Solig dag i Öregrund

Tisdag..


M gjorde en smarrig middag på måndagkvällen. Till detta drack vi lite rött.. Shiraz Monastier heter sorten men den går tyvärr inte att köpa på Systemet upptäckte vi idag. Vi fick boxen av Ms mamma som fått den av en vän.. men då hon inte själv dricker rött så gav hon lådan vidare till oss. Tackar och niger för det.  : )

 



Idag tisdag tog vi en rejäl sovmorgon. Efter det var det frukost och sen satte vi oss i bilen för en tur till Öregrund. Jag har inte varit dit innan.. M har det dock.. och fy tusan vilken trevlig hamnstad det var. Jag stormös varje steg jag tog. Kanske berodde det på att jag hade M vid min sida.. eller på grund av vädret.  : )
 




På måndagkvällen tog vi oss en cykeltur runt byn vilket kändes vansinnigt skönt. Kvällssolen sken och vindstilla var det.. så det var bara till att trampa på och njuta av stunden. 




Både måndag och tisdag har det varit riktigt härligt somrigt väder. Både dag som kväll. Vi sitter ute på altanen på kvällarna och njuter av fågelkvitter.. lövens dans i den milda svala fläkt som passerar förbi. Tänk om sommarens alla dagar var så här.. det vore någonting.  : )





Vi väntar fortfarande på rödlök.. scharlottenlök.. morötter.. men istället har vi redan kunnat skörda persilja.. dill.. ruccola.. basilika och huvudsallad. Smakar smaskens i salladen.  : )





Ja så idag tog vi då bilen till Öregrund vilket jag tyckte var en himla charmig plats på jorden. Hit kommer jag nog återkomma snart igen.  : )





M gick före och visade vägen då han nästan kände igen varenda gatusten sedan sist han var här för si så där 5-7 år sedan. Vi köpte varsin våffla med glass och satte oss nere vid hamnen. Efter det beställde vi varsin kaffe.. M tog en dubbel Machiato och jag en Cappucino. Gott kaffe i maskinen förgylde vår dag.  : )





När vi surplat upp sista droppen gick vi bryggspången bort till andra sidan bukten. Otroligt mysiga hus som finns här. Gammladags skärgådshus många målade i vaniljvitt med spröjs och takaltaner. Vackert vackert. 





Flera av båtarna som låg förtöjda i hamnen gav skugga åt de fiskarna som fanns där. Stora som små låg de och guppade i det svala kalla för att snabbt simma ut i solen och sedan snabbt tillbaka.
 





M såg många fina båtar han gärna skulle ha själv. Jag är mer en landmänniska än sjömänniska.. men visst.. jag är inte heller omöjlig att ändra på mig. Gäller bara att rätt person och med rätt argument lägger upp idén för mig.  : )






Som många vet om så tycker jag inte om att hamna framför kameran.. bakom är en helt annan sak. Om detta beror på dålig självbild eller att jag bara är kritiskt pedant vad gäller form.. färg.. beskäring och hur folk utan mertanke använder sina minnesmaskiner.. det låter jag vara osagt.  : )
 





Uteserveringen på
restaurang Jakten vi satte oss på var himla skön. Takmarkis.. bekväma stolar.. gott kaffe i kopparna.. och svala sköna brisar från sjön.. vad mer kan man begära.  : )





På väg hem körde vi förbi en redan överkör katt som låg på vägen utanför en tomt. Förmodligen var det där han bodde också fast vad vet jag. Det är i alla fall första gången jag sett en katt mista livet på ett sånt brutalt sätt. Hoppas det är den sista gången också. Stackars katt.. och stackars ägarna när de upptäcker honom där.  : (





Ja idag blev en himla fin dag. Nu sitter jag i soffan.. mätt och belåten efter en himla god middag.. och en underbar sommardag. Bara Allsång på Skansen som saknas. Men vi får tyvärr inte in ettan.. tvåan eller fyran för tillfället. Hade annars varit kul att se Måns premiärstyra skutan ikväll.





Jag har apropå ingenting åkt på en lättare förkylning. Den har satt sig på rösten men annars känner jag mig inte det minsta sjuk. Låter bara som jag varit på Hultsfredfestival och hinkat alko i minst en vecka.. vilket inte stämmer.. för jag lever livet lugn och skönt uppe på Gården.  : )





Imorgon onsdag ska vi åka upp till min biopappa G och hans käresta K uppe på deras landställe. Jag hoppas vädret blir lika som idag för då är jag säker på att det blir en toppendag även då.  : )






Nu ska jag avrunda här och se vad tv:n och M har att erbjuda. Ikväll blir det ingen cykeltur ner till sjön för energistapeln är p.g.a. det varma vädret lite under 50%. Planen var annars att trampa ner dit och "låna" med sig några näckrosor hem och lägga i dammen. Fast jag vet inte hur det är med det. Har nämligen fått för mig att de kanske är fridlysta de små rackarna.. och är det så gäller det att smyga sig fram på grusvägen.. och trippa på tå ut på bryggan.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Glöm inte säkerhetsbältet när ni är ute och kör. Var försiktiga i solen och var där måttligt. Mitt tips är att smörja in er med
Brun utan Sol.. så slipper ni pressa och riskera sjukdom och skrynklig hud. Vi är trots allt Nordbor och inte Afrikaner.. så var försiktiga.. snart är vi ändå blekfisar i snön igen.  : )

// Kram Christine


En sväng till Thuns med Corvetten

Söndag och måndag..


På söndan tapetserade vi klart sovrummet.. hittade en bra butik för dammprylar med stooora guldfiskar och annat skoj. Golvet är nu inhandlat för sovrummet också så det blir till att lägga det på tisdag eller onsdag. Man får inte stressa.. menar då vi har semester nu.  : )





På måndan tog vi en tur med Corvetten bort till Thuns fyndvaruhus http://www.thuns.se/ . Fotona nedan är från färden och när vi stannade kvar ute i solen för en fika.





Blommorna byter av varandra i rabatterna runt husen ju mer dagarna går på året. Det finns alltid något nytt att föreviga med minnesmaskinen.





Idag måndag har solen skinit från morgonstund. Blå himmel och små vita fluffiga moln. Just som man vill ha det när man är ledig. Fräknarna frodas.  : )





Fingerborgblommorna är hjärtligt välkomna till oss. En av mina favoriter från jag var liten tös.





Det röda teglet på väggen vid Thuns lyste upp vackert när solen snuddade vid dess yta.





Jag vill passa på att uppmana alla som håller på med dejting.. föregå inte med Falsk marknadsföring i början. För börjar ni sedan vara som ni brukar efter att månader har gått.. kan den ni lärt känna och kanske fått fast på kroken få sig en smärre chock.  : )





Ms lilla söta pryl jag under inga som helst omständigheter kommer få ratta. Inte ens om det gällde liv och död för hans del. Detta är hans bil.. och bara han ska köra den.. Basta.  : )





Rolig skylt som finns vid uteserveringen vid Thuns. M vill nu hänga
upp en liknande skylt här hos oss. : )





Bilen är riktigt trevlig att färdas fram i. Enda nackdelen är att man ser ut som ett trassel i skallen när man ska kliva ur sen.  : )





Idag blev det varsin kopp kaffe.. M tog en chokladboll och jag tog en bit citrontårtkaka med kräm och russin uppepå.





Ms renrasiga lurviga värmer gott om vintern.  : )





Ska bli spännande att se hur den här ser ut utslagen. Jag lär ligga i gräset även då med kameran i högsta hugg.





Nu pockar M på min uppmärksamhet. Ivrig att hitta på något innan han annars somnar på soffan. Då solen värmer gott utanför ska jag nog gå en sväng.. och försöka få med mig honom på det.  : )

Hoppas ni får en bra start på denna vecka.

// Kram så länge.. Christine


Sista våden uppe.. pust

Lördag..


Idag fortsatte vi med tapetseringen av sista rummet.. det som skall bli vårt sovrum i stugan. Första halvan vi satte upp igår hade gått rätt smidigt fram.. men denna sista delen blev bökigare.. varför vet jag inte. Kanske berodde det på väggarnas ojämnheter.. vad vet jag.  : ) 





Imorn bär det av in till stan. Där ska vi köpa golv som skall läggas in i sovrummet. Blir samma sort.. mörk brunt trägolv.. som i resten av huset.. ja förutom i vardagsrummet där vi bestämt att behålla det gamla och välbevarade som låg där sedan start.

Vi ska åka förbi en djuraffär som säljer Dammprylar.. Koikarpar.. guldfiskar.. näckrosor och annat. Vi ska fråga oss för vad som gäller om vi vill släppa ner Guppisar i dammen nästa sommar. Bra att reka i förväg så vet vi vad som sen gäller.  : )





Jag ska imorn också se om en affär här i stan har kvar en gigantiskt stor Hårddisk de annonserar om där jag kan lagra bilder och annat i. Vore lite trist om datorn skulle krascha och de bilder jag gillar då går upp i rök. Hårddisken var nedsatt i pris.. så jag ska dit och se vad det är för sort.. billigt skräp eller kvalitétsvara till bra pris.  : )





Sen har den luftmadrass vi tillsvidare sover på gått sönder. Vi fick den utbytt för en månad sen ungefär.. och fram tills inatt har den hållit luften bra och vi har varit nöjda och glada mot den vi köpte tidigare i år som bara blev mjuk på slutet. Den här bara small till under där M låg och sov. Det var sömmen i mitten mellan två uppbullningar som släppte så det blev en stor korvbulle i madrassen. Går inte att ligga på den då man rullar av den p.g.a. dess form. Så imorn får vi åka tillbaka till JYSK.. igen.. och be dom byta ut denna till en som kanske håller lite längre än dessa två gjort.





Min paj blev ju så attans smarrig att jag tänkte lägga ut receptet här för den som är sugen att baka något gott.

Stinas rabarber och päronpaj

750 gram rabarber
3 päron
1 msk flytande honung
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
3 dl cornflakes
200 gram smör
2 msk socker

Sätt gungen på 225 grader.

Hacka rabarbern i små tärningar. Skär ner päronen i halva tunna skivor. Blanda i en stor ugnsform. Häll över honungen och strö över kanelen. Skiva ner smöret i bitar i en bunke och lägg i mjöl, cornflakes, socker och smör. Knåda ihop allt med händerna tills degen blir lagom smulig. Lägg sedan på smuldegen ovan frukten i ugnsformen.

När ugnen är varm sätter ni in ugnsformen och ställer klockan på 25 minuter. Tag ut pajen och känn med efter att smuldegen blivit krispigt hård. Serveras med vaniljglass. 

Bon apetit.. och frukten kan så klart bytas ut till annan frukt om man så önskar.  : )

Nu ska jag se om M behöver tas om hand på något sätt. Han är lite krasslig sen ett par dagar tillbaka.. och när killar/män är det kan de lätt bli lite extra kinkiga och hjälplösa av sig.  ; )

M såg just vad jag skrev om "killar/män".. gav mig en kommentar och ett löfte på "- Vi ska se när du blir sjuk". Jag skrev ju bra vad alla vet.. i alla fall halva jordens befolkning.. vi tjejer/kvinnor menar jag.  ; )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.

// Kram Christine 

Midsommarafton m.m

Söndag till Fredag..

Snart har första veckan av mina fyra semesterveckor passerat. Det har varit sol.. regn.. vind och massor av mygg stundvis.  : )

Vi fick besök av Farsgubben G och hanses käresta K. Det blev en fin dag av rundvisning.. fika och massor av prat och skratt. Sätter man ihop Ms pappa G och min pappa så finns det inga gränser för vad som sägs eller skämtas om. : ) 

Vi åkte hem till Ms vänner P och E med barn. Grillning och massa bus med barnen för min del.. medan M var social och vuxen och ägnade sig åt konversation med värdparet.  : )

Jag bakade en smarrig rabarber-päron paj och tog med till grillningen. Det var första gången jag gjorde den och den gick hem hos alla. Stor blev den också så jag kunde bjuda även Farsgubben.. K och Ms mamma A-C på resterna av den dagen efter. Varför vi hade resterna med oss hem berodde inte på snålhet utan på att värdparet skulle resa bort och hade då inte en chans att hinna äta upp allt innan dess. Kände mig tvungen att förklara då vi bjöd på den hemma här dagen efter. : )

Sen har vi anlagt en damm på tomten. Bilden nedan togs ikväll av M och skärpan är inte den bästa. Menar p.g.a. mörkret och inte Ms hand med kameran.  : )

Den är inte färdig helt än.. så jag återkommer med fler bilder när den är det.





























Ja som ni ser blev det titt under motorhuven på Corvetten.. smultronplock i vägkanten.. kvällsdimma på kvällen.. midsommarafton med sill.. inlagdströmming.. gott kött på grillen och flaggan i topp.

Jag gick ut en sväng med "valpen" som nu hunnit bli sex månader. Hon är stor som ett hus redan.. men väldigt charmig och go. Skällde i och för sig ut farsgubben och K vilket inte var så bra.. men vi får hoppas på att det var för att de aldrig setts innan.

Ja nu sitter jag i soffan på Midsommaraftonskväll. Har ätit mig mätt på dagen så jag rullade skogsvägen hem till stugan. Kanske är det allt jag stoppat i mig tidigare idag som gör att magen just nu känns öm och lite svidig.. eller så vill den bara ha påfyllning igen. Får gå ut i köket och öppna kylskåpsdörren. Kanske får jag svar där på vad som gäller.  : )

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg. Kör försiktigt och var snälla mot varandra. Ta inte dina närmsta eller vänner för den delen heller för givet. Man måste ge och ta.. men också lämna utrymme. Vara snäll och tänka på andra än bara en själv. Skulle flera tänka så.. skulle världen bli lite vackrare.. det är jag övertygad om.. Peace Love and Understanding.  : ) 

// Kram så länge.. Christine

Änterligen Sommarlooooov

Fredag och Lördag..


På fredan jobbade jag 11-20.. och det blev en rätt så ok dag att jobba.

Då det är min näst sista dag att jobba på fyra veckor.. var jag sprudlande sprallig och livet lekte.  : )




Idag lördag jobbar jag 10-17 och åker sen upp till M på Gården.

Imorgon blir det dammbygge på tomten. M ringde just och sa att han köpt grejjor på Bauhaus som vi har att ta hand om imorn då.

Kanske kommer mamsen upp också.. med sin käreste R.. annars blir det mest koppla av.. fixa i trädgården.. planera nästa växt- och blominköp och bara vara.  : )

På måndag ska Ms pappa köre ner till Ms syster och hämta hem deras 6 månaders Rottweilervalp.. en tik.. och såååå söt när jag såg hennes sist för några veckor sedan. Det blir att de tillsammans med oss kommer ta hand om den tills vidare. Jag har redan två namn att ge henne om nu inte mamman redan bestämt ett.. Hedda eller Wilma.. det är i alla fall mina förslag.  : )

NU har jag inte tid mer att skriva. Ska börja runda av de sista skälvande minutrarna här innan det är dags att säga hej då till min kollega som stänger butiken idag.

Jag vet inte hur ofta jag kommer gå in här och uppdatera vad som hänt.. men något blir det i alla fall. Passar på att önska mina läsare en riktigt trevlig och solig sommar. Glöm inte Mygga från apoteket.. kan vara bra när de små rackarna kommer fram och är ute efter blod.  : )

// Kram så länge.. Christine

Klättring och tvillingbus

Torsdag..


Oj oj oj vilken dag det varit idag.  : )

Klockan ringde 8:30.. upp efter en rätt så ok natt av sömn och vila. Frukost bestående av en kopp het Java samt tre små smörgåsar bredda med leverpastej fullproppad med järn och annat nyttigt i.





Klockan 9:45 gick jag ut genom dörren och ner till bilen. Startar min lilla KIA och börjar färden ut till V-holm. Där går jag ut på kajen i väntan på stora E som ska anlända med färjan från ön. Vi ska nämligen iväg och klättra idag.

På vägen dit svänger vi förbi hennes tandis vid DS där hon ska fixa till sin nya tandställning som skaver bak i kinden av den trådände som sticker ut onödigt långt. Snipp snapp så var det onda borta, men tandis råka även få loss det bakersta fästet, så E får åka dit snart igen för att få det på plats igen.





Vi kommer sen fram till Solna Klättercenter vid halv tolv. E får på sig utrustningen och sen bär det upp på väggarna. En efter en kämpar hon sig upp för.. och när klockan närmar sig halv två har hon hunnit med hela tio leder.. all the way up. 

Mycket bra jobbat E.. jag är mycket stolt över din insats idag. Förmodligen brås du på mig men det säger vi inte till de andra för då lär de fasa för när du kommer boka in ditt första Tandemhopp.  : )





Efter klättringen skulle vi åka till café Sjöstugan nere vid Brunsvikens norra strand. Men vi hinner bara runda byggnaden klättringen håller hus i så ser jag en liten söt hund irra runt.. till synes utan matte/husse. Jag ser mig snabbt omkring.. finns det någon som verkar höra ihop med hunden. Nä.. ingen av de få människor i närheten gör någon notis om den utan bara passerar förbi.

Jag stannar därför snabbt bilen. E och jag hoppar ur. Vi börjar locka på den och hoppas att den inte ska skrämt springa sin väg. Den närmar sig oss där vi sitter på huk och gör oss så vänligt sinnade vi bara kan. Rätt som det är tvärnitar hunden och ger sig ut i vägen istället. Jag börjar locka på den än mer ivrigt då det kommer bilar från ena hållet.. den kommer mot mig igen och jag grabbar snabbt tag i den.





Så liten och söt.. tror det är en kolafärgad dvärgpudel.. kort välvårdad sommartrimmad päls så den är lockig och go som ett får. Den pussar mig och verkar tycka att det är ok att vara i min famn för en stund. Vi skriver upp gatans adress.. sätter oss i bilen igen.. E får ha hunden i sitt knä medan jag kör.. och så tar vi oss så snabbt vi bara kan mot närmsta Polisstation och går in till receptionen.

När det blir min tur så upplyser jag dom om mitt ärende.. en poliskvinna kommer ut genom en dörr vid sidan om disken.. jag räcker över den lilla söta till henne.. går tillbaka till disken.. uppger mitt namn och telefonnummer och ser att samtliga kvinnliga konstaplar nu omringat den lilla hunden och ler brett och gnyr som om det vore en nyfödd bebis.. Åååååhhhhh... meeen vad söööööt.. haledosingen då.. men såååå sööööööt du kan vara då.. gulle gulle gull.  : )





E döpte hunden till Alfons.. vi vet ju förstås inte om han heter det på riktigt.. men det passade honom på något sätt. Jag hoppas att han var chippad så att de hittar ut vem hans ägare är. Eller vem som tappat bort honom så han kommer tillrätta igen.

För en ynka sekund fick jag idén att ta med honom ut till mamma. Jag är säker på att hon hade smält för honom som E och jag gjorde på den korta stund vi fick stifta bekantskap med honom. Men direkt efter kom samvetet.. hade det varit Flurr hade jag varit utom mig av oro om det var han som försvunnit och jag inte visste var han var eller vem som hade honom hos sig. Så Polisstation blev det och nu i efterhand hoppas jag bara att han redan nu är hemma hos sin familj igen.  : )





Efter detta var det hög tid att åka till café Sjöstugan. Vi parkerade bilen på gatan och gick den slingrande grusvägen ner till vattnet. Vi trängde oss elegant och snabbt förbi ett stort sällskap med kvinnor som inte kunde bestämma sig för om de skulle äta eller fika där. Jag tänkte bara att detta kommer ta tid för alla kacklande fruntimmer så svisch så var vi förbi och beställde en kopp kaffe.. två vaniljbullar och en kall dryck till E. 

Vi satte oss i solen på en bänk mot husväggen. Mumsade i oss det som fanns framför oss och tittade på folk och fä. Fåglarna flög ovanför våra huvuden.. små och stora. Mest var vi rädda för att de stora skulle utföra sina behov som då skulle falla ner som missiler i håret på oss.. men vi klarade oss tack och lov.  : )





När vi var klara med fikan gick vi tillbaka till bilen och körde ut mot V-holm igen. Färjan hölls just på att fyllas på av bilar så det vara bara till att köra rakt på. Framme på ön plockade vi upp mamma och sen lämnade vi av henne och den stora tavlan jag tidigare målat hemma hos lillsyrran. Tänkte att den skulle passa hos dom på en av de stora vitmålade väggar som finns där.





E och jag åkte bort till tvillingarnas dagis. Det var två stora leenden som mötta mig när jag knackade på fönsterrutan. Tiiiin.. och sen fick de order av mig att springa bort till deras kläder och E som gått runt huset och in genom entren. Vi slängde in ungar och vagn i bilen och körde sen hem till huset. Av med vagnen men så ville pojkarna åka en tur till med bilen så då blev det så också.  : )





När vi kört klart var det dags att gå upp till huset och laga dom middag. Efter vi ätit gick vi ut och lekte på tomten.. krattade bort kottar och byggde på deras kojja.. kastade över den stora tygfreesben till grannen med flit för att få en anledning att gå över till dom.. åt vattenmelon och vattnade blommorna i rabatten.





Ja det blev en härlig dag med både stora E som var otroligt duktig och stark i nyporna på klättringen idag.. och sen allt bus med tvillingarna. När klockan närmade sig sju körde jag hem E och sen mamma innan jag åkte ner till 19:10 färjan som skulle ta mig över till V-holm igen.





Nu sitter jag hemma i soffan.. har just gjort mig en kopp Cappuccino och brett mig några smörgåsar att fylla magen med då den börjat kurra igen. Märkligt då jag redan ätit middag för idag. I och för sig var portionen liten och ingen direkt lunch.. så då får väl magen kurra på då.  : )

Näåå.. nu ska jag glo lite på tv:n innan det blir dags att sova för natten. Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt.. för det har i alla fall jag haft.  : )

// Kram Christine


Räknar ner timmarna till mitt sommarlov startar

Tisdag och Onsdag..


Jobbade tisdag till stängning och sent blev det. Jag var inte hemma förrän strax innan nio så det blev en lång dag med tanke på att jag klivit upp innan sju.. ner till tvättstugan.. diska rent.. iväg till KS och lämna blodprov.. sen jobba 11-20:30.

Idag onsdag jobbade jag 9-18 men stannade kvar en stund i SKHLM och gick in på Cubus 30% REA på allt de hade idag. Jag hittade två fynd.. en att behålla.. en att ge bort.. himla bra fördelning.  : )





Imorn torsdag blir det ut till V-holm och hämta upp äldsta syskontöden E. Vi ska till Solna Klättercenter och kämpa på uppför väggarna för en stund. Sen åker vi ut till ön och hämtar hem tvillingarna. Kanske följer mamsen med.. behövs nog för när vilddjuren helt löper amok kan man inte annat göra än att sätta sig i ett hörn och ta skydd bakom stora mjuka kuddar.  : )

Nu på sena kvällen har jag varit riktigt flitig och skickat iväg fem intresseanmälan lite hit och dit. Håller tummarna och hoppas att någon nappar. Det kan ju inte blir mer än ett Nej.. eller fem Nej blir det ju.. så det är bara att vänta och se.  : )

Nää.. nu är det dags att sova för kvällen. Jag skrev en längre Blogg idag men hade låtit datorn vara för en stund, och då försvann allt när annars tanken var att Enter-knappen skulle publicera det. Och då jag nu blivit grusig i ögonen blir det kortare idag och får köra en mer detaljerad text en annan dag istället.  : )

På lördag efter sista arbetspasset börjar änterligen mitt sommarlov.. fyra veckor av lugn och ro. Ja det lär bli en hel del nöjen också.. men främst att bara vara. Träffa nära och kära och bättra på fräknarna i ansiktet mitt.  : )

// Sov gott och kram så länge.. Christine


Mera bilder

Torsdag till Måndag..


På torsdan jobbade jag som vanligt. Idag.. fyra dagar senare kommer jag inte ihåg något av den dagen.. märkligt men sant.. inte ens mellan vilka timmar jag hade min tjänstgöring.  : )





Fredag jobbade jag till 17 och åkte sen direkt upp till M på Gården. Jag hade sett fram mot den här helgen av flera anledningar.. men främst att få vara ledig två dagar och koppla av skann för en stund.  : )

Det vankades kalas för tvillingarna på lördan och senare på kvällen grillning hos vänner till M med westerntema. Det blev runt 70 personer som var bjudna.. stora och små.. så det blev med andra ord en härlig röra trevligt folk som umgick för många timmar fram.  : )





På söndan köpte jag hem massor med blommor som jag planterade i en av hörnen på tomten.. intill gärdsgårds-staketet. Det blev riktigt fint och jag är inte färdig än.  : )

Antingen fyller jag på med kryddväxter eller så ska vi sätta ner en liten damm som fåglarna kan bada och dricka ur. Tanken jag har är att göra det lite som min mormor och morfar hade det på sitt landställe, i Söra. Där fanns en syrénberså.. fågelbad.. gammaldags blommor.. ja det var en plats man längtade tillbaka till så fort man klev utanför tomtgränsen.  





Jag frågade på söndag förmiddagen Ms pappa G om råd med bevattning av alla blommor som nu finns på tomten. Hux flux efter ett par timmar så hade han ställt en stor vattentank med kran och allt och med ett badkar framtill bredvid parkeringen. Uppfyllt och klart.. bara till att hämta vattenkannan och ge blommorna lite Aqua.  : )





Idag måndag jobbade jag 10-19.. blev rätt lagom lugnt och bra flyt. Fixade lite inför semestrarna som snart tar sin början. Ska bli himla skönt att slippa tänka glasögon på ett tag.. himla skönt.. himla.. himla.. skönt.  : )





Myggorna är bitska i år. Det käns verkligen när de borrar in sina gaddar i huden på en. Det sticker till som om man vore i slagsmål med en stilettbeväpnad övertänd pundare. Sen är de envisa också. Det räcker inte med att försöka vifta bort dom med handen och hoppas på att de fattar vinken..

- Du är inte välkommen här!
- Stick!
- Men försvinna då!!!

Nope.. de svärmar omkring mig och trotsar solen.. det heta kvicksilvret i tempen.. klockans timmar runt lunchtid. Och jag som trodde att de bara kom fram om kvällen. Kli.. kli.. fy tusan vad det kliar.  : (





Imorn är det jobb igen. Innan dess ska jag på morgonen försöka hinna med tvättning.. städning.. skicka iväg några mail.. lämna blodprov på KS.. och lite till. Så det blir till att sätta klockan på ringning lagom till tuppen gal om jag ska hinna med allt.  : )





Vad som sker på semestern är inte bestämt än.. det finns dock många idéer och tankar men det blir nog mest att bara ha det stillsamt och skönt. Att njuta av lugnet.. tystnaden.. värmen.. ljuset.. sovmornar.. sena kvällar.. glass i stora lass.. kalla drycker och mycket skratt.  : )





Nää.. nu är det hög tid att runda av här för kvällen. Ska ringa M innan det blir dags att krypa ner under täcket. Jobba flitigt.. sova gott om natten.. så blir det snart helg igen. Älskade efterlängtade helg.. tycker om dig nästan lika mycket som jag tycker om M.. fast bara nästan.  ♥

// Kram så länge.. Christine


Helg på gården med vänner och får

Lördag till Onsdag..


På lördag jobbade jag 10-17.. åkte sen hem och förberedde morgondagens jobb.. läs söndag.. och grillning efter det hemma hos vänner till M och senare på kvällen att köra upp till Gården.





Efter en god och trevlig kväll i glada vänners lag hoppade M in i Corvetten och jag i min lilla KIA och sen begav vi oss norröver på rad. Jag var galet trött i ögonen när vi körde på sena kvällen. Tror mest det berodde på min 6-dagars arbetsvecka som änterligen var över för denna gång. Har nog aldrig kört så långsamt på en nästintill tom väg som jag gjorde då. 





Måndagen hade jag tagit ledigt så nu väntade två dagar av vila och massor av frisk luft. På eftermiddagen kom samma vänner vi besökt kvällen innan hem till M. Vi fikade.. grillade och spelade Kubb. Det blev en ritkigt go kväll även denna dag.





På vägen bort mot ms föräldrars hus såg vi en liten orm som just blivit tilltryck under en bil som passerat på grusvägen. En snok beslutade vi oss för att det var p.g.a de gula fläckar den hade i nacken men ville inte ta i den för det. Man kan nog aldrig lita helt på djur och natur.. för det finns många Copy Cats där ute så bäst vara på den säkra sidan och låta den ligga för sig själv.  : )





På tisdagen hade jag min ordinarie lediga dag.. M jobbade dock.. och den avnjöt jag med grillkorv.. het sol som blev för mycket efter ett tag.. påtande i trädgårdslandet.. ett besök till Thuns fyndvaruhus.. en skål vaniljglass med lakritsflingor på.. lite skvallertidningar och den Nya trädgårdstidningen man kunde köpa med Expressen då. Bara 20 kronor men det var något enormt vad mycket tips och trevlig läsning den bjöd på.  : )





På kvällen igår.. läs tisdag.. stack M iväg och mötte upp sin vän som vi också grillat med två dar i rad för att jaga räv. De bommade denna kväll och tur var väl det för räven.  : )





Jag satt hemma i soffan.. i stugan.. under jakten och läste i skenet från golvlampan ur den trevliga trädgårdsbilagan. Jag kunde inte få nog av den och har nu också gjort en lång lista över gammaldags blommor jag vill plantera lite här och där på tomten. Det finns redan idag många blomsorter av den äldre sorten planterade av ms grönfingrade mamma.. men av blommor kan man aldrig få för mycket av så bara fiska upp plånboken ur byxfickan och kavla upp ärmarna. Här ska det jordas ner händer och knän.  : ) 





Idag onsdag jobbade jag 10-19 och dagen gick rätt snabbt förbi. Jag blev lite sne på situationen en sväng mitt på dagen. Kände att det är några bitar som jag gärna vill ska hamna på lämplig plats och så snart det bara går. Jag har ibland dåligt tålamod och risken för att jag då börjar känna What ever om saker och ting ökar då och rubbar min fokus på framåt.

 



Imorgon torsdag jobbar jag stängningspasset. Efter det blir det direkt hem och äta och sen packa väskan inför helgen som sedan väntar. Som vanligt åker jag upp till Gården och umgås med M så nära jag bara kan och hinner med.  : )





På lördag är det sedan full fart med aktiviteter. Först blir det födelsedagsfirande av tvillingarna som fyller tre år. Tiden går fort och jag tycker inte det var länge sen vi var där och sjöng för dom sist. Ska bli riktigt skoj att träffa allihop.. men framför allt mina syskonbarn.. alla fyra.. myyys.  : )





När vi hurrat klart ska vi köra hem till några andra vänner till M. Då blir det grillning med westerntema och firande av vännens fru som fyller 40 år. Himla bra årgång på den frun måste jag säga.. samma som mig.. och då måste det vara den bästa så klart.  : )

Min outfit är nu klar även om jag fick lite hybris tidigare på dagen. Undrade vad tusan man tar på sig utan att det blir maskerad av hela alltet. Men.. jag hittade en söt röd/vit smårutig skjorta på lunchen.. sen hade jag resten hemma. Så det blir skjortan.. en beigebrun mockakjol figurvässad ner till knäna.. ett mörkblått nästan svart brett läderbälte åtdraget i midjan.. och svarta boots till det. Jag tror det blir kanon.. det kändes så i alla fall.  : )  





Ja sen blir det att någon av oss kör oss hem efter vi firat klart både liten och stor för denna dag. På söndan är jag ledig och ska se om jag lyckas locka upp min biopappa med sambo till oss. Måste ju visa var jag håller hus numera.  : )





Nu sitter jag hemma i soffan hos mig.. känner mig både trött och lite hungrig. Middag har jag redan ätit men det blev en liten sådan.. slarvmaja som jag är. Så kanske skulle jag bre mig en smörgås innan nattmössan dras ner över öronen.. för annars kanske magen kurrar högt och håller mig vaken till morgonen gryr.





De polariserande nya solbrillorna är väldans sköna att ha på när jag är ute och rattar KIA:n. Rekommenderas varmt till alla som kör mycket bil.. och tycker att solen ibland kan vara lite jobbig.





I fyrtio minuter av min färd mellan M och mig är det mesta jag ser utmed vägen som fotografiet ser ut ovan. Menar nu den norra delen av den ca 1,5 timme det tar att köra.. beror ju på dag och tid så klart.. men ligger man lagligt hela vägen så hamnar man ganska exakt på den tiden.

Rödmålade trähus.. stora Granny Smithfärgade gröna hagar.. kossor.. får.. blommor.. helt underbart och jag ser fram mot varje gång jag lämnar storstaden bakom mig och åker ut i detta stora tysta Gröna.  : )


// Kramar Christine


C ♥ M = Sant

Onsdag till Fredag..


Just nu mår jag så jäklars bra.. och det beror på M.. min härliga M. 

Laleh - Snö
http://www.youtube.com/watch?v=YYQWlRiXQKU


När jag befinner mig nere i storstan och jobbar längtar jag upp till Gården och allt som finns där uppe. Från de små rädisplantorna som nu vackert står i rad.. till de svajjande höga trädens virvlande sus och dans. Men mest av allt att vara nära M.. sträcka ut en hand så jag kan snudda vid honom.. då trivs jag som bäst.

M.. du gör mig glad.. får mig att le med hela kroppen.. längta till nästa gryning.. till nästa solnedgång. Du har skakat om min värld på ett possitivt mått. Du är som vattnet för blommor på äng.. som årorna för ekan.. du är balans och förstånd. Du kompleterar de sidor jag själv inte har.




Jag vill göra allt och ingenting med dig.. testa det jag ännu ej har prövat.. se platser jag inte visste fanns.. drömma mig bort med dig tätt intill.. för du finns alltid där.. i mina drömmar om natt och om dag.

Jag kan vara cool i din närhet.. svag eller vek. Ditt lugna naturliga sätt påverkar mig grundligt.. för varför oroa sig.. det kan inte gå mer än åt helvete.  : )





Laleh sjunger om snö
Jag sjunger om dig
Hon älskar det vita
Och jag älskar dig

♥ ♥ ♥


// Christine


RSS 2.0