Första timmarna av år 2009

Torsdag..

 

Idag vaknade jag först när klockan slagit 10. S och V gick upp ca en timme senare och flickorna fick vi upp först framåt 12. Igår hann det bli stjärnklart på himlen så de raketer som antändes fick trängas med de stjörnor som redan fanns synliga där uppe. Det var väl ett 20-tal andra människor uppe på berget dit vi själva valt att gå. Som ett panoramafönster låg stora delar av Göteborg framför vårt blickfång. Mycket mäktig känsla infann sig där vi stod i skenet från de facklor folk hade med sig för att visa vägen på de stigar som ledde upp mot toppen. 

 

Efter att vi fått vårt fyrverkerisug mättat.. skålat i Julmust och Mousserande vin.. pussats och kramats ut det gamla och in det nya.. tände vi våra ficklampor igen och återvända hem till stugvärmen. Flurr hade inte berörts det minsta av kvällens alla kanonsmällar.. detta pga hans nedsatta hörsel. En fördel med att bli gammal.

 

Efter vi ätit vår sena frukost tog vi bilen bort till Utby.. ligger på andra sidan Säveån från vårt håll sett. Där finns stora klippformationer och snirkliga stigar kors och tvärs. En Geocache låg dold under en tallrot uppe på toppen. Vi valde den långa vägen som var trevlig att gå. Den korta hade krävt mer klättring.. mer risker vilket vi inte ville ta. Iaf inte nu när det ligger isfläckar här och där och att grönmossan är lömskt blöt och hal på sina ställen. Otrolig utsikt där vi stod vid gömman med klippor som störtade ner bara någon meter från oss. E fotograferade de olika väderstäcken och allt hon fann "bildvänligt" .

 

Hem och åt en sen lunch efter vår två timmars promenad i solen. Kvicksilvret låg på ca 3 minusgrader men det var isande kallt om bak och ben ändå.

 

Nu sitter vi alla runt köksbordet och har precis öppnat barnens andra stora julklapp för i år.. LEGO Mindstorms. För de som inte vet vad detta är ( jag hade själv ingen aning innan S förklarade för mig ) är det enkelt beskrivet ett kit med legobitar i massa olika utseenden.. en hjärna i form av ett datachip.. sensorer och motorer så man till slut får en LEGO-robot att göra de kommandon man bestämt sig för. Allt detta registreras på datorn. Låter det läskigt HighTech-framtids-fantasi-aktigt??  Japp.. jag håller fullkomligt med.  :  )

 

Lite skraj är jag nu att denna robot i sinom tid och efter utvecklat datasinne.. kommer ta över mitt, S och barnens liv. Låser dörren så vi inte kommer ut. Stänger av telefonen och datorerna. Inlåsta i vårt hem där ingen kan höra våra rop på HJÄLP. Har ni inte hört något från oss om några dagar så bör ni kontakta Polis eller Brandkåren så de kan komma till vår undsättning. :  )

 

Nu ska jag se vad de bygger samman. Hoppas ni haft en fin första dag på detta år. Det sägs ju att de första dagarna av varje år präglar resten av de 365.


En sorts LEGO Mindstorm-robot man kan bygga.

Den här modellen ser ruskigt otäck ut.. tycker iaf jag.

 

Kram och på återhörande // Christine - den LEGO rädda

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0