Någonstans mellan 17 och 87

Tisdag..

Ja så var det då dags att passera över tröskeln mellan 30 och 40.. år menar jag.  : )
Än så länge har inte jorden rämnat och inte heller har himlen ramlat ner.

40.. tänkt vad tiden går. När mina föräldrar var 40 tyckte man som liten tös att de var jäättegamla.. vuxna.. erfarna.. ja de hade levt en himla massa år och samlat på sig massor av minnen och ungar.

Men nu är jag själv där.. lika gammal.. och ser mig lätt över axeln. Jag äger ju ingen villa som dom gjorde då.. ingen sommarstuga.. ingen roddbåt och motorbåt.. är inte gift och har heller inga barn. Vad har jag gjort av mina år fram tills idag..? Ja det undrar jag med.. men ändå är jag mer nöjd och glad i Nuet än jag någonsin varit.  : )

Jag har bästa kärleksgoset man kan tänka sig.. menar M så klart.
Kärleksfulla och fina föräldrar och syskon med syskonbarn.
Goa och genomrakt snälla och härliga vänner runt omkring.
Svärföräldrar som den ena är underbar vid spisen och den andra fenomenal med att roa och underhålla.
Lugn och ro uppe vid Ms hus där jag slipper av all storstadssdamm jag annars samlar på mig här nere.

Jag fick en dum basill i hals och näsa i måndags i förra veckan och som hållit sig kvar än så länge.
Febern hade jag bara första dagen.. sen har det varit krax host fräs för hela slanten.
Orkade inte gå upp på fredagmorgon så jag stannade hemma på soffan nerkrupen under en varm filt.
Helgen var likadan men på söndan bet jag ihop för då kom Ms föräldrar till oss och grattade mig.. snälla som de är.
På måndan kände jag återigen att jag kommer inte orka mig igenom det åtta-timmarspass som annars skulle vara.. så jag stannade hemma även denna dag.
Förbannade hosta.. väck.. iväg med dig.. jag orkar inte mer.
Jag hostar ju så jag får träningsvärk i magen.. i sidorna.. i revbenen.. jäkligt onödigt.  : (

Idag tisdag tänkte jag att nu får det ändå vara nog.
Jag blir så less på att vara hemma så jag chansade och tog mig till jobbet idag.. arbetspasset är 11-20.

Nu sitter jag här.. några minuter innan åtta.. och inväntar tillfället att få dra ner gallret och åka hem.
Där väntar M på mig.. det blir nobelmiddag dagen till ära.. mer firar vi på söndag när hela tjocka släkten kommer upp till Gården. Det ska bli himla gott att se alla samlade åter igen.  : )

Nää.. nu ska jag förbereda stängning så jag får komma hem och vila halsen.
Ångrade lite på dagen att jag valt att jobba igen för jag har inte känt mig 100 %.. snarare 45.
Febern gjorde ett snabbesök i skallen min efter lunch men försvann ett tag efter det.
Som tröst på denna krassliga och jämna födelsedag fick jag tårta och paket av kollegorna som jag jobbade med idag.  : )

Usch jag avskyr verkligen att vara sjuk.. och har heller aldrig varit så krasslig sen jag börja jobba här i SKHLM.
Vet inte om det är all jäkt det ibland är gott om här.. eller om det drar in kalluft genom den ständigt öppna entren.. eller om det är den blandade kundkretsen som gör att det rör sg många olika sorters basiller på liten yta.. eller så är jag bara svag och vek.. står inte emot förkylningar när de kommer om höst och vår.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt.

// Kram på er så länge.. Christine


Första advent 2011

Lördag morgon..


Hostandet väckte mig tidigt denna morgon
Än ligger M varmt och gott kvar under täcket
Jag har diskat bort gårdagens fat och glas
Brasan sprakar vackert några få meter bort.

Sakta vaknar solen till liv igen
Sträcker på sig och gör sig redo för ännu en dag
Jag hoppas få sällskap av den på vår väg in till stan om någon timme eller två
Där ska handlas saker till både lussebak och en stor smarrig tårta till morgondagen.

Mina små bevingade vänner som kommer hit och äter sig mätta på frön
Ska snart stå på kanten till fröstationer åter fulla till bredden
Igår hade de redan gått och lagt sig när jag kom upp till stugan
Så idag blir ett kärt återseende igen.

Men nu är det dags att göra mig en kopp välgörande te och några smörgåsar till
Ingen idé att vänta på M då hans frukost brukar bestå av kaffe och en prilla snus
Om orken finns ska jag nog rensa upp lite på tomten idag innan snön faller ner
För sen är det kört och blir liggandes till våren gör oss efterlängtat sällskap igen.

// Kram och trevlig första adventshelg på er alla.. Christine


Snurvlandet fortsätter men glad ändå

Torsdag..


Hej hå.. hej hå.. jag från min gruva går.. trallallallallallalla trallallallallalla lalaaaaaaaa.  : )

Igår mötte jag upp min vän S vid Gullis innan vi for vidare till Gandhi på Katarina Bangata 47 inne i stan. De har så jäklars god Indisk mat.. gott nanbröd och trevlig personal. Innan vi klev ur bilen överräckte S ett paket till mig.. oooiiiiii.. men inte ska väl jag..?  : )

Jag öppnade locket på lådan på inrådan av S.. upp ur den drog jag en gigantiskt stor vinflaska.. med en piratlapp för ögat i snöre dinglande runt halsen på flaskan. men vad är nu detta för nå´t.. frågade jag S. Jo men jag minns att du berättade för mig för ett tag sen.. att när du sist drack rödvin så började jag se väldans dåligt.. valde därför att kisa med ena ögat för att få bättre fokus på det jag skulle se på.. och då tänkte söta S att händer detta igen kan jag sätta sjärövarlappen för ögat mitt.. perfekt.. att jag inte tänkt på det själv..ha ha.  : )

Det var nog det roligaste jag någonsin fått i present av någon.. fattar ni.. bara det att orka lyssna på det jag säger.. sen att komma ihåg det.. och sne hitta på denna finurliga och roliga gåva.. jag blev själaglad och S fick en varm kram som tack för hennes upptåg.  : )

Idag jobbar jag igen.. snorar.. snurvlar.. harklar mig som bara den.. men kämpar på. Här ska inte förloras några pengar för en förkylnings skull.  : )

Efter att jag jobbat ska jag dock raka vägen hem till soffan.. ja äta någotning först men sen bara bara och inte prata något alls. Ja lite med M förstås.. måste säga Godnatt när det blir dags för nattlig vila igen.

Hoppas ni haft en trevlig dag.. grått i Sthlm men kanske skev solen på annan ort.. vad vet jag. Grattis till er i sånt fall som fick påhälsning av den.. menar solen.  : )

Hoppas ni får hålla er friska från förkylningar och annat tills vidare.

// Kram så länge.. Christine


Däbbd däsa men glad ändå

Onsdag..


Jobbar denna dag efter att ha varit ledig igår.. och gick hem ett par timmar tidigare på måndakvällen för feber och allmänt hängighet som rådde. Nu är febern borta tack och lov men hals och näsa dummar sig än.. tyvärr.

Annars rullar livet på framåt. Ms föräldrar har huggit ner en gran i skogen och kört ner i gräsmattan framför huset hos M. Juleljusen sitter vackert placerade på de än så länge gröna grenarna. M var riktigt skapande i helgen som var och svetsade ihop en julbock som sedan hans mor har klätt med granris.

Halva bocken är nu pyntad med en ljusslinga.. den främre.. och mer slinga ska inhandlas till den bakre i helgen som kommer. Ett brett rött band ska även pryda de långa hornen den fått. Blir nog riktigt fint det där med vintervit snö runt omkring. För snö hoppas jag att det kommer.. gärna snart så landskapet lyser upp istället för detta gråa mörka trista som nu är.  : )

Min mor sa här om dagen till mig att jag är en riktig "vädermänniska/årstidsmänniska".. och det stämmer på pricken. För när det är så här mörkt.. grått.. trist.. ja då känner jag mig likadan. Jag mår bäst när solen skiner och när det är lagom varmt utomhus. Kunde jag önska mig att vi fick fler timmar av ljus än mörker.. året runt.. då skulle jag önska önska önska så hårt jag bara kunde. : )

Nu är strax rasten slut. M är på väg in till vapenbutiken här i stan. Ska hämta ut det han ropat in på en aktion de hade härom helgen. Jag ska själv jobba till 18 och sen hämta upp min gamla vän S. Om det blir middag.. och då troligtvis Indiskt.. eller om vi tar en sväng bort till Fotografiska.. det märker vi först när vi stannat bilen.  : )


Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.. och får en ännu bättre fortsättning på den.  : )

// Kram på er så länge.. Christine


Frostbitna bilder

Fredag..


Hej go vänner.. nu har herr Frost kommit till oss igen.  : )

Nedan är bilder jag fångade med min minnesmaskin när jag var ledig i går och var uppe hos M på gården. Jag hann med en tur ut i den frostbitna skogen intill och hittade ca 40-50 gulbrun trumpetsvamp som växt upp här och där.

Först tänkte jag att det kanske är tokigt att plocka dessa nu stela kalla isiga svampar.. men vad sjutton.. de får väl tina upp på matbordet och inne i värmen i stugan då.  : )


Imorse.. läs fredag.. gick jag upp tillsammans med M strax efter sex på morgonen. Efter att han åkt till sitt jobb satte jag fart. Först frukost och sen satte jag tänderna i tapetrullarna som pockat på min uppmärksamhet sen dagen innan. Idag skulle de bara upp. Jag ville överaska M när han kommit hem från jobet sitt. Nu slipper M själv kämpa med dom i helgen så det var med ett nöjt leende jag körde ner till storstan och ett arbetspass 10-20. 

Nu har jag just ätit och ska strax krypa ner under täcket. Blir allena denna natt och i skrivandets stund saknar jag M som stannat uppe i norr då jag ska jobba hela helgen. Även om vi senast sågs för blott 16,5 timmar sen.. så känns det tomt utan M tätt tätt intill.  : )

Hoppas att ni nu får en fin helg med det ni hittar på.

// Kram så länge Christine


Byggdamm och annat

Tisdag..

Jobbar och sliter.. fast så länge allt rullar på känns det rätt skönt att ha någonstans att gå till om dagarna.  : )

Ja nu har då bygget satt igång av de nya husen som skall upp mellan mig och vattnet intill. Detta innebär tyvärr att sikten ut över vattnet sen försvinner för gott.. och att under arbetets gång med sprängningar och borrningar bildas det en jäklars massa damm från sand och sten som då hamnar på våra parkerade bilar.  : (

Jag upptäckte förra tisdagmorgonen när jag kom ut till parkeringen att min bil inte längre var mörkt grå utan beige istället. Ringde då till ansvarig för eländet och fråga vad tusan de har för rutiner för sånt här. Hur skulle han själv reagera om det var hans egen bil som stod där?

Igår när jag kom hem efter jobbet efter att ha varit borta fredag - måndag.. upptäckte jag till min glädje att de nu inte bara har ett stängsel runt bygget utan nu också har klätt det med tyg av något slag. Just vad jag frågade bygg-gubben jag pratade med om varför de inte sätter upp något som skiljer av och fångar upp byggdamm och annat som annars hamnar på bilarna.

Alltid något att vara glad för.. menar att de lyssnar och gör ändring när man ryter ifrån.  : )

I helgen som var hade jag ledigt från jobbet. Var uppe hos M på gården och gjorde egentligen inte särskillt mycket av den. Vädret var ju rätt så trist med dimma och kallare temperatur. Så det blev istället film.. film.. och mera film. Kaffe hos föräldrarna och sen middag på farsdag så M kunde fira farsgubben hans.

Jag var i och för sig med Ms mamma på ett ljusparty en av grannarna i byn hade på lördan. Det kom dit en försäljare av allehanda ljushållare och ljus av olika färg och doft. Hembakade bullar och kakor till ett himla gott bryggkaffe fick vi också.. så det blev en trevlig eftermiddag med nya bekantskaper.  : )

Imorn jobbar jag till 18 och efter det bär det av upp till gården igen. Ska på torsdag (är ledig från jobbet då) sätta upp de sista våderna på väggen i stora sovrummet.. men sen får det vara färdigt med färg och tapet för det här året.  : )

Ska nu bara kika lite på vad tv:n har att erbjuda innan det är dags att sova för idag. Jag tycker tiden rusar på alldeles för snabbt.. man hinner ju inte med någonting nu för tiden. Nu syftar jag främst på att jag inte hinner med att träffa folk.. vänner jag inte sett på bra länge. För jobbar jag inte sent så åker jag ju upp till gården när jag är ledig. Jag skulle gärna ha samma lön som idag men bara jobba 4 dagar av sju i veckan. Då kunde jag ha en dag att bara åka runt och hälsa på hos folk.. som en vänskapsturne.. det vore något det.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt. Kör försiktigt.. var rädda om er.. och om varandra så klart. Glöm inte heller bort de ni har runt omkring.. för känner man sig osynlig blir man det också till slut.  ♥


// Kram på er.. Christine
 

Magi med Joe och indiskt med S

Torsdag..


Jaha ja.. nu blir det till att skriva ikapp sig en aning igen.  : )

I tisdags jobbade jag halvdag.. åkte sen upp till U-sala för att se Joe Laberos show 20 år senare tillsammans med M. Heelt otroligt rolig och spännande kväll. Jag trodde Joe mest höll sig till zimzalabim och tadaaa rakt igenom men ack så överaskade vi blev.. possitivt överaskade.  : )

Han var hur kul som helst i mellansnack och skoj med publiken. Jag hade gärna sett allt igen på onsdagkvällen.. men då var samtliga stolar upptagna av andras ändalyktor.  : )

Kvällena underhållning hölls på U-sala konsert & kongress mitt i stan. En otroligt påkostad och frän byggnad. Rulltrapporna upp var lååånga och branta.. fick nästan lite svindel där jag stod och tog in atmosfären i trappan som for fram och upp.

Man fick inte ta kort under själva företällningen men efteråt var det helt ok. Jag drog upp minnesmaskinen för att föreviga min magikväll jag sent kommer glömma. Jag rekommenderar varmast hans magier.. hur bär han sig åt.. och var tar assistenten vägen..?  : )

-Kurt var ute och körde med sin bil i värmland.. blir invinkad till kanten av en konstapel för alkokontroll. Konstapeln går fram till bilen.. Kurt vevar ner rutan.. konstapeln uttalar på sin värmlänska -körkurt.. varpå Kurt kör iväg.

Lät roligare när Joe drog den själv.  : )

Fotot nedan visar återigen vilka långa branta rulltrappor som var i byggnaden. Konstigt om inte fler än jag hänfördes men också skrämdes upp en aning av dom.  : )

På onsdag morgon när jag skulle ner och jobba igen var det en underbart gul och ljus gryning. Man blev glad av att bara se det starka gula sken som lade sig över hagar.. mot husväggar och skog. Lite hallelujamoment eller så var det bara kombon trevlig kväll dagen innan och sen köra ner mot stan med solen som sällskap.  : ) 
Strax innan avfarten till KS på min väg till jobbet.. såg jag denna skönhet nedan. Jag hade gärna haft en jag med.. men ibland räcker det med att bara få ha en som granne i trafiken.. om bara för en kort sekund.  : )

När jag kom fram till jobbet.. eller snarare personalgaraget tyckte jag solen även gjorde sig fin under viadukten och all betong och asfalt ovanför. Kontrasterna öppna mjuka åkrar och sen storstadens hårda kantiga utseende.. är en rätt fräck blandning.  : )

Igår träffade jag S som jag tidigare jobbat med. Vi satte oss på vår favoritrestaurang Ghandi på söder. Så himla god mat och trevligt folk som jobbar där. Har faktiskt inte ätit godare indiskt än här.. menar jämförelsevis med de andra indierna jag provat under åren.  : ) 

Efter vi fyllt våra magar till bredden.. gick vi sedan och tog en kaffe på 7 Eleven av alla ställen. Stans fik stänger ovanligt tidigt för att vara en onsdag så 7-11 blev det.  : ) Kaffet smakade faktiskt helt ok för att komma från en maskin man bara trycker på en knapp och sen är det klart. Fortsatt bibbel babbel och när klockan närmade sig kvart i tio.. så gick vi till bilen och färdtjänst hem för S och sedan jag vidare hem till mig och M som somnat på soffan.  : )

Ja hittills har veckan varit bra. Lite ombyggnad på jobbet.. en liten men ack så behövlig. Sen Joe på tisdan.. middag med S på onsdan.. sluta tidigt och tvättstugan på torsdan (läs idag).. imorn ska jag träffa ortopeden för att se vad de vill hitta på för min fot.. sen har jag tagit ledig efter det och kör upp till Gården och inväntar M som lite senare kommer hem från sitt jobb.

Ledig helg och än så länge inga direkta planer. Jo ska i och för sig på ett ljusparty jag är inbjuden till hos en av grannarna i byn. Blir nog trevligt.. jag.. en jämnårig och sen en himla massa tanter förmodar jag. Kaffe och småkakor.. vad mer kan man begära.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Om några timmar är det då helg.. efterlängtade dagar av ledighet. Glöm förresten inte bort att byta till vinterdäck för snart är hala vägunderlag här igen.. så var rädda om er.

// Kram så länge.. Christine


Höstlöv.. längtan och foton på kvällen

Söndag..


Idag var jag ledig från jobb och åkte ut till ön.

Först hem till mamma och R och kikade på de nya fönster de bytt ut i hela huset. Väldans bra blev det.. stora och många fönster som kmmer bli en trevlig ljuskälla in i värmen.  : )

Efter att jag varit där en kortis åkte jag vidare till lillsyrran och J och deras busfrön M och V. Där blev det pepparkaksbak så de har att ta med till deras dagis imorgon. Efter det gick vi ut i skogen intill och byggde en kojja med grenar och granris. Vi hittade även en himla massa gulbrun trumpetsvamp vi tog med hem för att ha i maten de lagar framöver.

Lillsyrran.. hennes J och mamma hjälptes åt med att sätta upp en finfin fondtapet i deras vardagsrum.. medan stora E som kom dit och hälsa på och jag underhöll småpojkarna så de inte trampa runt för nära tapetvåder och klisterburkar.

Imorgon är det jobb igen.. 10-19. Efter det blir det bara hem och packa ihop det jag behöver ha med på morgonen efter. Jag och M ska ju se Labero uppe i U-sala på tisdagkväll och sen jobba igen på onsdag.. så då behöver det packas ner både finkläder för magikvällen.. och sen jobbkläder för dagen därpå.  : )

Sitter just nu och tittar på talangtävlingen på 3:an medan jag fixat med fotografierna jag lagt ut idag. Fotona ovan med löv är tagna uppe hos M.. tagna i torsdags då jag var ledig och var där uppe då. 

Fotografierna som är mer mörka är tagna ikväll på vägen hem från ön. Jag bara trycker av och hoppas att något fastnar i objektivet. Jag kan ju inte zooma eller se vad jag siktar på då jag sitter bakom ratten och kör. Kanske dumt att göra så.. men jäkligt kul också.  : )

Nu längtar jag bara till tisdag då jag får träffa M igen efter att han varit uppe i norrland på älgjakt hela helgen.. och så för att se Joe Laberos show på kvällen. Sen så ser jag fram mot fredag efter att jag slutat jobbet för veckan. En ledig helg med två dagar där jag kan göra precis vad jag vill.  : )

Nu ska jag göra mig en kopp av någonting gott att dricka.. antingen nyponsoppa eller kaffe. Vet inte vad magen skulle bli mest glad av att få i sig. Förvisso gör ju koffeinet en pigg och kvällen börjar ju närma sig läggdags.. men å andra sidan är det fasligt mycket socker i nyponsoppan.. så det blir nog hugget som stucket vad som är värst av dessa två.  : )

Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på och får en ännu bättre start på nästa vecka. Var rädda om er.. och om varandra så klart.  : )

// Kram så länge.. Christine


Jobb.. middagstips och älgjakt

Fredag..


Idag jobbar jag medan M är i skrivandets stund på väg upp till go vänner i norrland för att jaga älg med sin vän och kollega P. Det visar sig om de får något i siktet.. eller så kanske det stannar vid en trevlig helg bland go vänner och skog skog skog.  : )

Hoppas ni haft en trevlig vecka så här långt. Själv har jag jobbat.. varit ledig och uppe på gården så klart.. lyckats undvika att köra på ett rådjur med 30 meters (några få sekunders-) marginal.. målat klart fondväggen i stora sovrummet och lite till.

Här kommer ett nytt mattips från mig. Jag testade det igår efter att ingredienserna dök upp i skallen på mig när jag var bort till ICA. Jag och M fick agera försökskaniner denna gång och båda blev faktiskt nöjda och glada för hur resultatet blev. : )

Stinas smarriga fisk i ugn

Ingredienser 4 portioner:
rödspättafiler 8 st
skalade stora räkor
Dill
Purjolök
Rödlök
Charlottenlök
färska champinjoner
cocktailtomater
matlagningsgrädde 15%
svartpeppar
salt

Lägg först i spättorna i botten av en ugnsform, på med räkorna, den skivade purjon som ni delar så det blir ringar, rödlöken skivas den med, charlottenlöken behåller ni hel och färsk om ni hittar sån i butik eller trädgårdsland, hacka dillen och på med den, dela tomaterna i mitten, champinjonerna blir fyra delar av, krydda och häll sedan över matlagningsgrädden fördelat över allt. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Till detta gör ni hemmagjord potatismos, grovmosad och absolut inte i puréform.
Tillsätt när vattnet är avrunnet lite mjölk, smör, svartpeppar, vitpeppar och salt. Man ska känna av samtliga kryddor, lagom spicey med andra ord. Bon apetite.  : ) 

Imorgon lördag jobbar jag 11-17 och har sen inte riktigt bestämt än vad jag vill göra av kvällen. På söndag är jag i alla fall ledig och åker ut till familjen på ön. Tror samtliga är hemma då så då blir det till att gå från hus till hus.. trevligt prat om ditten och datten.. och så dricka en himla massa kaffe förstås.  : )

Strax stänger jag butiken och åker sen hem till mitt lilla hem. Blir tomt i soffan nu när M är borta några dagar. Men bara till att bita ihop och se fram mot tisdag.. för då ska vi se Labero tillsammans uppe i U-sala city.  : ) 

Trevlig helg på er som nu är lediga från mer jobb denna vecka.. och till de som jobbar.. bit ihop.. snart är det jul igen.  : )

// Kram så länge.. Christine

Å hej vad det går

Tisdag..


Jag säger det jag tänker
Jag känner det jag hör
Jag vill så mycket mera
Än att bara va den jag är idag.

Hmmm.. vad menar jag nu med detta. : )

Jo.. jag är ju som många nog redan vet om en expert på att när jag får något berättat för mig.. dra tankarna iväg i 190 och vips så målas en bild upp i skallen om hur det som värst skulle kunna bli.

Men.. varför gör jag detta..? För den som humöret då far upp och ner på som ett ilsket EKG är ju främst på mig själv. Jag skriver "främst" för när jag blir ojjig för någonting så drar jag automatiskt även in den som då står mig närmast.

-Men vad händer nu då.. -hur kommer det här påverka mig.. osv. Trams.  : ) 

Jag bara måste sluta oroa mig för saker och ting.. för varför oroa sig för saker i förväg.. kan vara allt mellan himmel och jord.. om det kanske ändå aldrig blir något att oroa sig för utav huvudtaget.  : )

Det jag menar med min lilla dikt är att jag ska försöka bli en "bättre människa".. vara mer cool i mitt sätt att vara.. inte alltid säga det jag egentligen tycker och tänker.. inte ränna iväg som en skrämd hare i mina tankar.. försöka agera mer förnuftigt med andra ord.  : )

Nää.. nu är rasten slut så måste ila upp till jobbet igen. Hoppas att ni haft en bra vecka så här långt.. bara två dagar som strax har gått.. men ändå. : )

// Kram så länge.. Christine

RSS 2.0