Sega fredag

Idag kände jag mig rätt pigg när jag först klev upp ur sängen.
Jag gick ut med Flurr.. åt min frukost.. skrev klart en ansökan som jag skulle skicka iväg till ett företags mailbox. Något strulade så det kom inte hela vägen fram p.g.a att jag använt "fel" program för mitt CV fick jag info om. Blev lite trist då jag ville få det klart och levererat, så jag lade mig på sofflocket en stund för att få nya krafter.

Den korta pausen resulterade istället i att jag fastnat där nästan hela dagen.. vilket nu i efterhand har gett mig dåligt samvete för allt jag annars kunnat gjort.

1.  Som att ta en tur ut i skogen
2.  Åkt in till stan och fortsatt mitt turistande där
3.  Plockat ur alla saker ur köksskåpen och torkat av hyllorna
4.  Tagit pendeln t/r till Allingsås
5.  Åkt till IKEA och försökt komma på hur många bollar det ryms i bollhavet de har
6.  Kört till Burger King och testat hur många hamburgare jag får i mig på 5 minuter
7.  Räknat hur många steg det är runt kullen
8.  Byggt om altanen.. och entren om jag fick tid över
9.  Målat alla husets innerväggar i en sammetslila kulör

Listan kan fortsätta i det oändliga som ni förstår.  : )
Nu ska jag iaf få någonting gjort och åka iväg för att köpa det vi behöver ha hem i mat- och dryckesväg.


* * *

Ikväll var planen att S och jag skulle gå på konsert/mässa i Annedalskyrka inne i stan. Där skulle Ane Brun, Anna Stadling och Ebba Forsberg framföra låtar av Emmylou Harris. När vi kom dit ca 15 minuter före åtta var det en lång kö som ringlade utanför. Men ryktet om att kyrkan redan var full gick som en löpeld från mun till mun.. så det var bara till att hitta på något annat att göra istället. Vi förflyttade bilen en liten bit och tog därefter en promenad runt Haga. Fina gamla kåkar där restauranger, fik, klädbutiker samt antikhandlare avlöste varandra.

På väg hem i bilen nämnde jag för S hur jag upplevt de ibland kyliga arbetsgivarna jag besökt i stan. Jag fick då frågan om jag i min första mening nämnt att jag kommer från Stockholm.. som tex  - Hej, jag söker extrajobb då jag precis flyttat ner från Stockholm. - Ja, svarade jag undrande. - Just den informationen, fortsätter S, kan göra att den du pratar med blir mindre intresserade av dig. - Vadå?!? Ska jag dölja eller skämmas för att jag kommer från Sveriges huvudstad? Det är ju galet.. fånigt.. korkat och irriterande fördomsfullt om det verkligen är så.

Svaret på min reaktion blev att det skulle då kunna vara att den jag talar med tror att jag är märkvärdig, tror att jag är mer värd bara för att jag kommer från storstan. Ehhh.. jag hänger fortfarande inte med i resonemanget.

Tipset jag fick var att nöja mig med att säga att jag nyss flyttat hit.. jag behöver inte säga varifrån. Frågar de däremot då måste jag givetvis berätta detta hemska. Så man skulle kunna säga att det numera vilar en förbannelse över mig sedan jag lämnade mitt gamla hem och flyttade in i mitt nya.. jag kommer från fel stad.  Vad är det för jäkla värld vi lever i?

Nu ska jag trösta mitt överkörda Stockholmshjärta med rödvin och Flamin´ Hot Cheez Cruncherz.

På återhörande / Christine



Kommentarer
Postat av: Sara

Äh, klart att du ska säga vart du kommer ifrån, och var stolt över det. Man vill ju iaf. inte jobba för ngn. med sådana fördomar,eller hur?! ;)

2008-09-28 @ 00:03:07
URL: http://adaosara.blogg.se/
Postat av: Christine

Du har helt rätt i det du skriver. Jag kan ju ha missuppfattat allt eller så var det min bakgrund som gjorde att de gick ut i kylan.. ingen aning. Hur som helst.. i Stockholm är jag född.. det är där jag har min familj och vänner jag bryr mig om.. mer behöver jag inte säga. : )

2008-09-28 @ 17:20:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0