Första cykelturen på nya hojjen avklarad

Måndag..


Igår blev jag med cykel.. en tantmodell med korg fram och kjolskydd bak.. precis som det ska va.  : )

Så snart vi var hemma på gården igen så hoppade jag upp på min nya Monark-hoj. 7 växlar lyxade jag till det med denna gång.. och korgen och kjolskyddet följde med i priset. Cykelstöd satt redan på och lampa med reflexer likaså. Inget fattas mig nu.. eller det skulle då vara en hög orangefärgad vimpel där bak och så massor av färgglada pärlor i naven.  : ) 

Så snart värmen kommer ska det bli turer var och varannan dag. Jag fick en inbjudan direkt från Ms mor.. till en tur en bra bit bort på snirkliga vägar. Vi lär packa våra korgar med kaffetermos.. kakor och en filt att vila benen på. : )

M har nu plockat fram sitt sommarfordon han med.. sin älskade röda fara.. sin Bettan.. sin Corvette. Det vankas ny motor och annat till den lagom tills sommaren sätter fart så det blir nog många timmar i garaget för honom framöver.   : )

Nu har jag ätit för kvällen.. ska kika klart på dagens avsnitt av CSI innan det blir dags att lägga sig och sova. Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittar på. Nu ser jag fram mot nästa helg då jag är ledig och helt fri från arbetsplikt. Då blir det mer cykel men sen en hel del annat skoj så klart.  : )

// kram så länge.. Christine

 

Lamm och soligt väder

Torsdag..


Idag drog jag och min kollega J en riktig vinstlott vad gäller att ha fridag från jobbet. Denna dag idag var i och för sig inplanerad i våra scheman.. men ändå. Idag kommer våren till oss och vi välkomnar den med öppen famn.  : )

Jag var med M på bio igår kväll och kan inte förstå den galaktiska floppen av John Carter-filmen. För gillar man Thor.. The green lantern och Iron man.. så kommer man absolut gilla denna. Hunden Woola var Bäst. : )

Nya lamm har kommit på gården. Fåren Ms föräldrar har är otroligt söta och har alla individuella drag. De kan inte alls jämföras med de identiska gråullade fåren på Gotland. Nää.. dom här fåren varierar friskt mellan vitullade.. svarta.. beigea och prickiga.. så söta och jag är förälskad i dom allihop.  : )

Idag ska jag ut till ön och hälsa på Mams en stund innan vi åker bort till tvillingarnas dagis och plockar hem dom därifrån.

Vi ska idag.. ute i solen.. passa på att måla den andra duken med färger som jag tagit med ut till dom. Denna gång tar jag dock inte fram färgen Svart.. då det var en av favoriterna sist. Blir kanske inte så Happy då.. och ska jag ha en chans att få lillsyrran att hänga upp målningarna sen.. så gäller det att det blir konst hon förstår sig på.  : )

Nää.. nu ska jag göra mig lite frukost innan det blir dags att börja bege mig ut mot ön. Hoppas ni får en fin dag med det ni hittar på. Var rädda om er och om varandra så klart.  : )

// Kram så länge.. Christine


Bakslag på vårens frammarch idag

Måndag..


Idag är den sista av mina tre lediga dagar i följd.
Jag vaknade när alarmet i Ms mobil ringde.. men kunde inte somna om utan klev upp istället.
När jag vinkade hej då till gullegrisen var det rätt vårlikt utanför dörren.
Men när jag efter någon timme senare tittade ut igen, fattade jag ingenting.
Snö.. massor av snö yrde runt bland träd och hus.. var kom det ifrån.. och varför?

Jag gläntar på dörren till framtiden.. vill att det som komma skall ska ske nu.
I skrivandets stund är det - 2 grader utomhus.. och hela + 21 inne.
Ska lägga in några fler vedträn innan det är dags att gå upp till ladgården och kela med de nyfödda små.
Igår fick jag pussar av både lamm och kalv.. är jag snäll kanske jag får några av M när han kommit hem. : )

Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på.
Klä er varmt och låt vinterdäcken sitta på ett tag till.. även om våren kämpar och pockar på vår uppmärksamhet.  : )


// Många kramar.. Christine


Imorn är det dags för final

Fredag..


Bibbidi babbidi boooo. 

Idag var det för mycket på jobbet att göra. Fy tusan.. var kom alla kunderna ifrån. Pust.. stånk.. stön.. det får sammanfatta dagen.. punkt slut.. pulsen stämplar ut.  : )

Imorgon jobbar jag och åker sen ut till ön för att fira storsyrran som fyller 30. Eller detta var väl inte riktigt rätt.. för i sånt fall hade jag själv varit 27.. vilket inte heller stämmer.. inte helt och hållet i alla fall. I passet står det 40.. men jag känner mig inte äldre än 27.. så då kan man väl få kalla sig 27 då.. ja om ingen annan säger emot förstås. : )Loreen.. rösta rösta rösta..  : )


Imorgon kväll är det också dags för årets Mello-final. Jag kommer ut rätt sent till syrrans firande så alla andra gratulanter har förmodligen redan hunnit gå hem. Men jag har fått en alldeles speciell inbjudan om att äta middag hos dom och sedan stanna kvar och se finalen i Schlager SM.  : )

När vinnaren är korad får jag snällt rulla ner till färjan och bege mig hem och sova några timmar.. för jag jobbar även söndan.

Nu ska jag runda av här och önskar därför Er en riktigt trevlig helg med det ni hittar på. Kör försiktigt.. klä er efter årstid och temp och inte efter modet.. var snälla mot varandra.. glöm inte bort Era nära och kära.. och ta ingen för givet för vem vet hur morgondagen ser ut.  ; )

Kram så länge.. Christine


Hoppande mungroddor

Onsdag..


Dagens blooper:

Idag när jag pratade med en kund som jag skulle skriva in i journalsystemet, kunden är en engelsktalande indier, ber jag först om hans First name.. skriver in det och skulle sen be om hans Last name. Men.. det som kommer ur min mun var istället " and what is your afternoon, please..? "

Båda skrattade gott när vi insåg vad jag just sagt. Jag fattar inte var jag fick det ifrån. Det var i.o.f.s. eftermiddag vid tillfället.. men come on.. pull yourself together woman.  : )

Jobbet det rullar på. Även om det är hiskeligt mycket att göra nästa hela tiden.. så är det ändå riktigt trivsamt och glatt bland oss som kämpar på.. vilket känns hiiiiimla skönt. Me happy.  : )

M är i skrivandets stund nere på kurs i Norrköping. Återkommer till stan imorn eftermiddag men då blir det raka spåret till den andra kurs han genomför samtidigt. Så no kisses and no hugs for a while.. unfortunately. : )

Imorn är jag ledig.. ska först hem till Farsgubben och hälsa på hos honom och hanses käresta K. Då det är litet knas i schemat imorn så har jag också erbjudit mig att hoppa in och jobba några timmar för att avlasta de som imorn sliter svett.  : )

Nää.. nu är det strax dags att hoppa ner under täcket. Ensamt.. kallt.. trist.. inte alls samma sak som när man har M tätt intill.. varm som en kakelugn.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt och får en tillika trevlig fortsättning på den.

// Många kramar.. ChristineRomme.. helt betagen av Romme

Söndag..


Denna helg var jag fri från arbetsplikt. Jag for upp till M på gården så snart jag vinkat trevlig helg till kollegorna som var kvar.  : )

M och jag satte klockan på 06:00 på lördag morgon. Planen för dagen var en tripp upp till Romme  http://www.rommealpin.se/ och deras skidanläggning de har där. Solen strålade på den klarblå himlen som fanns ovan våra huvuden. Knappt någon vind och trevliga vägar att köra på. Ja.. allt blev bara så himla bra så jag längtar tills vi kan åka upp dit igen.  : )På väg upp i första 6-stolsliften.M får posera framför dalen som finns långt där nere bakom hans rygg.Ahlgrens bilar såldes vid korv- och hamburgergrillen uti i backen.Otroligt trevliga backar.. 23 öppna.. så många att välja bland.M på solterassen vid toppstugan upp på fjället.Övar balansen i uppförsbackarna i en av ankarliftarna upp mot toppen.Riktigt sköna pjäxor.. inte alls ont av dom eller klumpiga att gå i.Dessa blev överflödiga idag.. de Polariserande solbrillorna räckte gott.Jag och M pusta ut för en stund i solen.Många av backarna gick rakt under stolliftarna.Sportlov.. sol.. blå himmel.. 7 grader varmt.. perfekt för köbildning vid liftarna.Rätt fränt att ha dom svischande ovan huvudet.. men tänk om något skulle falla ner.En av de istäckta sjöarna på väg hem.. vi såg folk som pimpla på 6 av dom.


M är nu tillbaka på kursen och utbildningen han ska delta i. Både som elev och sedan som kursledare/föreläsare för andra. Hoppas de här två veckorna går snabbt förbi. Att jobbet flyter på bra för min del.. och att Ms föreläsningar går som smort.  : )

Jag stack ut till ön och hälsade på öborna på vägen hem från M. Solen sken härligt även idag och jag hann med samtliga hushåll innan det var dags att tänka på refrängen. Bra ladda upp inför nästa veckas 6-dagars arbetspass. Min lediga dag kommer jag åka ut till ön igen.. för då ska jag och syskonbarnen pyssla ihop både det ena och andra. Båda mina systrar fyller nämligen år i dagarna som nu kommer.  : )

Nu är det dags att stänga ner här. Slappa och stänga av hjärnkontoret för idag. Om en stund är det väl också dags att krypa ner under täcket och drömma drömmar om hur jag önskar livet framöver kommer att bli. Hoppas hoppas hoppas.  : ) 

Sov gott på er och hoppas ni får en fin start på nästa vecka.

// Kram så länge.. Christine

snarr i magen och blicken inställd mot Romme

Torsdag..


Godisbegäret sitter i.. och nope.. inga bullar i ugnen.. bara motorn som går på högvarv.  : )

M sliter med sitt kursande och jag sliter med kollegorna här på jobbet. Det tar aldrig slut på alla måsten. Så fort man kommit igenom en hög.. dimper brevbäraren in med en ny.  : )


 
 


Soligt ska det bli enligt tidningarna i helgen vilket jag tycker låter som en himla bra idé.  : )

M är så där sugen på att bila 2,5 - 3 timmar upp till backarna i Romme.. medan jag tycker att Kungsberget har vi ju redan sett en gång även om det bara tog 1,5 timme att köra dit. Jag får väl klia M lite extra på ryggen.. bädda ner han i baksätet på bilen.. sjunga vaggvisor för honom.. och sen väcka honom med en puss på pannan när vi anlänt till skidanläggningen. Borde funka... annars kan vi lika gärna stanna hemma och åka stjärtlapp nedför gårdsbacken istället.  : )

Nu är strax fika slut så måste ila igen. Var rädda om er och om varandra så klart.

// Kram så länge.. Christine


RSS 2.0