Lägenhetsvisningar i rasande fart

Söndag..

Idag åkte jag och plockade upp min vän P utanför hans port.. och sedan for vi vidare mot de många lägenhetsvisningar vi hoppades hinna med idag.  : )

Vi började med en lägenhet inne på Söder.. nja.. inte speciellt speciell. Sen skulle vi ta en fika i väntan på en annan lägenhet som låg på Nynäsvägen i Gamla Enskede. Vi fikade gott och när kopparna var tomma och faten rena vände vi tillbaka till bilen för att köra till nästa visning. 

Men på väg tillbaka till Bettan snubblade vi över ännu en visningsskylt som stod utställd på trottoaren.. så vi gick in och kikade på den. Guuuuu jag blev nog kär där.. en riktigt tonårsförälskelse som slog undan benen på mig.. men min vän blev måttligt impad. Och då det är han som ska köpa och inte jag fick jag.. vare sig jag ville eller inte.. släppa mitt krampaktiga grepp om dörrlisten in till detta lilla smultronställe.. om man nu kan kalla en lägenhet för det.  : )

När vi var nere på gatan igen såg vi ännu en visningsskylt rakt över gatan och vi gick upp till den med. Lika bra att kolla in allt som går att kollas på.  : )

Denna lägenhet blev min vän helförtjust i.. vilket jag inte alls blev. Jo det förstås.. den var ljus men den insyn som var kändes inte ok för mig.. och därför spolades denna när jag utgick från vad jag tycker om eller inte. Få se nu om P bjuder på denna.. det lät som det skulle kunna hända i alla fall.  : )

Nere på gatan igen var det dags att skynda till bilen för annars hade vi missat visningen på Nynäsvägen. Vi körde "fel" så vi hamnade på fel sida om Nynäsvägen.. nämligen den högra som har jämna tal på portarna där. Kom ihåg detta om ni ska dit i något ärende.. jämna nummer på höger sida med stan i ryggen.. och ojämna tal på den vänstra.  : )



R-ön.. 20 december 2009..


På väg att köra framåt och sedan under Nynäsvägen så vi hamnar på "rätt" sida.. såg vi en ny visningsskylt på trottoaren. P skuttade ur bilen för att se vilken storlek det var på den.. och då den stämde perfekt i både storlek och pris parkerade vi bilen och sprang upp för att kika på denna. Guuuuu vilken fin även denna.. faktiskt ännu finare än den andra.. helt galet snygg planlösning.

Jag gick in i vardagsrummet som vette ut mot Nynäsvägen. Jag såg bilarna susa förbi åt båda håll.. spände öronen för att höra hur mycket oväsen det skulle leda till.. men hörde ingenting.. absolut ingenting. Jag tittade på mäklartjejerna med en förvånad blick.. sa till dom att vad tyst det är.. jag hörde ingenting alls från bilarna.. inte ens det minsta sus.. helt knäpptyst. Alla i rummet stod tysta en sekund och det enda vi skulle hört skulle eventuella varit om en knappnål föll. Jag blev enormt imponerad av denna tystnad. Tyst som i graven.  : )

Mäklartjejerna förklarade tystnaden med att det är ett tvåglasfönster.. gamla snygga spröjsade modeller.. men de har ljudisolerat dom på både ut- och insida. Helt otroligt.. det syntes ingenting av detta utan var som helt vanliga fönster. Jag hör mer från min lilla väg här nedanför mig.. och jag har treglasfönster. Vilka uppfinningar det finns.. otroligt imponerande. :  )

När jag gått runt i denna faaaantaaaastiskaaaa lägenhet som var genomgående.. hade en stooooooor hall som var kärnan i lägenheten.. åååhhh.. såååå oootroooligt galet vaaacker. Ett nytt mycket snyggt badrum totalrenoverat 2008.. ett myyyyycket snyggt kök också helt nytt och sååååå snygga skåpsluckor.. bänk.. gammaldags trägolv med breda plankor. Det var trägolv i hela lägenheten. Allt var så galet snyggt att jag blev förälskad för andra gången denna dag. Och denna gång var det Mitt-livs-kärlek-storlek.. Aaaaaahhhhhhh.  : )

Även denna gång fick min vän bända loss mina fingrar som höll ett krampaktigt tag om ytterdörren. Vill inte gå.. jag vill stanna här för alltid.. måste ha.. du kan lämna mig här.. jag hade verkligen svårt att lämna detta underbart snygga och otroligt trevligt och charmigt planerade lilla hem. I´m in loooooove.  : )

När P lyckats få ut mig till bilen snabbade vi oss på att komma till andra sidan Nynäsvägen där det var en sista lägenhet vi ville hinna med. Vi skyndade upp för trapporna och mötte mäklartjejen i hallen som just var på väg att gå. Men hon var snäll och gav oss tre minuter att se oss omkring där. Den här var också en mycket fin lägenhet med en otrolig charm. Det är något visst med dessa hus utmed Nynäsvägen. Gammaldags arkitektur.. lagom många våningar.. en mycket mysig idyll med villor som heter duga intill. Där skulle jag absolut kunna bo.

Nu håller jag på att tvätta och sen efter det tänkte jag se på någon film. Antingen om tv:n har något spännande att erbjuda.. annars tar jag någon av de DVD-filmer jag köpt på en av de många SuperREOR som har varit lite här och där runt juldagarna.  : )

Hoppas ni haft en fin helg med det ni hittar på. Imorgon ska lilla T.. nere i Göteborg.. fara till det stora landet långt långt borta.. det häpnadsväckande och säkerligen också otroligt vackra Afrika.. med sin mor och hennes kille. Två veckor ska de vara borta och jag är inte det minsta avundsjuk på dom.. inte det minsta.  : )

Hoppas de får en underbar resa och samlar på sig fina minnen att spara för livet. Hoppas flygningen T/r går bra och att ni får hålla er friska och krya.

Kram så länge  // Christine


Kommentarer
Postat av: lilla T

; ) det är vecka 6 och 7 som jag ska till sydafrika, inte imorgon .. ; )

2010-01-10 @ 21:01:43
Postat av: Christine

Jahaaaa..

Jag var bombsäker på att du/ni skulle resa 11/1.

Jaja.. har man inget minne får jag väl skriva om det ännu en gång. : )

Men vad bra.. nu vet jag var jag har dig i några veckor till då.. skönt. : ) Kram kram

2010-01-10 @ 21:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0