Sista våden uppe.. pust

Lördag..


Idag fortsatte vi med tapetseringen av sista rummet.. det som skall bli vårt sovrum i stugan. Första halvan vi satte upp igår hade gått rätt smidigt fram.. men denna sista delen blev bökigare.. varför vet jag inte. Kanske berodde det på väggarnas ojämnheter.. vad vet jag.  : ) 





Imorn bär det av in till stan. Där ska vi köpa golv som skall läggas in i sovrummet. Blir samma sort.. mörk brunt trägolv.. som i resten av huset.. ja förutom i vardagsrummet där vi bestämt att behålla det gamla och välbevarade som låg där sedan start.

Vi ska åka förbi en djuraffär som säljer Dammprylar.. Koikarpar.. guldfiskar.. näckrosor och annat. Vi ska fråga oss för vad som gäller om vi vill släppa ner Guppisar i dammen nästa sommar. Bra att reka i förväg så vet vi vad som sen gäller.  : )





Jag ska imorn också se om en affär här i stan har kvar en gigantiskt stor Hårddisk de annonserar om där jag kan lagra bilder och annat i. Vore lite trist om datorn skulle krascha och de bilder jag gillar då går upp i rök. Hårddisken var nedsatt i pris.. så jag ska dit och se vad det är för sort.. billigt skräp eller kvalitétsvara till bra pris.  : )





Sen har den luftmadrass vi tillsvidare sover på gått sönder. Vi fick den utbytt för en månad sen ungefär.. och fram tills inatt har den hållit luften bra och vi har varit nöjda och glada mot den vi köpte tidigare i år som bara blev mjuk på slutet. Den här bara small till under där M låg och sov. Det var sömmen i mitten mellan två uppbullningar som släppte så det blev en stor korvbulle i madrassen. Går inte att ligga på den då man rullar av den p.g.a. dess form. Så imorn får vi åka tillbaka till JYSK.. igen.. och be dom byta ut denna till en som kanske håller lite längre än dessa två gjort.





Min paj blev ju så attans smarrig att jag tänkte lägga ut receptet här för den som är sugen att baka något gott.

Stinas rabarber och päronpaj

750 gram rabarber
3 päron
1 msk flytande honung
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
3 dl cornflakes
200 gram smör
2 msk socker

Sätt gungen på 225 grader.

Hacka rabarbern i små tärningar. Skär ner päronen i halva tunna skivor. Blanda i en stor ugnsform. Häll över honungen och strö över kanelen. Skiva ner smöret i bitar i en bunke och lägg i mjöl, cornflakes, socker och smör. Knåda ihop allt med händerna tills degen blir lagom smulig. Lägg sedan på smuldegen ovan frukten i ugnsformen.

När ugnen är varm sätter ni in ugnsformen och ställer klockan på 25 minuter. Tag ut pajen och känn med efter att smuldegen blivit krispigt hård. Serveras med vaniljglass. 

Bon apetit.. och frukten kan så klart bytas ut till annan frukt om man så önskar.  : )

Nu ska jag se om M behöver tas om hand på något sätt. Han är lite krasslig sen ett par dagar tillbaka.. och när killar/män är det kan de lätt bli lite extra kinkiga och hjälplösa av sig.  ; )

M såg just vad jag skrev om "killar/män".. gav mig en kommentar och ett löfte på "- Vi ska se när du blir sjuk". Jag skrev ju bra vad alla vet.. i alla fall halva jordens befolkning.. vi tjejer/kvinnor menar jag.  ; )

Hoppas ni haft en bra vecka så här långt.

// Kram Christine 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0