Fyra veckor fram till jul

Måndag..

Puha.. idag blev det en lång dag utan slut.  : )

Efter den intensiva men också väldans trevliga helgen tog jag slut igår kväll. Somnade på soffan efter att alla gått och vaknade snabbt för att bara flytta över till sängen.  : )

Imorse ville jag inte alls kliva upp men samlade ihop alla krafter när klockan närmade sig nio.. nu hade jag bara en timme kvar tills jag skulle infinna mig på jobbet. Det var segt med kunder idag från morgon till kväll. De har väl handlat och fikat av sig i helgen.. men hoppas de kommer igen imorn för fortsätter det vara såhär blir det hemskt långtråkigt att jobba utan att ha saker att göra.  : )


 

Idag kom min vän H med sambon N och deras yngsta barn R in till fiket. Imorn ska de flytta till större boende typ 300 meter från där de bor nu. Skönt att ha så nära till nya hemmet och att en Flyttfirma tar hand om hela alltet. H har bott i sin lägenhet i 20 år tror jag att hon sa. Undra hur det känns att lämna sitt hem man bott i hela sitt vuxna liv.. måste kännas konstigt.

Det är som med min bil.. den första jag har ägt. Tänk när jag måste köpa ny bil när den här inte längre fungerar.. det kommer kännas konstigt att behöva antingen skrota Bettan eller näst intill skänka bort henne. Ingen annan ska få ratta henne eller köra sönder henne.. hon är ju min Bettan.  : )





Idag gick jag bort på lunchen till Loppis-stället två hus bort för att se om jag kunde hitta ett bord jag kan ha som blombord nu när jag fått så många krukväxter att ta hand om. Där hittade jag ett vitt i gammaldags stil som jag slog till på då priset var som hittat.

Det visade sig passa perfekt när jag kom hem och ställde det framför mittersta fönstret i stora rummet.





Nu ska jag  snart runda av för kvällen så jag kommer i säng i vettig tid då jag ligger några timmar back med just antal sovtimmar. Hoppas ni fått en trevlig start på denna vecka.. numero 49.

Imorn är det jobb igen och sen ska jag försöka boka in en promenad med min vän P. Känner att jag är ute och går för lite nu efter förlusten av min F.. så jag blir mest inomhus.. vilket känns slött och onyttigt.

Jag rör i.o.f.s på mig en himla massa på jobbet när jag springer hit och dit för att fixa och trixa.. så rör på mig gör jag ju.. men inte som förr. Funderar på att börja träna igen.. synd bara det kostar så förbaskat mycket pengar.  : )


 


Bilderna ovan är även de tagna igår när solen sken som bara den och jag sprang fort som tusan ner till ån för att fånga minnen med hjälp av objektivet.  : )

Näpp.. nu tackar jag för mig och önskar er en angenäm fortsättning på kvällen. Glöm inte bort att ta hand om er själva.. och även de som står er närmast.

Kram och på återhörande  // Christine

Hipp hipp härligt soligt idag

Söndag..

Idag vaknade jag upp till en underbart solstark morgon. :  )





Det blev blott fem timmars sömn inatt men kroppen min skrek på mig att kliva upp vid halv nio.. så att jag fångade chansen om att gå ut och plåta soliga ljusa vindstilla bilder. Har inte lagt in dom i datorn ännu.. och därför kommer inga dagsfärska bilder upp i Bloggen nu utan förmodligen lite senare ikväll. Beror på om jag slocknar i soffan eller inte efter att la familia gått hem var och en till sitt.  : )

Fy tusan vilken underbar dag det just nu är. Solen skiner starkt så man nästan bländas även om jag är inomhus. Man känner energin i kroppen laddas på med en himla fart. Snart är energistapeln fullladdad och redo för nya äventyr och upptåg.  : )





Idag finns inga problem.. bara möjligheter.. jag är absolut en vädersmänniska.. påverkas av det grå.. och påverkas ännu mer av ljuset och solen.  : )

Familjen är inbjudna att komma hem hit och fika från tolv och framåt.. det vill säga från nu när som helst. Så jag ska nog bäst avsluta detta nu och återkommer lite senare ikväll med fler tankar och minnen.





Igår blev det i.a.f. en väldans mysig kväll tillsammans med mina vänner. Alla pratade glatt på och de såg ut att trivas väldigt bra i varandras sällskap. Några av dom har ju aldrig setts innan.. så det var kul att allt blev så lyckat. Nu har jag ju bara de bästa vännerna man kan ha så det vore märkligt om de inte skulle gå ihop med varandra.  : )

Jag har nu två år på mig att spara ihop slantar tills jag fyller jämt och förvånansvärt stort nästa gång. Jag känner mig inte så gammal.. men.. ID-kortet säger att det är så och då är det väl bara att gilla läget. :  )





Så.. nu har jag testat kameran i dagsljus nere vid Bällstaån här nedanför huset. Jag har fortfarande problem med djupet i färgen men det är kanske så här det blir.. så kanske bäst gilla läget och lära mig vad jag bäst kan få ut av kameraeländet. :  )

Eller elände är väl att ta i.. men jag saknar verkligen bildresultatet man fick med S kameror. Jag är medveten om kvalité och prisskillnad.. men inte trodde jag att det tillverkades kameror idag som man gjorde för 40-50 år sedan.  :  )





Nu ska jag ner till tvättis och fixa så jag har rena kläder inför kommande arbetsvecka. Sen blir det tv:n som gäller innan jag ska krypa ner under mitt goa täcke igen.

Den här helgen har varit fin på alla sätt och vis. Gårdagkvällen med vännerna som blev kanon och dagens mys med familjen. Jag har räknat ihop hur många blommor jag fått och det blev hela nio stycken.. det är heeeeelt otroligt. Ser nästan ut som om någon har dött här hemma.. med alla blomster menar jag.  : )





Massor av kramar och sånt till er alla.  // Christine



Första advent

Lördag..

Vaknade imorse och kände mig något lätt avig till att vilja kliva upp ur sängen. Var klockan redan nio.. men jag har ju knappt hunnit somna och ska nu redan kliva upp.. orättvist.  : )

Hängde upp Adventstjärnan imorse.. krossade isen och la tillbaka den i kylan.. tittar ut över den grå vy som bereder ut sig utanför mina fönster. Kunde det inte fått vara lite sol idag.. bara lite.. snälla.

Har nu gjort min inköpslista för dagens inköp på ICA MAXI.. vågar jag fara dit då jag hamnade i onåd förra gången..? Måste bita ihop för där finns förmodligen allt jag behöver istället för att småhandla lite här och där.

Jag ska försöka vara så lugn och sansad jag bara kan även om folk kommer köra på mig med sina vagnar.. trampar på mina tår.. spilla sur mjölk på min jacka.. och ta sista myntan rätt framför näsan på mig. Även om allt detta skulle ske.. ska jag bara le mitt bredaste leende och uttala lugnt som pastorn själv skulle gjort.. varsågoda.. det gör ingenting.. ta det ni vill ha.. jag klarar mig bra ändå.  : )

Det ringde en herre från Sundbybergs blommor imorse och meddelade att de kommer leverera blommor till mig under dagen. Wooow.. har jag fått ett blommogram.. det var som tusan.  : )

Det ska bli spännande att se vem som varit så snäll och rar.. men lite läskigt också för jag tycker inte om överaskningar. Men detta är ju förmodligen en trevlig sådan.. så det ska nog gå bra. Om det nu inte är torra avklippta rosor som taget ur en skräckfilm.  : )

Nä.. nu ska jag borsta tänderna och ge mig ut i grådiset. Undra om jag hinner handla och komma hem igen innan blomster-Kalle kommer springandes. Får skynda mig så jag inte missar hela alltet. 


* * *

03:24

Tack allesammans för en väldans trevlig och fin kväll tillsammans med er go vänner. Och tack för alla fina presenter och blommor jag fick.  : )

Stort tack också till S och de små nere i Götet för de blommor som levererades idag till min dörr. Imorn.. eller läs senare idag.. ska jag skrapa Trisslotten jag fick med i paketet och hoppas få tre TV-rutor eller massor av klöver. Om det blir en storvinst lovar jag att ge tillbaka av det jag får. Kram på er alla fyra.  : )

Nu är det dags att sova och ska snabbt in i badrummet för att borsta tänderna och sen bums i säng. Imorn från tolv och framåt kommer släkten så ingen rast och ingen ro.. men denna helg är det bara skoj att ha fullt upp.  : )

Sov gott på er och hoppas morgondagen blir trevlig för er. Kram så länge.  // Christine


Seg som en sengångare

Fredag..

Idag är Christine trött.. har varit med om två stora elavbrott två dar i rad. Det första.. igår.. varade mellan klockan två och ända fram till tio på kvällen. Nu inträffade detta på jobbet och inte hemma hos mig som tur var.. men det fick konsekvenser ändå.

Idag var det dags igen för nästa elavbrott.. också på jobbet.. och varade tre timmar på värsta tänkbara tid.. halv tolv till halv tre.. på en fredag.. vid lunchtid.. och när lönen komför två dagar sedan.. inte bra.. inte bra alls.

Så efter allt tjorv under själva elavbrotten och upprensandet efteråt har jag nu tagit helt slut i kropp och knopp. Det som är bra i detta trötthetskaos är att jag tog tjuren vid hornen och har nu städat ur både klädkammaren och källarförrådet. Dessutom hittade jag de förbaskade hyllplanen jag trodde att jag förlorat på ett eller annat sätt. Längst in.. bakom den stora träkistan.. längst under allt där låg de på rad i en påse.



Jared Leto.. mångkonstnär..


Jag ska nu skruva ihop den nya hyllan som är riktigt enkel och snygg i sin design och är bra att förvara favoritböckerna på. Jag hann aldrig få upp den efter att jag köpt hem den för knappt två år sedan. Så nu ska den upp imorn innan jag ska ut och handla hem mat.. dryck.. bakverk och annat tills folket kommer hit på kvällen.

Ska bli himla kul och faktiskt första gången jag firar ttillsammans med vänner. Annars har det bara varit med familjen tidigare.. men de kommer ju på söndag så de får tårta och lussebullar de med.  : )

Hoppas de som tackat ja håller sig friska nu bara.. så jag inte blir sittandes ensam här hemma med all mat och bara tv:n som sällskap. :  )




Oförskämt skön låt.. 


Kings & Queens (Album Version) - 30 Seconds To Mars
http://www.youtube.com/watch?v=XmKPxH4WpL4&feature=related



Nu ska jag nog snart borsta tänderna för imorn blir det mycket att göra innan kvällen kommer. Handla på ICA.. skruva ihop vägghyllan och få upp den rakt på väggen.. städa.. damma.. dammsuga.. laga mat.. krossa is.. putsa glas.. tända marshaller och ställa ut utanför porten.. ladda stereon med bra musik och sen invänta folket och förhoppningsvis få en trevlig kväll i goda vänners lag.  : )

Hoppas ni får en fin helg med det ni hittar på. Kram på er // Christine ♥ ♥ ♥



Tankar i morgonen

Torsdag morgon
Larmet väcker mig med ett ryck
Å nej.. natten är redan över och förbi

Snoozar i tio minuter till
Sen blir det tio minuter till
Vill inte kliva upp riktigt än
Önskar få stanna kvar under mitt varma täcke

Tänder lampan i taket för att väcka kroppen min
Släpar mig mot badrummet
Hur är min utseendestatus denna morgon?

Idag gav mig utsikten i spegeln ingen chock tack och lov
Borstar tänderna.. plockar fram kläder ur skåpet jag förvarar dom i
Nya strumpor och sen iväg

Mörkt.. tyst.. mössan vämer skönt utanför
Inne lyser något enstaka upplyst fönster här och där
Men de flesta är fortfarande mörka då dess ägare nog sover sött





Hämtar Metro och City vid en busskur där folk står tyst bredvid varann
Frisk luft andas in på min korta väg till jobbet.. skönt att det är så
Undra vad som kommer hända.. vad som är menat att ske
Det visar sig om några timmar och dryga minuter från tiden som är nu

Hoppas kunder och andra är glada idag och lätta i sinnet
Jag själv känner mig rätt pigg trots att jag varit vaken några timmar nu
Längtar till helgen och ser fram mot gemenskap.. mat och dryck som skålar

Serverar två koppar kaffe med ingenting till
De båda männen har redan ätit frukost.. nöjer sig med Java och samtal för en stund
Antalet som passerar förbi fikets fönster ökar ju mer klockan blir
Vakna och mot varsitt mål går de med bestämda steg på markplattorna fram

Saknar Flurr.. saknar fler
Granskar mitt liv med en förundran hur man ibland kan göra så fel
Inte konstigt jag börjat tvivla över stora beslut och små vardagliga ting 
Då jag valt bort saker jag egentligen borde valt att behålla
Och sånt jag valde att hålla fast vid borde jag inte ens gett mig in i

Även om jag ibland har svårt att komma överens med folk jag lärt känna
Kan jag likaså ibland sakna dom så hjärtat slutar slå
Mycket vatten har runnit under broarna sista tiden
Mina tankar är blott söderöver fast jag idag kan känna nordanvinden vina i mitt hår

// Christine


50-talisterna löper amok i samhället

Tisdag och Onsdag..

Tisdag var det jobb och som vanligt denna vecka var det att gå upp vid halv sex och vara pigg och glad på jobbet vid halv sju.

PÅ lunchen gick jag förbi EXPERT som ligger ett stenkast från fiket och kollade upp vad det kostar att förstora fotografier hos dom. Priset lät rimligt för den aktuella storleken så jag slog till på en gång och bad dom börja jobba med två bilder jag tagit med nya kameran.

Fotona hade jag lagt upp på en USB-sticka så det var bara till att ladda upp bilderna i deras dator och sen trycka på Beställ. Ska bli spännande att se hur de kommer se ut framkallade.. inramade och upphängda på väggen.  : )

Jag har slappat till mig rejält sen jag flyttade hem igen. Då Flurr inte finns går jag inte ut varje dag på promenader tre gånger om dagen. På helgen och någon enstaka kväll tar jag en tur med någon vän.. men har inte alls samma fart på fötterna som förr.

Har tänkt tanken på att köpa ny hund.. som ni alla vet.. men jag vette sjutton om det är läge för det just nu. När jag köpte Flurr bodde jag ju i hus med trädgård.. hade 10 minuter till jbbet och sambo som delade hundpassningen med mig. Nu bor jag ju fyra trappor upp i en liten lya och detta sätt att bo på tror jag inte är det bästa för en hund av rasen större. Kanske får den klaustrofobi eller pinkar ner parketten.. och det vill jag inte riskera.  : )

Idag.. Onsdag.. jobbade jag också morgonpasset och tog därefter bussen bort till Karolinska sjukhuset för röntgen av rygg.. händer och fötter. Det är reumatologläkaren som vill ha in nya bilder för att se om det skett några förändringar sedan jag gjorde dom på DS för några år sedan. Det gick snabbt trots att det var runt 15 bilder de tog med den stora surrande apparaten.

På vägen hem gick jag in till ICA Supermarket.. lilla butiken hemma hos mig.. för att köpa istärningspåsar att ha till på lördag. När jag står i kön fram till kassan kommer en medelålders kvinna.. gråblond även denna gång.. och går före mig i kön.. säger att hon stod bakom tjejen framför mig och ansåg sog då ha sin rätt att återta sin plats i den nu växande kön. Jaha ok svarar jag kvinnan.

Hon börjar bläddra i en skvallertidning hon håller i handen.. bläddrar igenom den från slutet till början. Jag tänker för mig själv att hon nog kommer ställa tillbaka den i tidningsstället igen utan att betala för den.. vilket stämde EXAKT. Sånt gör mig galen.. folk som läser tidningar och sen skiter i att göra rätt för sig.

Så jag säger till henne att det här är inget bibliotek så hon borde betala för tidningen då hon läst igenom den. Då svarar kvinnan att "hon måste ha något att göra då kön är så lång". Ja men tänk om alla som stod i en kö tog en tidning och läste medan de väntade.. då får inte butiken in en krona på de tidningar de har.

Jag fick inget svar från tanten och därför sa jag åt henne att om man har sunt förnuft så fattar man att man inte läser tidningar i en butik utan att göra rätt för sig.

Vad är det med medelålders kärringar och gubbar idag?????

De är ju ta mig tusan värre än små barn. De gör precis vad de vill.. gör sånt man inte ska.. de roffar åt sig.. tränger sig före.. visar sannerligen dåligt beteende och är ABSOLUT inga förebilder utan man tappar ju hakan för deras arroganta skitstövels sätt..!

Nu ska man inte dra alla över en kam.. för det finns bra och dåliga människor i alla åldrar. Det som däremot förbryllar mig är att ju äldre vissa människor blir så tycks omdömet och deras uppfostran gå tillbaka och ner i ålder igen. De blir som små barn.. trotsiga och helt utan vetskapen om vad man får göra och inte. Att lika sant som människor krymper på höjden med åldern.. tycks även deras goda sätt krympa lika så. Märkligt.

Nu skulle en del människor sagt till mig.. tex min styvfar.. - Men skit i vad andra gör.. för du kan ändå inte ändra på dom så varför bryr du dig..?!?

ja egentligen vill jag inte bry mig.. ska inte bry mig om vad andra gör för jag kan som sagt var inte ändra på andra människors beteenden. MEN.. jag kan inte heller stå still och bara se på.. och därmed acceptera idioters handlingar.. jag kan inte.. hur gärna jag än vill strunta i allt andra gör.. men det går inte.. tyvärr.

Jag avskyr orättvisor och dumskallehandlingar.. har alltid gjort och nu när jag kmmit upp i ålder känns det lättare att säga till andra. Sen att de struntar i vad jag säger.. det räknar jag kallt med. MEN.. att jag ensam tjej säger till tanter.. gubbar.. ungdomsgäng.. fyllon och agressiva typer kanske får andra "vittnen" att själva börja våga visa sitt missnöje och säga åt folk som gör fel. Och kanske tänker "puckot" till förr eller senare och börjar handla på ett annat sätt framöver.

Hoppas kan jag ju alltid göra.  : )

Nu ska jag ner till tvättkällaren och sedan MÅSTE jag ge mig på källarförrådet innan tiden helt runnit ut. Jag måste bara få upp några saker därifrån innan lördag och börjar jag ingen gång kommer inte heller sakerna komma upp där de ska vara. De går ju knappast hit av sig själv.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka såhär långt.  // Kram Christine


Bra start på veckan

Söndag och Måndag..

Söndan blev en riktigt slödag mot den fullbokade dag jag annars hade planerat in. Tror den arga tanten på lördan drog ner min puls och jag hamnade istället i en djup granskan av hur folk på Moder Jord egentligen beter sig och är.

På kvällen gick jag och A-M på bio och såg 2012.. rekommenderas varmaste varmt. Som en actionfilm var den suverän och det kändes som man satt i en Berg- och Dalbana. Kittlande spänning och effekter serverades direkt från start och ända fram till slutet 2,5 timme senare. Vi satt som på nålar hela tiden och njöt varvat med bet på våra naglar.

Se den som sagt.. om ni gillar action och bra effekter på filmduken.  : )



Kameragillande V vid matbordet..


M ser ut att ha fastnat i sina tankar..
 

S-ön.. fotot taget från R-ön..


Gammalgäddan lurar i vassen.. Jag med andra ord..


Här skulle jag gärna bo.. S-ön och fina hus i solen..


Lillsyrrans häst W till vänster av de två..


Hästen W håller sig på vänster sida även här..


W med pigga öron i bakgrunden..


W masar sig framåt i svansen på den andra..


Mamma hälsar på W vid hennes hage..


Vinden fångar tag i Ws man.. vackert..


Måndan jobbade jag morgonpasset och hämtade sen upp P utanför han och hans sambos hem. Vi åkte bort till IKEA i Kungens Kurva och fyndade ljus och julblommor innan vi satte oss på Waynes Coffee inne på MIO i Heron City.

Fika-åt-lätt där innan jag körde hem honom och fortsatte sedan hem till mig.

Nu har klockan konstigt nog hunnit bli alldeles för mycket då jag ska upp tidigt imorn igen. Hur kan tiden gå så fort kan jag undra..???

Därför.. marsch i säng för imorn blir det tidigt jobb och sen ska jag ut på en inköpsrunda igen. Blir en tur till Solna Centrum efter jobbet för de saker jag imorn ska plocka med mig hem.

Efter det jag ska köpa inför kalasen i helgen ska jag börja plocka in överblivna slantar på sparkontot igen. Har saknat att se dom växa där så det ska bli mitt nyårslöfte.. samla en bra slant varje månad så jag sen har om/när jag kommer in på en utbildning med start i januari 2011.  : )

Bra att ligga lite före både vad gäller ekonomi.. planering och drömmar.  : )

Sov gott på er och hoppas ni får en fin fortsättning på veckan. Glöm inte att begrava dåliga nyheter där de hör hemma.. och se till att njuta av de goda.. länge och väl. : )

Kram och på återhörande  // Christine


Tvillingarna lär känna nya kameran

Lördag 2..

Här kommer de första bilderna av M (röd tröja) och V (blå tröja).. tagna med den nya kameran.

Jag tycker inte bilderna blir riktigt skarpa. Sen saknar de färg.. om jag jämför med PENTAX K10 så har dessa bara en bråkdel att komma med. Slagna med hästlängder.. tyvärr. 

Men det är bara att fortsätta testa knappar och inställningar.. och blir det inte bättre än såhär kontaktar jag FUJI och frågar vad felet är.  : )






























Som ni ser är de helt bedårande söta och deras miner och grimaser får mig att skratta om.. och om.. och om igen.  : )


Kram på er // Christine


Hotades att åka på stryk på ICA idag

Lördag..

Vet inte hur jag ska lägga upp dagens blogg då den innehållit vitt skilda saker. Som rubriken lyder blev jag hotad att få stryk av en kärring idag.. sen har jag varit ut till ön och hälsat på lillsyrran.. tvillingarna.. deras far och sen hem till mamma.. och hunnit med att testa nya kameran med både utomhusbilder över sjö och vass och även inomhus på de överrörliga tvillingarna.  : )

Jag börjar med "stryket" så får jag det ut kroppen. Jag stannade på vägen hem från ön till vid ICA MAXI i Solna för att gå in och handla lite smått och gott. Hårtoning stod på listan så jag gick bort till deras hylla och satte mig på huk intill hyllan för att välja bland deras utbud av hårtoning som de placerat längst ner vid golvet.. därav mitt hukande.

Rätt som det är känner jag något hårt i ryggen och till höger om mig ser jag en stor kundvagn passera mig. Kvinnan som kör vagnen flinar till och svamlar något icke hörbart. Jag säger därför..

- Se dig för, med en neutral ton.
- Jag bad om ursäkt, säger hon då surt.
- Visst.. men det är ändå bra om du ser dig för då jag sitter fullt synlig här.
- Jag körde INTE in i dig.
- Jo det gjorde du faktiskt då jag kände något hårt i ryggen just när du passerar.
- Nä det gjorde jag inte.
- Jo det gjorde du.
- Nä jag körde inte in i ryggen på dig utan i din väska.
- Skit samma.. du körde in i mig.. rygg eller väska.. så det är ju bra om du ser dig för när du kör din vagn.

Hennes man kommer nu farandes fram bakom en av hyllorna och säger med arg röst..

- Vad snackar du om, säger han argt till mig.
- Hon säger att jag körde in i ryggen när jag körde in i hennes väska, säger kvinnan argt.
- Du körde ju in i mig, svarar jag.
- Du sitter ju och tar upp hela jävla gången, säger gubben argt.
- Som du ser tar jag knappt upp halva gången.. och sen är det upp till er hur breda ni är.

De spyr ur sig massa missnöje och sen går gubben iväg med kvinnan en bit bakom sig. Hon ger sig sjutton på att få sista ordet och vänder sig om mot mig och säger..

- Du måste vara sjuk!

Då blir jag så trött på hennes sätt och säger därför..

- Jävla kärring jävel!

Då kommer hon stormandes mot mig.. böjer sig över mig då jag fortfarande sitter på huk.. och säger högt och med vansinne i sin röst..

- Akta så jag inte klipper till dig..!!!

Jag blir helt paff av det hon säger.. en medelålders svensk kvinna.. hotar med stryk efter att HON kört in i mig och jag bara bett henne se sig för.. så jag svarar henne med en lugn men bestämt ton..

- Ja men gör det du.

Hon fortsätter mumla argt och vänder sedan ryggen mot mig för att gå till sin gubbe och säger om och om igen att jag måste vara sjuk. Jag är vid nuläget så jäkla trött på kärringen att jag bara avslutar med att säga..

- Gå hem och lägg dig..!

Sen tar jag min hårtoning.. blippar av den.. lägger ner den i ICA-kassen.. lägger också ner några paket nudlar och går sen mot Självscaningsområdet för betalning. Jag tappade helt sugen på att fortsätta handla så det får jag göra vid annat tillfälle istället. Puha.  : /

Folk har blivit så jäkla agressiva idag.. varför frågar jag mig om och om igen. Det behövs inte mycket idag för att folk ska kavla upp skjortärmarna och kasta sig över någon som har gjort något de inte tycker om.

Varför jag inte kunde fortsätta titta på Vampyrserien True Blood.. berodde helt enkelt på att i säsong två träder en gestalt in och får en väldigt stor betydelse i människornas liv. Hon var ondskan själv och tog fram de absolut värsta sidorna hos människorna och de förvandlades till något man ej vill ta i med tång ens.

Detta är exakt vad som också håller på att hända i den verkliga världen och på bara ett år känner jag av hatet.. elakheten.. allt negativt en människa kan säga.. känna eller göra.. att det bara växer sig större. Det finns farliga idioter i trafiken.. nu kan man inte heller gå säker på ICA. Folk i världen stjäl.. bedrar och mördar. Folk bryr sig inte längre om att skilja på rätt och fel.. bara om att nå sina mål oavsett hur de tar sig dit. Detta nya beteende folk har börjat med skrämmer skiten ur mig rent ut sagt.

Sen jag flyttade hem igen bestämde jag mig för att bli en Bättre Medmänniska. Jag försöker vara så trevlig och rak jag bara förmår mot både folk jag känner och de jag möter i vardagen. Jag försöker lyssna på de som vill berätta något.. jag ger råd utifrån min egen livserfarenhet och min tanke om att folk ska ha det bra.. bäst.. utan att köra över någon annans tår på köpet.

Jag vill bara att folk ska vara snälla mot varandra.. ärliga.. trogna.. raka. Göra tjänster utan att kräva gentjänster tillbaka. Att folk bryr sig om de personer de har närmast sig.. och inte bara bryr sig om sig själv. Att ge en klapp på någons rygg och säga att den är bra på det den också är duktig på. Vänlighet utan slut.. kärlek utan oärligt innehåll. Godhet.. snällhet.. omtänksamhet.

Jag åkte ut imorse till R-ön idag för att träffa familjen. Nu var bara tvillingarna och deras pappa samt min mamma hemma.. så det blev en rätt kort övisit. MEN.. jag hann med att fota tvillingarna.. fota naturen på en skön promenad i solen med mamsen.. fikade sen hos mamma och gluffsade i mig av hennes farligt goda kaka som hon gjorde när jag och mina systrar var små. Så dagen var mysig med familjen och avslutades tyvärr med det trista på ICA.

Nu har bara klockan passerat sex på kvällen och det är några timmar kvar till sovdags. Ska nog åka bort till lilla ICA här hemma och köpa det jag behöver där istället. Men nu är jag förberedd på att det kan finnas fler galningar ute och kommer därför titta ner i butiksgolvet.. inte sätta mig på huk i affären utan får bara handla det i maghöjd och uppåt.. gå med varsamma steg i gångarna och hålla mig utmed hyllorna för att ta så lite plats som möjligt.. lägga snabbt upp mina varor på bandet.. le vänligt mot kassören.. packa ner mina saker i påsen.. och sen skynda hem därifrån. Klarar jag av att göra allt detta.. lär jag inte råka ut för fler otrevligheter idag.  : )

Hoppas ni haft en fin och solig dag och får en kalastrevlig kväll. Jag lägger ut bilder på tvillingarna lite senare ikväll.. efter att jag kollat igenom dom och putsat till dom i kanten förstås.  : )

Kram på er  // Christine - den som tar för mycket plats på ICA och retar upp bitska tanter


Heeelg.. jippiiiiijejjj

Fredag..

Aaaaaaahhhhh.. helgen har Änterligen börjat.  :  )

Mina planer på ditten och datten känns som de bara blir mer och mer uppskjutna. Detta beror både på praktiskt tänkande och kanske också en gnutta osäkerhet.

Jag velar och velar.. funderar och funderar.. velar lite till och sen är jag tillbaka på ruta ett igen. Så varför börja vela utavhuvudtaget när jag ändå inte kommer någonstans med det.  :  )

Idag var det full rulle från strax efter elva och ända fram tills jag skulle gå hem vid halv fyra. Imorse hittade jag en ny CD-skiva på skivväggen jag aldrig hört innan. Bandet heter Girls och påminner en aning om Glasvegas som jag blev som besatt av förra hösten.

Jag lyssnade igenom hela skivan om 12 spår och jag tyckte samtliga låtar var helt ok. Kanske är det också lite Black Kids över de här unga popsångarna. Ja.. jag blev i alla fall glad av att lyssna på tonerna som kom ut ur högtalarna.



Girls - Lust for life

http://www.youtube.com/watch?v=SuoTjYYqe4c

Snart ska jag iväg till min biopappa G.. hans sambo K och deras katt B. Äta middag där och prata bort en stund och sen hem igen för att sova. Imorn far jag ut till skärgården efter jag ätit min frukost och borstat tänderna.

Jag ska sätta kameran på rejält prov imorn då jag ska fota lite av varje men främst två vilda tvillingar. Hoppas skärpan orkar hänga med i deras framfart.  : )

Hoppas ni får en toppenhelg med det ni hittar på. Imorn har det pratats om att det ska bli fint väder. Hoppas hoppas för detta gråa gör en så trist och grå själv. Jag behöver lite ljus så jag piggnar till i huvet mitt.  : )

Kram och på återhörande  // Christine



Helgen börjar om femton och en halv timme

Torsdag..

Idag gäller det att lägga sig i vettig tid då jag ska upp 05:30 imorn för att hinna fram till jobbet innan klockan slagit halv sju.

Jag och L på jobbet bytte pass imorn då hon ska se Nattpremiären av nya vampyrfilmen New Moon och behövde då byta bort sitt tidiga pass för att kunna sova ut. Nu tog hon sen ledigt hela dagen och en annan tjej kommer därför in och jobbar istället för henne imorn.

Jag kan känna lukten av kaffe.. espressobönor och bryggkaffe på mig.. mina händer.. mina kläder.. och mitt hår. Tur jag inte jobbar i en grislada eller på ett sopbränneri för då hade jag nog inte luktat lika gott. :  )





Jahapp.. så var snart denna arbetsvecka till ända.. vilket känns skönt.. mer än skönt.

Det hade varit fint med en riktig slapparhelg där jag bara gjorde saker om jag ville eller hade ork till det. Men denna helg är schemalagd näst intill varje minut. Det blir bråttom och brått mellan sakerna jag måste hinna med på 48 timmar.

Jag gör nog bäst i att skapa en lista över de saker jag ska försöka hinna med.. så jag inte glömmer något i farten menar jag.  : )

Fredag..
♥  Jobba 06:30 - 15:30
♥  Hämta ut Biobiljetter till filmen 2012
♥  Handla hem mat och annat
♥  Åka hem till min biopappa och fika

Lördag..
♥  Åka ut till R-ön och hälsa på familjen
♥  Testa kameran i dagsljus
♥  Städa/tömma/sortera saker i källarförrådet
♥  Skruva upp tavellist och draperistång
♥  Köpa ett snyggt draperi
♥  Titta på det orientaliska överkastet igen

Söndag..
♥  Köpa ny bokhylla
♥  Köpa iskross på Clas Ohlsson
♥  Hänga upp tavlor i köket
♥  Få upp adventsstjärnan i fönstret
♥  Lämna in de fotografier jag vill göra tavlor av
♥  Se filmen 2012 på söndag kväll





Nä.. nu ska jag runda av här för att strax borsta tanden och därefter krypa ner under täcket.

Jag lär vakna några gånger även inatt av att katten tassar runtomkring.. vilket jag inte ser fram mot alls. MEN.. om jag bara kunde ignorera hennes nattvanor för en vecka framåt.. kommer både hon och jag få några timmars nattligt nöje. Jag menar att jag får min skönhetssömn.. och katten får tassa runt mellan rummen som det nattdjur hon är.  : )

Hoppas ni får en fin dag imorn.  // Kram Christine

Dumkameran klarar inte av kvällsfoto av rörlig katt

Onsdag..

Idag jobbade jag 10-19 och då vädret var som vi alla vet blev det ett rätt lugnt och behagligt tempo och alltså inga känslo-stress-stormar som jag fick igår.  : )

När jag kommit hem och en halvtimme gått eller så.. kom styvpappa K och hans C över för att lämna deras katt här medan de reser till värmen för en vecka. Nu ligger hon som en kanelbulle uppe på den numera inbäddade soffan.

Jag tror baske mig att jag lade på hela fem påslakan lite korsan och tvärsan som skydd på soffan.. och upp på det la jag ut ett tjockt överkast så risken för skada minimeras så gott det går. Imorgon ska jag för säkerhets skull spraya soffans underdel med en spray som då skall göra att katter inte vill klösa där.

Hoppas det fungerar för annars blir det till att kontakta Nordik för en ny soffa i nästa vecka.  : )





Nu ska jag göra mig en kopp nyponsoppa och sen blir det nog sängen. Hoppas katten är trött inatt så vi båda får sova. För tassar hon runt hela natten.. lär jag bli vaken hela natten jag med.  : )





Ett stycke katt.. M.. och jag blir lite smått tokig av att kameran inte klarar av ett rörligt objekt bättre än såhär.

Nu kan det ju förstås vara en inställningsfråga som gör att det blir så här jäklars grynigt.. blekt och dimmigt. För blir det inte bättre än så här är kameran en gigantisk katastrof.

Nu togs bilden halv elva på kvällen.. så ljuset är därför det sämsta. Hoppas lite sol och test av alla hundraelva knappar gör susen.. för annars kommer jag kasta kameran i skann på ansvarig tillverkare på FUJI.  : )

Sov gott sen  // Kram Christine


I väntans tider

Tisdag..

Imorse fick jag ett samtal från en person som har ganska stor vikt i mitt liv just nu och framåt.. min doktor.  : )

Första gången en läkare ringt mig och inte dennes sjuksköterska eller sekreterare. Men det han hade att säga var uppmuntrande och nu väntar jag på hans brev som förhoppningsvis kommer i min låda imorn.. hoppas hoppas.

Idag jobbade jag 10-19 och denna tisdag höll nästan på att ta kål på mig.. bokstavligt talat. Fy faaaeeen vad mycket det var att göra.. och dessutom hade jag lämnats helt solo i fiket. A-M var och hälsade på hos mig och hon kan vittna om vilket Hell Hole fiket helt plötsligt förvandlades till.

Inte blev det bättre av att mina vätskor inte var i balans idag så jag stressade upp mig rejält och slog nog rekord i att äta upp min lunch på rekordtid.. då motorn gick på högvarv och jag inte kunde coola ner mig även om rasten börjat.

När kollegan gått hem för dagen rullade det på men i ett mer lagom och hanterbart tempo. Jag kan undra hur många hjärnceller jag brände idag.  : )

Idag kom en gammal kär vän in på fiket.. H. Det var ett tag sen jag såg henne men det kändes ändå som det var igår. Lika glad och uppåt som vanligt. Vi kommer ses snart igen.. på mitt Första-advent-fylla-år-kalas med mina vänner jag ska ha nästnästa lördag.

Hon har fått tag på en lite större lägehet på ett av de bättre ställen här i Sundbyberg. Fast hon flyttar inte långt.. bara ett par hundra meter från där hon och hennes familj bor idag.  : )




Dido - Sand in my shoes

http://www.youtube.com/watch?v=y6iUd3WNwAI&feature=fvst


Nu längtar jag efter lite ledighet och solljus så jag kan gå ut med min nye vän FinePix S200 EXR. Jag vill se vad han kan göra för mig.. om han och jag kan komma överens om vad vi vill förmedla.. vad vi vill fånga.. vad vi vill föreviga på bild.

Jag måste få ändan ur och spara ner de bilder på mig och Flurr jag tycker om.. sedan gå till en fotoaffär och be dom trycka upp fotografierna på en lite större duk.. så att jag därefter kan rama in dom och hänga upp på väggen här hemma.

Jag har haft det i åtanke en längre tid nu.. men innan hade jag ingen plats för det och nu när jag har massor av tomma väggytor.. då jag ännu inte hängt upp mina akrylmålningar.. så är det ju egentligen bara att köra på.  : )

I helgen som kommer närmast blir det rätt körigt med saker jag ska försöka hinna med. Jag måste lägga fokus på att få allt klart här hemma inför kalaset.. eller kalasen rättare sagt då familjen kommer på söndan samma helg. Jag måste ordna med fotografierna.. skruva ihop en bokhylla jag måste köpa.. borra upp lister och skenor.. fylla igen borrhål i kökstaket.. hänga upp tavlor.. få adventsljusstjärnan på plats i fönstret.. köpa hem amarylis och hyacint.. fixa och dona.. greja och feja.. och mycket mer.  : )

Sen känner jag ett behov av att åka ut till familjen på R-ön.. då jag inte åkte ut dit förra helgen. Men hinns det inte med denna helg.. kommer de ju hit helgen därpå.

Så det blir m.a.o. massor av städ och fix.. och så lite fotosession här runt omkring eller ute på ön.  : )

Hoppas ni fått en fin dag och får en lika fin kväll. Sov gott sen.  //  Christine


Testar nya Hybridkameran

Måndag..


Hej alla goa människor.

Idag jobbade jag 10-19 och då vädret var grått och trist här i stan.. blev försäljningen därefter. Ingen katastrof men inget jubel heller.

När jag kom hem knäppte jag på kameran och gick runt i lägenheten för att se vad jag kunde fånga i objektivet trots att mörkret för länge sedan lagt sig.

Nedan kan ni se hur delar av mitt hem numera ser ut.  :  )
















Nu ska jag lämna bloggen och datorn för idag. Ska innan jag lägger mig ögna igenom dagens METRO och CITY jag plockade på mig på min väg till jobbet. Skönt att ha nära hem efter en lång dag av mörker och stiltje. Några få minuters gång.. sedan öppnas dörren till min lugna oas.  : )

Hoppas ni fått en trevlig start på denna vecka.  // Kram Christine



En himlars grå söndag

Lördag..

Idag plockade jag upp S och S vid Gullis för att därefter köra bort till Stockholms Mässan. Vi lämnade bilen i ett villaomåde i närheten av mässan där vi kunde stå gratis och hur länge som helst.  : )

Själva FOTO-mässan höll till i Hall B.. alltså inte i hela Mässbyggnaden vilket först gjorde mig lite orolig för att det då skulle bli litet och fjuttigt. Men när vi traskat färdigt och beslutat oss för att åka hem efter några timmars vandring bland montrarna.. då kändes ytan alldeles lagom stor.  : )



Första fotot med nya kameran..  : )


Jag gick runt och kände och klämde på de systemkameror jag kikat på tidigare men den favorit jag haft.. SONY a500.. den kostar nämare 9 000 kr med extra minneskort till. Och den prislappen vet jag inte om jag är villig att betala även om jag är glad i att fota folk och fä när lusten faller på.

Jag snubblade in på FUJIFILMs monter där det fanns gråhåriga äldre män som stod och pratade om ditten och datten med de som tog klivet över och in på deras revir.  : )

Jag hittade en modell hos dom som heter S200 EXR som liknade de jag sett på innan.. priset var det halva.. och zoomen var 30,5-436 mm vilket är som att ha två objektiv i ett. Denna kamera kan man dock ej byta objektiv på utan det är detta som sitter på och kommer så förbli. Men då kameran har denna glugg.. fotofolket kallar objektiven så.. behöver jag inget annat då jag bara fotograferar för eget bruk. En bra Nybörjarkamera ansåg säljarna.. S och S.. och därför slog jag till.

Nu tillhör jag dom människor som annars vill "sova på saken" när jag ska köpa saker som kostar några tusenlappar. Jag vill kunna gå till en butik om jag sen undrar över något. Jag vill ha ett bra ställe som kan serva kameran och gärna ha den kvar i Sverige istället för att skicka iväg den någonstans.

FUJI-gubbarna berättade att de har sitt kontor/serviceställe på Sveavägen här i stan.. så händer något med kameran går jag upp till dom där och så lagar de kameran på plats. Och så är det två års garanti på minnesmaskinen. Himla bra.  : )

Nu var priset som sagt det halva mot de kameror jag tittat på innan.. jag fick med en kameraväska på köpet och ett SD-card på 2 GB. Vikten i kameran avgjorde också mitt köp då jag vill att den ska väga lätt i handen.. ha ett skönt grepp och kosta rimligt med slantar.




Söndag..

Sov tokigt inatt och rastlös som jag var klev jag upp en sväng runt fyra femtiden. Helt onödigt att vara vaken då när det är meningen att man ska sova på natten och vara vaken på dan.. men vad gör man.

Jag känner mig energilös idag.. förmodligen beror det på det grå och trista vädret idag. Eller så är det p.g.a mitt kameraköp igår som jag idag mår lite kasst. Jag kan få som "dåligt samvete" när jag köpt de saker jag köpt på sista tiden. Soffan.. sängen.. datorn och nu kameran. Jag kunde ju köpt allt begagnat och sparat massor av pengar på så sätt.. men jag klarar inte av att köpa gamla använda ting. Skillnad på gamla trästolar från 1800-talet.. då är andras baciller deffinitivt borta.  : )

Bilden ovan.. den på stolen och den svarta tapeten i bakgrunden.. är det första fotografiet jag tagit med den nya kameran. Det kommer ta tid att lära sig alla knappar och inställningar. Men så länge jag kan ta kort på tvillingarna M och V och resultatet blir bra.. behöver jag inte lära mig alla smådetaljer i fotograferandets anda.  : )

Nu ska jag äta frukost.. ovanligt sent för att vara mig och därför väldans efterlängtat. Så händer inget mer skoj idag som behöver omskrivas här på Bloggen.. önskar jag er en fin fortsättning på söndan och en bra start på nästa vecka.

* * *

18:52

På eftermiddagen körde jag.. med A-M till sällskap.. bort till Media Markt i Barkarby för att köpa UV-filter och Motljusskydd till kameran. De hade bara UV-filtret och hänvisade mig till FUJI för att få tag i rätt motljusskydd för min kameramodell. Så imorn ska jag kontakta FUJI för att få reda på var jag ska vända mig för att köpa detta.

På Media Markt hade de stor REA på DVD filmer och då jag inte har en DVD-spelare hemma ska jag istället testa hur det blir att se filmen.. Oliver Twist.. på datorn istället.  : )

Sen fick jag ett telefonsamtal från en person jag inte haft kontakt med på säkert tre fyra år.. bara sådär. Jag frågade om personen sett mig på kanske mässan igår eller utanför dennes jobb då jag var där igår i ett ärende. Nädå.. jag hade bara dykt upp i tanken på personen i fråga.. märkligt.. vad hade jag där att göra.  : )

Hoppas ni haft en härlig söndag trots regnet och det mörka gråa överallt. Trots detta träliga höstväder var det milt och behagligt i luften så det var faktiskt riktigt friskt att vara utomhus idag. 

Info om min nya minnesmaskin finns att läsa här..
http://www.fujifilm.se/templates/ProductInfo____15756.aspx?epslanguage=EN

Kram och sov så gott när det blir dags för det.  // Christine



Imorn är det änterligen FOTO-mässan

Fredag..

Hej hallå på er där ute.  : )

Idag jobbade jag morgonpasset igen vilket kändes förvånansvärt piggt och behagligt denna gång. Kanske beror det på att jag resolut gick och knöt mig strax efter nio igår kväll. Väääääldigt tidigt för att vara för en person i min höga ålder.. men chansen gavs och jag nappade som gammelgäddan i.o.f.s aldrig gör i vassen.  : )

Arbetsdagen gick fort över men jag hann i.a.f. med att få besök av min vän A-M som kom och åt lunch med mig. Efter att jag jobbat klart och önskat kollegorna trevlig helg gick jag hem.. kastade in lite tvätt i maskinerna och for sen iväg till Solna Centrum och min favvovedugnspizzeria Gastra där jag stämt träff med A-M igen. Där tryckte vi i oss varsin pizza med mozzarella.. ruccola.. soltorkade tomater och italiensk salami på. Gott.. gott i gott gott.  : ) 





När pizzan var slut.. körde jag förbi A-M och lämnade av henne vid hennes port. Efter jag börjat rulla hemåt blev jag plötsligt sugen på Karra.. karameller.. godis.. lösgodis. Så jag styrde kosan mot ICA hemma hos mig och sprang snabbt in för att fylla en påse med löst och blandat. Nu blev det inte så mycket i påsen då jag inte är någon storkonsument av karameller utan är mer åt chips och salthållet. Men nu ligger det i.a.f. lite snarr i en skål framför mig på bordet.  : )





Jag kommer nog lägga mig rätt tidigt ikväll med för jag vill att det ska bli morgon så snart det bara går. Jag ser verkligen fram mot att gå på FOTO-mässan imorn. Ska bli väldans kul då jag aldrig gått på en sådan tidigare. I gårdagens CITY-tidning hade de ett gigantiskt probram och även en karta över mässområdet som jag ska ögna igenom innan jag går dit. Måste se var och när det mest intressant är så jag inte missar något.  : )

Hoppas ni haft en fin fin vecka så här långt. Är det någon mer som ska till mässan imorn.. ja förutom mina vänner S och S menar jag.. så kanske vi ses där imorn. Annars ses vi när nästa tillfälle ges.





Nu tittar jag på IDOL med ett öga.. äter godis på vänster sida i munnen.. skriver med lilla fröken E på MSN med båda pekfingrarna.. och trummar med fötterna mot den vita lurviga matten under bordet av mörkt fuskträ.  : )

Mässa.. mässa.. mässa.. ååååå vad jag lääääängtar.  : )

Idag blev ni utan musiktips.. tyvärr. Jag hittade nämligen ingen artist jag fastnade för helt och hållet den lilla tid jag hann med att botanisera i hyllorna på jobbet imorse.

Hoppas ni får en trevlig helg med fint väder och massa skoj. Kör försiktigt när ni är ute och kör.. och glöm inte bort era nära och kära. Jooo.. jag vet om att jag tjatar väldigt mycket om detta nu.. men man ska inte vara rädd för att säga snälla saker om folk man tycker om. För det värmer massor och mycket mer att få höra några väl valda ord.. och man kan dessutom leva länge på det.

Så gaska upp er nu.. gör minst tre personer glada i helgen.. så ska du få se att minst tre personer kommer göra dig glad likaså.  : )

Stor kram på er.. och massa gos.  // Christine


Ny stjärna funnen idag.. igen

Torsdag..

Imorse stiftade jag en ny trevlig bekantskap med en ung kille.. Anton Björkenvall. Himla go platta om man tycker om musik åt countryhållet. Nu är det kanske inte Vilda-Västern-stuk helt och hållet.. men svänget och gunget påminner om det hur som helst. 

Det jag hittade på YouTube var typ den låt som hade minst stjärnglans över sig.. men helt ok ändå. Resten av skivan om 11 spår är great. Man kan knappt höra att han är svensk heller. Duktigt jobbat Anton.  : )




Anton Björkenvall - Love Will Always Get Us Down

http://www.youtube.com/watch?v=948G6Y0wwnw


Inväntar just nu min vän K och hennes lille son A. Jag fick meddelandet att de ska komma och hälsa på mig på jobbet nu på f.m.. ska bli väldans skoj att se henne.. ja eller dom båda igen. : )

Hoppas ni får en göttans skoj torsdag med det ni hittar på.. på jobet.. i skolan.. på kvällen.





Nu när FOTO-mässan bara ligger en dag bort.. jag ska dock gå på lördag med S och S till sällskap.. så kände jag mig sugen att lägga upp en annorlunda och faktiskt en ganska så vacker bild.. eller foto.. av ett ögonblick fångat på bild.

Ljuset.. känslan den vill förmedla gör mig faktiskt glad. En dag kommer jag att hamna där igen.. i detta ompyssliga ögonblick omgärdat av värme.. men jag har inte bråttom utan det får ta den tid det tar.  : )


Kram och massa sånt // Christine



Halvvägs till helg

Onsdag..

Idag var det rätt bra fart på försäljningen ändå från ARLA morgonstund. Ovanligt många kunder kom in i ottan för att köpa kaffe och mackor. Det var t.o.m. dom som satte sig och långfika i soffgruppen med morotskakor på sin tallrik.. det är rätt fräckt för att vara till frukost. Sen kom kollegorna och allt satte ännu mer fart. :  ) 

När man jobbar passet 06:30-15:30 går dagen väldans fort.. nästan lite för fort för mitt tycke. Chop chop.. först lunch och fika för kunderna och sen lunch för oss som jobbar. Strax efter det är det dags för den som öppnade fiket att gå hem.. jag för denna vecka.. Chop chop.  : )

Tittar just nu på elakingen Gordon Ramsey. Vet inte varför men jag har på något märkligt sätt fastnat för denne tyrann bland kastruller och diverse rostfria köksredskap.

Två dagar kvar nu av denna arbetsvecka.. skönt.  : )




Mayer Hawthorne - Just Ain't Gonna Work Out
http://www.youtube.com/watch?v=pBKx8PyE5qQ&feature=related


Mayer Hawthorne - The ills
http://www.youtube.com/watch?v=EFHSHOwEEcQ


Mayer Hawthorne - Green Eyed Love
http://www.youtube.com/watch?v=0Ijx-YtbYLg


Mayer Hawthorne - Your Easy Lovin' Ain't Pleasin' Nothin'
http://www.youtube.com/watch?v=mmNyx-9tAaQ


Igår gick jag över på en ny dos av min medicin efter mitt möte med den nye läkaren i måndags. Imorse när jag såg mig själv i spegeln på jobbet vid sjutiden fick jag en chock. Mina kinder var röda som om jag målat dom med läppstift á la Påskkärring. Jag har inte ätit något jag inte ätit tidigare.. jag har inte använt en ny ansiktskräm så vad kommer denna rodnad ifrån..?

Det enda jag kunde tänka mig är att jag höjt dosen 30% mot vad jag haft innan. Så här hög dos har jag aldrig varit uppe på någonsin sen jag började med medusinen för 8 år sedan. När läkaren sa att vi skulle ha det så här i ett halvår blev jag faktiskt lite orolig för hur dosen kommer påverka mig och min kropp. Usch.. jag håller tummarna för att jag inte kommer märka någon skillnad vad gäller biverkningar och sånt elände mer.

Efter lunch lade sig som tur var det röda och nu när jag skriver har det försvunnit helt. Jag ringde Reumatologen idag för att berätta om det som hänt.. så de kan föra in det i min journal. Viktigt att dokumentera alla förändringar eller tecken på biverkning. Nästa tisdag är det dags för nästa dos Må-bra-piller.. och det ska bli intressant att se om jag får röda kinder då med. Hoppas HOPPAS inte det.  : )

Ikväll blir det bara hemmamys och sen försöka lägga mig så tidigt jag bara förmår. Jag brukar oftast bli lite sömnig i ögonen vid sju-åtta tiden på kvällen men då kan jag ju inte lägga mig. Sen vaknar jag till och kan sitta uppe till tolv-ett om jag bara har något att göra. Och ska jag sen upp halv sex.. ja då fattar ni ju hur seg jag blir dagen efter. Samma visa varje kväll..dumskalle.. japp.. det är jag som i en lite ask.  : )

Hoppas ni haft en finfin onsdag med det ni hittat på. Jag önskar er en trevlig afton och en riktigt god natt. Var snälla mot varandra och glöm inte säga till din käresta att ni håller den kär.  :  )

Kram och på återhörande  // Christine




Carolina och Chris.. mina nya favoriter

Tisdag..


Vill passa på att tipsa om en helt otroligt underbar sångerska som tolkar Kent på sitt eget superba sätt.. Carolina Wallin Perés. Jag blev bekant med henne imorse och efter första spåret på skivan.. höll hon mig sällskap hela morgonen fram tills de andra på jobbet kom vid 10.

Helt makalöst bra skiva och jag rekommenderar den varmast.  : )



Carolina Wallin Perés - Pärlor
http://www.youtube.com/watch?v=yeV5GTtNxXs


Carolina Wallin Perés - Ingenting
http://www.youtube.com/watch?v=0T-nC4KztC8


När jag går upp vid halv sex.. låser upp dörren till jobbet vid halv sju.. är jag mer död än levande. Jag plockar upp brödet från bageriet.. gör i ordning smörgåsarna med dess förvalda pålägg.. tänder alla värmesljus och blockljus som står utställda på borden.. hänger ut reklamflaggorna.. sätter fart på kaffebryggaren.. ställer ut lyktorna med blockljus utanför entren för att höja myskänslan för förbipasserande morgonvandrare.

Jag dricker en latte.. sedan blir det en till.. läser morgontidningen.. lyssnar på Carolinas skönsång.. bläddrar lite till i tidningen.. sväljer sista klunken från kopp nummer två.. ser folk passera förbi skyltfönstren.. surfar snabbt på nätet.. serverar de kunder som kommer in.. plockar in disken efter dom.. funderar på att göra mig kopp nummer tre för dagen men hejdar mig.. klockan har inte ens slagit nio.

Först när mina jobbisar kommer in vid tio.. då först vaknar jag till liv. Det tar mig m.a.o. tre och en halv timme att kvickna till.. och det är synd och skam. Pinsamt då jag annars brukar vara rätt allert på mornarna. Men nu när jag "måste" gå upp långt innan tuppen.. ja då låser sig kroppen.. huvudet.. och viljan att sätta fart. Märkligt.  : )

Jag hittar tyvärr inte fler bra spår med Carolina på YouTube än de här två. Men för er som har Spotify kan ni gå in och lyssna på hela albumet där.  : )

Gillar man t.e.x. Melissa Horn tror jag man också kommer tycka om Carolina Wallin Peréz. Fantastiska sångfåglar de där två.. hade gärna haft deras pipa själv. Tra la la la laaaaa.  : )





Ikväll är det ren och hård kulsprutekavalkad av trevliga program på kanal 3. Först ut är 2 1/2 Män.. två avsnitt på rad. Sen är det NAVY CIS mellan 8-9. Sen kommer premiäravsnittet av NCIS Los Angeles direkt efter det.. vilket jag tror kan bli en minst lika bra serie som föregående program. Att det sen är två Hunkar i huvudrollerna gör inte saken värre.  : )

Så ikväll ska jag stirra mig blind på tv:n och sedan hälsa John Blund välkommen med Chris O'Donnells ansikte på mina hornhinnor.  : )

Hoppas att ni haft en fin dag och får en tillika trevlig kväll. Nu är det bara fyra dagar kvar till FOTO-mässan. Det ska bli så kul att gå dit och se vad jag får ut av besöket jag gör där.

Kramar och klapp till de som vill.  // Christine

Sprutor och blåbärspaj

Måndag..

Idag har det hänt grejer.. så håll i er nu.  : )

FÖRST:
Jag har under en tid nu haft en tanke om den hett omtalade Svininfluensan och det vaccin staten skänker bort till höger och vänster. Detta har aldrig tidigare hänt i historien att man får något gratis. Som ni nog också vet om är det även endel sjukvårdspersonal som nekar till att ta den.. varför kan man förstås undra..?

Min terori om vaccinet för denna Pandemi.. som jag också berättat för min yngre syster och hennes man med flera.. är följande..
 
"Svininfluensan som helt plötsligt finns överallt på Jorden och Staten som helt gratis skänker bort vaccin till folket väcker funderingar. Något liknande har aldrig tidigare hänt i historien.

Samhället blir ju mer och mer videoövervakat.. på offentliga platser.. sjukhus.. stora företag.. kollektivtrafiken.. telefonnätet.. osv. Detta med massvaccineringen är bara en fortsättning på myndigheternas "vilja att ha kontroll över folket"

Teorin är nämligen att alla som tar emot vaccinet också blir registrerade i en gigantisk databank med hjälp av det mikroskopiskt lilla chip som injiceras med "vaccinet".
Efter det kan samhället hålla koll på var alla människor befinner sig.. dygnet runt.. året runt.. livet ut."

Vaccinet skulle m.a.o. vara bra för att bland annat hålla koll på "buset" som finns runt om i världen. Följa minsta steg de tar och kan via sateliter följa dom i deras flykt eller vid brottsförebyggande arbeten.





Idag läste jag följande på en sida på Facebook.. där debatt om ämnet går riktigt varm just nu..

"Det har visat sig att det finns "chip" på sprutspetsen, som varje person som vaccinerer sig får in i kroppen. Om det är sant går det ju inte att ta bort!!!! Har också hört att de 12 rikaste familjerna på jorden som styr allt, ex 96 % av media, vill "få bort" en stor del av oss människor. Vi är för många!
Nästa år ska det bli obligatoriska att vaccinera sig.
Det finns olika vaccin också. Vaccin för oss och vaccin för ex presidenter och andra "utvalda" .
Du gör vad du vill med den här informationen, men det kan ju vara sant.."





Det otäcka är nu att fler och fler människor har börjat tänka som jag själv gör. Först vågade jag inte dela med mig av min tanke som helt plötsligt slog ner i huvudet på mig. Jag var rädd att folk skulle tycka jag är totalt ute och cyklar i det blå.. att hissen inte var helt uppe eller att ingen vattnat blomman på ett tag. Men nu när fler är inne på samma spår.. vågar jag dela med mig av den.  : )

Jag vet flera i min närhet som inte tänker vaccinera sig.. vilket jag tycker är klokt om nu dessa teorier visar sig stämma. Å andra sidan om det framöver blir obligatoriskt att ta sprutan.. tvingas man ju ändå ta den oavsett man vill eller inte.

Detta börjar likna en mardömsfilm utan Happily ever after-slut. Hjääääälp.  : /





Nu till någonting helt annat. Eller kanske inte egentligen då det handlar om sjukvård och sprutor det här med.  : )

Jag hade ju fått en tid till min nya reumatologavdelnig på Karolinska Sjukhuset idag. Jag hittade fram i tid.. och fick komma in lite tidigare vilket inte gjorde något då jag redan satt på en av stolarna i väntrummet. Jag blev hämtad av den nye läkaren som var en rätt ung man med utländska rötter. Han var toppenbra vilket kändes skönt då jag hattat runt mellan olika läkare sista tiden. Han lyssnade.. frågade.. frågade lite till.. och kopierade även mina journalkopior från DS då han haft svårt att få tag på dom i tid.

Det var ett väldigt givande möte då han nu bokat in röntgen för fötter.. händer och rygg. Doktorn hann också med att spruta båda armbågarna med Kortison så de förhoppningsvis är helt återställda imorn. Fy tusan vad det känns när de kör in nålen i leden. Nästan så jag tog till lipen på den andra armen han tog hand om.

Dessa nålar är nämligen av kaliber grövre.. för skulle de använda en vanlig nål de t.e.x. tar blodprov med.. eller vacinerar folk med.. då skulle nålen brytas av då det är rätt trögt att få in den. Så in med "virknålen".. in i det redan ömma och onda.. bit ihop.. tänk på de vackra och varma stränderna i Thailand.. bit ihop ännu mer.. och sen se fram mot när läkaren är klar och sätter på plåstret.

Fy tusan vad jobbigt.. men fy sjutton vad skönt när medicinen börjar värka. Puha.. : )

När jag tackat för besöket och behandlingen.. gick jag förbi kemlabbet där jag lät dom sticka mig ännu lite mer men nu i armväcket. Först i den högra armen som inte gav något blod.. märkligt. Jag frågade med ett leende om jag hade slut på blod.. men efter att de kört in nålen i det vänstra armväcket.. rann det på utav bara tusan. Konstigt det där.. menar hur det kan vara stopp i den ana armen.. men rinna på som bara den i den andra. De sitter ju fast på samma kropp för tusan.  : )





Efter jag var helt klar på sjukan åkte jag till jobbet och var där från 10 och fram till 19 ikväll. Idag var en rätt lugn dag på cafésidan.. men det gick istället bättre på skivsidan. Jag lyckades dessutom sälja på ett medelålders par en Melissa Horn-skiva. Tänkte att de nog skulle tycka om den då de var in och köpte två Kentalbum. De provlyssnade en kort stund och slog sen till på alla tre skivorna. Kul att sälja skivor till folk efter vad jag själv tycker om.  : )

Bossarna är bortresta fram till fredag. Lugnt och skönt m.a.o.. bara jag.. kollegorna och våra trevliga stamkunder som kommer in i stort sett dagligen.  : )

PÅ eftermiddan testade jag blåbärspajen som smakade lika bra som den vi haft innan. Mums med vaniljsås till. : )

Jag har precis läst igenom hela bunten med reklam som jag samlat på mig i en vecka eller så. Bäst att jag sätter upp skylten med INGEN REKLAM, TACK på dörren igen.. för nu orkar jag snart inte mer.  : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka. Kram och massa sånt.  // Christine




Fotomässa nästa helg

Lördag..

Idag var jag upp rätt tidigt då jag skulle in på jobbet för att hjälpa en ny tjej att starta igång fiket. Efter jag varit där ett tag körde jag vidare in till stan för att möta upp min gamla jobbarvän E på Söder.

Vi åt och drack och babblade bort en bra stund innan vi tog på oss våra jackor igen och gick en lång sväng runt på holmen. Mossebacke.. Vitabergsparken.. runt och runt igen.  : )

När vi kramats Hej-då tog jag Bettan och vände hemåt för att invänta A-M som skulle komma hit för att äta middag. Vi köpte med oss mat från min favvo Kinakrog här i Sundbyberg och lassade upp på våra tallrikar här hemma. Rött i glaset och oj vad det smakade smaskens alltihop. : )

När klockan närmde sig 9.. eller om det var 10.. kommer inte ihåg.. så följde jag med A-M en bit på hennes väg hem. Vi skrattade och pratade glatt om allt möjligt. Alla bekymmer var väck.. tack vare de röda droppar vi hällt i oss. Som två glada amatöralkisar skrattade vi oss bekymmerlöst fram på vägen. En riktigt härlig dag och kväll blev det.  : )




http://www.fotomassan.se/common/category.aspx?id=9199

Näste helg är det FOTO-mässa på Stockholmsmässan här i stan. Jag ska absolut gå dit.. det kan jag lova.  : )

Mässan kom hur lägligt som helst då jag ska köpa kamera och gillar foto i största allmänhet. Här kan man säkert få massor av tips.. information och gå på föreläsningar i ämnet. Ska bli görskoj och jag hoppas nästa vecka passerar fort förbi för jag vill att det blir nästa helg så fort det bara går.  : )

Med mig får jag min gode vän S som sällskap. Han fotar ju han med.. har i.o.f.s. redan en bra kamera men vill titta ändå. Så då kan vi gå dit ihop och titta på allt.. lyssna.. lära.. samla på oss material och prova allt som går att provas kan. Vi lär bli som två små barn i en godisaffär.  : )


Söndag..



Melissa Horn - Lät du henne komma närmre

http://www.youtube.com/watch?v=VNYqOIbotc0&feature=channel

Ruskigt sann text..


Idag åkte jag ut till R-ön och hälsade på alla där. Hade med mig fikabröd så vi började med kaffet och bullarna så fort jag tagit av mig kläderna. Efter det gick jag och syrran med tvillingarna ut på en tur. Gick bort till storsyrran och hennes familj som fixade i deras trädgård. Krattade löv och gjorde fint.

Efter det gick vi tillbaka och syrran och hennes J åt lunch. Sen dök mamma och hennes S upp. De fick fika och kaffe de med. Sen gick jag och syrran ut för att såga ner ett träd som stod i vägen för deras sjöutsikt. Lite trögt att få ner tallen så ut kom mamma och S och gav varsin hand til hjälp.

Ner föll trädet efter lite knuff och när S tog över sågen för att göra det i mindre bitar gick jag och syrran ner till hästarna i hagen. De skulle in för kvällen och få mat och hö i sina magar. Syrran skruvade upp värmen i stallet så de inte fryser där de står över natten.

Efter det gick vi tillbaka till huset och de andra. Mamma och S skulle just gå hem till sitt då mörkret snabbt börjat lägga sig. Klockan var nu nästan fyra så jag bestämde mig för att fara hem till mig jag med. Körde ner till bilfärjan över till V-holm och sedan Norrtäljevägen hem.

När jag kom hem värmde jag på kinamaten som blev över från igår. Mumsade i mig av det och inväntar nu att klockan ska bli sju. Då är det dags att gå ner till tvättstugan och tvätta upp det som blivit smutsigt under veckan. Efter jag ränt klart dit ner blir det soffan och mys innan jag ska lägga mig för natten.

Imorn ska jag träffa min nya Reumatologläkare på Karolinska. Ska bli intressant att se vad det är för en.. och hoppas denne också bokat in tid så jag kan fixa mina armbågar redan då.. för de behöver verklgen tas om hand.

Efter jag varit till sjukan ska jag ta bussen till jobbet och ett pass från 10 till 19. Blir en lång dag imorn.. men bara kunderna är glada och kollegorna mår bra.. så kan det bli en hur bra dag som helst ändå.  : )

Hoppas ni haft en fin helg. Kram på er.  // Christine


Änterligen helg igen

Fredag..

Jahapp så var den här arbetsveckan till ända. Eller det hade den varit om det nu bara funnits mer ordning på torpet.

Men.. nu behöver jag göra en insats på jobbet imorn då en alldeles ny tjej ska öppna fiket. Hon vet ju inte var någonting finns eller vad man ska göra på morgonen. Och först vid 12 kommer en av helgtjejerna in så då är de två därefter.. tack och lov.

Så jag ska vara på jobbet vid 9:30 och stannar längst till 11.. sen måste jag röra mig inåt stan och Södermalm. Ska äta lunch med E vid halv tolv.. och det ska bli görskoj.  : )

När E och jag umgåtts klart ska jag dra mig hemåt igen för att möta upp A-M och lite senare köpa hem Kinamat från restaurangen på Ursviksvägen alldeles nere intill järnvägen. De har riktigt bra mat där.. om man gillar sån typ av mat.

Flaskan med vuxensaft är inköpt och sen gäller surr med A-M tills vi inte orkar mer.  : ) 



Kent - Röd  (Kanonbra album) Skivsläpp idag 6/11 


Nu ska jag titta på IDOL och sen bara ha det lugnt och skönt här hemma. Helt fri från mer förpliktelser idag och sen bara krama kudden till söms. Kan nog inte bli bättre än så.  : )

Jag ser fram mot att fara ut till R-ön igen på söndag. Som vanligt tar jag med fikabröd till kaffet. Få busa med tvillingarna.. träffa storsyrrans döttrar och prata bort en stund med mamsen.. syrrorna och deras män. : )

Hoppas ni får en fin helg när den nu börjat. Blir det kallt ute så ta på er mössa och vantar.. och blir det halt på vägarna så på med vinterdäcken. Var snälla mot varandra.. alltid.. för man får ut så mycket mer av livet på det viset.  : )

Kram och på återhörande  // Christine


Skönt flyt idag

Torsdag..

Hej halloooo.  : )

Idag var en väldigt behaglig dag på jobbet. Då L.. jag jobbar med.. var hemma och kurerade sig.. hade vi en extratjej på morgonen.. och en annan till stängning. 

Detta gjorde att jag blev placerad att jobba 8-17 idag.. vilket var makalöst trevligt och skönt. Perfekt tid.. inte för tidigt.. och inte för sent.  : )




Sen fick jag besök av A-M lagom till jag skulle ha lunch. Så vi gick iväg och köpte mat att spisa och satte oss sen på fiket där det var lite lugnare och betydligt mer trevligt att sitta på än att stå och hänga vid en korvkiosk.  : )

Mocca utan grädde blev det till efterdryck.. och den blev godkänd av A-M som gav tummen upp.. puha.  : )



Idag ringde det i byxfickan på mig.. diskret och knappt hörbar ton men med ett buzzzz.

Jag kunde inte svara då jag hade ena chefen rakt framför mig. Efter att han lämnat fiket plockade jag upp mobilen och hörde.. på mobilsvararen.. till min stora glädje att det var från Reumatologen på Karolinska som efter mitt fjärde meddelande hade bokat in en tid åt mig tills på måndag morgon. : )

Så klockan 8:30 ska jag träffa min nya läkare och se vad hon/han kan göra för mig och mina krämpor.  : )

Det som brådskar nu är ju mina eländiga armbågar som inte funkar som de ska. Så hoppas de bokat in tid för lite nålstick och medicin rakt in i leden.. på både vänster och höger arm. Inte så kul kanske.. men ack så underbart när det onda försvunnit häck väck.  : )



På väg hem gick jag förbi vuxenaffären på Landsvägen.. näää inget sånt fräckt ställe utan jag menade Systemet.. för att köpa med mig lite vuxendricka hem. Ska ju få användning för detta på lördag då A-M ska hem hit och mumsa i sig från min favvokinakrog här i stan. Ska bli smaskens och väldigt trevligt.  : )



Sen har jag idag.. igen.. pratat med cheferna om att vi borde göra något åt den stora ljusa vägg vi ska använda som Galleri. De har någon konstnär i åtanke för detta ändamål.. men inget datum finns spikat än så länge.

Därför föreslog jag idag att vi kan hänga upp foton jag själv tagit viket de nappade på. Så nu har jag lagt det jag kan tänka mig att visa upp i en mapp som jag ska visa dom imorn.. om det hinns med.

Vore rätt fräckt att stå där och mecka ihop kaffe åt folk.. rakt framför disken finns "väggen".. stå där och tjuvlyssna på vad de tycker om det jag fotograferat. Det jag sett genom objektivet på kameran. Kommer fotona upp.. räknar jag kallt med att både risas och gärna rosas då alla tycker så olika om saker och ting. Framför allt när det gäller konst.  : )



Ska snart borsta tänderna och krypa ner under täcket. Tack vare min normala arbetstid idag känner jag mig ovanligt pigg för att nu vara klockan 22:41.

Annars somnar jag ju så fort jag kopplar av i soffan för en stund.. det finns tyvärr vittnen för denna pinsamma ovana.. så ingen idé att neka. :  )

Kanske är jag vaken för att jag suttit upprätt hela kvällen.. vem vet.  : )




Nä nu får det vara nog med skrivande för ikväll.

Just det ja.. styvpappsen ringde ikväll för att fråga om jag ville vara kattvakt om ett par veckor.. pappa och C ska flyga till Pippiholmarna.. och visst vill jag det. Flickkatten Misse är ju så söt.  : )

Jag ska bara komma ihåg att täcka nya soffan med filtar och annat.. för börjar hon klösa eller det räcker nog med att hon bara sträcker på sig och plingar ut klorna.. pling pling pling.. så lär det gå hål i tyget. Hjääälp.

Denna soffa är nämligen inte lämpad för vare sig soffhoppande ungdomar eller klovassa katter.  : )

Fotografierna är hemmagjorda och tagna under hösten 2008 och året som hittills passerat.

Hoppas ni får sova gott och får en himlars trevlig fredag. Kram // Christine


Låååång onsdag

Onsdag..


Idag var jag på jobbet redan 06:30. Och jag blev riktigt förvånad att det gick så lätt att kliva upp och komma dit i tid. Kände mig glad och uppåt.. utan någon direkt anledning.. kanske sista andningen eller var kom allt piggelin ifrån..? : )



Jag har problem med att få snabb reumatologhjälp här hemma. Då jag flyttade från Stockholm och sen hem igen.. får jag inte längre gå till min gamla läkare på Danderyds reumatologavdelning. Varför inte det..? Jo.. det är så jäkla korkat att bara för att jag bor i Sundbybergs kommun så tillhör jag Karolinska Sjukhuset.. och inte DS.

Varför har jag då gått hos DS tidigare om jag nu inte tillhör dom..? Jo.. det bero på att jag gick med mina dumma knän till Betaniastiftelsen på Östermalm för många herrans år sedan och fick dom tömda på ledvätska som ej skulle finnas där. Och den snälle läkaren jag hade där remiterade mig efter två års konstant besök hos honom till reumatologen på DS för vidare undersökning och som de då sen konstaterade vara reumatism.



Jag frågade DS om jag inte fick fortsätta gå hos dom trots att jag bor där jag bor. Både för att jag trivts hos dom.. har gått hos dom sedan 2001 och för att jag inte får kontakt med Karolinskas Reumatolog. 

Idag fick jag svar från DS att jag INTE får fortsätta gå till dom.. just för att jag bor där jag bor. Dumma.  : (

Och då jag inte får/ska prata i mobilen när jag jobbar.. ja då missar jag ju samtalet om de försöker ringa mig från Karolinska. Och det nästan mest korkade i denna kråksång är att de bara har telefontid månd-fred mellan 08:00-09:00. Och även om jag lämnat meddelanden hos dom vid tre tillfällen.. får jag inget svar. Bra patienthantering.. eller inte.



Det kommer in kunder som känner igen mig från tidigare arbeten jag haft. Igår tittade en gammal man på 92 år på mig.. jag tittade tillbaka på honom. Jag kände igen honom men kunde inte placera honom från var.

Detta visade sig vara en kund jag träffade dagligen när jag jobbade extra på Konsum för snart 20 år sedan. Bortsett från att han nu hade tappat hörseln på ena örat.. var han annars sig lik.  : )


Och idag stod plötsligt en gammal jobbarkompis framför mig.. M.. från ett jobb jag hade för ca 15 år sedan. Hon var exakt lika som då.. och hon sa detsamma om mig.

Kul att ses efter så många år. Hon skulle komma tillbaka snart igen.. så kan vi prata gamla jobbminnen.. om jag nu minns något med mitt dåliga minne.  : )



Jahapp.. vad har jag mer hänt sen jag bloggade igår..? Jag längtar ju fortfarande efter att köpa kamera.. men kommer inte hinna leta vidare i helgen då jag kommer ha fullt upp med annat då.

Först ska jag luncha på lördag med E min gamla jobbis från Optikaffären. Ska bli skoj att höra vad hon gjort sen vi sist sågs för en dryg månad sen. Senare på kvällen ska jag och AM äta kinamat och surra över en flaska rött.  : )

På söndag tar jag och Bettan och far ut till R-ön igen. Det har nästan blivit som en tradition att åka ut dit på helgerna. Skittråkigt att det blev som det blev med Götet.. not roligt at all.

Men det som ändå blev bra med uppflytten är att jag nu kan träffa familjen och tvillingarna så ofta som varje vecka om jag vill. Och det är guld värt.  : )



Jahapp.. nu har jag kommit ner till slutet av dagens blogg. Bilderna är slut.. orden likaså. Därför önskar jag er en väldans trevlig onsdagkväll med det ni hittar på.

Jag ska vila benen i horisontellt läge på soffan och hoppas dumburken eller MSN har något att erbjuda mig denna afton. Annars kan jag ju alltid somna till lite på soffan innan det är dags att krypa ner under täcket.  : )

Kram på er så hörs vi imorn igen.  // Christine


Uppåt värre med koffein

Tisdag..

Idag var det en rätt bra dag på jobbet. Inte för många kunder men inte heller för få. Jag köpte en bok på lunchen så jag får lite avbrott i allt espressotillverkande. Nu ligger den kvar där över natten och med mitt dåliga minne kommer jag inte ihåg vad författaren heter eller ens vad boktittlen var. Snacka om pinsamt läge.  : )

Den handlar i.a.f om att vara en god medmänniska. Och då jag är inne på den vågen nu.. så passade den mig bra då jag ska försöka bli den bästa medmänniska som går att finna.





Idag provsmakade jag lite nytt till brödkylen och det smakade smaskens. Hemmagjorda punchrullar.. blåbärspaj.. mumsfillilajbans. Dessutom sålde vi slut på rullarna idag så imorn kommer nya till både kundernas.. vår och bagarens glädje.  : )





Då jag hade bokat in en "nattvandring" med min gode vän P efter jag slutat jobbet för ikväll.. laddade jag med en stark latte på sena efermiddan så jag skulle hålla mig vaken och inte somna i motionsspåret. Detta koffeinladdande fungerade fint och jag kände mig som en pigg tonåring igen. Fy tusan vilken fart det blev på både benen.. och munnen..ha ha.
 




Idag var det bättre flyt på jobbet i det mesta. Jag gillar verkligen inte att det blir som en klyfta mellan arbetsgivare och anställda. Visst är det olika roller man besitter.. men det ska inte vara känslan av "vi" och "ni".

Man måste lyssna i båda riktningar framförallt så här i början av ett nystartat företag. Fotfolket innesitter ju massor av värdefull information som inte bestämmarna kan komma i närheten av att få. Vi lyssnar ju på vad kunderna säger och då förväntar vi oss också att de över oss också ska lyssna på oss.  : )
 




Guuu vad det bet i öronen ikväll där jag och P raskt trampade fram. Jag hade ju varm jacka och bra skor på mig förstås.. men mössan hade jag lämnat hemma. Det var näst intill kolmörkt vid sidan om den upplysta sågspånsslingan i närheten av Globen.

Det kunde stått vilken galning som helst där och lurat i skydd av mörkret.. men som tur var gjorde det inte det just ikväll.  : ) 





Slötittar just nu med ett öga.. som vanligt när jag tittar på tv.. på Gordon Ramseys Hell Kitchen. Fy tusan vilken elak karl han är. Jag skulle inte klara fem minuter i samma rum som honom innan jag förmodligen skulle börja lipa som en liten tös eller skrika som måsarna på sommaren gör.

Han är så fruktansvärt brutal i sitt sätt att tilltala andra människor. Därför tittar jag annars ALDRIG på program där han medverkar i. Burrr och fy skäms på dig Gordon.  : )




Imorn kommer jag byta pass med L jag jobbar ihop med. Hon var riktigt krasslig när hon gick hem idag på tidiga eftermiddan. Snorig.. lite febrig och allmänt uschlig.. stackarn.

Så imorn öppnar jag fiket och hoppas hon kryar på sig under natten. Kommer inte hon in vid tio.. jobbar jag ensam fram tills en av helgtjejerna kommer in när hon varit klart i skolan.. så framåt halv fem med andra ord. Det bli en lång dag och nu kommer jag därför passa på att drilla båda cheferna till att lära sig espressomaskinen och även ena chefens dotter som är där och hjälper till så gott hon förmår.

I och med att jag ska upp innan tuppen imorn bitti.. blir det en tidig lägging ikväll.. typ NU. Så därför önskar jag er en god natt och en himla fin dag imorn.

Som ni säkert märkt på mitt sätt att skriva ikväll.. så känner jag mig inte lika låg över Flurr som jag annars gjorde igår. Kanske är det bara koffeinet som fortfarande ligger kvar i kroppen..? Vad det beror på är egentligen skit samma.. för just nu känner jag mig glad och nöjd.. och GLAD.  : )

* * *

Jag vill passa på att tacka S.. om du fortfarande läser min blogg.. för de foton du tog på mig och Flurr i somras. De är ovärderliga nu i efterhand. Tack så hjärtligt.. de betyder massor och mycket mer än så för mig.

* * *

Kramar till er alla  // Christine


En märklig dag

Måndag..

Idag var det segt.. från morgon ända fram tills jag nu kommit hem och sitter i soffan och skriver av mig. Det var i.o.f.s. rätt bra snurr på jobbet.. MEN.. jag var inte i kroppen idag utan svävade någonstans ovanför.

Jag var absolut inte närvarande utan saknade Flurr.. undrade vad jag åstadkommit med mitt hittills levda liv.. ångrade många saker jag valt istället för att ha valt bort.





Jag saknar Flurr något otroligt just nu. Från stunden jag behövde säga Hej då till honom.. har jag sysslesatt mig med vänner.. familjen och saker att göra.. allt för att inte stanna upp och känna in sorgen. Nu sköljer den över mig från alla håll.

Tårarna kommer så fort jag kommit hem och "kopplar av". De som känner mig vet också om hans betydelse för mig. Han var min familj.. mitt allt.. och nu finns han inte mer. Det känns som om en bit av mig dog i samma stund Flurr tog sitt sista andetag. Jag känner mig halv och känner inte igen mig mot hur jag en gång varit.






Jag hoppas få åka till Gotland även nästa sommar för där mår jag verkligen bra. Där kan jag bara vara.. sitta på stentrappen och lyssna på tystnaden.. andas in den gotländska faunan och fly storstaden för en stund. I år kommer det kännas annorlunda då jag inte kommer ha med mig Flurr dit.

Jag saknar våra promenader.. att se honom sova.. hans nosande utmed vägarna där vi gick fram.. se in i hans vackra ögon och få hålla honom i min famn.





Världen runt omkring påverkar mig.. alldeles för mycket kan jag tycka. Ibland känns det svårt att hantera hur samhället fungerar idag och att jag nog skulle ha det bättre i en annan tid. Jag vill inte tycka annorlunda mot hur den stora massan tycker.. bara för att vara lite speciell menar jag.

Jag skulle gärna tycka som alla andra.. fungera som alla andra.. vara som alla andra.. känna som alla andra. Men så är det inte och det är just det som jag inte blir klok på. Jag känner mig malplacerad och konstig då jag är så olik alla andra.

Men skulle livet bli enklare att leva om jag blev en kopia av den stora massan? Jag vet inte.. men jag är villig att pröva bara jag fick bli som alla andra.. om blott för en stund.



Idag har jag som sagt haft en rätt trist dag då den mest innehållit saknad.. längtan..  förundran och hopplöshet. Det blir nog bättre bara jag får sova gott en natt eller två. Och bara min kropp ger mig en paus och inte ömmar på.

Hoppas ni fått en fin start på denna vecka.. numero 45.

Tips på nysläppt platta: Bo Kaspers Orkesters samlingsalbum.
Jag tycker om dom.. kunderna tycker om dom.. man förlorar lätt tiden i tonerna från Bo och hans vänner.  : )

Bo Kaspers Orkester - En dag att bli kär på

http://www.youtube.com/watch?v=D8nEcVGxBvY


Kram och på återhörande  // Christine



Sömnlös natt

Söndag..

Var det fullmåne inatt eller vad var det som hände?

Inatt slog jag nog alla rekord på hur illa man egentligen kan sova. Jag vred av och an.. tryckte på och av tv:n som sällskap i min rastlöshet.. klev upp ur sängen och lade mig igen.. lade mig på vänster sida och sen på den högra.. ena benet utanför täcket så temperaturen i kroppen sjönk och sen in under täcket till värmen igen.. av och an.. an och av.. snurrade runt mellan lakanen.. ett snurrande utan slut.

Tror jag slötittade med ett öga från sängen fram till klockan hade hunnit passera 04.. varför kan man undra?? Jag var så galet trött i huvudet och grusig i ögonen att jag till slut bestämde mig för att nu får det baske mig vara nog.. nu måste jag bara somna för nu orkar jag verkligen inte mer.  : )

Var rätt tom i bollen när jag efter 4-5 timmar vaknade. Varför kunde jag inte få sova lite längre när jag ändå bara sovit en kort stund under natten? Nope tänkte väl kroppen.. upp och hoppa.. inge bra att ställa om tidsrytmen när jag snart ska upp och jobba igen. Min kropp och jag är inte alltid överens när det bland annat gäller att lägga sig och när "vi" sovit klart.  : )



Martin Stenmarck - Andas

http://www.youtube.com/watch?v=5B9Huy7coWo&feature=related


Ny platta har nu släppts med Martin.. Septemberland.. och jag är en av de som uppskattar hans röst och texter. Sen att han ser ut som han gör tror jag inte är negativt för hans liv som artist och musiker.  : )

Martin Stenmarck - 1000 nålar

http://www.youtube.com/watch?v=dQZG1rzZ4Kk


Tyvärr finns det inte så många länkar på YouTube att lyssna på men dessto mer finns att finna på Spotify.

Nu ska jag ner till tvättis och se till att mina kläder blir rena och fina inför den arbetsvecka som nu kommer. Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på.

Kram på er  // Christine


RSS 2.0