Helgen går mot sitt slut

Lördag & söndag..

 

 

1) När fyra av Tomtens nissar blev sjuka så fick lärlingsnissarna ta över produktionen med följd att leksakerna blev dåliga och att det tog mycket längre tid. Tomten började att känna av julstressen. Sen berättade tomtemor att hennes mamma skulle komma på besök, vilket stressade upp honom ännu mer. När han gick för att förbereda renarna fick han reda på att 3 av dem precis skulle föda och att 2 precis hade hoppat över stängslet och flytt sin kos. När han väl började att lasta på släden så gick en av golvbrädorna sönder och leksakspåsen ramlade till marken med ett ordentligt kras. Frustrerad, så gick tomten tillbaka till sitt hus för att ta sig ett glas cider och en stärkande kopp rom. Väl framme i skafferiet så visade det sig att nissarna hade gömt rommen och druckit upp all hans rom. I hans frustration så tappade han oavsiktligt cider koppen som slog i golvet och där spriddes skärvor i hela hans kök. Han gick för att hämta sopborsten men då visade det sig att mössen hade bitit av alla strån på den. Då ringde det på dörren. Fruktansvärt irriterad så gick tomten dit ock ryckte upp dörren, och där stod en liten ängel med en stor vacker gran. Ängeln sa med en mycket glad röst.
- God jul tomten! Är det inte en förtjusande dag? Jag har en vacker julgran till er. Var vill du jag ska göra av den? 

Och så startades traditionen med en liten ängel i toppen av granen...

 

2) En man kom in på restaurangen och sa:
- Det gäller min kompis, som är lite knäpp i skallen. Han tror att man kan betala allting med kapsyler. Han kommer snart hit och då kan ni väl vara bussiga att hålla färgen och ta emot hans kapsyler, så kommer jag in och betalar senare?
- Vi ska ordna det! lovade hovmästaren.
En stund senare kom gästen in och han åt, drack och betalade med kapsyler. På kvällen kom kompisen tillbaks och frågade hur det gått.
- 750 kronor, svarade hovmästaren. Han åt verkligen det bästa vi kan erbjuda!
- Jaha, då är jag alltså skyldig 750 kronor. Kan ni ge tillbaka på ett grytlock?

 

3) Karate - Svarta bältet  
En liten kille stod vid bardisken då det klev in en bamsekille som utan vidare klippte till den lille så att han föll medvetslös till golvet. När han vaknade fann ha en lapp bredvid sig med texten:
Karate - Svarta bältet 1997
Nästa kväll stod den store vid baren då del lille kom in och drämde till bjässen så denne slocknade. Då han vaknade låg det en lapp på golvet:
Startvev - Volvo 1939

 

4) Anton och Helge var ute på björnjakt då de mer eller mindre snubblade över en stor björn i ett snår. De släppte sina gevär och flydde i panik. Anton klättrade upp i ett träd och Helge kröp in i en grotta. Björnen satte sig och väntade mitt emelllan trädet och grottan.
Plötsligt såg Anton hur Helge kom rusande ut ur grottan och nästan kolliderade med björnen och sedan tvärt vände och sprang tillbaka in i grottan. En kort stund senare kom han utspringande igen, tvärvände och rusande in i grotten. När detta upprepades en tredje gång skrek Anton;:
- Vad håller du på med? Varför stannar du inte i grottan, din idiot?
- Jag kan inte, ropade Helge tillbaka med andan i halsen Det är en annan björn där inne!

 

5) Två gamla tanter satt och samtalade på en parkbänk. 
- Ska du gå på Olgas begravning? 
- Nä, hon lär ju inte komma på min...

 

6) Lilla Alva hade verkligen blivit glad då det visade sig att hennes mamma var med barn. Så Alva var med pappa på BB, där väntan blev lång. 
Men så småningom hände det, och Alva fick följa med in och titta. Trillingar! 
Upprörd sa hon till mamma:
- Det var dumt av dig att låta pappa beställa barn! Du vet ju att han stammar!

 

* * *

 

Jag har kommit fram till att jag ska läsa några roliga historier om dagen.. som terapi mot allt elände som sker runt om i världen. Annars har helgen varit rätt lugn. Vi var till Kåhögs Gård på lördan.. strax bortom Partille.. och hittade ridbyxor till S, ridtröja till E och en dressyrpiska till T. Jag hittade inget där MEN på My One på Hissingen hittade S nya ridskor (g:a var slitna), nya ridskor till T (g:a var för små) och jag hittade ett par till mig. De jag har nu i stallet är varken gamla eller slitna.. (förvisso kraftigare modell med en gosig och luddig yllesula i). Men då jag är svag för skor.. nu tydligen också ridskor.. så passade jag på då dessa var nedsatta med 20% rabatt. 

 

Visst skulle jag kunna ha de jag använder nu året runt. Men å andra sidan om jag har det ena paret för vinterbruk och de nya för sommaren.. tar det längre tid att slita ut båda paren. Viktigt att komma på en "vettig" förklaring om någon tycker jag går vilt fram i hästaffärerna.  :  )  

 

Dessutom är det 6 dagars Öppet-köp på de nyinköpta med pengarna tillbaka så jag har fram till fredag på mig att bestämma om jag har nytta av båda eller ej. Så helt borttappad är jag ju inte när det gäller min ekonomi.  :  )

 

Idag har vi mest varit hemma och städat igenom i stort sett hela huset. Jag har renskrivit anteckningar från skolan och satt in i dom i pärmen bakom respektive Ämnesflik. Farmor E kom över och åt middag hos oss.. hemmagjord Fiskgratäng. Därefter skjutsade S och V hem henne så hon inte behövde skaka hem på en spårvagn med 15 minuters linjebyte inne i stan.

 

Nu ska jag snart ta ut Flurr på hans sista promenad för denna vecka. Hoppas att ni haft en fin helg med det ni hittat på. Jag tänker på er och det har nog varit mer av den varan under veckan som gått. Jag funderar på att ev åka hem över nästa helg. I sånt fall kör jag upp på fredan 29/1 och ned på söndan 1/2 eller måndan 2/2. MEN jag har ännu inte bestämt något då jag måste kolla upp först hur mycket skoljobb och läxor det blir efter nästa helg. Jag återkommer med rakare svar när jag bestämt hur det blir.

 

Lite lockande är det ju att åka upp till Stockholm då det på lördag 31/1.. klockan 14:00-14:05 på Central Stationen kommer utföras ett Freeze-projekt. Det är många människor ( vem som helst kan sluta upp) som först träffas upp i Kungsträdgården ca 30 minuter innan. Går sedan mot Centralstationen och när klockan slår 14:00 stannar alla som deltar upp. De fryser sina kroppar och står totalt orörliga i 5 minuter. När de fem minutrarna gått fortsätter alla med det de gjorde innan Freeze-tiden. Om jag vågar kommer jag att delta i detta.. men jag är rädd att inte kunna hålla mig för skratt.. vilket nog inte är så bra. Så jag får se hur jag gör.. OM jag nu åker upp vill säga.  :  )

 

Länken visar hur det såg ut när de genomförde projektet i New York. http://se.youtube.com/watch?v=jwMj3PJDxuo

 

Här skulle jag gärna befinna mig.. iaf en gång om året.

 

 

Sov gott sen och hoppas ni får en fin start på nästa vecka. Kram och på återhörande.  // Christine

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0