Lugnt på jobbet.. skapar rim ram rum

Tisdag..

November
Snö.. kyla.. mörker
Bländande sol.. rimfrost på träden.. skrapar is från bilens glas

Julpyntade fönster
Röda band.. paket och ljusslingor långa 
Trivsamt hänger de ner från Gallerians höga tak

Hopp.. förtvivlan.. förtvivlan.. hopp
Nedförsbackar blir till uppför.. planar ut och jag är på väg framåt igen

Förväntningarna inför Fotoutsällningen är höga
Liksom drömmarna och längtan om det som komma skall

Spänningen stiger om Tomten vill lägga klappar under granen även i år
Jag blundar.. håller andan.. hoppas hoppas hoppas han kommer till oss igen.Brunsviken vintern 2009.


Nu ska jag börja stänga igen här på jobbet.. eller förbereda för hemgång och annat.

Jag går omkring och bär på en dröm.. bara en person kan antingen skälpa den.. eller få den att bli verklig. Framtiden får utvisa hur det kommer landa.  : )

//Kram och kram.. Christine


Mitt foto blev utvalt

Fredag till Måndag..


Igår öppnade jag min mail.. fann ett brev från Mitt i.. klickade snabbt på det.. fann ett GRATTIS - du är utvald att få din bild bland 300 andra att ställas ut på Fotografiska. Helt otroligt.. ni förstår att jag blev själaglad.  : )Fotografi från Fotografiska.


Jag var på FOTO-mässan i lördags med M och S.. det var tyvärr ovanligt få kameror att titta på.. mest tillbehör var det. Själva fotoutställningen var sådär.. jag gillade i och för sig den med olika stockholmsbilder inramade i svarta stora ramar kant i kant med varandra.. mäktigt med alla färger i bilderna.. alla kontraster.. så ska jag nu göra hemma på väggen bakom soffan.  : )


Fotografi från Fotografiska.


Jag är nu inbjuden att gå på Vernisage den 6 december.. där kommer mitt bidrag tillsammans med 299 andra att hängas upp på väggarna. Det var totalt 4000 bidrag som skickades in.. så detta var en gigantisk vinst för mig att bara komma med.  : )

Jag ska ta med mig mamma som sällskap.. först blir det mingel med snittar och bubbel.. sedan utser man vinnarna i tävlingen.. totalt tio vinnare blir det av olika grad.. efter det öppnas visningen för oss alla som skickat in bidrag.. jag ser fram mot detta med ett stort leende.. faen vad bra gjort av mig.. klapp klapp på axeln.  : )

Jobbar idag 10-19 med trötta ögon och en ömhet i kroppen.. livet är inte alltid en dans på rosor.. då och då trampar man på en tagg.. eller törn.. och även om man får bort den ur foten så stannar märket ofta kvar. Ska se om Jukon sårsalva fungerar denna gång.. det lär visa sig om inte annat.

Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på.

// Kram så länge.. Christine

Nya bilmodeller och The XX

Torsdag..


Jobbade idag 11-20.. bilen gick som den ska tack och lov.. kunderna var glada och trevliga så frid och fröjd i största allmänhet med andra ord.  : )

Har börjat kika på småbilmodeller. Har funderat om jag ska satsa på större bil när jag ändå köper ny.. eller om jag ska hålla mig till de mindre även denna gång. Jag kan ju alltid köpa stor bil senare.. för de lär ju tillverkas även i framtiden.  : )

Har tittat på Toyota Auris (inte Yaris utan modellen större).. Kia Cee´d.. och Seat Ibiza/Ibiza ST. Har bett dom skicka hem katalog och info om dom.. ska fortsätta mitt sökande imorn igen.. se vad man kan få för en mindre slant. Känns inte viktigt för mig med fina märken eller stora vräkiga Kombi- Jeepvarianter. Jag vill bara ha en bil som tar mig från A till B.. som inte drar för mycket i bensin.. som man ogenerat kan parkera utan att skämmas över dess yttre former.. och förhoppningsvis håller för att köras året om.  : )

På väg hem lyssnade jag på P3.. som jag numera oftast gör. Det var en LIVE-spelning med en brittisk grupp som heter The XX.. "brittisk trio som slog igenom stort i vintras. Debutalbumet släpptes 2009 och beskrevs som blyg pop – försiktigt, trevande och bedårande vackert." Riktigt skön musik.. rekommenderas tlll den som gillar Indie.. Glasvegas och andra liknande toner.  : )The XX - Night Time

http://www.youtube.com/watch?v=p7lfKe8OlTY&feature=related


M är ute med vänner och jagar vildsvin i skenet från Månen ikväll.. får höra imorn om de fick någon träff. Efter jobbet imorn.. 9-18.. ska jag möta upp M här hemma.. sen blir det FOTO-mässan med honom och min vän S på lördan. Vad vi hittar på efter det är inte bestämt än. Kanske hinner jag provköra någon bil.. och förmodligen har jag fika med familjen på söndan då jag tyvärr blir ett år äldre på måndag.  : )

Nu ska jag se sista avsnittet av Vampire Diaries på TV6 Play innan det är dags att sova. Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Kör försiktigt och var rädda om varandra. . och er själva förstås.

// Kramar Christine


Varma känslor.. bilknas och helgens FOTO-mässa

Måndag till Onsdag..


Jobbade 10-19 på måndan.. sen kom M hem hit på kvällen.. myyys och varma mackor.  : )

Tisdag var jag ledig.. M och jag hade lite sovmorgon.. mycket för att vädret nu är som det är.. annat vore det ju om det var sommar och varmt ute.  : )

Vi tog bilen bort till Barkarby Outlet-området. Tanken var att titta på bil till mig.. leta skor till M.. titta på kök till M.. men annars bara vara och umgås på bästa sätt. M hittade vinterkängor verktyg och annat. Jag hittade endast en DVD-film... Cop Out med Bruce Willis.. som sen visade sig vara rätt så tråkig. Man satt liksom och väntade på att den skulle komma igång.. men det gjorde den aldrig.

Fast denna film var ändå inte lika usel som den film M valde att köpa med sig hem.. Valhalla Rising med Mads Mikkelsen. Den var.. eller är.. en totalt katastrof.. ett bottennapp.. fattar inte ens att den gjorts så tom handling som den tyvärr har. Och att Mads ställt upp är en gåta.. kanske har han en fru och barn med dyra vanor.. vad vet jag.  : )

Efter att vi handlat klart och innan vår lätt misslyckade filmkväll.. ha ha.. så körde vi först hem till Farsgubben och hans käresta K. M och jag blev bjudna på kaffe med dopp. Farsgubben blev själaglad av att M är så bilkunnig.. nu har farsgubben äntligen någon att prata bilar med.. menar för att jag själv är totalt korkad vad gäller fordon av alla de slag. Han kallade M för "vettig kille" (möte mellan en biltok och en annan) vilket M sen påminde mig om hela kvällen.  : )

Ja det med att jag ska börja titta efter ny bil.. det beror både på att Bettan har 12 år på nacken nu.. att koplingen ibland fastnat i nedläge så jag får dra upp den igen med tårna.. inte så bra. Men nu i förrgår kom nästa märkliga deffekt.. att när jag startade bilen så gick vare sig blinkers eller fläkten igång. Jag fick starta om bilen två-tre gånger.. då fungerade allt som det ska. 

Samma sak.. det med fläkten och blinkersen.. har skett vid tre tillfällen nu.. inte varje gång jag startar bilen men detta är ändå för ofta för att bara bortse från det.. bilen mår inte som den har gjort innan.. stackars lilla Bettan.  : (

Men förutom dåliga filmer och att bilen inte mår så bra.. så mår jag själv toppen. Är så glad i M att det gör att jag går med lättare steg än vad jag annars gjort innan. Jag liksom trippar fram.. känner mig längre i lästen.. gladare.. klarar allt och motgångarna krymper till pyttesmå bagateller.. jag är nog kär helt enkelt.  ♥

Nu ska jag se vad tv:n har att erbjuda innan det blir dags att lägga sig för kvällen. På lördag är det dags för årets FOTO-mässa. Ska bli spännande att se vad de har att erbjuda i år.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.. och får en fin fortsättning på den också så klart.  : )

// Kram så länge.. Christine


Snart slut på denna vecka

Lördag och Söndag..


På lördag jobbade jag 10-16.. dagen passerade rätt snabbt bakom min rygg.. innan jag hoppade in i bilen och körde upp till M på gården.  : )

Det är alltid lika härligt att se honom.. vara nära.. bara vara.. som att varva ner efter ett intensivt träningspass.. rofullt.. naturligt.. tryggt och skönt. 

Till Så mycket bättre blev det tårta och kaffe. Ms föräldrar kom hem och gjorde oss sällskap mitt i programmet.. trevliga människor de där. Roliga.. lättpratade.. och tar hand om M på ett sätt jag inte varit med om tidigare.. kan bara förklaras med ett ord.. föräldrakärlek.  : )
 


Göteborgsk Magnoliablomma i sin prakt.


På söndag efter frukost i sällskap med M och hans mamma A-C.. vände jag bilen ner till stan igen. Jag hade ett jobbpass 11-17 att genomföra innan den här veckans arbete var över.

Dagen gick rätt långsamt och det kändes som det aldrig skulle bli dags för hemgång. Men till slut fick jag säga hej då till min gulliga kollega A som stannade kvar och stängde butiken.

Körde raka spåret hem.. har segat i soffan fram tills jag skulle ner till tvättstugan vid sju. Nu hänger allt det rena väldoftande på sin torkställning och nya lakan är bäddat med i sängen. Finns nästan inget bättre än att sova i rena lakan.. jo det gör det väl i och för sig.. men ruggigt gosigt är det i alla fall.  : )

Nu ska jag fortsätta segandet innan det blir dags at lägga sig för natten. Imorn är det jobb igen 10-19.. och på tisdag är jag änterligen ledig igen.. får se vad den dagen kommer fyllas med för aktiviteter.  : )

Hoppas ni haft en trevlig helg med det ni hittat på.. och att ni får en trevlig start på nästa vecka.. numero 47.

// Kram Christine


Gnet och rådjur på vägen

Onsdag till Fredag..


På onsdan jobbade jag 9-18.. sen åkte jag hem även om jag egentligen ville sätta mig i bilen och köra upp till M på gården. Men trötta ögon och köra landsväg är ingen bra kombo.  : )

Istället ställde jag klockan på tidigt på torsdag morgon.. och kom fram till M och hans föräldrar till 10-kaffet. Jag hade köpt med mig Lussebullar till oss.. mja.. de smakade ju inte hembakat precis.. så ska faktiskt baka egna en dag och ta med upp till dom. Ska bli spännande att se om de känner någon skillnad.  : )

Å så fick fick jag se Ms nya älskling i garaget.. fy tusan vilken bil.. den var så vacker. Vilka linjer.. vilka former.. som en välsvarvad kvinna.. eller välsnidad man.. ha ha.

När M sedan startade den och tryckte lite på gaspedalen.. började bakdelen på bilen dansa. Vänster däck och sedan höger däck gungade upp och ner när gasen kom och gick. Sån här sommarbil skulle jag gärna ha en dag jag med.. ska nog börja samla PET-flaskor med det samma. Undra hur många år detta kommer ta.  : )

Vi åkte in till Uppsala City.. tittade på tapeter.. badrumsmattor och färg. Det blev Kebabtallrik till Lunch-middag.. smakade smaskens. Synd bara att när vi kom hem igen så hade Ms snälla mamma gjort stek.. visste jag det hade jag aldrig klivit in till turken.. även om han serverade god mat han med.  : )

Sov över på gården.. och körde ner till stan imorse.. läs fredag. Två rådjur stod och stirra på mig mitt på vägen när jag kom körande över ett krön. Jag upptäckte dom tidigt så det var aldrig fara för vare sig djuren eller mig. Körningen upp gick på en dryg timme.. ner tog det 1,5.. men det var för alla bilister som samtidigt skulle till sina jobb.. in mot stan.

Jobbade idag 10-19.. och åkte hem efter det och sitter nu i soffan och småtittar på det tv:n erbjuder ikväll. Imorn ska jag jobba igen 10-16.. och åker efter det upp till M igen och gör honom sällskap över kvällen.. stannar till söndag morgon då det är dags att åka ner och jobba igen.  : )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.. och får en kul helg med det ni hittar på. Nu ska jag bara avsluta dagens skrivande.. sedan borsta tänderna och där efter krypa ner under täcket.. och drömma om M.   ♥


// Kram så länge.. Christine


Värmande Java och tankar på vift

Tisdag..


Idag vaknade jag upp till ännu en ny dag.. en ny tisdag som jag ännu inte vet hur den kommer att te sig.. det lär visa sig på ett eller annat sätt.  : )

Idag känner jag mig tankfull.. funderar på allt och ingenting. Skulle någon fråga Vad funderar du på?.. skulle jag inte ha något vettigt svar för det är mest som ett brus i huvudet.. eller blurr.. utan början.. utan slut.  : )

Solen skiner utomhus berättade en kollega som varit ut på lunchen.. jag stannar inne idag. Väntar på att kaffebryggaren ska vara klar så jag kan fylla min kopp med het Java.. några droppar mjölk.. och sedan sluta ögonen för en kort sekund och bara vara.

Jag vet egentligen inte varför jag är så ivrig på att få reda på resultatet på Fototävlingen.. för jag vet inte alls vad Juryn tycker är fint.. jag vet inte heller vad de andra skickat in för bilder.. jag har ingen aning alls.. men håller tummarna ändå. Oavsett om det blir vinst eller ej.. så får jag en riktilinje om vad de lärda anser vara en bra bild eller inte.

Jag ska gå på utställningen oavsett jag hamnar på väggen eller ej.. kul att se de andras fotografier.. lära mig andras teknik.. vad andra ser genom objektivögat.. väntar med spänning till den 7 december då utställingen öppnar med de 300 bidrag Juryn valt ut.  : )

Min mobil ja.. den har börjat bete sig märkligt.. för både igår och även idag.. när jag befinner mig här på jobbet.. så går det inte att ringa eller skicka sms från den.. endast Nödsamtal kan göras. Men när jag kommer bort från butiken eller när jag är hemma.. ja då fungerar den som den ska.. fattar ingenting. Kan chefen ha lagt in en spärr på mobiler som har Telia som nät..? Ska kanske ringa och fråga honom.  : )

Nu är min lunch slut.. så ska snabbt stänga ner här och kila upp till kollegorna i butiken. Hoppas ni får en fin dag med det ni hittar på.

* * *

M.. hoppas turen ner till Mölndal imorn går bra.. och att bilen är just det du hoppas på. Ska vara extra snäll nu så kanske jag får ratta den en dag.. blink blink.  ♥


// Kram så länge.. Christine


Hemma efter en skön helg på Gotland

Torsdag till Fredag..


På torsdag jobbade jag till 18.. sen hem och umgås med M innan det var dags att ta färjan över till Gotland.  : )

På fredagmorgon ringde väckarklockan.. kliade M på ryggen som den kattunge han på mornarna är.. innan det var dags att kliva upp. Jag packade väskan.. åt frukost.. borstade tänderna och fick sen skjuts ner till P-tåget. Sedan väntade en 1,15 timmes tågresa ut till Nynäshamn.

Färjan lättade ankar 11.. jag var framme i Visby 14:25.. tog bussen ner mot Klintehamn 14:40 och blev där 40 minuter senare upplockad av mamma Bi som stod leendes utanför Konsum och väntade på mig. Lycka att se henne igen.  : )


 

Vi körde till stallet på vägen hem där vi väntade på att C skulle komma tillbaka från den uteritt hon var på. Efter att de fixat klart med hästarna så körde vi hem.. fikade med kaffe och hembakade bullar.. mums.  : )

När klockan närmade sig 18 åkte vi iväg till ridhuset där de håller till. Där fanns en hel del folk.. och fler kom efter oss. Allt hästfolk skulle äta middag ihop.. lite höstmys i mörkret. Efter allt smarrigt vi stoppat i oss klädde alla på sig och gick ut till den Spökrunda de snitslat upp.

Det var nu bäcksvart ute.. det duggade regn och blåste lite grann.. som gjort för att skrämma hjärtat upp i halsgroparna på oss fegisar. Innan alla gick in bland buskar och trän så berättade en av de vuxna en spökberättelse som inträffat på just den plats vi befan oss på. Det gjorde att man kände sig osäker på vad som väntade på oss där ute i mörkret. Burr.. mamma Bi och jag höll i varandras armar.. hårt och nära.. nu var vi inte morska för fem öre.  : )

Efter att alla kommit runt Spökrundan.. och överlevt den.. så gick vi in igen. Nu var det dags för fika.. kaffe.. saft.. och hembakade kärleksmums. Sen var det dags för mer umgänge.. lekar i ridhuset.  : )

Vi delades upp i två lag.. mixat med vuxna och barn. Första skulle vi trä ett lååångt rep genom varje deltagares ena byxben och ärm.. snöret skulle passera allas ena ben och arm innan man kommit i mål så man fick stå tätt tätt intill varandra för att det skulle gå. Jag hade tur nog långkallingar under p.g.a. kylan så jag drog ner byxorna till anklarna för att snabbare kunna dra repet genom byxbenet och sedan vidare upp i jackärmen. Vi var så jäklars snabba i mitt lag.. så vi vann.  : )

Nästa tävling var att ta av sig så många klädesplagg man bara våga och sedan bilda ett långt streck av dom.. kant i kant liggandes i spånet på marken. Vi i mitt lag var antingen mer blyga av oss än det andra laget.. eller frusna.. för de andra tog hem detta framför näsan på oss. Lillsyrran var med i det andra och hon stod som lycklig.. men kall.. vinnare i bara underkläderna.. snacka om insats.  : )

Sista grenen och den som nu skulle avgöra allt.. var att bygga hopphinder. Jag kan ju inget om sånt.. så jag stod mest vid sidan och fråga om jag skulle hämta någon pinne att bygga med. Kanske tur jag inte blandade mig i vad de gjorde.. för vi vann den grenen med.. och med denna vinst tog vi hem äran för hela alltet.. tjohoo.  : )
På lördan var det stallet från tidig morgon till tidig eftermiddag. Sen hem och dricka kaffe. Det värmde gott våra frusna kroppar. Vid halvsex var det dags för C att åka hem till en vän för att ha biokväll med ett gäng klasskompisar från förr. Mamma Bi och jag tog bilen till Fröjel kyrka där det bjöds på Mozart-konsert av ett gäng på 15 - 20 personer.

De sjöng den ena psalmen efter den andra.. allt skrivet av Mozart.. ja bortsett från två stycken. Det blev en fin kväll i sällskap med mamma Bi.  : )

På söndan var det dags att packa ihop mina saker och förbereda hemfärd. Först äta frukost.. sen  hämta hem C och hennes käreste L från busshållplatsen i Klintehamn.. det blev mer fika när vi kommit hem.. jag hann kolla in pojkvännen och se vad han var för någon.. fick Tummen Upp av mig..  innan åkte vi till stallet för att få fart på lillsyrrans häst igen.

När C och L stack ut med häst och cykel bortåt vägen körde mamma Bi mig bort till busshållplatsen i Klintehamn för färd upp till Visby hamn och färjan hem. Båten lättade ankar klockan 16 och jag var framme i Nynäs 19:15. En kort promenad bort till Pendeltåget hemåt.. och jag klev innanför dörren här hemma strax innan 21.. så det blev en halvlång dag i resandets tecken.  : )

Idag måndag jobbade jag 8:30 - 19:00. Började dagen med ett morgonmöte innan de vanliga sysslorna tog vid. Jag och en kollega gick ut på lunchen för att få frisk luft och chans att röra på påkarna.. men vi kom inte långt innan regnet började ösa ner och vi skyndade tillbaka in under tak.  : )

Körde hem efter jobbet.. hittade en P-plats åt Bettan utanför huset.. lagade en smarrig omelett till mig.. och har sedan suttit och fixat med bilder jag tog hos C och mamma Bi under helgen som gått.

Nu ska jag slöa lite framför tv:n innan det blir dags att lägga sig för kvällen. Imorn blir det tvättstugan på morgonen innan jag ska jobba 11 - 20.. lång dag då också med andra ord.  : )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittat på. Kramar till er så länge.

// Christine


Viiintern faller ner på våra gator

Onsdag..


Idag onsdag jobbade jag 9 - 18.. och det blev faktiskt en helt ok dag att jobba.  : )

På sena eftermiddagen ville chefen prata med mig.. jag undrade då givetvis om vad.. när jag var klar med det jag höll på med så gick jag ner till kontoret och frågade vad han hade på hjärtat. Han började prata om de kommande storhelgerna som närmar sig med stormsteg. Jag har räknat med att behöva jobba Nyårsafton då jag fått ledigt hela Julhelgen.

Men så säger chefen att då jag varit så snäll och hoppat in för andra.. jobbat över och sånt sen jag börja här.. så får jag vara ledig båda helgerna.. helt och hållet. Fantastiskt.. kändes som jag skrapat fram en vinst på Triss.. kanske ingen miljonvinst.. men i alla fall en på 50 kr.  : )
 


2010-02-20.. snart är vi där igen


Jag väntar med spänning på både svar från skolan och från Mitt i och fototävlingen med chans till upphäng på Fotografiska. Jag beställde utskrifter av samtliga bidrag som jag om en vecka kan hämta ut på Fotografiska.. 30 x 40 cm i måtten. Vet egentligen inte vad jag ska göra med dom.. kanske åker de upp på väggarna här hemma.. eller om någon i familjen vill ha dom hos sig.  : )

Fick precis sms om att min gamla Farsgubbe nu kommer hem till storstan för gott.. ja i alla fall fram tills nästa vår hoppas jag han stannar här nere. För så snart snödroppar.. krokus och påskliljor åter knoppas i rabatten.. så lär han dra norröver igen.  : )

Imorn jobbar jag 9 - 18.. och när arbetsplikten är klar ska jag möta upp M här hemma. Ska bli gott att se honom igen innan jag ska försöka ta mig över till Gotland på fredag morgon.

De sa tidigare ikväll på nyheternas väderleksrapport att blåsten och yrvindarna ska komma tillbaka på just fredag.. me don´t like. Jag hoppas de har fel eller att vädergudarna blåser åt någon annastans än Gotland. Jag vill verkligen komma över till C och mamma B.. vore hemskt trist och tråkigt om det nu inte blir av p.g.a. dåliga väderförhållanden.

Nu ska jag hoppa ner under täcket så jag är pigg och glad imorn. Hoppas ni haft en bra dag med det ni hittat på. Kram på er så länge.

// Christine


Fototävling

Fredag till Tisdag..


Dagarna fullkomligt rusar iväg.. det har redan gått fem dagar sen sist. 

Jag jobbade på fredag och lördag och hade sen en mycket trevlig helg med M.. High Five på det. : )

Idag tisdag vaknade jag rätt tidigt.. strax efter sju. Onödigt kan man tycka då jag inte börjar förrän 11 och ska sen jobba fram till 20. Jag passade då på att skicka in fem bidrag till den Fototävling Mitt i har fram till den 12 november.. det vill säga nu på fredag.

Motiven ska vara tagna någonstans i Stockholm.. och har man tur kanske ens foton hängs upp bland 300 andra på Fotografiska  http://fotografiska.eu/   under december månad.. det vore något det.  : )

Motiven jag valde är de foton ni ser nedan. Blir det ingen utdelning så var det i alla fall ett roligt försök.  : )


Och denna nedan för kontrasternas skull..  : )

Nu måste jag skynda in i duschen och sen iväg mot jobbet. Hoppas ni fått en trevlig start på denna vecka.. numero 14.

// Kram så länge.. ChristineSolig dag i Uppsala och sen ut till ön

Torsdag..


Idag var jag då ledig.. for upp till M och hans föräldrars gård.. solen sken och det blev en härlig dag på många sätt och vis.  : )

Först blev det en kaffe vid frukostbordet hemma hos föräldrarna.. sedan visade M vad han hittills gjort med renoveringen av stugan han snart flyttar in i.. efter det bar det av till Thuns för jeansköp och ännu mer kaffe med äppelmunk till.. sedan en snabb men trevligt personlig guidning av badplatsen intill föräldrarnas mark.. och sen var det dags att köra ut till ön för att hämta hem tvillingarna från dagis.I maj var allt rosa under Körsbärsträdens många miljoner av blommor.


Innan jag och tvillingarna gick hem stannade jag kort och lekte Tiger med de barn som var kvar. De sprang förbi mig med skräckblandad förtjusning. Jag morrrrade och visade tänderna med händerna formade som tigertassar framför mig. De små sprang leendes förbi mig fram och tillbaka.. om och om igen.. varje gång morrrade jag och de skrek av förtjusning. Men vad gör man inte för att glädja de små.  : )

På väg hem gick vi in till Lanthandeln för att köpa ingredienser till en fruktsallad. Det blev banan.. äpple.. satsumas.. russin och jordgubbar. Väl hemma fixade vi snabbt ihop allt. Jag lade upp ett par skedar i pojkarnas skålar.. sen blev det totalt tyst på dom. Pojkarna satt och åt.. njöt.. mumsade i sig och var helt knäpptysta. Andra gången nu de tappat talförmågan när de äter.. första gången när jag serverade dom min nya äppel- och blåbärsspaj.. och nu med denna fruktsallad.. man skulle kunna hört en knappnål falla till golvet.. så tyst var det.  : )

När vi ätit klart gick vi in i lekrummet.. läste sagor.. sjöng Ekorrn satt i granen.. Björnen sover.. Var bor du lilla råtta.. och Här kommer Pippi Långstrump. Vi byggde koja under kontorsbordet.. busade i kuddhörnan.. två små busungar mot mig.. man blir så jäklars glad av dom.. glad men trött.  : )

Innan jag åkte hem från lillsyrran körde jag förbi mamma och tog ytterligare en kaffe hemma hos henne. Det värmde skönt från den öppna spisen.. rökelsen doftade hemtrevligt gott.. mamsen och jag hade det så bra där vi satt i sofforna och småprata att vi nog hann med sju gäspningar var innan jag tog färjan hem. : )

Nu sitter jag hemma i soffan nöjd och glad med hur dagen blev. Imorn jobbar jag 11-20.. sen blir det nog raka spåret hem. På lördag jobbar jag 11-17.. och sen får jag träffa M igen.. längtar längtar längtar. Det blir kanske en båttur på söndan.. ska se vad Vaxholmsbolaget kan erbjuda oss så här på hösten.

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.. och imorn när helgen tar vid.. att ni också får en kanonhelg med det ni hittar på.

// Kram så länge.. Christine


Hoppa jämfota uppför trappor

Onsdag..


Idag var det jobb igen.. 9 - 18.. och även denna dag blev en kund arg.. och ville absolut inte låta oss hjälpa till och fixa det som inte var bra. Men vad gör man då i en sån situation.. menar om kunden inte vill ha hjälp utan bara surt går iväg.. jaha.. nästa.. vem kan jag hjälpa..? 

En sak jag börjat göra uppför jobbets alla 17 + 7 trappsteg.. är att hoppa jämfota när jag ska upp. Det ska tydligen vara bra för rumpan.. enligt en av Hollywoodfruarna på tv. Jag tipsade kollegorna om att joina mig i min nya träningsform.. helt gratis är det ju med.. men de bara skaka på huvudet och tyckte jag var tokig.

Jag hoppade upp en gång i morse innan jag öppnade butiken.. och så en gång på eftermiddan när en av kollegorna gjorde mig sällskap ett par steg. Bara det att när jag kom upp på översta trappsteget.. upp till butiken.. fanns nu kunder där. Det hade låtit som tusan i stentrappen när klackarna slog i.. dessutom kommer jag upp pustande och frustande från nedervåningen.. "lätt anfådd" men med ett brett leende.. och säger Jäääs jag klarade det.

Kollegorna i kassan skrattade och fråga om jag hoppat upp för trappan igen.. kunderna tittar frågande på mig för de förstod ingenting.. så jag ger dom svaret att detta ska vara bra träning för rumpan.. skratt utbryter och jag kan bara leendes bjuda på spektaklet jag just ställt till med.  : )

Efter jobbet åkte jag hem till P och hans brorsdotter A. Vi gick en rask promenad i omgivningarna runt omkring.. fick A att hoppa med mig uppför en stentrappa på vägen.. P tog sats han med på slutet.. innan vi var tillbaka vid deras port igen. Jag körde därefter hem.. värmde upp det som var kvar från min gigantiska lunch.. och ska bara varva ner nu innan det blir dags att lägga sig för kvällen.

Imorn ska jag köra upp till Uppsala.. hälsa på M ett tag.. innan jag ska köra neråt igen och ut mot ön. Ska hämta hem tvillingarna från dagis och passa dom tills lillsyrran kommer hem. Undra vad jag kan lära dom för nytt bus imorn.. alltid hittar jag på någonting.  : )

// Kram från mig.. Christine 

Vilken händelserik dag

Måndag..


Idag var det jobb igen.. och denna dag var det jag som blev påhoppad av en kund. Jag fattar verkligen inte var alla knasbollar kommer ifrån.. och varför fattar de inte att jag vill hjälpa dom.. ja i alla fall fram tills de börjar skrika och kalla mig dum i huvudet.. då ser jag rött och sen är det slut på diskusionen.. Basta.

Två trevliga.. eller egentligen tre trevliga saker har ändå skett idag. Först fick jag äntligen tag på det skoförsäljningsföretag jag köpt stövlar av. Stövlarna var inte vad jag ville ha så jag valde att returnerade dom och har inväntat återbetalning från dom för de pengar jag lagt ut.

Idag fick jag då äntligen tag på dom på företaget.. sa att jag vill ha mina pengar tillbaka.. de skrev ner mitt kontonummer igen.. och efter tre timmar satt pengarna på kontot. Tackar och niger för det.  : )Det andra trevliga som idag hände är att jag nu bestämt helg med Gotlänningarna.. jag åker över till ön 12 - 14 november.. samma helg som också lillsyrran ska tävla med sin häst. Ska bli väldans mysigt att träffa dom igen. Sist vi sågs var i somras.. en kortis.. eller två kortisar.. men nu blir det en hel lång helg.. längtar.. längtar.  : )

Men.. det bästa med denna dag var ändå det samtal jag fick på tidiga eftermiddan.. från M. Uuuuj vad jag saknat honom.. längtat och saknat om och om igen. Nu är äntligen väntan över.. vi ska ses i övermorgon. Jag kan lova att det blir många långa kramar.. har några att ta igen sen sist vi sågs. : )

Fotografierna ovan är för M.. för att du är den du är.. och för att jag tycker om dig så hiskeligt mycket.  ♥ ♥ ♥

Nu är det dags för mig att krypa ner under täcket. Imorn blir det jobb igen.. bäst ladda batterierna om det dyker upp fler knas-cocos på jobbet. Sen ska jag då köra upp till Ms föräldrars gård på torsdag.. och därefter ut till ön för att busa med tvillingarna en stund.

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt.. och får en trevlig fortsättning på den förstås.

// Många varma kramar.. Christine


Porträtt av mig själv

Lördag till Måndag..


På lördagmorgon åkte jag iväg och köpte ingredienser till två frukt- och bärpajer jag skulle ta med ut till ön.

Tvillingarna var lika busiga men goa som de alltid är. Mamma och hennes R kom över till lillsyrran.. dit kom också barnens farmor och farfar.. A och L.. så det blev trångt vid bordet till fikan.. men det var ju meningen också.  : )Jag.. drömmer mig bort mot en vägg.


Idag måndag har det varit jobb igen.. och så fortsätter det fram till lördag.. som är som en söndag i handeln.. vilket innebär mer pengar i plånboken.. jo jag tackar ja.  : )

Sitter just nu hemma i soffan.. magen är mätt.. bilen fick sista parkeringen på gatan.. puha.. lekte för en stund sedan med kameran.. jag var både fotograf och motiv ikväll.. reslutatet efter lite skoj i bildfixarprogrammet ser ni ovan. : )

Kom att tänka på mitt gamla favoritband här om kvällen.. jag upptäckte Glasvegas när jag bodde nere i Göteborg. Jag föll för gruppen.. spelade deras låtar för barnen och de föll nog lika hårt de med. De igenkännande tonerna fick mig att tänka på de små.. som nu är rätt så stora. Kram på er.


Glasvegas - Please come back home
http://www.youtube.com/watch?v=SJ3sSQQfwXE&ob=av2n


// Kram på er så länge.. Christine


RSS 2.0