Hagaslott.. Café Sjöstugan och Brunnsviken

Tisdag.. Onsdag.. Torsdag..


När jag inte är ledig från jobbet.. är det just bara jobb jobb och åter jobb för hela slanten.

Jag träffade ju A-M i söndags.. på påskdagen.. för att gå till Haga slott.. runt Brunnsviken och bort till Café Sjöstugan och deras goda hemlagade bullar och annat de har där.

Här nedan kommer de bilder jag tog denna dag. Synd jag inte kom på att fota slottet tidigare då de nu har börjat med renoveringen av byggnaden och omgivningarna. För hade jag gjort det typ i höstas hade man kunnat gå ända fram till fasaden.. men nu är det ju avstängt och slottet skymdes mycket av det byggstaket och skynke de spärrat av med.

MEN.. jag fick iaf några bilder och har även en videofilm som jag tyvärr inte kan lägga upp här direkt då den är för stor. Jag skulle kunna lägga ut den på You Tube och sen lägga länken här. Jag får se om jag ids med ett försök till detta.  : )



Ett vackert hus alldeles intill Haga slott.


Haga slott under en gigantisk renovering både inne och ute.


Skulle jag plåtat helgen innan hade omgivningen varit mer orörd än nu.


Vickan och Danne kommer bo riktigt bra här ute på udden.


Huset norrifrån med vattnet ner till vänster.


Frans Gustav Oscar.. glömde min historialärare berätta om.


Stilig var han iaf.. Frans Gustav Oscar.. konung över Sverige och Norge en gång i tiden.


Sång.. ton och konst var han duktig på enligt minnesmärket.


Jag tänker på vampyrfilmer när jag såg dessa konst-iga staketprydnader.


Bor jag i hus igen en dag.. då vill jag ha sånt här runt tomten.  : )


Denna bild är tagen UTANFÖR staketet.. mellan pinnarna.. vilket jag anser vara för kort avstånd fram till slottet. Borde tipsa SÄPO om detta så ingen galning står och glor där sen i vinter i skydd av mörkret.


Fastfrusen boj blir snart fri igen.


Samma boj.. väldigt nyfiken på kameran var den.. linslus där.  : )


Vassen var en skön kontrast mot den vitblå isen.


Klipporna säger vår och sommar.. isen säger vinter.


Detta skulle kunna vara mitt i sommaren.. men isen avslöjar mig.  : )


En sten kan man titta på länge länge.. dess mönster.. linjer.. former.. jag är nog stenbiten. : )


I ett fönster på Café Sjöstugan vid Brunnsviken stod dessa ljuslyktor på rad.


Caféet säljer garagekonst av glas.. plåt.. keramik.. men också stickat och diverse andra produkter. 


I kollonilotterna intill fiket börjar nu Tullipipperna (C och Bs namn på tulpaner) komma upp.


Detta röda som ligger i Brunnsviken har jag absolut ingen aning om vad det är till för.


Sen såg vi herr och fru And som åt på något gräsliknande knyten någon kastat i åt dom. Vad är det egentligen de mumsar på..?


I ett träd hade små bollar formats. Kan det vara en trädparasit som skapat detta..?


Vid entren till Fjärilsmuseet hade gula påskfjädrar satts ut i träd och buskar.


En husvägg intill Fjärlismuseet lystes upp av den starka vårsolen.


Idag torsdag var jag ledig från jobbet och fick en hel del gjort. Först åkte jag till min vän Ps gamla hem för att hjälpa honom köra över saker till hans nya hem. Lägenheten var riktigt fin.. ljus och "ny". Jag råkade dock nämna när jag klev in i hallen att det såg större ut på bilderna han mailat över tidigare.. vilket jag inte menade som något negativt utan bara att bilder kan ljuga om storlekar.

Näpp.. där kommer han bo riktigt bra då både lägenheten var toppen och omvigningarna var super där i Hammarbyhöjden. Lita avis blev jag allt.. fast jag bor nog bäst här där jag bor ändå.  : )

Efter vi kört klart prylarna åkte vi bort till IKEA i Kungens Kurva för att köpa en TV-bänk han kikat på. Den var gigantisk där dne låg i sin kartong.. P trodde inte att vi skulle få plats med den i Bettan. Jag sa bra lugnt att Bettan kan man alltid lita på.. är rymligare än man kan tro. När den var betald.. ja innan hade vi tryckt i oss varsin nybakt bulle.. 1,5 småkaka och så varsin kopp kaffe för tillsammans 15 kronor.. kan ni fatta hur billigt det är att fika på IKEA.. helt galet.  : )

Tillbaka till kartongen som skulle in i bilen.. jag fälde ner främre passagerarsätets ryggstöd.. plockade bort det högre nackstödet i baksätet.. sen var det bara att lyfta in kartongerna.. ja den kom i två paket då den innehöll astunga glasskivor. Ja det fanns ju hur mycket mer rum att fylla efter att allt var inlassat. P trodde inte sina ögon och jag bara stod och skrockade gott och hlgt då Bettan och jag ännu en gång imponerat på vad vi kan åstadkomma tillsammans.  : )

Efter jag släppt av P i Hammarbyhöjden körde jag hemåt. Först stannade jag til vid Vi-butiken i Huvudsta.. köpte massa grönsaker och rotfrukter.. sen förbi Solen i Solna och njöt av värmen i 30 minuter. På väg därifrån såg jag en rygg jag kände igen.. A-M.. hon var på väg till sin träning en bit bort och kånkade på påsar hon fått av en vän till henne. Jag tutade till och stannade bilen.. hon hoppade in.. vi hann  prata av oss snabbt.. innan hon hoppade ur bilen och gick iväg för ett hurtigpass i Hallen.

Efter det körde jag hem.. parkerade bilen.. gick in och lade ut bilder och en annons på min cykel jag ska sälja på Blocket.  
http://www.blocket.se/stockholm/Basta_Cykelfyndet_varen_2010_26738311.htm?ca=11&w=1
När det var klart och betalt började jag skala massa rotfrukter.. klyftade upp allt.. lade det på en ungnsform med höga kanter.. på med olja och kryddor.. i i ugnen.. efter ca 30 minuter klickade jag på smör ovanpå detta.. lade en racka Ribs från IKEA (galet gott.. enkelt att laga till.. och bra pris). Pratade med mamma på msn under tiden middan skulle bli klar.

Nu har jag ätit och mumsat i mig gröna vindruvor igen så det står härliga till. Ska gå ut i köket nu och fixa matlådor av resterna från ugnen. Det braiga med att göra storkok är att det är ju så vansinnigt skönt att ha maten färdig att antingen ta med till jobbet.. eller ha klart när man kommer hem på kvällen efter man jobbat klart. Och gör man storkok av supersmarrig mat.. då är det ju inte fel att man äter det några dar i följd.  : )

Nu ska jag fortsätta fixa här innan jag om några timar ska krypa till kojs. Just det ja.. jag har dammsugit här hemma också.. så nu kan man andas igen.  : )

Hoppas ni haft en fin vecka så här långt. Njuta av dne sol som vi bjuds på i små gnuttor.. för den gör gott.. den gör bot.. den är underbart härlig och får en att le.  : )

// Kram på er..  Christine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0