu mer info.. bla annat Studieteknik som var klockren. Jag får bara bättre och bättre känsla för allt vad den här utbildningen innebär. Lärarna.. klasskompisarna.. kursmaterialet och innehållet.. ja allt.

Idag hade vi också två representanter från Häryda Kommun hos oss och de pratade om allt möjligt som rör vår utbildning och de yrken vi kommer få efter examen. Löneassistenten nämnde under samtalet att "- Det är ett jätteroligt jobb och den enda nackdelen var att man sällan kan ta ut mer än 2-3 veckor semester i sträck".

Det gick ett sus genom klassen när den här bortglömda men ändå rätt viktiga informationen kom upp. Det hade vi inte tänkt på förstås. Jag menar att den som jobbar med löner kan ju inte vara borta hur länge som helst från sin arbetsplats då de anställda vill ha sina pengar oavsett man är på semester eller inte. Och då det tar sin tid att få allt riktigt och rätt blir det inte mycket tid över innan man ska börja på en ny månads lönehantering.

Nåja.. lång semester på sommaren eller inte. Jag stortrivs än så länge på skolan och börjar lära känna fler i klassen.. och det känns toppen.  :  )

Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och inte göra någonting. Jo det förstås.. jag ska trycka på tv-dosan och se vad kanalerna har att erbjuda. S kommer väl hem vad det lider och han är fortfarande skruttig så det lär bli en lugn kväll i afton. Barnen är hos sin mor fram till tisdag så det får bli en helg med vila och mycket frisk luft. Och massa god mat och dryck förstås.. det bästa med att vara ledig. Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på.

Stor kram till er alla.  // ChristineSkolstart..!

Torsdag..

Idag är det då upprop i skolan.. blir mest som en informationsdag och så blir vi bjudna på lunch. Det kommer en representant från ett Lia-företag och bekantar sig med oss. Måste ta reda på vad ett sånt företag gör så jag inte är helt borta när allt sätter fart.

S är typ dödssjuk och får hostattacker så jag tror lungorna ska slitas ut. Det märkliga är att han hostar bara en eller två gånger i rad.. som en häst som har problem med luftrören. Sekunden efter håller han sig för bröstet pga smärtan som kommit och ögonen börjar tåras. Det som försigår inuti hans kropp kan inte vara bra med tanke på hur kroppen hans reagerar.

Idag ska jag vara i skolan mellan 10 - 16. Sen hem och ta in allt som sagts/visats. På kvällen ska jag och S (om han orkar) gå på en konsert jag fick av honom i julklapp. Klassiskt.. ska bli skoj.. men om inte S kan gå får jag försöka få med mig någon annan som kan. MEN det blir inte samma sak för jag vill ju gå med S.. en frisk S.. så hoppas han kurerar sig under dagen. Hoppas.. hoppas.. hoppas.

Nu ska jag äta frukost och sen fixa till mig innan jag ska köra mot Första-dagen-på-mitt-nya-2-åriga-liv-som-student. Hoppas ni håller er friska och får en bra torsdag med det ni hittar på.

* * *

Nu har jag varit i skolan sedan 10 imorse. Dagen har varit toppen på alla sätt och vis. Skolan är ny och fräsch. Lärarna är fräscha de med.. skojar med er.. men de verkar vara riktigt bra.. lugna.. trygga och mänskliga i största allmänhet. Klassisarna var 31.. 32 med mig inräknad. Det blev vi av 190 sökande som fick chansen på den här utbildningen.. känns bra RIKTIGT BRA ( : ) Åldern var sprid mellan 19 år och den äldsta var väl ca 55 kanske. De flesta är i min ålder och det känns bra. Kanske finner jag mig en vän eller två ju mer tid man har tillsammans.

Skoltiderna kommer sedan vara från 8:30 - 16:00 måndag till fredag. Vi hade en Lära-känna-varandra grej där vi var fyra i grupp. Vi hittade våra gruppmedlemar genom att jämföra våra lillfingar, och hade man lika långt lillfinger skulle man då para ihop sig. Jag hittade mina snabbt.

Sen frågade man ut varandra på allt möjligt som kunde vara kul att veta. På lunchen fortsatte man att ta reda på vad man ville veta. Efter vi ätit klart fick varje grupp gå fram och presentera en i taget. Min grupp började vilket var skönt både för att då var det gjort.. och sen satte vi ribban både högt och stiligt så de andra fick lite att bita i.

Mycket information om utbildningen gavs och vi hade möjlighet att fråga det vi var osäkra på. Vi kommer fortsätta imorn med bra saker att känna till innan själva utbildningen tar sin början på tisdag i nästa vecka. Imorn ska vi få tips i Studieteknik.. kan vara bra iaf för mig då det var många år sedan jag pluggade. Så det ser jag fram mot med nyfikna ögon och tvättade öron.

Nu ska jag göra mig en kopp te. S ligger på soffan efter att ha jobbat halvdag idag.. och han mår inte bra någonstans. Tycker synd om honom då hans hals gör ont. Man kan riktigt se hur det svider och river i halsen på honom.. stackarn. Men han ska ändå gå på konserten ikväll. Hoppas han inte blir sämre bara av utflykten till Konserthuset.

Så var rädda om er och håll er friska.. för det går tydligen riktigt elaka förkylningar nu. På med mössa och vantar.. gärna en tjock halsduk också. Tvätta händerna efter att ni tagit i offentliga ting.. gäller också efter era toalettbesök. Världen kryllar ju av baciller så var på er vakt. Just det.. höll på att glömma: Lia= Lärande i arbetet. Mer spännande än så var det inte.  :  )

Stor kram till er alla.  // Christine

 

Med kameran i Mölnlycke

Onsdag..

Idag är sista dagen i frihet.. och jag menar det verkligen. Eller det känns så i kroppen i alla fall. Efter idag väntar nämligen saker jag inte gjort på länge.. plugga hårt och flitigt för att få bra toppbetyg i slutändan. Upp på detta ska jag krydda med lite extrajobb i någon butik. Detta för att få upp lönen något med de OB-tillägg som då tillkommer.

Jag ska möta upp S i Mölnlycke idag och äta lunch med honom. Hans jobb ligger inte så värst långt bort så då passar vi på idag att åka dit.. ta en runda i stan och också ta några bilder så att La familia där hemma vet var jag håller till framöver.

Lillkillen V blev ju dunderförkyld i söndags och har varit hemma från skolan måndag och tisdag. Igår flyttade barnen ner till sin mamma så idag vet jag inte om han stannat hemma.. men som han var vid lunch igår är nog chansen liten att han redan är frisk.. tyvärr. Krya på dig!

Även S är sjuk. Han har dragit på sig svidiga baciller i halsen så han går också runt och har det jobbigt. Trots att han är rejält risig och borde ligga i sängen jobbar han ändå.. så redig som han är. Krya på dig du med!

Jag hoppas ( håller tummarna ) att jag inte får något av det killarna har då jag bara måste vara frisk vid skolstart. Det är ju då klassen grupperar sig och man hittar sina favoriter. Och att komma någon dag senare.. ja då får man ju ta det som blivit över. Skojar förstås men det är nog bra att vara med från början då det är mycket info om utbildningen som kommer ges imorgon och på fredag.

Nu ska jag inte skriva mer för stunden utan återkommer lite senare och lägger då upp de bilder jag tagit över Mölnlycke. Så får ni en bild av hur staden och skolan ser ut.

* * *

Nu är jag hemma efter en trevlig lunch med S. Maten var helt ok men inget märkvärdigt.. har nog med åren blivit kräsen med vad jag stoppar i min mun. Vi tittade snabbt igenom stan och den är ju liten.. att säga något annat hade varit att ljuga om jag så säger.  :  )

Själva centrum ser nog ut som centrum brukar göra. Konsum fanns där.. Hemköp likaså. Systembolaget finns förstås.. en blomsterhandel.. några kläd- och inredningsaffärer.. hälsokost.. Johnsens café.. en lunchrestaurang/kvällspub.. bank.. mäklare och några småbutiker till.

Jag valde att inte ta bilder på själva centum med dess många parkeringplatser utan inriktade mig istället på Kulturhuset som finns där.. min skola och så lite vatten- och bromotiv på det. Så varsågoda.. här nedan visas bilder tagna en helt vanlig januaridag i Mölnlycke...Bilden på Kulturhuset är tagen med kanalen i ryggen.


Ovan entren från torget finns detta maffiga kupoltak i glas.


Bilden är tagen under kupoltaket och ut mot kanalen.


I mitten av byggnaden finns detta uterum som står skyddat från besökarna.
Jag ser något Asiatiskt bakom idén.


Kulturhuset ut mot kanalen.

"Härryda kommun har fått ett kulturhus mitt i centrum som utöver bibliotek, konsthall och samlingssal för 200 personer, nu också rymmer skapande verkstad, blackbox, skulpturgård, café med uteterrass och öppna ljusa föreningsrum. Det har blivit ett hus som inbjuder till oväntade möten, där café och konsthall möter bibliotek och rum för teater- och dansföreställningar, konserter och föreläsningar.
På andra våningsplanet, med utsikt över den omgivande parken och Mölndalsån, finns sex rum i olika storlekar att hyra för kommunens omkring 200 föreningar och studieförbund.
Vi bjuder på visning och en smakbit från Café å Läs."


Mölnlycke Akademin.
Innanför skolans entre finns möjlighet att fika och äta sin lunch.


Skolbyggnaden med dess entre.


Varma vår- och sommardagar lär jag gå hit och äta glass på rasten.


Skolan igen och så promenadstigen utmed kanalen.


I denna stad finns det gott om broar ska ni veta.

* * *

Ridningen ikväll gick bra. Samma häst som tidigare.. Addie.. och vi jobbade hårt hon och jag på min sits ikväll. Att sitta ner i sadeln och samtidigt styra kan se lätt ut men det är det verkligen inte om man har en benig bak som min. Svårmanövrerat som tusan.. ha ha.  :  )


Hoppas ni får en fin dag. Kram så länge.  // Christine

 

På spaning i Mölnlycke

Tisdag..

 

 

Idag tog jag och Bettan (bilen) en tur bort till Mölnlycke där min skola ligger. Jag har aldrig varit där tidigare och det blev en trevlig överaskning när jag såg vilken söt liten stad det var. Med bil tar det ca 15 minuter att köra. Det var i stort sett bara upp på motorvägen.. väg 40 mot Jönköping.. köra fem minuter där.. och sedan ta av och följa vägen till höger. Nere intill kanalen mitt i centrum ligger Mölnlycke Akademin.

 

Bara ett stenkast bort.. eller kanske två (beror på vem som kastar) snett över kanalen ligger ett gigantiskt gymnasium som såg riktigt flott ut om jag jämför med andra skolor jag sett i mina dagar. Nu ska ju inte jag hålla till i gymnasiebyggnaden utan M.A har då ett eget hus tvärsöver vattnet.

 

En sak till som var trevlig att upptäcka var att det fanns gott om parkeringsplatser.. iaf idag.. där man får stå utan kostnad. Skulle jag välja att åka kommunalt till skolan tar resan ca 1 timme. Jämför det med 15 minuter i bilen så blir beslutet ganska lätt att fatta.. Buss vs Bil.  :  )

 

Jag ska jämföra vad det kostar att köra en månad T/r jämfört med att köpa SL-kort som kostar 775:-. Hade skolan legat närmre kunde ett "stadskort" räckt och som då kostar 425:-.. tror jag att det var. MEN nu ska jag ju ta mig ut ur stan och sedan ta mig till nästa och då blir priset ett helt annat. Annars kan det vara skönt med buss.. sitta där tillbakalutad i sätet och bara åka med. Lyssna på musik.. läsa ur en bok eller se över läxorna.

 

Jag skulle kunna ta bilen vintertid då det kanske inte är så skoj att stå och frysa om baken i en busskur. Så kan jag ta bussen sommartid eller t.o.m kanske cykla. Förvisso tar det nog en timme att cykla tvärs genom skog och på slingriga småvägar.. men frisk luft har väl ingen dött av.  :  )

 

Funderar på att byta ut min cykel även om den är ny mot en "tantcykel" där man sitter upprätt i sadeln. Sist jag cykla kändes det i handlederna då jag har en bergshoj som i stort sett hela min tyngd vilar på just handlederna. Inte så bra. Så jag ska se om jag kan lösa det på ett enkelt sätt. Kanske behöver jag bara köpa nytt styre.. nåja det får jag ta sen när våren är här.

 

Nu ska jag ta mig ett par smörgåsar för magen skriker envist på mig. -Ge mig mat.. jag orkar inte längre.. måste ha mer föda annars blir jag sur!

 

Hoppas ni får en fin dag och att vädret hos er är mindre grått än vad vi har här. Förvisso är det ju varmare ute nu vilket är skönt. Men kan man inte ta bort allt det grå-blöta-trista-mörka ändå?

 

Kram och på återhörande  // Christine

 

 


Tre dar kvar nu

Måndag..

Ikväll har jag inte hunnit med att blogga.. eller snarare orkat med det. Har mest sovit bort dagen då jag känt mig trött och seg. Sen har vädret varit grått och trist och då kan man ju lika gärna passa på menar jag.

Ska snart ut med Flurr och sedan bums i säng. Sov knackigt inatt och hoppas jag kan ta igen det nu istället. Hoppas ni sover gott i era bäddar och får en fin dag imorn.

Kram så länge  // Christine


Sista helgen i frihet

Söndag..

Jahapp.. nu var det sista helgen innan skola och förhoppningsvis extrajobb på helgerna börjar. Det är med osäkert smil jag ser på min framtid.

Dagens blogg blir kort då jag håller på att tvätta för fullt.. ska snart ut med Flurr och sen i säng. Idag har jag mest städat och fejat här hemma.

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på och att ni får en bra start på nästa vecka.
Kram på er  // ChristineUllared & Gekås

Lördag..

Idag tändes lampklockan strax innan 8 och sedan började fåglarna kvittra när åttonde timman var slagen. Planen för dagen var att packa in alla i bilen och köra mot Ullared och Gekås. Det tog ungefär 1 timme att köra dit och sedan var det bara att tåga in i den enorma byggnaden ocg plocka för sig vad man ville ha. Vi hittade lite av varje. När magarna sen började skrika avslutade vi snabbt våra affärer vid kassan och gick sedan till Burger King.. iofs en kort omväg först förbi bilen med de tre påsarna.

Hamburgare... det smakar verkligen inte gott. Det är ju inte så att jag aldrig ätit det tidigare och då inte vet vad det är. Inte heller har jag förätit mig på det i ungdomen. Jag tycker bara inte om det.. inte smaken..  inte konstistensen.. inget som har en koppling till en burgare.

Idag blev inte min åsikt om detta mildare då burgaren jag fick smakade urk. Nåja.. jag fick iaf något i magen då B.K är riktigt bra på att göra krispiga och goda pommes. Och Hot Cheese-såsen till var lika smaskens som den brukar vara. Så jag ska inte gnälla över tristburgare.. man väljer ju vad man stoppar i munnen.  :  )

Jag var chaufför även på hemvägen och det är alltid trist att vara trött i ögonen.. resten i bilen sover eller läser någon bok.. och där sitter jag och ska få hem alla i helt skick. Jag borde kanske ta skriftligt på
att under färden ha den jämte mig att prata med. Göra detta innan jag sätter mig bakom ratten. För så skulle jag själv göra gentemot den som kör.

Det är nog å andra sidan väldigt få människor som är som mig. Nu menar jag inte att jag är snyggast.. bästast.. klokast i hela världen. Nope.. absolut inte.. så stort ego har inte jag . Det jag menar är att jag är Jag.. och få människor tänker.. lever sina liv.. fungerar.. gör sina saker.. har liknande åsikter som vad jag har. Om de är salt är jag sött. Är de upp är jag ned. Är de gul är jag grön osv.
Jag är nog en utdöende ras.

Jag kan ibland tycka att människor jag möter här och där är så tvärsemot hur jag själv är. Jag försöker då forma mig mer likt den jag är med.. som ett kamoflage.. ett sätt att smälta in för att kunna flyta med samhörighets-strömmen. Men var det inte bara de döda fiskarna som flöt med?? Hmm.. detta måste jag genast kolla upp.

Och det går inte att ändra på allt bara för att man vill. Man är sin egen och har man hunnit fira 37 födelsedagar är man nog rätt så klar med vad man tycker om och inte. Men visst.. jag ska iaf fortsätta göra mitt bästa för att bli en i gruppen.. var jag än befinner mig.  :  )


Ullared med det gigantiska Gekås i mitten.


Många kramar från en glad men trött Christine.Fredag för hela slanten

Fredag..

Nu var det då helg igen. Kan inte förstå att dagarna går så fort trots att jag nu inte gjort något speciellt ansträngande de sista dagarna.. eller veckorna. MEN solen skiner efterlängtat idag och tempen ligger runt 7 plusgrader.. inget att klaga på mao.

Jag låg kvar i sängen till 10 imorse.. långt efter att de andra gått iväg till sina klassisar och kollegisar. Nu är T och V hemma igen och T hade med sig sin kompis A. De spelar just nu Wii och lär nog sysselsätta sig med det ett tag framöver. Jag ska snart hoppa in i duschen och sedan sätta mig i Bettan (min bil). Vi.. Bettan och jag.. har ännu inte bestämt varthän vi skall köra men det lär visa sig var vi hamnar.

Flurr är lika söt som vanligt och han sover lika mycket som vanligt. Ibland kan inte min blick slita sig från honom då han är så attans go att se på. Det är ganska rogivande att t.e.x se på när han sover. Man ser den lilla magen spännas ut.. för att sedan sjunka ihop igen. Ibland drömmer han och de läten han då gör är så charmiga att man ibland råkar väcka honom av de skratt som görs. Han e la goo den hunden.

På MyDog-mässan vi var på fick vi tre kuponger att använda i en Zooaffär i Kållered. Varje kupong var värd 1 kilo hundkex. Så i onsdags åkte jag och T dit för att hämta ut dom. Jäklar vilka stora påsar det var.. och tre stycken dessutom. Nu har Flurr kex hela livet ut att knapra på. 

Jag ser fram mot nästa vecka av flera skäl:

1.  Ridning på onsdag
2.  Skolstarten på torsdag
3.  Konsert jag och S ska se på torsdag kväll


Såg ut så här för någon dag sedan.. idag känns det mer som Vår i luften.


Hoppas ni får en trevlig helg med det ni hittar på. Var försiktiga när ni är ute och kör.. kan finnas osynliga sladdfläckar på vägarna. Men det vet ni säkert redan om så rutinerade förare som ni förstås är.  ;  )


Kram och på återhörande  // Christine
Torsdag och lugnet har lagt sig

Torsdag..

Nu har alla gått till sina dagssysslor.. kvar hemma är endast jag och Flurr. Dörren stängdes precis bakom V och hans vän N. De har spelat Wii på morgonen och ni kan ju föreställa er två grabbar på tolv år med spelkonsoller i händerna. Jag säger bara puha.. nu ska jag ha det lugnt och skönt innan alla är hemma igen. Inget ont med det jag skriver.. menar bara att ibland kan det vara lika skönt med tystnaden som att dricka ett gott glas vin.. eller smaska på sitt favoritgodis.. välj ni.  :  )

Flurr har vaknat så jag ska kila ut med honom strax. Jag måste ordna med mina skolböcker idag och efter ett tips av min gamla vän S tittade jag in på Adlibris.se. De hade 4/5 böcker men priset var faktiskt mer totalt än vad de tar på Bokus. Fast där fattades det då två böcker och på Adlibris fattades det en.

Så oavsett vilken jag väljer att beställa ifrån måste jag ändå kontakta Göteborgs Studentbokhandel nu efter klockan 10 då de öppnar
. Och har inte dom de resterande böckerna hoppas jag för allt i världen att Akademibokhandeln har dom eller kan ta hem dom iaf. Kanske på tiden att lärarna uppdaterar sitt kursmaterial.

Idag ska jag fixa middan åt oss då det blir ett tre-timmars-pass i stallet ikväll. Båda flickorna rider sina lektioner direkt efter varandra och så ska ju hästarna kläs på och sedan av. Så det blir många kalla timmar uppe på läktaren. Vinterbyxorna på mao.

Sen ska jag också köpa hem en låda Vuxensaft ( rödvin ) så att det finns om man vill ta sig ett glas eller två i helgen. Jag är ju inte så stor i kroppen och påverkas då rätt snabbt av dropparna som slinker ner. Men att bli lite varm under västen är nog bara hälsosamt för mig. De orostankar som eventuellt finns går då upp i rök för detta fungerar precis som en rejäl dos Bra-för-själen-och-slappna-av-i-skallen-medicin.  :  )

Nä.. nu ska jag sätta fart och dra på mig mina varma bebisytterkläder.. för nu snöar det faktiskt här. Har inte sett vad det är för grader än men tror det är rätt milt idag. Hoppas ni får en fin dag som sagt så hörs vi snart igen.

* * *

Beställde precis fyra böcker från Adlibris och den sista hittade jag på Akademibokhandeln. Ska snart iväg och hämta hem den. Hoppas nu bara beställningen på nätet går snabbt och utan krångel. Håller tummarna så de blir blå.

* * *
Hämtade ut den svårbeställda boken på A.Bokhandeln idag. Nätet tog 308:- när de fortfarande hade den i sitt sortiment. Bokhandeln tog hela 498:- FÖR SAMMA BOK. Jäkla skillnad så det var synd att den inte fanns att beställa. S frågade när vi lunchade ihop idag om dessa böcker räcker hela utbildningen eller bara är för den här terminen. Kära nån då.. det har jag inte tänkt på. Jag hoppas verkligen att det inte är så.

Kram och på återhörande  // ChristineRida rida Ranka

Onsdag..

 

Idag började S jobba och barnen börjar sina skolor först imorgon. Jag börjar ju min utbildning i nästa vecka.. på torsdan. Ska bli jättekul men visst är det lite nervöst men en bra sådan.  :  )

 

Idag var jag till frissan.. bad om en något kortare frisyr och hade med mig en bild jag hittade på nätet. Det blev ungefär som det blivit innan.. lagom kort och jag har fortfarande möjligheten att sätta upp det om jag så önskar. Tipp topp.

 

Sen var jag och T och letade ridkläder på Hööks till både två. Jag hittade Jodpurs ( skor ) shortshaps ( man har dom utanför skorna och byxorna ) och det viktigaste av allt RIDHJÄLMEN förstås. Vi slänge med två ryktborstar och en ny hovkrats när vi ändå gick bärsärkargång bland hyllorna. T hittade tyvärr inga nya skor men mina satt tydligen som en smäck även på hennes fossingar när hon traskade runt i dom medan vi lagade middag.

 

Sen huvudämnet idag då.... jag började rida igen i en Nybörjargrupp. De andra ryttarna började i gruppen efter sommaren 08 så de är riktigt nya på detta. Jag hade det iofs lugnt och tryggt i sadeln där jag satt uppe på Addie ( min favorithäst ) men kände ibland att jag blev hämmad i min comeback då det blev en Dominoeffekt när en häst stannade.. blev det tvärnit hela ledet igenom. Men detta är ju också en bra erfarenhet så att jag känner mig säkrare och får chans att ta ett steg i taget ist för att stressa in i något som sedan kanske slutar trist. Men jag blev oavsett många trafikstopp på spåret riktigt nöjd med kvällens första ridlektion av många.  :  )

 

Nu börjar barnen gå och lägga sig en efter en. De ska ju upp många timmar tidigare nu än de behövt göra under jullovet. Imorgon ska jag åka ner på stan och se om de har de böcker jag ska ha i skolan. Har annars hittat 3/5 på Bokus på nätet. Jag ska jämföra deras pris med Göteborgs studentbokhandel och sedan bestämma om priset överskuggar leveranstiden det annars tar. Sen har jag några samtal att ringa.. tror jag iaf.. dåligt minne.. det liksom kommer och går kan jag nog säga.

 

Nu ska jag göra mig en kopp Te.. ska nog ta en eller två havrekakor till också som T bakade igår. Sen blir det nog en tidig kväll även för mig trots att jag är ledig imorn. Just det.. Åhlens ringde faktiskt mig idag för att fråga om jag kunde jobba hos dom idag. Tyvärr kunde jag ju inte det då jag som ni sett haft fullt schema från morgon till kväll.. men det kändes bra att de ringde och frågade. Då det är en himla massa fler människor än jag som ansökt om fortsatt extrajobb tar jag detta som att jag hamnat i en hög bland de personer Å kan se som att få möjlighet att jobba när det behövs. Sen är det kanske inte så.. MEN det vill inte jag tänka på utan ser det istället som att de vill ha mig där för att jag är en sån fantastiskt trevlig människa att jobba med.  :  )

 

Hoppas ni får sova gott sen och får en fin dag imorgon. Kram och puss  // Christine

 

 


9 dar kvar till skolstart

Tisdag..

 

Igår när jag gick ut med Flurr på hans sista promenad för kvällen drog jag på mig mina svarta skidbyxor.. jag gjorde iofs samma sak kvällen innan. Det är ju alldeles för kallt utomhus nu för mina klena ben och armar. Så om jag ens ska gilla läget lite grann så blir det iaf lättare nu när jag går runt på gångvägarna och känner mig som en jättebebis. Totalt invaddad med fluffigt ludd som skyddar mina smala lemmar från yttre påfrestningar. De inre får jag ta hand om på annat sätt. :  )

 

Jag känner mig tung eller rättare sagt täppt i huvudet idag. Tror att jag åkt på en ny förkylning vilket jag inte alls gillar. Jag har ju ingen lust att börja skolan krasslig med täppt andningssystem och alltmänt frånvarande. Blir nu mycket te.. vitlök och varma kläder. Det sistnämnda är mer behagligt än kurerande för bacillerna.

 

Jag måste köpa mig öronproppar eller något annat som gör att jag inte reagerar på minsta lilla ting. Den här eländiga sömnen rubbas ju för minsta lilla. Är det för varmt.. för kallt.. jag vänder på mig.. S vänder på sig.. snarkningar.. knäppningar i huset.. Flurrs nattvandringar med klapprande tassar på golvet.. så vaknar jag. Sen tar det ett tag innan jag kommer till ro igen. Ibland tar det bara några minuter.. andra gånger kan jag ligga länge innan jag låter mig vaggas in i sömn igen. Nattsvarta timmar av vila måste jag ju få sen när plugget har satt igång.. annars blir det inte skoj.

 

Idag ska jag ner på stan och träffa 1-3 tjejer jag lärde känna på Åhlens. Det blir A som hon här kallas och hon skulle ringa H i sin tur och jag ringde G igår från MyDog-mässan. Ska bli kul om alla fyra kan ta en fika ihop. Varsin god kopp kaffe med smarrig bakelse till. Jummy! Jag ska idag få se ett av As favvoställen där de gör bra Napoleonbakelser.. vilket jag är barnsligt förtjust i.  :  )

 

Nu ska jag äta frukost och därefter kolla upp hur spårvagnarna går idag. Hoppas ni får en skön ledig dag denna Trettondag Jul.


Kram och på återhörande // Christine

* * *

18:00

Fikan med A och G.. H kunde inte komma.. blev väldigt mysig. Vi satt och babbla bort tre snabba timmar tillsammans. Vi ska nu träffas över en Spökrunda i stan.. fler fikor.. teaterbesök och kanske en och annan opera. Jag ser verkligen fram mot detta.

 

Jag fick ett sms av S där jag satt på fiket. Jag har nu en plats i en av ridgrupperna på GFRK här i stan. Börjar imorgon kl. 19:00. Sen när handlederna mår helt bra igen skall jag ta upp klättringen igen. Jag har ju några här hemma som kan följa med MEN jag kan bara säkra dom.. inte tvärtom. Iaf inte än så länge men det kan man ju alltid ändra på.  :  )

 

* * *

00:48
Hohelolvovetotesos jojävovlola soskokitot!!  momitottot hohumomöror sosvovänongogeror sosomom enon koklolockokpopenondodelol. Sostotarortota inontote enon dodisoskokusosionon momedod momigog omom dodu inontote kokanon tota emomotot mominona åsosikoktoteror sosenon. #

 

 


Måmåmåmåndag

Måndag..

Jajamänsan.. nu var det en ny vecka igen då. Vecka 2 närmare bestämt. Hur kan tiden gå så fort? Jag är ju knappa 40 år men ändå snurrar sekundvisaren så fort att jag nästan blir lite yr i huvudet. Hur upplever man detta om låt oss säga 30 år.. eller vi kan nöja oss med 20 för att inte skena iväg helt Loco. Hur mycket hinner man egentligen med en helt vanlig dag om man var i snart 60 års åldern? Det borde ju inte vara särskilt mycket. För uppskattar jag att dygnet halverats sen jag var i tonåren borde det bara vara för en 60 åring att kliva upp ur sängen.. dra på sig raggsockorna.. gå mot köksbordet och redan där få svårt att veta om man ska duka för frukost eller middag. Eller är det bara jag som är skrämd av tidens fart?? 

Idag var det då MyDog-mässan här i stan. Lite förvirrande är det då det finns Svenska Mässan både här och i Stockholm. Det är väl det vanliga tjabblet om vilken stad som är bäst.. Sthlm vs. Gbg.. den eviga kampen om vem som är La Stada över falukorvlandet i norr.

Vi alla gick iaf dit för att kunna bekanta oss med bl andra Boxerrasen. Det finns ju väldigt många sorters utseende på denna ras så det blir svårt att välja om den dagen kommer. Annars kan man ju alltid gå på magkänslan.. den som man får "extra bra kontakt med" den tar man.. den man tycker är sötast och ser snäll ut. Flurr var ju på REA och se vilket hundliv han har gett mig. Går inte att ersätta eller välja bort.. He´s the man!

Nu ska jag se vad de andra håller på med. E sitter iaf vid köksbordet och bygger på sin LEGO Mindstorm-robot. Hon verkar ha fastnat för det där med att skapa och experimentera. Sen tror jag att V och T sitter i vardagsrummet och tittar på filmen Wall-E. Den har jag redan sett och blev förälskad i den lille skrot-roboten. S ligger på sängen och vilar ögonlocken efter en lång dag på mässgolv utan gränser. Vi fick iaf bra med info om vi en dag bestämmer oss för att skaffa oss en liten.. valp.. och ingenting annat. No kids for me pliiis.. iaf inga som inte är inpinkade och klara.. som S tre egna tack och lov är. :  )

Hoppas ni fått en bra start på veckan och får en angenäm afton.. så hörs vi imorn igen.


Köööööp mig Christine.. snääääääääälla....pliiiiiiiiiiiis??


Hur kan man vara så näpen.  Vill ha!!!!  Måste ha!!!  Ge mig nuuuu!!!


Ögon att drunkna i.. blubb blubb blubb...


Klapp och kram // Christine


Geocaching och frusen rumpa

Söndag..

 

Idag sov vi alla länge.. väääääldigt länge. Kan ni förstå.. jag klev inte ur sängen förrän klockan kämpat sig fram till dryga 11. Jag är ju inte sjuk.. jag hade inte heller ett uppesittarmaraton med film efter film hela natten lång. Måste vara en himlars bra säng då gluggarna inte ville öppnas förrän då. - Detta är ju rekord ta mig tusan! Menar för mig att ligga kvar så länge i sängen.. har typ aldrig hänt tidigare. :  )

 

Efter frukost tog S fram en karta över de cacher han, T och jag skulle ut och plocka. Vid en av dom utlagda fanns ett bostadshus. Cacheägaren till denna bodde på andra våningen och såg exakt vad vi höll på med. Plötsligt hör vi en mansröst  - Ni irrar ju runt för långt bort!  Var kommer rösten ifrån? Är det The Boss in heaven som hojtar åt oss?  Vi snurrar runt och ser en man i 40års åldern smila mot oss från sitt fönster. - Hej hej. Vi har precis hittat den! tjoar vi tillbaka till honom. Hans dotter stod i fönstret bredvid och vinkade till oss. 

 

Denna cache var väl gömd i en liten spricka i ett träd.. så liten att den endast innehöll loggpapper och ingen penna. - Har ni med er en penna att skriva med? frågar mannen. - Nää.. det är just det vi inte har, svarar S.  - Ähhh.. vad är ni för amatörer, skrattar mannen åt oss.  - Kom upp hit så kan ni få låna en av oss.  - Ok, svarar S. Mannen gav oss portkoden och vi traskade raskt upp till andra våningen där vi fann en öppen lägenhetsdörr. Innanför står mannen och hans dotter. Frugan kommer ut och hälsar på oss. S och mannen byter Nickname så de vet vilka de är.

 

Mannen frågar om vi vill komma in en stund men vi avböjde för att kunna fortsätta vår jakt på fler gömmor. Lite kul att springa på andra som geocachar. Detta är andra paret vi "sprungit på" på ganska kort tid. Fler lär det förmodligen bli om vi fortsätter med vårt nygamla fritidsintresse.

 

Tänk.. varje gång vi går ut på en tur säger antingen S, jag eller något av barnen spontant att med detta upptäcker man så många nya saker och platser man annars hade missat. Det finns flera ställen S inte visste fanns (han har ändå bott i stan i 25 år) .. tex utsiktsplatser som verkligen bjudit på synupplevelser av höga mått. 

 

Nu inväntar jag att Fiskgratängen i ugnen ska bli lagom varm. Vi gjorde två formar igår och mumsade i oss den ena då och sparade den andre till idag. Väldigt bra resultat blev det och mycket beror det nog på att jag gjorde dillsåsen.. den är ju själva kärnan i gratängen.. eller?  :  )

 

Hoppas ni haft det lugnt och skönt i helgen. Här har det som jag nämnt varit kallt och ruggigt. Silvret ligger runt -11.. vilket är minst 30 grader för kallt för min smak.


AREA 51 - En skatehall med tillhörande café var anlagd i detta gamla bombrum.

 

Utanför entren växte denna lilla mitt på klippan. Hopp om våren?

 

Intill näst sista cachen vi tog idag fastnade min blick på detta.


Kramar till er alla  // Christine

 


Helg efter nyårshelgen

Lördag..

Jahapp.. så var det helg igen. Jag börjar så smått tröttna på alla dessa lediga dagar jag kan känna ett "måste" av att fylla upp med många och spännande påhitt. För inte kan man väl vara inne en hel dag och bara se på film? Vad skulle folk säga om det?? Förmodligen skulle de bara skaka på huvudet och se på filmentusiasten med ointresserad blick. -Vadå.. har du inte gjort någonting alls idag.. bara varit hemma? Märkligt... 

Det finns ett häng på nätet som funnits i några år nu. Det har förstås kommit efterstickare men denna gamla plattform finns alltjämnt kvar i toppen. Där går det mest ut på ( enligt mig ) att samla "vänner" och sedan informera dom när man gör diverse saker som då är värda att tala om. Saker som att Diska, Städa, Handla mat, Ut och festa, Om man är arg på någonting, Om man är ledsen över någonting, Om man ska resa bort, Om man just kommit hem... osv.

Detta är ju de naturligaste saker man annars gör i vardag eller helg. Men nu har de ändrat skepnad till något väldigt viktigt.. hett infomaterial så att "vännerna" får full insikt över vad  man gör för stunden. Även om det bara är att man städar bort sina dammråttor. Jag skakar bara på huvudet. Jag har en sida där själv men vet inte vad jag ska tycka om det. Jag har min egna anledning att vara där liksom resten av besökarna säkerligen har.

Det jag vill komma fram till är att idag ska tydligen en medborgare ha så många saker inbokade i kalendern att personen sedan har massor av Hott Stuff att berätta för folk de känner. Dettta höjer då värdet som människa. Jag blir bara matt av tanken. Nåja... nog pratat om detta nu.

Nu är alla uppe. V har blivit upphämtad av sin mor.. de skulle hälsa på några vänner där det finns en pojk i samma ålder som V. De får nu tillfälle att ses över dan då det var ett tag sedan sist.

E bakar scones åt oss andra.. ska bli gott med nybakat direkt från ugnen. På dan ska vi 4 köra bort till Kvibergs Marknad som hålls lördagar och söndagar. Jag har inte varit dit ännu så det ska bli skoj att se vad de jar för saker där. Lördag-tisdag är det en hundmässa här i stan.. My Dog. Vi ska gå på måndag eller tisdag då det visas Boxer och Dobermann då.. intressanta raser för eventuella framtida inköp.

Nu ska jag gå ut till de andra. Vaknade neutral idag.. menar varken glad eller ledsen. Låg och funderade på min ekonomi jag har nu för stunden och hur det kommer att se ut framöver. Jag måste göra en budget över vad jag har och vad som skall ut varje månad.

Sen ligger alltid beslutet om min lägenhet hemma som en grå liten skugga bakom mitt högra öra. Vad göra när den ettåriga Prova på-sambo-tiden gått ut? Jag har mina funderingar jag ska börja titta närmre på i dagarna. För jag klarar inte av att bara låta tiden gå och sedan stå där utan lösning någon vecka innan året har gått.

Hoppas ni alla får en fin helg med det ni hittar på. Stor kram på er. // Christine

    

Makalös liten tös

Fredag..

Vaknade vid nio.. klev upp  och satte mig vid datorn för att ta del av de nyheter Aftonbladet hade att bjuda på denna morgon. Då fann jag henne.. denna lilla röstbegåvade 6 åring från England. Hon blev slagen på mållinjen av Paul Potts som vi alla vet vem det är.

Connie Talbot - Over the rainbow
http://www.youtube.com/watch?v=2cnRXmMn2Ag

Connie Talbot - Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=dEa8gcisaPU&feature=related

Connie Talbot - I will always love you
http://www.youtube.com/watch?v=3QUh6CLBZN8&feature=related

" Lilla Connie Talbot, som fyllde åtta för drygt en månad sedan, tänker inte låta framgångarna stiga henne åt huvudet.
– När mina kompisar frågar vad jag gjort på sistone säger jag ”inget särskilt” för jag gillar inte att skryta. Det är inte så trevligt, säger hon. "Mer om denna lilla going finns att läsa här: www.dailymail.co.uk

Nu ska jag lyssna lite till på Connie.. medan jag sippar på min kopp med kaffe. Hoppas ni får en skön fredag och en härlig helg när den väl börjar.

På återhörande // Christine

Första timmarna av år 2009

Torsdag..

 

Idag vaknade jag först när klockan slagit 10. S och V gick upp ca en timme senare och flickorna fick vi upp först framåt 12. Igår hann det bli stjärnklart på himlen så de raketer som antändes fick trängas med de stjörnor som redan fanns synliga där uppe. Det var väl ett 20-tal andra människor uppe på berget dit vi själva valt att gå. Som ett panoramafönster låg stora delar av Göteborg framför vårt blickfång. Mycket mäktig känsla infann sig där vi stod i skenet från de facklor folk hade med sig för att visa vägen på de stigar som ledde upp mot toppen. 

 

Efter att vi fått vårt fyrverkerisug mättat.. skålat i Julmust och Mousserande vin.. pussats och kramats ut det gamla och in det nya.. tände vi våra ficklampor igen och återvända hem till stugvärmen. Flurr hade inte berörts det minsta av kvällens alla kanonsmällar.. detta pga hans nedsatta hörsel. En fördel med att bli gammal.

 

Efter vi ätit vår sena frukost tog vi bilen bort till Utby.. ligger på andra sidan Säveån från vårt håll sett. Där finns stora klippformationer och snirkliga stigar kors och tvärs. En Geocache låg dold under en tallrot uppe på toppen. Vi valde den långa vägen som var trevlig att gå. Den korta hade krävt mer klättring.. mer risker vilket vi inte ville ta. Iaf inte nu när det ligger isfläckar här och där och att grönmossan är lömskt blöt och hal på sina ställen. Otrolig utsikt där vi stod vid gömman med klippor som störtade ner bara någon meter från oss. E fotograferade de olika väderstäcken och allt hon fann "bildvänligt" .

 

Hem och åt en sen lunch efter vår två timmars promenad i solen. Kvicksilvret låg på ca 3 minusgrader men det var isande kallt om bak och ben ändå.

 

Nu sitter vi alla runt köksbordet och har precis öppnat barnens andra stora julklapp för i år.. LEGO Mindstorms. För de som inte vet vad detta är ( jag hade själv ingen aning innan S förklarade för mig ) är det enkelt beskrivet ett kit med legobitar i massa olika utseenden.. en hjärna i form av ett datachip.. sensorer och motorer så man till slut får en LEGO-robot att göra de kommandon man bestämt sig för. Allt detta registreras på datorn. Låter det läskigt HighTech-framtids-fantasi-aktigt??  Japp.. jag håller fullkomligt med.  :  )

 

Lite skraj är jag nu att denna robot i sinom tid och efter utvecklat datasinne.. kommer ta över mitt, S och barnens liv. Låser dörren så vi inte kommer ut. Stänger av telefonen och datorerna. Inlåsta i vårt hem där ingen kan höra våra rop på HJÄLP. Har ni inte hört något från oss om några dagar så bör ni kontakta Polis eller Brandkåren så de kan komma till vår undsättning. :  )

 

Nu ska jag se vad de bygger samman. Hoppas ni haft en fin första dag på detta år. Det sägs ju att de första dagarna av varje år präglar resten av de 365.


En sorts LEGO Mindstorm-robot man kan bygga.

Den här modellen ser ruskigt otäck ut.. tycker iaf jag.

 

Kram och på återhörande // Christine - den LEGO rädda

 


RSS 2.0