Klättring och tvillingbus

Torsdag..


Oj oj oj vilken dag det varit idag.  : )

Klockan ringde 8:30.. upp efter en rätt så ok natt av sömn och vila. Frukost bestående av en kopp het Java samt tre små smörgåsar bredda med leverpastej fullproppad med järn och annat nyttigt i.

Klockan 9:45 gick jag ut genom dörren och ner till bilen. Startar min lilla KIA och börjar färden ut till V-holm. Där går jag ut på kajen i väntan på stora E som ska anlända med färjan från ön. Vi ska nämligen iväg och klättra idag.

På vägen dit svänger vi förbi hennes tandis vid DS där hon ska fixa till sin nya tandställning som skaver bak i kinden av den trådände som sticker ut onödigt långt. Snipp snapp så var det onda borta, men tandis råka även få loss det bakersta fästet, så E får åka dit snart igen för att få det på plats igen.

Vi kommer sen fram till Solna Klättercenter vid halv tolv. E får på sig utrustningen och sen bär det upp på väggarna. En efter en kämpar hon sig upp för.. och när klockan närmar sig halv två har hon hunnit med hela tio leder.. all the way up. 

Mycket bra jobbat E.. jag är mycket stolt över din insats idag. Förmodligen brås du på mig men det säger vi inte till de andra för då lär de fasa för när du kommer boka in ditt första Tandemhopp.  : )

Efter klättringen skulle vi åka till café Sjöstugan nere vid Brunsvikens norra strand. Men vi hinner bara runda byggnaden klättringen håller hus i så ser jag en liten söt hund irra runt.. till synes utan matte/husse. Jag ser mig snabbt omkring.. finns det någon som verkar höra ihop med hunden. Nä.. ingen av de få människor i närheten gör någon notis om den utan bara passerar förbi.

Jag stannar därför snabbt bilen. E och jag hoppar ur. Vi börjar locka på den och hoppas att den inte ska skrämt springa sin väg. Den närmar sig oss där vi sitter på huk och gör oss så vänligt sinnade vi bara kan. Rätt som det är tvärnitar hunden och ger sig ut i vägen istället. Jag börjar locka på den än mer ivrigt då det kommer bilar från ena hållet.. den kommer mot mig igen och jag grabbar snabbt tag i den.

Så liten och söt.. tror det är en kolafärgad dvärgpudel.. kort välvårdad sommartrimmad päls så den är lockig och go som ett får. Den pussar mig och verkar tycka att det är ok att vara i min famn för en stund. Vi skriver upp gatans adress.. sätter oss i bilen igen.. E får ha hunden i sitt knä medan jag kör.. och så tar vi oss så snabbt vi bara kan mot närmsta Polisstation och går in till receptionen.

När det blir min tur så upplyser jag dom om mitt ärende.. en poliskvinna kommer ut genom en dörr vid sidan om disken.. jag räcker över den lilla söta till henne.. går tillbaka till disken.. uppger mitt namn och telefonnummer och ser att samtliga kvinnliga konstaplar nu omringat den lilla hunden och ler brett och gnyr som om det vore en nyfödd bebis.. Åååååhhhhh... meeen vad söööööt.. haledosingen då.. men såååå sööööööt du kan vara då.. gulle gulle gull.  : )

E döpte hunden till Alfons.. vi vet ju förstås inte om han heter det på riktigt.. men det passade honom på något sätt. Jag hoppas att han var chippad så att de hittar ut vem hans ägare är. Eller vem som tappat bort honom så han kommer tillrätta igen.

För en ynka sekund fick jag idén att ta med honom ut till mamma. Jag är säker på att hon hade smält för honom som E och jag gjorde på den korta stund vi fick stifta bekantskap med honom. Men direkt efter kom samvetet.. hade det varit Flurr hade jag varit utom mig av oro om det var han som försvunnit och jag inte visste var han var eller vem som hade honom hos sig. Så Polisstation blev det och nu i efterhand hoppas jag bara att han redan nu är hemma hos sin familj igen.  : )

Efter detta var det hög tid att åka till café Sjöstugan. Vi parkerade bilen på gatan och gick den slingrande grusvägen ner till vattnet. Vi trängde oss elegant och snabbt förbi ett stort sällskap med kvinnor som inte kunde bestämma sig för om de skulle äta eller fika där. Jag tänkte bara att detta kommer ta tid för alla kacklande fruntimmer så svisch så var vi förbi och beställde en kopp kaffe.. två vaniljbullar och en kall dryck till E. 

Vi satte oss i solen på en bänk mot husväggen. Mumsade i oss det som fanns framför oss och tittade på folk och fä. Fåglarna flög ovanför våra huvuden.. små och stora. Mest var vi rädda för att de stora skulle utföra sina behov som då skulle falla ner som missiler i håret på oss.. men vi klarade oss tack och lov.  : )

När vi var klara med fikan gick vi tillbaka till bilen och körde ut mot V-holm igen. Färjan hölls just på att fyllas på av bilar så det vara bara till att köra rakt på. Framme på ön plockade vi upp mamma och sen lämnade vi av henne och den stora tavlan jag tidigare målat hemma hos lillsyrran. Tänkte att den skulle passa hos dom på en av de stora vitmålade väggar som finns där.

E och jag åkte bort till tvillingarnas dagis. Det var två stora leenden som mötta mig när jag knackade på fönsterrutan. Tiiiin.. och sen fick de order av mig att springa bort till deras kläder och E som gått runt huset och in genom entren. Vi slängde in ungar och vagn i bilen och körde sen hem till huset. Av med vagnen men så ville pojkarna åka en tur till med bilen så då blev det så också.  : )

När vi kört klart var det dags att gå upp till huset och laga dom middag. Efter vi ätit gick vi ut och lekte på tomten.. krattade bort kottar och byggde på deras kojja.. kastade över den stora tygfreesben till grannen med flit för att få en anledning att gå över till dom.. åt vattenmelon och vattnade blommorna i rabatten.

Ja det blev en härlig dag med både stora E som var otroligt duktig och stark i nyporna på klättringen idag.. och sen allt bus med tvillingarna. När klockan närmade sig sju körde jag hem E och sen mamma innan jag åkte ner till 19:10 färjan som skulle ta mig över till V-holm igen.

Nu sitter jag hemma i soffan.. har just gjort mig en kopp Cappuccino och brett mig några smörgåsar att fylla magen med då den börjat kurra igen. Märkligt då jag redan ätit middag för idag. I och för sig var portionen liten och ingen direkt lunch.. så då får väl magen kurra på då.  : )

Näåå.. nu ska jag glo lite på tv:n innan det blir dags att sova för natten. Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt.. för det har i alla fall jag haft.  : )

// Kram Christine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0