Husvägg i kvällssol m.m

Onsdag..


Känner att folk här och där inte orkar hålla The happy face uppe helt och hållet. Det märks på dom.. och jag blir förbaskad på mig själv för att jag inte släpper allt och rusar dit. För vore jag av den bästa sortens människor skulle jag väl släppa allt.. glömma bort alla måsten.. och rusa till undsättning och fråga Hur har du det egentligen..?


 Lade ut en gammal bild i repris idag. Jag har ju själv inte varit ut med min Minnesmaskin på ett tag så därför har jag inga nya alster att visa upp här och nu. Kanske får jag tiden och ron att gå ut och bara knäppa av snart igen.  : )

Ska strax.. om ett par timmar.. fara uppåt norr. Får se hur morgondagen blir.. menar om den blir grå och trist eller solig och glad.  : )

/ Kram så länge.. Christine 


Kollapsad frys

Måndag..


 
Åååååhhh vad roligt : ) Kom hem här på kvällen.. har varit borta sen i fredags morse.. kände en lite "instängd märkligt lukt" men tänkte att det nog bara berodde på att jag inte vädrat ordentligt under de senaste varma dagarna.
Jäklars nu hade jag glömt köpa frukostbröd till imorgon.. ja men jag får väl kika i frysen då.. alltid finns det väl något där.
Jajamänsan visst gjorde det de.
Mina näsborrar registrerade resterna av ofrivilligt tinad vildsvinsfilé.. läbbiga geggiga ärtor.. glass som separerats mellan vätskan och grädden.. sladdrig falukorv.. grötig pyttipanna.. mosiga hallon och jordgubbar.. iskuber i påse som nu flöt omkring bland allt annat äckligt.
Det såg ut som om någon slängt in en bomb och några smådjur där i.. Fire in the hole..!!
Fy tusan vad det stank.. och fy tusan vad allt rann över och ner på golv och bänk när jag försökte bli av med allt i slasken.
Det blev totalt 5 ICA-påsar med frysmat rakt ner i soppnedkastet.. och likt bloddroppar gjorde de smälta hallonen och jordgubbarna mordlika avtryck på marken på min väg mellan hem och sophuset.
Och jag som bara skulle hem och laga middag och sen bara vara på soffan för en stund. : )

Ja så var det då måndag igen. Jag har haft en super duper majsig helg uppe hos M och med det vi hitta på. Fler såna lediga dagar önskas snart och fler av.  : )

M är på FN-träff med andra som jobbat utomlands. Jag jobbar på fram till onsdagkväll då jag far upp igen till mitt hjärta och har en förhoppningsvis skön ledig torsdag innan det blir dags att jobba igen.. fredag - söndag.

Just nu längtar jag mest efter semestern vecka 26 och senare 32 - 34. Jag slipper jobba mina ensamma lördagar vilket innebär att jag efter denna helg som kommer närmast att sedan vara ledig sju helger på raken.. makalöst och helt galet underbart. : )

Hoppas att ni haft en fin helg med det ni hittat på. Just det.. M har.. med lite lite hjälp av mig.. börjat gjuta plattan bakom huset som senare ska bli en grill med köksbänk till. Jag själv ska gjuta en bordsskiva i betong ca 60 cm i diametern och ca 15 cm hög.. och med antingen slipers under eller annat brun-svartmålat trä. Stolar blir det två av.. i caféstil med svartmålad metall så klart. Detta ska bli en liten sittdel bredvid grillen där jag kan sitta och dona med grönsaker och annat.. medan M sköter om grillen.   : )

Nu ska jag titta till kyl och frys.. se att de vaknat till liv. Annars måste jag ringa Jouren så de får komma hit och laga det som lagas ska.

Hoppas ni får en kanonfortsättning på veckan.

// kram så länge.. Christine


Kort med bilder

Torsdag..


Idag är det Kristi himmelfärdsdag.. denna soliga.. varma söndag i maj.Vårginsten
hos mammas granne står nu i full blom.Lille M
tittar bort mot husbåten de gärna åker till när jag hämtar dom från deras förskola.Lille V
tar några väl valda danssteg i trappen upp till deras hem.Fru And
har av någon anledning valt att flytta in på gräsremsan intill parkeringen utanför.


Förstår inte hur hon tänker den lilla damen.. för hon har stora bullriga bilar parkerade på ena sidan och så husbygget på andra sidan. Kallt.. blåsigt.. och absolut inget skydd eller mysfaktor där inte. Som tur är har jag sett Herr And vara där ibland. Skulle kanske ringa en Viltvårdare som får hjälpa till och flytta henne ner till vattnet istället. Ska se vad magkänslan säger mig framöver.. menar om hon behöver hjälp eller har det bra som hon har det nu.  : )

Hon är i alla fall himla söt som kommer vaggande emot mig när jag sätter mig ner på knä. Idag trodde hon jag hade med ätbart i påsen jag höll i.. men icke. Hon tittade på mig.. sedan  på påsen.. och så upp på mig igen. -Har du något at bjuda på du rara människa..? Jag kunde inte låta henne vara så gick upp och hämtade en flaska med vatten.. några brödbitar.. och så ett tiotal jordgubbar. Kanske skulle hon tycka om något av det. Jag har sett folk ställa dit skålar med vatten.. så visst har hon djurgillande människor som håller ett vakande öga på henne.  : )

Nu ska jag sega på soffan innan det blir dags att sova för kvällen. Hoppas ni haft en bra vecka så här långt och får en likaså bra fortsättning på den.

// Kram så länge.. Christine


Nya vårbilder

Söndag..


Jobbat helg.. inte det mest roliga att göra när andra är lediga och fria.. men sånt som tyvärr ingår i plånboksutfyllnadens krav.  : )Blåsippan uti backarna står.. niger och säger att Nu är det vår..Jorå.. nu har det satt igång.. vågorna skvalpar och gräset växer så det knakar..M fick hedersuppdraget att välta jorden i grönsakslandet..Rabarberpaj.. rabarberkräm.. rabarberpaj.. rabarberkräm.. mums oavsett..Några av gårdens söta får med sina nya små i hasorna..Trodde jag drömde men både M och hans far G hoppa glatt (och utan gnäll :) upp på sina cyklar och trampa iväg mot valborgsfirandet i en av granngårdarna nere i byn..Det torra granriset m.m brann snabbt upp.. men innan det var över gav det en riktigt skön värme på den svala måndags kvällen..V och M nere vid båthamnen dit mamsen och jag tog dom för att se hur många båtar som lagts i hittills..Skuggor från mig.. M.. V och mamsen.. och vi lär snart komma tillbaka till hamnen igen..


Nu ska jag runda av här för kvällen innan det blir dags att inta horisontellt läge. Nästa vecka jobbar jag 4 av 7 dagar vilket känns mycket trevligt. Min kommande lediga helg tillbringar jag så klart tillsammans med M.. var skulle jag annars vara. : )

Hoppas ni haft en trevlig helg så här långt. Kör försiktigt.. var rädda om er.. och om varandra förstås.  : )

// Kram.. Christine


RSS 2.0