Magnifika körsbärsträd i Kungsan

Måndag och Tisdag..


Måndan jobbade jag som sig bör och det blev en rätt seg dag då jag jobbat många dar i streck och detta var den sista av dom. Så lite pust och stön blev det men annars en rätt så ok dag med gnetandet av brillor.  : )

På tisdan var jag ledig.. solen sken.. temperaturen hade stigit en bra bit över det normala så ut ut ut skrek kroppen vilket jag också gjorde.. klädde på mig och gick ut menar jag.  : )

Jag tog bilen in till stan för att fota Körsbärsträden i Kungsträdgården innan dess skära blomsterblad faller av grenarna för denna gång. De blommar bara tio dagar sägs det.. och då de redan slagit ut i blom i början av förra veckan kände jag en viss stress över att missa denna rosa färgexplosion om jag inte passade på idag när jag var ledig. 

Väl på plats var det en magnifik syn som mötte mina ögon. Det var folk överallt.. de satt på stentrapporna i solen.. de satt på Fridays uteservering i solen.. de stod under trädens grenar och tittade uppåt.. folk fotograferade detta underbara med kameror här och där.

Man riktigt såg att det inte bara var jag som blev helt tagen av att stå där under trädens grenar som bildat ett tak av rosa papperslika små söta körsbärsblommor. Det kändes som jag just zappat mig iväg till Japan.. och inte alls var kvar i Betongstaden Stockholm. Heeelt otrolig känsla.. och ni som ännu inte varit dit.. skynda.. spring.. ni måste bara se detta innan det är försent. Det förstås.. vi lär ju få en ny chans att se detta även nästa år.  : )

































Ja ni ser vilken syn man möts av. Jag skulle gärna ha en egen körsbärsträdgård här hemma om jag fick plats. det blir trångt förstås.. men ok jag planterar fyra träd i hallen.. så lär de räcka för att hänga jackorna i dess grenar och att få till ett sånt där härligt tak av blommor.

Köket skulle jag kunna ha som en allé av träd på rad ända fram till köksfönstret. Undra om jag får plats med fyra träd på vardera sida och då blir det totalt åtta träd i köket.

Sen så har vi stora rummet. Jag behöver två.. eller så skulle jag kanske ta fyra träd som jag kan binda fast en hängmatta i. Ska dne kunna gungas ska det ju vara två trän.. och vill ja ha det mer stadigt om natten.. då får jag nog allt plantera fyra.. för säkerhets skull.  : )

Ja det blir en himla massa trän att plantera. Ska nog ringa Plantagen imorn och se om jag kan få någon form av mängdrabatt.. och så bör jag nog ringa Förvaltaren och fråga om lov att bryta upp parketten och jordlägga golven istället. Fullt upp men oj vad fint det ska bli sen. : )

Hoppas ni fått en bra start på denna vecka.. numera 19.

Pratade just med min styvfar och fick klartecken om att tidigarelägga min nerresa till Gotland i sommar. Jag kommer nu åka ner på måndag vecka 28.. och hem söndag vecka 29. Det känns dumt att chansa att göra en CITY-sightseeing-semester av första delen av vecka 28.. om nu folk är upptagna med sitt och inte orkar hänga med runt på det jag vill hitta på.

Folk är så jäkla besvärliga ibland så då får jag nog det mycket bättre nere på ön.. där jag kan sitta på trappen och lyssna på tystnaden.. plocka snäckor och fossiler på stranden vid Hoburgen.. åka upp till Visby och gå runt där i gränderna.. fika.. ha det lugnt och skönt.. innan storsyrran kommer ner sen med sina flickor. Då blir det full rulle för hela slanten.  : )

// Vårkramar från mig.. Christine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0