Ska snart prova mina vingar från 4 000 meters höjd

Tisdag..


Jiihaaa.. nu ska jag kontakta Västerås Fallskärmsklubb för ett hopp senast 1/10 i år.  : )

Jag hade ju min plan om att ta skuttet ut genom den öppna flygplansdörren ovan Gotland nästa sommar med hjälp av Gotlands Fallskärmsklubb.. men nu har jag tänkt om och ska imorn kontakta Västerås istället för detta lilla nöje.

Min idé är att ta det om det nästnästa helg.. om elva dagar menar jag. Jag jobbar nämligen denna helg och är fri och ledig helgen därpå för att prova mina vingar i det blå.  : )

Det ska bli så jäklars kul.. så attans spännande.. men visst lite pirrigt också.. men mest spännande skojigt. När jag pratade med min mor sa hon bara -Aldrig i livet.. 4 000 meter.. är du galen.. nä det får du inte göra för mig! Hennes käreste hörde vad vi pratade om och sa -Man lever ju bara en gång så varför inte. Jag frågade om han var på vilket han var.. i alla fall på andra sidan telefonlinjen ikväll.

Jag ska övertala honom så han inte ändrar sig med att följa med på detta äventyr.. tror det blir en otrolig kick som intar kroppen efteråt.. klarar man detta klarar man ta mig tusan vad som helst. Och som R sa.. "man lever ju bara en gång".  : )





http://fallskarmscenter.se/


Snart är det dags att sova för denna kväll. Imorn ska jag efter jobbet möta upp min gamle vän S.. vi ska se Trollkarlens Lärling.. premiärdag och allt. Jag gillar ju herr Cage.. och så ska den vara späckad med action.. så detta blir nog en underhållande och kul film att se.  : )

Borde väl äta något innan filmen.. får väl fråga S hur han har tänkt göra med den saken.. för äta bör man.. annars dör man.. äta gör man.. ändå dör man.. asch.. den var dålig.  : )

På torsdag är jag sedan ledig och ska köra ut till ön. Bjussa mamma och hennes R på Mojitos som de aldrig smakat förr.. och senare på kvällen göra middag åt dom. Stannar på ön över natten och kör sedan direkt till jobbet på fredag fm. Jobbar 11 - 20 den dagen så då gör inte den lite extra långa bilvägen någonting.  : )

Nä.. nu ska jag titta klart på So You Think You Can Dance som kommit halvvägs in i programmet. Hoppas ni haft en bra dag och fått en bra start på denna vecka.. numero 30.

// Kramar på er.. Christine


Första dan avklarad på jobbet - och den var grejjt

Måndag..


Idag var det dags för jobb igen.

Ju fler minuter som lades bakom min rygg.. timmarna snurrade fort förbi i väggklockan ut mot galleriagången.. så kändes det bara mer och mer ok.. nästan skönt att vara där och jobba igen.. märkligt hur det kan ändras så drastiskt.. hur känslorna löper amok ena sekunden och landar skönt på ett kronblad på en lilja med doft som letar sig upp i näsborren.. som sakta börjar fladdra av välbehag.

Indiskt till lunch.. trevliga kollegor att tjöta med.. prata om ditten och datten mellan kunderna.. och vilka kunder vi hade sen då.. högsta betyg och de bästa man kan önska sig som säljare. 

Jag var på ett skämtsamt humör.. vet inte var alla glädje och pirr kom ifrån.. men kunderna skrattade och såg mer än nöjda ut med min service gentemot dom. Ja.. idag var verkligen en dag jag hoppas att det kommer komma fler av.  : )

På vägen hem i bilen hörde jag plötsligt i högtalarna.. på Sveriges Radio P3.. Petter och Veronicas nya singel. Den fångade mig.. jag tänkte på folk jag känner runt omkring.. och kom då på att det är nog mer så här det går till i samhället idag än det kanske gjort innan. Den moderna människan söker trygghet i det gamla redan beprövade.. detta är bara en form av trygghet.. och många fler sätt finns att finna.




Petter - Längesen
http://www.youtube.com/watch?v=v8ZOPqu6tPY&feature=related


Jag letade upp Petter på Youtube.. halkade sedan in på fler låtar av Veronica.. och fann denna härligt gungande sköna sång. Hon är helt otrolig på att komma på texter.. om hon gör det helt på egen hand eller får hjälp av någon annan gör det samma.. för det är oavsett detta så attans bra.

Av någon anledning kände jag igen mig i det hon sjunger i denna låt.. om det är bra.. eller inte.. överlåter jag till någon annan att avgöra.  : )
 




Veronica Maggio - Nöjd?
http://www.youtube.com/watch?v=PbA1mzPBmXo&feature=channel


För en liten stund sen har jag haft mina små fossingar i ett välgörande fotbad.. ätit en supersmarrig middag.. och ska nu bara softa fram tills det är dags att natta mig själv.

Kram på er alla.. stora som små.. Christine






Sista minutrarna på semestern 2010

Söndag..


Denna dag tog jag bilen ut till R-ön för att träffa syskonbarnen och deras föräldrar.. samt mamma och R förstås.. innan jobbet stratar imorn med en 6 dagar lång arbetsvecka.. härlig start på höstens slit.  : )

Jag började med ett besök hos tvillingarna och min mor hade just kommit dit när jag parkerade bilen på lillsyrrans garageuppfart.

Bilderna nedan är på pojkarna när vi besökte hönshuset på gården intill.. och när pojkarna fick testa sina gummistövlar i härliga pölar vid stallet. Av deras miner och kroppspråk att dömma hade de nog himlars skoj där de plaska och hoppa runt i vattnet.

Avslutningsvis fick V ett grimasfnatt och jag vet ännu inte vad som flög i honom. Kanske hade en geting flugit ner i blöjan på han och därför blev det som det blev.. kul såg det i alla fall ut.. en riktig trollunge det där.  : )






























Efter en hel dag med pojkarna körde jag hem till storsyrran och hennes döttrar. Lilla E fick även hon fnatt och spexade och skrattade loss hela kvällen lång. Efter en svalkande dusch blev hon sig själv igen och vi åt hemma-gjorda hamburgare till middag tillsammans med storsyrrans hunk Perallainen.

Efter middan var det dags att åka hem och på färjan över till fastlandet fortsatte jag med att lösa det korsord jag påbörjade imorse på vägen över till ön. Det är nämligen min nya grej.. att försöka lösa korsord.. känns rätt intelligent fränt att hålla på med sånt.. men lugn nu bara.. jag tar ju givetvis de lättaste så jag klarar av dom utav huvudtaget.  : )






Nu gott folk är det hög tid att krypa ner under täcket.. för imorn är min första arbetsdag och jag har nästan glömt bort vad jag jobbade med innan jag gick på min ledighet. Bra känsla.. jo visst om man tänker att jag släppt allt vad som har med jobb och Stockholm att göra under de två veckor jag varit på Gotland. Men å andra sidan illa illa om jag ska behöva börja om från start och plugga in allt igen.

Nää.. det är nog ingen fara för har det en gång satt sig i skann.. stannar det nog där.. i alla fall för ett tag framöver får jag hoppas.  : )

God natt på er alla.. sov gott och hoppas ni får en kanonstart på nästa vecka.

// Kram Christine


Vecka 29.. måndag till lördag.. i bilder

Måndag till Fredag..


Veckan börjar med en cowgirlsday..

måndan lånade vi styvpappa K och hans käresta Cs vildavästernhattar.. och cyklar.. och gav oss ut på en tur runt kvarteret. I en hage några gärdsgårdrar bort fann vi en ko med sin förmodligen dygnsgamla kalv som stod på ostadiga ben och tyckte nog att värmen var lite för mycket att handskas med på hans första dag i livet.












tisdan körde vi bort till Holmhällar igen.. lång strand på ostkusten dit förvånansvärt lite folk hittat till.. där vi njöt av bad.. sol.. ljumna sköna vindar.. kaffe i termos.. vttenmelon.. Mariekex.. saft.. stickning.. korsord.. en spännande bok och att få känna sig så långt bort från jobb och asfalt man bara kan göra för en stund.





















onsdan åkte vi tillbaka till Holmhällar.. mycket för att det var så olidligt varmt även denna dag.. men också för att storsyrran och hennes töser skulle få njuta av strandlivet på Gotland en sista gång för denna sommar. Låter hemskt.. och det är just vad det är.. fruktansvärt hemskt tråkigt och ledsamt att vi inte kunde få stanna kvar där ett tag till.

Det är ju så här man ska leva och bo.. inte i en betongstad fylld med bilar.. stressade och ibland rätt så orättvist otrevliga människor. Bor man i en storstad hör man nästan grannen snarka genom väggen. På ön är det så tyst att man undrar var alla människor är.. om det finns några utav huvudtaget. 

Suset av dansande löv i trädkronorna.. ljudet från havet som pressar sina vågor upp mot den stenkantade stranden..det här är livet.. och det är det livet jag en dag ska leva och åldras i.

Vi tog jeepen till Burgsvik på eftermiddan och köpte ingredienser att göra en smarrig sommartårta åt oss. Det är ju fruntimmersveckan och både lilla E och jag har våra namnsdagar nu . Tårtan räckte i tre dagar så jag har nu fått min kvot av tårta för det här året uppfyllt.. fast jag kommer inte tacka nej om tillfället kommer igen.. jag är ju en riktig tårtälskare av dess like.















torsdan var det dags för storsyrran.. lilla och stora E att ta färjan över till fastlandet igen. Vi tog en tur förbi Lindas krukor och även en Gårdsbutik i Etelhem på vägen upp till Visby. Väl framme vid murarna gick vi en sväng och tittade i de affärer syrran och co ville kika i innan vi åt lunch och därefter körde ner till hamnen och köpte tre kulor var av svalkande gottis på 100 glassar.

Efter att de sedan kört till färjeläget och väntan på att få köra ombord på Gotlandsfärjan.. körde jag bort till en klädbutik lite längre bort vid hamnen.. G Star Raw.. där jag hittade ett par riktigt snygga byxor för 400 kr mot ordinarie 1199 kr.. ett riktigt fynd med andra ord.

Sen tog jag bilen upp till Österport där jag fyndade ett par skor för 99 kr.. två somrigt fladdriga och löst sittande bomullslinnen för 99 kr styck. Tidigare i veckan hittade jag också en snygg skjort/tunika på Tofta Outlet för 229 kr. Med alla dessa inköp får jag nu hejda mig och när jobbet startar igen på måndag går Sparan i mig igång igen. Slantarna ska sättas undan för kommande äventyr samt tand- och bilreparationer.. spännande va.  : )



















På väg hem från Visby körde jag förbi lillasyrran C och hennes mamma B. Vi satt och prata och åt glass på deras westerninspirerade veranda innan vi åkte bort till stallet där hennes söta häst Chivaz bor. C och mamma B tog in alla hästarna från hagen och nattade dom där de skulle stå.

I hagen bakom stallet gick ett otroligt vackert Frisersto med sitt lilla föl. Jag blev tagen av deras utseenden och kommer jag skaffa häst i framtiden.. vilket chansen kanske är liten att jag gör.. men i sånt fall vill jag absolut ha en Friser.. fölet var så söt med sina ljusa toffsar i öronen mot den annars så varmt bruna tonen de har i pälsen.

















fredan duggade regnet ner.. och ner.. och ner. Jag tänkte att nä vad nu då.. ska det vara så här de sista två dagarna innan jag lämnar ön på söndag morgon. Ringde mamma som kollade väderprognosen för de närmsta dagarna och visst skulle det ösa på. Usch och fy.. vad ska jag då göra här tänkte jag och bokade därför om biljetten hem till natten mellan fredag och lördag.

Det blev många timmar att slå ihjäl och jag gjorde det med actionfilm.. korsord.. kaffe kaffe kaffe.. tårtrester.. städning.. plocka ihop allt.. stänga av varmvattenberedaren.. pumpen.. slänga sopor.. kaffe kaffe kaffe.. 6 timmar höll detta på fram tills jag i det becksvartaste mörker låset dörren bakom min rygg och gick med regnvåta tygskor genom gräset fram till lilla Bettan som var fullpackad med saker att ta med sig hem igen.

Fattar inte varför jag släpar på så många saker.. fram och tillbaka.. behövs ju bara tandborste och plånbok.. att jag aldrig lär mig.  : )











Tavlan är mitt ena fynd på Auktionen i Klintehamn förra helgen. Ska googla på konstnären.. Aaaahh.. han heter Hag Hans Engstedt och exakt samma målning säljer de nu för 800 kr på Vildmarksgalleriet. He he he.. jag ropa in min för bara en hudralapp.  : )

Motivets mått 255x355mm
Upplaga: 43/360 ex.

Ska nog baske mig kolla upp den andra tavlan med.. kanske står det en guldaffär i klädkammaren min.  : )

Funderar nu på lördan om jag ska åka ut till ön lite senare idag eller om jag ska slappa av mig rejält och komma ut dit full av energi imorn bitti istället. Hmmm.. ska ta mig ett tänk medan jag ser klart på Johhny och Mathias från Roomservice när de hjälper en familj på Gotland att få det fint hemma.

Hoppas ni haft det gött där ni varit och med det ni hittat på. Tänker på er alla.. och gör det med ett leende såklart.  : )

// Kramar från mig..  Christine


Lördag och söndag i bilder

Lördag och Söndag..



Burgsviks marknad under lördan mötte vi C och mamma B.



På marknaden fanns ett band som underhöll besökarna.



Hux flux öppnade sig himmelen och regnet det bara öste ner.



Med dropparna kom det längsta och kraftfullaste åskväder jag nog någonsin varit med om. Som värst var det bara ett par sekunder mellan blixt och åska.. rätt mysigt iofs.. men inte så skoj om den slog ner i skorstenen på huset.

Vi blev utan ström från klockan 16 och fram till efter midnatt. Vid 22 gav vi upp och gick och lade oss efter att ha spelat Alfapet.. tänt upp med stearinljus.. och storsyrran och jag grilla kött under en pressening. Det blev trots ovädret en himla go dag och kväll.



På söndan for vi till Aktionen i Klintehamn där det var mycket prylar och många människor.. som det ska vara med andra ord. Stora E tittar igenom utbudet av Serietidningar i en låda.



Detta var lilla Es första aktion och hon tyckte det var skoj i början.. men då jag kan vara där i flera timmar blev det nog lite trist för töserna på slutet.. men vilken unge skulle inte tycka så.

Storsyrran ropa in en låda med kristallglas och senare också tre väldigt vackra vaser. Jag ropade sjäv in två tavlor.. skulle gärna lagt rabarber på fler föremål men har ju ingen plats hemma dumt nog.



Aktionsbossen.. pappan i familjen som hållt aktioner sedan många många år tillbaka. En rejäl karl som ryter till när det blir för mycket kaffeprat mellan besökarna.. första andra tredje.. Knack!



Efter aktionen for vi till Lindas krukor.. väldigt snygg keramisk konst och bruksföremål. Storsyrran beställde tre stora äggvita tekoppar med guldkant och guldblommor på.. mycket fina och kommer passa fint hemma hos dom.



Lilla E trodde inte sina ögon när den stora Tacotallriken hos Clara´s Trädgårdscafe bars in.


Efter vårt mys uppe i Visby åkte vi till Kneipbyn för att se Nickelodeon och dess många artister. Underbart väder.. kvällssolen lös rakt på oss från havet.. varmt och gott.. alla besökarna satt i den stora grässlänt som låg framför scenen.. detta blev en otroligt fin sommarkväll jag sent kommer glömma.



När artisterna börjat röra på sig bakom scenen gick jag ner för att ta några bilder åt stora E. Vi fick se Rabi äta nektarin.. eller var det persika..?



Vi såg Linda Bengtzing dricka kaffe.. eller var det te..?



Vi fick också en skymt av Lindas lilla söta som fanns med bakom kuliserna.



Då jag satt en bra bit upp i backen när konserten började och motljus av dess like.. blev det inte bättre än så här.. men man ser i alla fall att det är de tre söta töserna i Play som sjunger här.. himla bra sväng i deras låtar.. ojdå.. nu lät jag nog som en gammal gumma och inte en ung kvinna i sina bästa år.



Pernilla Wahlgren (värdinna) och en voltande Mathias från IDOL.. numera gruppmedlem i Cyber Robots eller vad de nu heter.



Pernilla sjunger loss på höga fräna klackar.. undra om det går att jogga i såna också..?



Å så kom den stora E väntat på.. Oooooaaaaaiiiii.. Rabi.. I love Uuuuuuuuu.



Å så lite för oss äldra tjejer att vila ögonen på för en stund.. Eddie.. ho ho ho



Eddie tycks vara nöjd med deras spelning och med all rätt säger jag själv.



Tack polarn för en skoj stund på scen.. du är bäst.. eller Vi är bäst.



Pernilla på väg upp på scen med den starka solen i ögonen.. eller har hon sett någon i publiken hon inte tycker om.. glömde fråga henne om det.



Sen var det dags för Velvet att visa vad hon går för.. och hennes låtar svängde minst lika bra som Plays gjorde.. benen rykte och jag kunde inte sitta still.



Å så hoppade Linda upp på scenen och visa vad en numera småbarnsförälder minsann kan åstadkomma trots blöjbyten nappar och tupplurar i massor.



Äntligen kom den jag väntat på hela kvällen.. Darin.. allas vår Darin.. han är söt som en hamster.



Jäklars snygga chades.. menar solbrillor.. passar fint till den blå metallic Jacksoninspirerade jacka han valt för kvällen.



Det är här Darin och jag får ögonkontakt.. vi klickar så att säga.. vi ska nu bygga bo här på Gotland och leva lyckliga i alla våra dagar.. ska skicka ett mail till honom lite senare med de annonser på hus som finns till Salu här på ön.



Sista låten tar Darin i så han nästan spricker och publikens jubel vill aldrig sluta dåna över Kneipbyn.



Det gick lugnt till vid konserten.. kanske tack vare de ordningsvakter som stod och njöt av kvällssolen här och där.



Flickorna i Play skriver autogtafer till alla som köar framför scenen. Lilla och Stora E fick sin skörd av namn.. lilla E fick till och med armarna signerade som hon inte lär tvätta på ett bra tag.



Sanna i Play skriver autografer för brinnande livet så alla hinns med.



Storsyrran uppe på kullen i kvällssolen som färgade allt rödgult.



Innan vi gick tillbaka till bilen fick vi beskåda en magnifik solnedgång ute till havs.. hänförande vackert.


Ja så här mycket hann vi med på dessa två dagar. Då uppkopplingen inte är dne snabbaste här i huset så väntar jag lite med att lägga upp resten av de bilder som knäppts mellan måndan och idag.. läs fredag.

Hoppas ni haft fina dagar i solen med det ni hittat på. På söndag tar jag färjan hem igen vilket känns mer vemodigt än kul. Det är ju så här jag ska leva.. menar på landet och inte i en stor stad. Min livsplan blir mer och mer rak med hur jag vill ha det framöver. Ska börja pricka av sakerna hoppas jag med start efter nyår.  : )

Kram på er alla.. Christine

Mera Gotland

Torsdag.. Fredag.. Lördag


På torsdan kom storsyrran med döttrarna E och E ner till ön.. men samtidigt som deras färja lade till i hamnen.. kom lilla T och jag upp till Visby för vår rundvandring.. fika och shopping vi skulle ha där.

Vi njöt av vädret och de svala brisarna från havet. Lilla T slog till på den silverring hon tidigare sett och den är verkligen fin. Vi gick ner och åt glass vid 100 glassar tog en fika på SKafferiet där vi också träffade en av min lillsyrra Cs vänner.. D.. jobbar under sommaren.



EFter stan mötte vi upp C och mamma B vid en pizzeriabod vid havet i Sandhamn.. strand på Gotlands västra sida. Det var mycket pizza för pengarna för den var tokgod.. och vi mumsade i oss varsin på en bänk alldeles intill en liten höjd vid vattnet med krokiga småväxta tallar bakom vår rygg.. en magisk afton.  : )

Vi kom hem rätt sent till huset så syrran och töserna hade redan gått och lagt sig.. så lilla T och jag tog det vi behövde från stora huset och trpiiade sedan ut till lilla för att sova.. vilket inte var möjligt i början av natten för vi kom igång och sjöng varannan-damernas-sång med blinka lilla stjärna som grund och även Bä bä vita lamm. Vi somnade med ett riktigt gapflabb som det sista vi gjorde den dagen.  : )



På fredan körde jag och lilla T upp tidigti i ottan till Visby flygplats där hon skulle ta planet hem till Göteborg igen. Incheckningen gick bra och jag fick följa med in i vänthallen för att kunna hålla sällskap fram tills resenärerna skulle blippa av sina biljetter och gå ut genom dörren ut till det väntande flygplanet. Turen uppe bland molnen skulle ta 1 timme.. så det var i stort sett bara upp i luften.. sväva där för ett litet tag.. och sen gasa ner till målet.. Säve airport in Gothenburg City.  : )



När jag kommit tillbaka till huset igen på södra Gotland.. var framme i stort sett samtidigt som lilla T var framme i Götet igen.. rätt kul att det tar lika lång tid för oss att komma fram.. möttes jag av tre lintottar på tomten.. H stora E och lilla E.

Efter frukost stack vi iväg till Hoburgsgubben där vi gick en stund på den långa stenstranden innan vi tog den branta stigen upp på toppen och sedan över kullarna bort till glassbaren som finns där.. mums.  : )

Efter glassen körde vi vidare till Holmhällar där det var rätt tomt på folk trots att det var smällvarmt och soligt väder idag. Detta gjorde oss absolut ingenting då vi syrror föredrar lugn och ro istället för att ligga som sillar vid Tofta och glo på folk som går förbi.  : )

Då värmen stekte fläsket rätt så ordentligt så hade jag inget val.. jag gick bitvis ut i vattnet tills det inte fanns någon återvändo kvar.. det var bara att plumsa i.. iiiiiiiiiiii.. till en början.. menar de första sekunderna.. men sne blev jag till ett blötdjur och ville aldrig kliva upp igen.  : )

Ungarna och jag sprang en bit bort på stranden.. vände tillbaka igen .. gjorde en högerblinkers.. och sen rakt ut i havet.. plums.. eller Splash som lille V och M nog hade sagt.  . )



Det blev en superdag på stranden och när vi hade fått ordentligt med sol vind och hav begav vi oss hem till stugan igen och grillade smarrigt kött på grillen och satt och mös tillsammans innan sägarna pockade på vår uppmärksamhet.. zzzzzzzzzzzz.  : )

LÖrdagen bjöd på regn och blixtar så det stod härliga till. Ungarna trodde de skulle dö.. syrran blev stressig pga detta men kunde ju inget göra för det är det bara gudarna som kan. Elen gick och var väck mellan 16 till någon gång efter midnatt. Vi åt snacks.. drack läsk och Smirnoff Ice.. ställde oss i regnet för att försöka grilla ngt så vi fick något i magarna våra. Vi fick fjutt på grillen.. jäääässs tänkte vi.. men sen öppna sig himlen och det enda vi kunde göra var att försöka rädda kolen och elden.

Syrran sprang ut i boden.. hämtade en stor grön pressening.. vi knöt fast ena änden i ett träd.. jag klättrra upp i ett annat träd som nu var snorhalt av allt regn.. men jag fick till en knut ändå.. vi satte fast ett rep och drog ut dne tredje änden bort till huset och sedan flyttade vi snabbt grillen under presenningen och där stod vi som två genomblöta kattungar.. den ena.. H.. svor förbannat - jag är INGEN vildmarksmänniska.. jag klarar inte av sånt här!!!! (morr morr gnissel vrål)

Jag peppade syrran att det är hon visst det om hon bara försöker.. så när vi sedan stod under presenningen.. grillade vårt kött.. vrålade jag bara rätt ut.. - Fy faen vad vi är bra.. kvinnor kan visst det.. Jääääääässss... va faen ska vi med grillande karlar till.. vi är ju så jäkla bäst på egen hand.. Ouuuuaaaaaaaaiiii!!!!! osv.  : )

Fortsättning följer ikväll.  : )

// Puss och kram från mig.. Christine

Me and little miss T loves Gotland

Måndag.. Tisdag.. Onsdag..


På måndan kom vi ner till ön till 08 på morgonen. Vi körde ner till Hemse där vi handlade med oss lite kylvaror och sedan raka spåret till stugan och kasta av oss skorna och dra på oss tunna kläder då solen stekte varmt redan då.  : )

Vi tog det rätt piano den dan.. var rätt så trötta i ögonen efter att bara sovit tre timmar natten innan. Så mys och chill vid huset passade oss perfekt. Film på kvällen och bara ha det gott.  : ) 



På tisdan piffade vi till oss trots att det var varmt och svettigt innan vi satt oss i bilen.. så varför duscha när man ändå blir varm i skinnet direkt efter.  : )

Vi gick runt i ett härligt blomstrande Visby.. solen den sken.. himlen var blå.. folket som var där verkade njuta minst lika mycket som vi av miljön och det härliga sommarväder vi blir bjudna på.  : )

Vi satte oss på en uteservering med träd och hela alltet och beställde in varsin Cola och Tacotallrik. Mumsfillibabba och efter vi var mätta och belåtna gick vi vidare runt i de många slingriga gränder och gator det finna innanför murarna. Lilla T hittade en ring i silver som var väldigt fin.. men hon ville sova på saken så vi får se om dne finns kvar.. och om hon slår till när vi åker upp igen på torsdag.



Vi åkte där efter till Gannarve Gård där min lillsyrra C jobbar extra över sommaren. Hon har tidigare haft sin häst där men den är nu flyttad till ett annat stall lite mer norr upp. Vi fikade där hos C.. tittade på alla hästarna som fanns där.. blev bekanta med en underbar ungtik.. Boxern Hedda.. som tog mig.. eller oss båda med storm. Hon var så full av energi och glädje.. kramade om mig så jag tappade balansen där jag satt nedhukad.. vi hamnade i en skrattande kelandes hög.. Hedda och jag.. helt underbar hund.  : )

Och med detta goa hundmöta har jag nu mer eller mindre bestämt att till nästa sommar kommer jag bli med hund igen. Antingen en Boxer eller en Dobermann.. tik ska det vara.. och efter Hedda så är jag mer och mer sugen på en sån ras.. och folk blir nog mindre rädda för en yvig Boxer än en yvig Dobermann.  : )



På onsdan körde vi ner till Hoburgsgubben och åt mjukglass med strössel.. klättrade på raukarna.. gick långt bort på stenstranden.. sen upp på kullarna.. vilken härlig utsikt över havet.. mår bra på den platsen på ön.  : )

Efter körde vi till Hemse och tittade in i Ladan.. köpte frimärken till Ts vykort hon ska skicka till sina nära och kära.. fikade på ett trädgårdskafe.. köpte fästingsnara efter att jag hittat en på min mage dagen innan.. och körde sen hem och bytta fordon till jeepen som vi körde runt i.. T fick styra i hagen vilket hon gjorde galant snyggt.  : )

På kvällen gjorde vi oss varsin Mojjito.. jag med starka droppar i och T en barnvariant.. de blev så goda att vi gjorde en till och avslutade sen kvällen med Sommardeckare på tv:n.. godis och nötter. : )



Hoppas ni har det bra där ni är. Jag håller alla tummar för att vädret fortsätter vara så fint som det varit hittills.. då kan jag leva på detta fram tills jul.  : )

// Kram på er.. Christine



Börjar semestern med besök på R-ön

Lördag och Söndag..


På lördag hämtade jag lilla T vid Central stationen.. efter det bar det av till Heron City för att se den tredje Twillightfilmen Eclipse.. helt ok om man gillar vampyrfilmer som vi båda gör.  : )

Efter det åkte vi vidare till min nya favorit Indiska restaurang i Enskede och åt gott på deras lilla uteervering mitt i den gassande eftermiddagssolen. : )

När vi var mätta och belåtna körde vi hem till mitt lilla krypin.. åt glass och slappade framför tv:n tills det var dags att släcka för kvällen.

(Här skulle det legat en bild från R-ön men svårt att ladda upp i Fide.. förmodligen långt bort från 3:s master.)

På söndan åkte vi ut till R-ön.. umgick med mina systrar och deras familjer. Hem och packa och kom väl i säng vid halv tolv.. bara tre timmar att sova innan det är dags att kliva upp och bege sig till Nunäshamn och färjan öve till vindarnas ö. : )

Försöker lägga upp bilder så snart jag får bättre mottagning och annat som behövs.

// Kram Christine

Semestern började med Cirkus Maximum på kvällen

Fredag..


Oj oj oj vilken underligt trevlig och go start på min semester som nu startat.  : )

Solen skiner.. himlen är blå.. måsarna skrattar sig hesa.. och nyss hemkommen efter en kanonkväll på Cirkus Maximum ute i V-holm. Sällskap blev mina goa syskondöttrar E och E. Vilka artister och vilka djur. Favoriterna blev en kvartett mycket starka och mycket söta unga män som visade prov på styrka i dess olika former.

Oj oj oj.. alla i publiken vissla och applåderade när de var färdiga med sitt nummer.. vi ville aldrig sluta väsnas så attans bra som de var. Jag blev svettig bara av att titta på när de ansträngde sina kroppar till max.. hur varma blev då inte dom själva.  : )




Nu sitter jag här hemma i soffan och ska nog strax borsta tänderna.. för imorn blir det full rulle från tidig morgon. Det ska tvättas.. städas.. dammsugas.. plockas.. och fixas till så jag kan lämna hemmet för en tid framöver. Vid tre ska jag vara på en perrong vid Central stationen för att möta upp lilla T som imorn kommer med tåget från Göteborg. Nio månader sen vi sist sågs så undra hur mycket hon växt på sig sen då.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Jag passar också på att önska er en fin helg med det ni hittar på.

// Kram så länge.. Christine


17 på fredag börjar semestern

Söndag till Torsdag..


Ja som ni förstår gott folk är det rätt fullt upp nu och jag hinner inte ens sätta mig ner fem minuter om kvällen och skriva ner min bikt.  : )

Nu är det totalt fokus på semestern som börjar imorn klockan 17:00.. heeeeeeeeeelt otroligt skönt.. och gaaaaaaalet efterlängtad.  : P

Har precis målat klart tavlan jag pillat med de senste veckorna.. har just fått kontroll över mitt klädskåp som för någon dag sen kräktes ut alla kläderna på golvet framför så allt låg huller om buller och jag kunde inte hitta någonting. Men nu är plaggen då som sagt lagda i ordning igen och en tung sten har ramlat av mina ömmande axlar.  : )


Mitt lilla alster på 1x1 meter.


Nu ska jag göra mig något att äta.. sen borsta tänderna.. och därefter krypa ner under täcket. Sista dan på jobbet imorn kommer kräva allt koncentration av mig innan jag lämnar över allt på mina kollegor. Avsluta halvklara projekt.. försöka skriva ner sånt som kan komma att behövas för de andra att lösa om så behövs.. sen ska det bli väldans skönt att koppla bort allt för två veckor framåt.  : )

Efter jobbet imorn ska jag köra ut till V-holm där jag ska möta upp min yngsta systerdotter och gå på Cirkus Maximum de har där för kvällen. Ska bli skoj att se diverse djur och artister göra allehanda konster. Efter det är det bums hem och sova för att på lördag morgon måste jag städa av här och tvätta det som ska med till Gotland på måndag morgon.

Senare på lördag hämtar jag upp lilla T från Göteborg strax innan 15 vid Central Stationen. På söndan lär vi åka ut til ön och hälsa på tvillingarna och storsyrrans döttrar.. och sen flyr vi fastlandet och beger oss över till vindarnas ö.  : )

Hoppas ni får en fin fortsättning på denna vecka. Var rädda om er.. och om varandra. Ett leende och en vänlig gest kan man leva länge på och det leder i sin tur till något trevligt och bra.. så var snälla nu.  : )

// Kram från mig.. Christine med stor längtan till ön


sol.. himmel så blå.. och jobb från morgon till kväll.. ho ho ho

Onsdag till Lördag..


Onsdag var det jobb och det flöt på bra även om det var lite för mycket att göra.. somnade som en spädgris under dess värmelampa på kvällen.  : )

Torsdag var jag ledig och åkte först hem till min vän K.. hennes man M och deras lille son A. Fikade gott och sedan förbi bilmecken då bilen inte mådde bra efter den varit hos dom 3/6. Av bilgubbens min i ansiktet när jag återkom och berättade vad som var galet.. så är jag rääääääätt säker på att de inte gjort vad de tagit betalt för. Jag kan ju inte bevisa detta.. bara visa upp min skadeskjutna lilla bil.. och hålla tummarna för att hon klarar sig något eller gärna några år till.

Min nästa snubbe ska vara bilmeck så kan ju han hjälpa mig när bilen krånglar. Men vad vet jag.. han kanske lurar mig han med.. hö hö hö.. eehhhh.. glöm vad jag just skrev.  : ) 

Efter bilvekstan körde jag ut till ön och umgicks med mamma.. lillsyrran och tvillingarna och även storsyrran med döttrarna E och E. Det blev en skön dag på ön med finväder och trevlig umgänge med la familia.

Fredag jobbade jag igen och det var urk-mycket att göra. Det var folk hel tiden som pockade på min uppmärksamhet.. från höger och vänster.. varmt och kvavt i luften.. jag höll på att rinna bort när jag satt ute och läste ur Redan Död.. i den stekheta solen. : ) 

Just nu har jag siktet inställt på måndag då jag efter jobbet ska köra ut till ön och umgås med mamma och sedan sova över där till min lediga tisdag. Då blir det mys med alla dom som är lediga och är ute på ön då.  : )

Om exakt 7 dagar kommer lilla T upp till mig. Då börjar vår vecka tillsammans.. först ett par dar här i stan.. sen färjan över till ön för dryga fyra dar där med allt det vi vill hinna göra innan lillfisen flyger hem till Götet på fredan igen. 

Idag lördag var det jobb igen och det blev en himlars skoj dag med de två helgextra tjejerna N och A som jobbar hos oss. Båda arab-tjejer och så himla roliga och uppiggande i deras sätt och humör. Ja.. det var sannerligen en himla skoj dag på jobbet idag.  : )



Nu när klockan närmar sig 21 sitter jag nöjd och belåten hemma i soffan. Har tidigare ätit upp andra halvan av den gigantiska portion Kinamat jag beställde med mig hem igår kväll. Till det blev det lite röd vuxensaft och så tittade jag på Sex and the city - the movie. Hittade DVD:n på Konsum i Hammarbyhöjden tidigare i veckan.. och då jag inte sett den innan kände jag att just denna varma sköna sommarkväll var ett ypperligt tillfälle att se vad NY-brudarna hittar på för bus i denna rulle. 2,19 timmar ren underhållning och det blev både skratt och gråt.. precis som det ska vara. : )

Funderar på att fylla glaset med några droppar till.. sen får det vara bra för ikväll.. jag ska ju jobba igen imorn.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Imorn blir det väl lika fint väder som det varit de senaste dagarna.. så glöm inte solskydd på huden och stråhatt på huvudet.. annars ökar risken för att ni förvandlas till skrynkliga russin som gamla.  : )

Kram och sov så gott sen när det blir dags för det.. Christine


RSS 2.0